Gercekten sosyal medyada göründüğü gibi çoğu insan mutlu ve sorunsuz bi hayat mı yaşıyor?

Kimse üzgün olduğunu sorunlarını atmıyor sosyal medyaya herkes sahte gerçekte ne olduğunu bildiğim insanlar sosyal medyasına baktığında bunun hayatı böylemiydi ki demeden geçemiyorum. Mesela bir örnek vereyim bir tanıdığım kocası tarafından aldatıyor ve bunu da kendisi bal gibi biliyor yakaladı hatta ama tanımayan biri der ki vay be aşka bak der . Bunları tanıyan herkes arkasından bu salak galiba diyor ve gülüyor...

bence genelleme yapılmaz. Paylaşım yapanların mükemmel hayatları olduğunu düşünmekte , çok mutsuz olduklarını düşünmekte yanlış. Yapılan paylaşıma göre çıkarım yapmaya çalışmayın bence kendinizi üzersiniz. Sizi bu kadar etkiliyorsa kapatın gitsin. Benim bir arkadaşımda sizin gibi düşünüyordu en sonunda kapattı hesabını kız rahatladı.

Bende seyahat ettikçe paylaşım yaparım gezip gördüğüm yerleri. Eşimle de atıyorum fotoğraf ama çok nadir. Çok mutluyum şükürler olsun.

Konu sahibi, aklıma gelmişken yine yazmak istedim .
Bu hafta yılbaşı tatiline çıkmıştım, sosyal medyada hala boy boy Christmas marketler paylaşıyorum .
Ama 6 gün önce döndüm, döndüğüm gibi babama pozitif tanısı kondu, evden burnumu bile çıkarmadım. Bütün gün ayaklarımı duvara dikip boş boş duvara bakıyorum sıkıntıdan
Yazmak istemedim Instagram'da,ilgi bekler gibi olmasın diye. Bir de yani,neden yazayım ki, hastalık...
Ama sosyal medyama baksan çok mutluyum
Al, bir örnek de ben sosyal medyanın sahte yüzüne:))))

Yakinen tanımadığım hiç kimseyi eklemiyorum o yüzden bu şüpheyi yaşamıyorum
Ama asıl rahatsızlığım şu keşfete düşen tiktok çiftleri tiktok kullanmıyorum ama insta keşfette sürekli bu abık sabuk çiftleri görmek çıldırtıyo para kazanacağız diye yapmadıkları rezillik yok kimsede mi uyarmıyor

Benden tavsiye kendini iyi hissetmek istiyorsan Sosyal medyayı bırak, işte o zaman psikolojik olarak iyi olursun. Sen başkalarının sahte mutluluklarına bakarak kendini kıyaslarsın onda var bende niye yok, o evli mutlu ben değilim vs. Artık günümüzde sosyal medya ben mutluyum çatlayın patlayın amacında kullanılıyor. Ben şahsen face instagram kullanmıyorum 1 yıldır emin olunki psikolojim çok iyi. Başkalarının sahte mutluluklarını görüpte vesveseye düşüp kendimi hiç yere mutsuz edeceğime face ins silerim daha iyi.

Sosyal medya kullanmıyorum. Sıfır. Özel hayatımla ilgili hiçbir şeyi paylaşmıyorum. Buna rağmen insanların hayatım hakkında çok yanlış fikre sahip olduğunu düşünüyorum.
Dışarıdan bakıldığında bir çok kişinin imrendiği bir hayatım var. Söylüyorlar, oradan biliyorum. Yurtdışında, dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde doktora yapıyorum (hatta tezimi verdim, bitti sayılır), Avrupa'nın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyorum, ekonomik olarak iyi durumdayım, yakışıklı, saygılı efendi bir eşim var, iyi bir ailem var, harika dostlarım var, sağlığım yerinde.... Buna rağmen hayatım hiç de sanıldığı gibi imrenilecek bir hayat değil, kendimce sorunlarım var hatta bana sorsanız bir çok insandan çok daha sorunlu ve stresliyim.
Ben doktoramı yaparken eş dost anneme benimle ne kadar gurur duyduklarını anlatıyorlarmış, anneme dedim ki "benim ne yaşadığımı bilseler çocuklarının bu hayatı yaşamasını asla istemezlerdi."
Insanların hayatına bakarken hep iyi taraflarını görmeye meyilliyiz ama herkesin kendi gücü ölçüsünde sıkıntıları var, hiçbir hayat dışardan görüldüğü gibi değil.
Sorunsuz bir hayat hem teoride hem pratikte imkansız.
Insan kendi çektiğini bilir. Siz de sadece kendinizinkini biliyorsunuz. Merak etmeyin hepimiz aynıyız, bugün olmasa yarın illa ki bir dert çıkar uykuları haram eden.

Çok yakın bir arkadaşım eşiyle boşanma aşamasına geldi. Baya umutsuz bir durumdayken bir gün sonra aile storysi paylaşıp "kıskanılmasın" yazmış. Diyeceğim bu kadar..

Not: Sorunları çözülmedi aynen devam..

Çok yakın, neredeyse hergün whatsapp tan konuştuğum kişileri bile instada farklı görüyorum. Neden ya diyesim geliyor. Sonra boşver ya anlık mutluluk yaşıyor deyip vazgeçiyorum..

Bir çeşit kelebek etkisi yaşatıyor o kişilere. Kesinlikle ciddiye almıyorum artık..

Bir ara siyasi içerikli sayfalar anksiyetemi tetiklemeye başlamıştı. Onları da okumuyorum..

Bu sadece sosyal medyaya has bir durum degil. Hepimiz birbirimizin anlik hallerine sahit olup, tümevarim yapiyoruz.

Disaridan bakildiginda bana cok insan imreniyormus. Dereceyle okulumu bitirdim, fazla surmeden isimi buldum, canim istediginde kisa tatillere cikabiliyorum, guzel giyinip, geziyorum vs vs.

Ama icimi gel gör ki kapkaranlik. Bazen oluyor her sey neden boyle diye bagira bagira agliyorum. Bagirma kismi abarti degil gercekten :) ama gel gör ki cevremdekilerin hic biri görmüyor.

Ve eminim ki herkeste böyle. Bir kazan kayniyor ama icinde et mi dert mi demisler.

Bize yansitilana aldanmamak lazim.

Çok yakın bir tanıdığım insta mom yani fenomen anne..
Paylaşımlarına bakarsan her şey çok iyi çok güzel eğitici öğretici sağlıklı besleyen vs vs gider
Arka planı her gün sinir krizi geçirmek ne zaman arasam ağlıyor misal mutsuz ve kilolarca yedirilen abur cubur.

Sosyal medyada ne paylaşıyorsa bizzat tam zıttını yaşıyorlar

Değil. Allah daha büyüğünü vermesin ama öyle dertlerim var ki resmen gözümün feri kaçtı.
Kimseye poz kesmiyorum evel eski güzel fotolar severim. Instada bi kahve ve şaşaalı bi kahve köşesi resmi attım kahve yaparken.
Beş dk sonra stresten kahveyi içerken kustum.
Onun resmini çekmedim ama.
Bazısı sahte hayat için atıyor bazısı da sadece güzeli paylaşıyor.
Sonuçta bu içgüdü. Kimse evine misafir çağırırken bile pis haline çağırmaz. Salonda sünüp her gün duran battaniye arka odaya kalkar gibi...

Aynen katılıyorum.. Mutlaka sorun, sıkıntı vardır. Gerçekten güzel bir hayat yaşayıp mutlu olanlar var onlar kendini belli ediyor zaten, biri var mesela her hafta eşi papatya alırdı çok mutlular, aşıklar 1 hafta sonra resimler silinmiş, boşandılar. E eşin her pazar çiçekle geliyordu, mutluluk pozları? Bir de psikolog sonra barışıp 3. çocuğunu yaptı üstelik..

Bu bana çok saçma geliyor bir günde aran bozulup boşanmaya karar vermedin herhalde eş kişisiyle, ben olmayan bir şeyi var gibi gösteremem mesela, inandırıcılıklarını da yitiriyorlar. Hala anlamadığım insanların bu kişilere güvenmesi, öneri alması ve her fotoğrafa sanki kuzeniymiş gibi yorum yapması..

İnsan mutsuzken bi fotoğraf çekeyim dur diyorsa, hele de sosyal medyaya yüklüyorsa acilen bi psikoloğa gözüksün.
Mükemmel, Sorunsuz bi hayat yok Olamaz da...

Eklentiler

• Screenshot_20220107_145011.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 54
Instagram Facebook Twitter Youtube hicbirseyim yok sadece WhatsApp oda çalışma hayatından dolayı mecbur kullanıyorum onda bile WhatsApp durumu paylasanlarda saçma yapan yalan yanlış paylaşımlar var .herkes çok geziyor çok iyi yerlerde yemek yiyor eşine çok aşık çok mutlu çok dindar Cok iyi anne çok iyi baba çok sorumluluk sahibi ..altı bağlar gazeli

Gerçekten sosyal medyadaki kadar mutlu ve sorunsuz hayat yaşayanlar da vardııır, mutsuzluğunu perdelemek için -deyim yerindeyse- kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyenler de vardır. Ama genel olarak sizin iş ve sosyal çevrenizdeki herkes aşağı yukarı sizin gibi bir hayat yaşıyordur. Benzer kültüre sahip, benzer yerlerde çalışan, benzer paraları kazanan, benzer yerlere sosyalleşmek için giden insanlar ne kadar farklı hayatlar yaşayabilir ki zaten? Çoğu insan orada sadece mutlu anlarını paylaşıyordur. Kimsenin mutsuzken mutsuzluğunu resmetmek aklına gelmez, gelse bile kimse bunu sosyal medya üzerinden ajitasyona çevirmez. Oraya bakıp da ne herkesi sahte zannedin ne de sadece sizin mutsuz olduğunuzu... ikisi de değil çünkü.

Yüzde doksanı mutsuz ve şov yapıyor. Bir insan neden mutlu oldugu özel anlarını internette paylasma ihtiyacı hissetsin ki. Yedigi yemegin tabagini paylasip kocisimle bilmem ne yeme keyfi yazan kizlardan ne bekliyorsunuz. Gerçekten var böyle insanlar. Evin icinde kedi kopek gibi birbirini yer, disariya sadece fotograf cekip instagramda paylasmak icin cikar. Hayati sosyal medyaya göre yaşar. Yeni nesil böyle iste. Kimseye özenmeyin o ozendiginiz insanlarda gece başını yastiga koyarken aglayabiliyor

arkadasim esiyle askim diye foto atip aksamina beni arayip kocami kackez yakaladim aldatiyor bosaniyoruz diye agladi
kayserideki kadin sosyal medyasinda evli mutlu cocuklu yazip fotosunu koydukdan 4 saat sonra kocasi tarafindan katledildi gecen yil
bunlari gorunce sahte mutluluklara bitiyorum

Ben hiçbir influenceri falan ( sanırım böyle yazılıyor ) takip etmiyorum bos işler benim için.
Hepimizin bir derdi var ama kimse dert paylaşmaz.
Guzel fotolar atmak insanların dertsiz olduğu anlamına da gelmez.
Dipnot: valla kimsenin dertli dertsiz hayatıyla da ilgilenmiyorum ben

Herkesin bin bir çeşit derdi var ama sadece olumlu şeyleri paylaşıyorlar. Mesela ben bugün nehir kenarında hindistan cevizi içinde kahve içerken fotoğrafımı paylaştım. Gayet güzel gülümsedim. Paylaşımı yaptıktan sonra yeni işime alışamadığımı, iş arkadaşımı ve amirimi hiç sevmediğimi anlatıyordum eşime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…