- 26 Mart 2018
- 28.486
- 128.096
- 598
- Konu Sahibi Capanin Gururu Teyom
-
Peki gittiğiniz zaman nasıl? Belki de bilerek yapıyordur tatili falan siz karşılayın diye.Sorunumu anlatmadan önce durumumuz hakkında kısaca bilgi vereyim. Yaklaşık 5 yıllık evliyiz. 2 evimiz, 2 arabamız var (Mal varlığını saymak için değil konuyla alakalı olduğu için yazdım). İkimizde çalışıyoruz, orta halli bir şehirde yaşıyoruz ve çok şükür durumumuz iyi. Doktora tezimin son kısımlarını yazıyorum. Ve gerçekten zihnen çok yoruluyorum. Aynı zamanda bebek için de tedavi sürecindeyim. Maddi imkanlarımız iyi olmasına rağmen dışarıda yemek yemeğe 2-3 ayda bir zorla gidiyoruz. Her gidişimiz de benim zorumla oluyor. Bu durumun beni yıprattığını defalarca anlatmaya çalışmama rağmen eşim beni pis boğazlıkla itham ediyor. Ben de onu cimrilikle suçluyorum. Yılda 2 ya da 3 kez yine benim zorumla sinemaya gidiyoruz. Tatile gitmek istememi çok abartılı buluyor, onu da oteli ben buluyorum, ödemeyi ben yapıyorum o şekilde zorla götürüyorum. Ve ben gerçekten yoruldum. Benim çok talepkar olduğumu söylüyor. Bilhassa çalışan bayanlardan öneri bekliyorum, bu isteklerim anormal ve abartılı istekler mi? Akademisyenim ve benim çevremdeki bir çok arkadaşım sosyal bir yaşantıya sahip. Kendisi de mühendis. Çalıştığı kurum çok rahat. Onu bırakıp tek eğleneyim, arkadaşlarımla takılayım desem de bunları yapınca da bildiğiniz bozuluyor. Artık ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Maalesef ki öyle. Aile yapısı da böyle. Ama ben artık katlanamıyorum.hem cimri hem sosyalleşmeyi sevmeyen bir tip gibi.. cançıkar huy çıkmaz. bozulsa da kendi planınızı yapın. çok iterse o da dahil olsun
Ben de öyle düşünüyorum. Tatilde gayet keyfini çıkarıyor. Sinemaya gidelim diyorum eline alıp da vizyonda ne var ne yok bakma gereği bile duymuyor. İstediklerim aşırı şeyler değil :-(Peki gittiğiniz zaman nasıl? Belki de bilerek yapıyordur tatili falan siz karşılayın diye.
Arkadaşalarımla gidince de eve geliyorum 5 karış surat. Gittiğimden de anlamıyorum.Sizin istekleriniz normal bence. Her insanın yapması gereken yemek yemek, sinemaya gitmek, tatile gitmek,..vb. Bir de maddi durumunuz da iyi yani. O gitmezse siz arkadaşlarımla gideceğim deyin. Bu dünyaya bir daha gelinmiyor. kefenin de cebi olmadığına göre hayatınızı yaşamalısınız.
Koç burcu. evet sosyal değil. Ben de zaten ders çalışıyorum sürekli dışarıda olalım demiyorum. Ama dozunda birşeyler yapmak güzel. İnanın toplamda 10 kez yemeğe gitmişsek 9u benim zorumla ve teklifimle olmuştur.Bence cimri değil ama sosyal bir insan değil.Eğer size başka konularda mesela kişisel bakım gibi, maddi olarak karışmıyorsa cimri değil ama tutumlu olabilir. Bazı insanlar evlerinden dışarı çıkmayı sevmezler. Acaba yengeç burcu olabilir mi eşiniz? Çok sevdiğim biri var yengeç burcu oda evden çıkmak istemez
doktora tezinin son dönemlerinde derdinizi öteleyin derimSorunumu anlatmadan önce durumumuz hakkında kısaca bilgi vereyim. Yaklaşık 5 yıllık evliyiz. 2 evimiz, 2 arabamız var (Mal varlığını saymak için değil konuyla alakalı olduğu için yazdım). İkimizde çalışıyoruz, orta halli bir şehirde yaşıyoruz ve çok şükür durumumuz iyi. Doktora tezimin son kısımlarını yazıyorum. Ve gerçekten zihnen çok yoruluyorum. Aynı zamanda bebek için de tedavi sürecindeyim. Maddi imkanlarımız iyi olmasına rağmen dışarıda yemek yemeğe 2-3 ayda bir zorla gidiyoruz. Her gidişimiz de benim zorumla oluyor. Bu durumun beni yıprattığını defalarca anlatmaya çalışmama rağmen eşim beni pis boğazlıkla itham ediyor. Ben de onu cimrilikle suçluyorum. Yılda 2 ya da 3 kez yine benim zorumla sinemaya gidiyoruz. Tatile gitmek istememi çok abartılı buluyor, onu da oteli ben buluyorum, ödemeyi ben yapıyorum o şekilde zorla götürüyorum. Ve ben gerçekten yoruldum. Benim çok talepkar olduğumu söylüyor. Bilhassa çalışan bayanlardan öneri bekliyorum, bu isteklerim anormal ve abartılı istekler mi? Akademisyenim ve benim çevremdeki bir çok arkadaşım sosyal bir yaşantıya sahip. Kendisi de mühendis. Çalıştığı kurum çok rahat. Onu bırakıp tek eğleneyim, arkadaşlarımla takılayım desem de bunları yapınca da bildiğiniz bozuluyor. Artık ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Gerçekten artık kendimde sorun görecek seviyeye geldim. Çocuk için tedavi görüyorum. Zaten psikolojim iyi değil. En azından bir nebze olsa rahatlamak istiyorum. Bunu da bana çok görüyor.Çalışmıyorum ama konuya yorum yapabilirim sanırım
Siz pisbogaz degilsiniz eşiniz cimri, muhtemelen aileden böyle görmüş ve kendisi de üzerine birşey katamamamis.
İmkanlar ölçüsünde, dışarıda bir yemek yemeyecek, film izlemeyemeyecek, tatile gidemeyeceksek ne yapayim o parayı, evi düşüncesindeyim.
Eşinizin fikrini değiştirmeniz ise çok zor sadece pisbogaz olmadığınızı, isteklerinizin makul olduğunu bilin, eşinizin sizi suçlu hissettirmesine izin vermeyin derim.
Çok teşekkür ederim haklısınız. Ama bu üreçte dışarıda da yemeyince doğal olarak yemek yapmak zorunda kalıyorum. Kendi de ara sıra yemek yapıyor. Ama onu da sinirlerimi bozarak. Örneğin kendisi nöbetli çalıştığı için evde oluyor. Eve gidiyorum saat 5-6 hiçbir şey yapmamış. Sana ne pişireyim diyor.doktora tezinin son dönemlerinde derdinizi öteleyin derim
evet size hak verdim ama evde çıkacak huzursuzluk şu an en çok sizi demotive eder
tezden sonra bu konuyu çözmeyi deneseniz mükemmel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?