- Konu Sahibi Capanin Gururu Teyom
-
Bor bozulur iki bozulup 3.de kendi de gelmek istiyor. Benim eşimde gitmek istemez biyere ben solerim ben buraya gidiyorum geliyor musun hayir derse cikip giderim. Bikac kez onsuz gitmeyecegimi dusundu israr etcegimi düşündü sonra o bana teklif etmeye basladi ki durumumuz sizin kadar iyi degil. Ayda bir sinemaya gideriz hafta sonu hicbisi yapamazsak sahile yuruyuse ineriz ayda 1kez disarda raki balik yapariz.Sorunumu anlatmadan önce durumumuz hakkında kısaca bilgi vereyim. Yaklaşık 5 yıllık evliyiz. 2 evimiz, 2 arabamız var (Mal varlığını saymak için değil konuyla alakalı olduğu için yazdım). İkimizde çalışıyoruz, orta halli bir şehirde yaşıyoruz ve çok şükür durumumuz iyi. Doktora tezimin son kısımlarını yazıyorum. Ve gerçekten zihnen çok yoruluyorum. Aynı zamanda bebek için de tedavi sürecindeyim. Maddi imkanlarımız iyi olmasına rağmen dışarıda yemek yemeğe 2-3 ayda bir zorla gidiyoruz. Her gidişimiz de benim zorumla oluyor. Bu durumun beni yıprattığını defalarca anlatmaya çalışmama rağmen eşim beni pis boğazlıkla itham ediyor. Ben de onu cimrilikle suçluyorum. Yılda 2 ya da 3 kez yine benim zorumla sinemaya gidiyoruz. Tatile gitmek istememi çok abartılı buluyor, onu da oteli ben buluyorum, ödemeyi ben yapıyorum o şekilde zorla götürüyorum. Ve ben gerçekten yoruldum. Benim çok talepkar olduğumu söylüyor. Bilhassa çalışan bayanlardan öneri bekliyorum, bu isteklerim anormal ve abartılı istekler mi? Akademisyenim ve benim çevremdeki bir çok arkadaşım sosyal bir yaşantıya sahip. Kendisi de mühendis. Çalıştığı kurum çok rahat. Onu bırakıp tek eğleneyim, arkadaşlarımla takılayım desem de bunları yapınca da bildiğiniz bozuluyor. Artık ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Normal anlattım olmadı, ağladım olmadı, kavga ettim küstüm olmadı. Sanırım pes etmem gerek.Sosyallik başka bir dünya bence. Herkes bunu başaramıyor. Belki duş ortamda kendini basık ve rahatsız hissediyor. Açıkca konuşmayı denemişsinizdir eminim. Ama yılmadan konuşmak lazım.
Yürüyüşe dahi çıkaramıyorum. 1 sene düzenli yürüdüm 2 kez zorla çıkardım. Kanepeden ayrılamıyor.Bor bozulur iki bozulup 3.de kendi de gelmek istiyor. Benim eşimde gitmek istemez biyere ben solerim ben buraya gidiyorum geliyor musun hayir derse cikip giderim. Bikac kez onsuz gitmeyecegimi dusundu israr etcegimi düşündü sonra o bana teklif etmeye basladi ki durumumuz sizin kadar iyi degil. Ayda bir sinemaya gideriz hafta sonu hicbisi yapamazsak sahile yuruyuse ineriz ayda 1kez disarda raki balik yapariz.
O zaman sizin eşiniz cimrilikten level atlamış ve uyaniklasmis. Bu daha zor bence. Baya bildiğin siz harcamaları karşılayın diye yapıyor.Ben de öyle düşünüyorum. Tatilde gayet keyfini çıkarıyor. Sinemaya gidelim diyorum eline alıp da vizyonda ne var ne yok bakma gereği bile duymuyor. İstediklerim aşırı şeyler değil :-(
en kötü şimdilik yemeksepeti gibi siteleri kullanınÇok teşekkür ederim haklısınız. Ama bu üreçte dışarıda da yemeyince doğal olarak yemek yapmak zorunda kalıyorum. Kendi de ara sıra yemek yapıyor. Ama onu da sinirlerimi bozarak. Örneğin kendisi nöbetli çalıştığı için evde oluyor. Eve gidiyorum saat 5-6 hiçbir şey yapmamış. Sana ne pişireyim diyor.
Kendiniz gidin bikac kez sorun sonra nadilsa sen gelmicen ben çıkıyorum deyin geliyor en azindan benim esim geldi koltugu cokerticekken kurtardim onuYürüyüşe dahi çıkaramıyorum. 1 sene düzenli yürüdüm 2 kez zorla çıkardım. Kanepeden ayrılamıyor.
Bunu ben de söylüyorum. İnanın sağlıklı bir düşünce değil belki ama diyorum çocuğumuz olmazsa zaten para tamamen başkalarına kalmış olacak. En rahat zamanımız gezip tozmak için. Haklısın diyor, sonrası aynı hayata devam.Eşiniz ya cimri yada tembel.
Bana siz normal geldiniz zira sosyalleşmek hele imkan varken lüks değil, ihtiyaç.
Ayrıca çocuk olunca lüks haline geliyor en basitinden sinemaya gitmek bile,şu an tadını çıkarmanız gereken zamanlar bence.
2 çocuğum var,biri bebek ve biz sırayla içsek bile o kahveyi,çıkıp içeriz dışarda zira minik çocuğum yeni yürümeye başladi ve iki dakika oturmuyor. Yoruluyoruz evet,kahve içmeye gidince bile yoruluyoruz ama vazgeçmiyoruz.
Sinema desen,en son oğlum doğmadan önce kızımla çocuk filmine gitmiştim,düşünün 1 seneden fazla olmuş.
Yerinizde olsam gelmiyorsa dahi çıkardım ,bozulursa bozulsun yapacak birşey yok.
aynen öyle. oysa ben kirada da yaşarım. hiç mal mülk derdim yok. Hastalığa kötü güne birikmişimiz olsa yeter. Sİzin yorumlarınızı seviyorum.adam cimri olduğu için iki eviniz iki arabanız var.
Sorunumu anlatmadan önce durumumuz hakkında kısaca bilgi vereyim. Yaklaşık 5 yıllık evliyiz. 2 evimiz, 2 arabamız var (Mal varlığını saymak için değil konuyla alakalı olduğu için yazdım). İkimizde çalışıyoruz, orta halli bir şehirde yaşıyoruz ve çok şükür durumumuz iyi. Doktora tezimin son kısımlarını yazıyorum. Ve gerçekten zihnen çok yoruluyorum. Aynı zamanda bebek için de tedavi sürecindeyim. Maddi imkanlarımız iyi olmasına rağmen dışarıda yemek yemeğe 2-3 ayda bir zorla gidiyoruz. Her gidişimiz de benim zorumla oluyor. Bu durumun beni yıprattığını defalarca anlatmaya çalışmama rağmen eşim beni pis boğazlıkla itham ediyor. Ben de onu cimrilikle suçluyorum. Yılda 2 ya da 3 kez yine benim zorumla sinemaya gidiyoruz. Tatile gitmek istememi çok abartılı buluyor, onu da oteli ben buluyorum, ödemeyi ben yapıyorum o şekilde zorla götürüyorum. Ve ben gerçekten yoruldum. Benim çok talepkar olduğumu söylüyor. Bilhassa çalışan bayanlardan öneri bekliyorum, bu isteklerim anormal ve abartılı istekler mi? Akademisyenim ve benim çevremdeki bir çok arkadaşım sosyal bir yaşantıya sahip. Kendisi
de mühendis. Çalıştığı kurum çok rahat. Onu bırakıp tek eğleneyim, arkadaşlarımla takılayım desem de bunları yapınca da bildiğiniz bozuluyor. Artık ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemiyorum.
ben de böyle söylüyorum. beni kötü fikirli olmakla suçluyor.O zaman sizin eşiniz cimrilikten level atlamış ve uyaniklasmis. Bu daha zor bence. Baya bildiğin siz harcamaları karşılayın diye yapıyor.
evet ben ders çalışırken bir yandan da akşama ne yapacağım, ne yiyeceğiz diye düşünüyorum. Ben sadece çorba da yerim yemek seçmiyorum diyor. Evet yemek seçmiyor ama sadece ekmek de yesem olur modunda nerdeyse.Eşiniz bariz cimri sanırım. Her hafta en az iki kez dışarı çıkarız ki şuan ücretsiz izindeyim,çalışırken eve dönerken dışarda yiyip kafamıza göre takıldığımız çok olurdu,hergün yemek yapmak istemiyor insanın canı.
Evet aile yapısı öyle. Babası da aynısı.sizde sorun yokta bence eşiniz vizyonsuz
yetiştirme tarzıyla da alakalı olabilir
evet derdi para biriktirmek. ama yiyemedikten sonra hesabının para dolu olması bir şeyi değiştirmiyor.çalışıyorum durumumuz sızın kı kadar değil ayda 4-5 defa dışarda yerız eşimle kendim yedıklerım dışında ... bence az bıle eşiniz paranızı bırıktırmek ıstıyorsa normal...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?