Gercekten tüm suclu ben miyim

1.si evlilikte borç eşlerin eşit sorumluluğundadır yani o bir çözüm bulamıyorsa sizin çözüm arama hakkiniz var. Kara listeye girmişsiniz demek ki yapmak istediğiniz birçok şeyi yapamayacaksınız e haliyle doğrudan sizi de etkiliyor ve çözüm aramanız normal.
Amaa tabi bunalınca insan saçma sapan şeyler yapar, siz de yapmışsınız anneye anlatmakla ne yazık ki:( ama üzülmeyin napalım olmuş bir hata.. ben ev içinde olanın öyle sürekli dışarıya anlatılmasını doğru bulmasam da birçok kişinin aile ilişkileri buna musait oluyor. Anneye tek çare bu ama eşim kabul etmiyor dediyseniz, o da kendi anlatmak istemis garibim.
Bence 15 bin ödenmeyecek bir para değil ama malum kriz var. Bebeği annenize bırakıp çalışabilirseniz borcu birlikte kolayca ödersiniz aslında.

Canım eşim evin en küçügü ,el bebek gül bebek
Ablalarının gözünde hala minik sevimli ve herseyine müdahale edebildikleri kardesleri ki zaten öyle de oluyo bi sekilde
Bizim aile oldugumuzu anlamak istemediler,9yıldır boşanalım diye çok ugrastılar ama sanırım en sonunda dediklerini yaptıracaklar

iyi de mudahele eden görümce degil anneniz olmuş.
hayta görümceler müdahale edemesin diye tek yapmanız gereken susmaktı.
onlara atıp tutarken bunu da düşünün.
ama tabi borç olunca nasıl olsa kapatırlar, o zaman mudahele edebilirler öyle değil mi?
anneniz olunca sizin iyiliğinizi istiyor, görümce olunca tüüü kaka.
bence siz hatalasınız.
iki kişinin bildiği sır değildir.
eğer eşiniz bu konuda hassassa annenize de söylememeliydiniz.
anneniz hem işgüzar, hem size saygı duymuyor hem de güvenilmez. nasıl laf taşır? sizin söylediğiniz bir şeyi paylaşır? ne haddine?

ve son olarak tabiki görümceler melek olur.
görümceler kocanıza bir şey yapmamış ki.
size yapmış yapacagını. ama anneniz ve siz onun bilinmesini istemediği durumu duyurarak onu zor durumda bıraktınız.
neyse geçmiş olsun. bir dahaki sefere görümce size mühlet falan verirken, dişli davranın.
hatalısınız ama stres topu değilsiniz.

Keşke çalışıp borcu birlikte ödemeyi teklif etseydiniz ondan bundan yrdım bekleyeceğinize.

Annenize anlatmanızı yanlış bulmadım. İnsan sıkıntılarını en yakını olan insanla dertleşmeyecekse, içine ata ata şişsin mi? Herhangi birine anlatmamışsınız. Ama annenizin aklına abla konusu nereden geldi? Sanırım eşinizin ablasını arayıp, sizin adınıza kredi çekmelerini istemesi fikrini annenize de açtınız, değil mi? Büyük hata. Derdinizi annenizle paylaşabilirsiniz ama bu eşinizin onurunu kıracak şekilde olmamalı. Koskoca adamın borcuyla ne diye ablası uğraşsın? Borç yapmayı bilen insanlar, kendi başlarının çaresine bakmayı da bilecek, başka yolu yok.

Eşiniz borçlar konusunda sorumsuz biri olabilir ama kızmakta çok haklı, zira ısrarla ablalarıma anlatma demiş. Utanıyor ya da ablalarının aslında nasıl insanlar olduğunu biliyor herhalde. Annenize planınızı anlatırken bunu da söylediniz mi mesela? Ne anlatmış olursanız olun anneniz üstüne vazife olmayan bir iş yapmış. Epey utanç verici. Yaptığı aramanın ortalığı karıştıracağını bilmemesi için çocuk olması gerekirdi ya, enteresan yani. Görümce de cidden kötü bir insanmış bu arada.

Boş yere gurur yapmasın eşiniz. Borç üstüne borç eklerken neredeydi aklı? Abladan para almaya gelince gurur yapıyor ama bu yaşa gelmiş adam ablalarından deli gibi korkarken gurur yapmıyor. Madem çok sıkışıksınız ya gitsin ek iş yapsın ya da gereksiz gurur yapmasın.
Evet annem zeten dediki sen bana anlattın ve benim gözüme uyku girmedi,bizim elimizde olsa biz verirdik ama bizde yok o yuzden ablasını aradım dedi.yani aklım almıyo dokuz yılda ben neler cektim o ablalarından annem hiç mi görememiş
Ablaları aradı yardım için ama eşim inatla kabul etmedi,en son arabaya haciz mi gelir nolursa olsun dedi

Sizin yaptığınız borçtan görümcelerinize ne niye onların adına kredi çektirmek istiyorsunuz illa biri adına çektirecekseniz anneniz adına çektirin o zaman anneniz madem bu kadar düşünüyor işgüzarlık yapop görümceye söyleyeceğine kendi gitsin çeksin. Ben sizi ve annenizi hiç iyi niyetli bulmadım. Sorunuza gelecek olursak evet tüm suçlu sizsinz sonra da anneniz. Ben bu konu da kocanıza çok hak verdim

Tamamen siz haksizsiniz. Asla kimseye kendi evinizin sirrini anlatmamalisiniz, esiniz de oyle istemis. Cok zorunuza gidiyorsa borclu olmak calisip yardim edin, ona buna dert yanacaginiza.

Hepsi bi tarafada o görümcelerden uzak dur tehdit edecek beni bende tamam diyecem kocam bu yüzden bosasa beni bile tehdidine boyun egmezdim burda siz annene bize anlatmissiniz ama anneninizin yaptigi cok yanlis ne gerek var gorumceye anlatmaya kocanizi da birakin odesin borcunu orali olmayin

Ben evde cok buyuk tartismalar olmadikca aileye anlatilma taraftari degilim. Keske annenize anlatmasaydiniz. Esinizi hakli buldum bu yuzden.

Tamamen siz haksizsiniz. Asla kimseye kendi evinizin sirrini anlatmamalisiniz, esiniz de oyle istemis. Cok zorunuza gidiyorsa borclu olmak calisip yardim edin, ona buna dert yanacaginiza.
Evet haklısınız kimseye anlatmamam lazımdı
Yok Zoruma gitmedi sadece üzüldüm

Anneniz resmen ortalığı karıştırmış. Nokta.
Yahu sanane adamın borcundan... Başkasını arayıp bu adamın borç mevzusunu açmak ne kadar gereksiz bir harekettir... Anneniz de sizde eşinizden özür dileyin bence. Herkes istemez borcunu harcını herkes bilsin. Bu ablaları da olsa böyle. Saygı duymak yerine işi kızıştırmışsınız.

Aynı şeyi kayınvalideniz yapsa ne düşünürsünüz? Sizin sakladığınız borcunuzu kv arayıp kardeşlerinize anlatacak. Şurda şöyle bir konu açılsa 50 sayfa o kv'yi gömerlerdi burada.

Anneniz resmen ortalığı karıştırmış. Nokta.
Yahu sanane adamın borcundan... Başkasını arayıp bu adamın borç mevzusunu açmak ne kadar gereksiz bir harekettir... Anneniz de sizde eşinizden özür dileyin bence. Herkes istemez borcunu harcını herkes bilsin. Bu ablaları da olsa böyle. Saygı duymak yerine işi kızıştırmışsınız.

Aynı şeyi kayınvalideniz yapsa ne düşünürsünüz? Sizin sakladığınız borcunuzu kv arayıp kardeşlerinize anlatacak. Şurda şöyle bir konu açılsa 50 sayfa o kv'yi gömerlerdi burada.
Annemide 50 sayfa olmasada gömdük yani burda
Aynı şeyi kayınvalidem yapsaydı emin olun ben eşime surat asmazdım

Back
X