- 26 Mart 2018
- 28.486
- 128.096
- 598
- Konu Sahibi Capanin Gururu Teyom
-
bende ona isim olarak "ot"koydum zaten. bizimki aşk evliliği değildi, mantık evliliğiydi. Hayattan beklentilerimi açıklıkla anlatmıştım. Evlilik bekarlıktaki hayat standardımı yükselmiyorsa anlamı yok açıkçası. Bekarken kardeşimle annemle çok çıkardık dışarı.Eşiniz tabiri caizse ot gibi yaşamak istiyor herhalde; işten eve, evden işe... Olabilir, sonuçta kendi tercihidir. Ama işte hayat tarzları birbirinden farklı olan insanlar evlenmemeli zaten. Bence sizdeki sorun bu.
evet ben ders çalışırken bir yandan da akşama ne yapacağım, ne yiyeceğiz diye düşünüyorum. Ben sadece çorba da yerim yemek seçmiyorum diyor. Evet yemek seçmiyor ama sadece ekmek de yesem olur modunda nerdeyse.
En korktuğum şeydi cimrilik. Bununla imtihan oldum.valla ben cımrı ınsanlarla pek gecinemediğim için yorum yapmayım ...
hiç ses etmez yer. öğrenciyken zorluk çektim o yüzden böyleyim diyor. Oysa ben de çok darlıkla okudum. Çok parasız kaldım. Sürekli yemekle kafayı bozmuşmuşum.O zaman yemekleri haftada üç gün onun yapmasını isteyin,çünkü yemeği dışarda yemek türlü meşguliyeti olan kadın için bi konfordur aynı zamanda,kendi bu konforu sağlasın sizin için ya da bi tarhana çorbası yapın ısıtıp üç gün koyun önüne o gelmeden de kendinize et pişirip yiyin. Onunla oturup yarım tabak çorba kaşıklayın elimden bu kadarı gelir deyin.
Gerçekten ayıp belki bunu söylemek ama geçen yıl tatile arabamızla gittik. Sabah erken yola çıktık. Mola yerinde durdurup da kahvaltı yapmak için tartışma çıkarmak zorunda kaldım. 8 saatlik mesafe otel. Oraya gidince yeriz ne acele ediyorsun diyor.Burayı uzun zamandır takip ediyorum, konunuzu görünce üzüldüm açıkçası. Siz pisboğaz değilsiniz, eşiniz de cimri değil. Resmen varyemez amca.
Dünyaya bir kez geliyoruz yatırımınızı yapmışsınız, bundan 5 saniye sonrası belli değilken hayatı böyle kısıtlayarak yaşamak haksızlık.
Yok hastalıklı bir düşünce diyemem,hak verebilirim size zira kendi adıma zorunluluk ,maddi yetersizlik vb durumlar yoksa insan kazandığı parayla keyif alabileceği birşey yapmazsa ne işe yarıyor ki para kazanması.Bunu ben de söylüyorum. İnanın sağlıklı bir düşünce değil belki ama diyorum çocuğumuz olmazsa zaten para tamamen başkalarına kalmış olacak. En rahat zamanımız gezip tozmak için. Haklısın diyor, sonrası aynı hayata devam.
Eşiniz istemiyorsa sevdiğiniz başka insanlarla yapın planlarınızı. Evet insan eşiyle de paylaşımda bulunmak ister ama sizin zorunuzla gittiği yemekte keyifli vakit geçirdiğini de düşünmüyorum açıkçası.Gerçekten artık kendimde sorun görecek seviyeye geldim. Çocuk için tedavi görüyorum. Zaten psikolojim iyi değil. En azından bir nebze olsa rahatlamak istiyorum. Bunu da bana çok görüyor.
hiç ses etmez yer. öğrenciyken zorluk çektim o yüzden böyleyim diyor. Oysa ben de çok darlıkla okudum. Çok parasız kaldım. Sürekli yemekle kafayı bozmuşmuşum.
Bu kural işini deneyeceğim. Çok sağolun.Manipüle ediyor sizi,kendisinin cimriliğini örtmek için sizin pisboğaz olduğunuzu söylüyor. Her cuma dışarı çıkılacak diye kural koyun,orta yolu bulsun şuanki durumdan mutlu olmadığınızı söyleyin.
Böyle bir odundan bu incelik beklenir mi? İlk 2 doğum günümü unuttu zaten. Bu sene ben de bilerek hediye almadım. Kutlamadım bayağı bozulduPeki özel günlerde size hediye alır mı ? Küçük süprizler yapar mı ?
Asla değil. Ev ve araba almak hayatı yaşamak değil eşiniz bunu öğrenmeli. 5 yılda alıştıramamışsınız bundan sonra zor ama.Bilhassa çalışan bayanlardan öneri bekliyorum, bu isteklerim anormal ve abartılı istekler mi?
bence de canlanın. yoksa karşı taraf çok üzülüyor. Çok yıpranıyor.Eşin cimri.
Çalışıyorum her hafta sonu dışarıda yiyorum, hersene tatile gidiyorum. Seçmesi benden ödemesi eşimden. Yemeğide eşim öder. Yazları çocukları anneanne ye gönderip canlı müziğimize de gideriz, eğlenceli yerlerede gideriz. Kışın tiyatroya, sinemaya gideriz. Çocuk filmini bile ailece izleriz. Maksat film izleme değil ailece bişeyler yapma. Eşim eşinin tam tersi benim eşim beni plan yapma makla gezmeyi hayatı yaşamayı sevmemekle suçlar. Biraz canlan der.
İlk günden beri mücadele ediyorum. Ama hiç yol alamadım. Yöntemim yanlış belki. Balayına İstanbul'a gittik. Borçsuz evlendik. Parası da varmış ama tonla yaya gezdik, kahvaltı yaptık otelde diye öğlen yemek yemeye gerek görmedi. Sözde balayı.Asla değil. Ev ve araba almak hayatı yaşamak değil eşiniz bunu öğrenmeli. 5 yılda alıştıramamışsınız bundan sonra zor ama.
Bu kural işini deneyeceğim. Çok sağolun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?