• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gereksiz bir üzüntü mü?

herkes çift miydi peki ?
çift olmayanlar bölüşmüşlerdir
yada tüm hesap toplam kişi sayısına mı bölündü
Misal dayım kendi ailesini ödüyor kişi başı, 4 kişi diyor. Diğeri 2 kişiyiz diyor öyle ödenmiş. O zaman bizim çocuklarla beraber 20 kişi olduğumuza göre 5 kişi dememiz gerekmez mi

Dışarıda kalabalik kahvaltı bize göre değilmiş, malesef acı bir şekilde anladım.Bir daha da düşünmüyorum zaten. İnsanlar hangi parayla nasıl geciniyor bilmiyorum. Ben yetişmekte zorlanıyorum ay sonuna ki maaşı almaya 10 gün kala elimde bir şey kalmıyor.bizim için lüks oldu bu kahvaltı işi.Allah daha kötü durumda olanlara sabır versin, yardım etsin. Belki de o kalabalığın içinde maddi anlamda zorlanan bir ben varım, ya da herkes zorlanıyor ama belli etmiyor. Hesap etmeden nasıl oluyo gerçekten🤔🤔
Çoğumuz hesap yapiyoruz. Ama hesabi rezervasyon yaptirip gittiğimiz yerde masada yapmiyoruz. Gitmeden evvel yapip ona gore gidiyoruz. Sizin hataniz bu olmus.

Dışarıda kalabalik kahvaltı bize göre değilmiş, malesef acı bir şekilde anladım.Bir daha da düşünmüyorum zaten. İnsanlar hangi parayla nasıl geciniyor bilmiyorum. Ben yetişmekte zorlanıyorum ay sonuna ki maaşı almaya 10 gün kala elimde bir şey kalmıyor.bizim için lüks oldu bu kahvaltı işi.Allah daha kötü durumda olanlara sabır versin, yardım etsin. Belki de o kalabalığın içinde maddi anlamda zorlanan bir ben varım, ya da herkes zorlanıyor ama belli etmiyor. Hesap etmeden nasıl oluyo gerçekten🤔🤔
Biz de karı koca memuruz. Ay sonunu kredi kartıyla getiriyoruz. Ama bu demek değil ki dışarıda yediğimiz yemek için tuhaf pazarlıklara giriyorum. Serpme kahvaltı tek kahvaltıdan farklı bir sistemdir. Ne kadar yediğinizi ölçemezler, ortaya konur. Dolayısıyla bir masada serpme kahvaltı kaç kişiyse ona göre ayarlanır. Aksi haksızlık olur. Ben reçel yemem, reçeller hep kalır, salam sosis gibi işlenmiş et yemem kalır, kuru incirler kalır. Bunları düşünüp parada indirim talep edemem. Dışarda yemenin mantığı bu değil. Bir öğün hazırlamamak, rahatça sohbet edip servis edilmesidir. Siz yediklerinize değil hizmete de ödeme yaptınız. Sürekli sıcak çay geldi mesela. Garson, aşçı ve pek çok çalışanın da maaşı ordaki kardan geliyor. Evdeki ekonomiyi beklemeyeceksiniz. Böyle hayat geçmez.
Ben çalışıyorum kazanıyorum ve kendim için de böyle jestler yapıyorum diyorum. Bazı pazarlar bulaşıl yıkamamak için gidiyoruz mesela. Kahvaltı kur bulaşıl yıka olmadan pazara başlamak için bedel ödüyorum yani. Böyle bakmalısınız olaya.

Misal dayım kendi ailesini ödüyor kişi başı, 4 kişi diyor. Diğeri 2 kişiyiz diyor öyle ödenmiş. O zaman bizim çocuklarla beraber 20 kişi olduğumuza göre 5 kişi dememiz gerekmez mi

4 kişi = 2 tane 2 kişilik serpme
2 kişi = 1 tane 2 kişilik serpme

biz gittiğimizde hep böyle oluyor.
mesela annemin kuzeni ve kızıyla giderdik, 4 kişi. biz annemle bir kahvaltı öderdik, çünkü bize 2 kişilik 1 serpme gelirdi. onlar da aynen öyle öderdi.

siz eşinizle 1 serpme (2 kişilik) 1 serpme de 3 çocuğa alsaydınız (2 kişilik) 2 tane serpme parası öderdiniz.

Hesap edecekseniz gitmeyeceksiniz. Bu kafayla yediğiniz içtiğiniz tat vermez ki.

Ben de dışarıda kahvaltıyı saçma buluyorum. Kalitesiz peynirler zeytinler aç aç yola çıkmak bana saçma gelir.

dışarıda yemek yemeği de çok sevmem arada evde hazırlamamak için yerim ama evde yapılanın yerini tutmaz.

Kısacası eğer gidiyorsanız hesaba takılmayın ya da gitmeyin.

Biz de karı koca memuruz. Ay sonunu kredi kartıyla getiriyoruz. Ama bu demek değil ki dışarıda yediğimiz yemek için tuhaf pazarlıklara giriyorum. Serpme kahvaltı tek kahvaltıdan farklı bir sistemdir. Ne kadar yediğinizi ölçemezler, ortaya konur. Dolayısıyla bir masada serpme kahvaltı kaç kişiyse ona göre ayarlanır. Aksi haksızlık olur. Ben reçel yemem, reçeller hep kalır, salam sosis gibi işlenmiş et yemem kalır, kuru incirler kalır. Bunları düşünüp parada indirim talep edemem. Dışarda yemenin mantığı bu değil. Bir öğün hazırlamamak, rahatça sohbet edip servis edilmesidir. Siz yediklerinize değil hizmete de ödeme yaptınız. Sürekli sıcak çay geldi mesela. Garson, aşçı ve pek çok çalışanın da maaşı ordaki kardan geliyor. Evdeki ekonomiyi beklemeyeceksiniz. Böyle hayat geçmez.
Ben çalışıyorum kazanıyorum ve kendim için de böyle jestler yapıyorum diyorum. Bazı pazarlar bulaşıl yıkamamak için gidiyoruz mesela. Kahvaltı kur bulaşıl yıka olmadan pazara başlamak için bedel ödüyorum yani. Böyle bakmalısınız olaya.

allah affetsin perşembe günü istanbulun sarıyer civarında karadeniz kıyısı olan bir mekanda 2 kişi serpme kahvaltıya 280 tl verdik
ama manzara, mekanda sosyal mesafenin max olması, yanımızdaki masalarda kimse yok diye maskeyi rahat rahat çıkarmak iyi geldi.
ayrıca sevgili olduğumuz mekan olduğu için biraz nostalji oldu
açılmadan beri de ilk kez çıkmış olduk
şimdi her hafta gezebilsek bu parayı vermek istemezdim
ama böyle çok spesifik durumlarda 1 kerelik veriliyor

Evet, hatam bu katılıyorum. Abim bundan rahatsız oldu sanırım.dersimi aldim eleştirilerek, üzülerek.

Bu kadar aleni hesap yapmazsınız olur biter daha fazla üzülmeyin, olan olmuş artık iki gündür kendinizi yiyecek bi durum da yok ortada yeri gelince abinize kırıldığınızı söylersiniz hatta sen beni azarladın eşim vardı ondan çok utandım der damardan girersiniz o da dikkat eder laflarına.

allah affetsin perşembe günü istanbulun sarıyer civarında karadeniz kıyısı olan bir mekanda 2 kişi serpme kahvaltıya 280 tl verdik
ama manzara, mekanda sosyal mesafenin max olması, yanımızdaki masalarda kimse yok diye maskeyi rahat rahat çıkarmak iyi geldi.
Ben de hic sevmem kahvalti :KK70: sevmeyen biri olarak da 70-80 lira vermek istemem. Arkadaslarim kahvalti organizasyonu yaptiginda ya derim ki sorun bakalim bir kisi yemese oluyor muymus. Ona gore ya giderim sadece meyve suyu icerim ya gec gider kahvaltınin sonunda masada eslik ederim.
Ama fiks menulu raki sofrasi derseniz... o baska :D fiks menuye kurban olurum ahshsh

Ben doğumgünümde ve anneler gününde giderim en çok. O günlerde kendimi şımartıyorum. Özellikle iki yer var sevdiğim biraz pahalı. Birinde sırf peynir fondü var diye gidiyorum diğerinde de poşe yumurta var diye. O kadar da kendime jest yapayım ya. Amaan ölümlü dünya.

Ben de hic sevmem kahvalti :KK70: sevmeyen biri olarak da 70-80 lira vermek istemem. Arkadaslarim kahvalti organizasyonu yaptiginda ya derim ki sorun bakalim bir kisi yemese oluyor muymus. Ona gore ya giderim sadece meyve suyu icerim ya gec gider kahvaltınin sonunda masada eslik ederim.
Ama fiks menulu raki sofrasi derseniz... o baska :KK70: fiks menuye kurban olurum ahshsh

ya ben kahvaltı seviyorum ama değişik bişiler sunması lazım
mesela karaköyde mükellef var, arda türkmenin mekanı
akşamları ocakbaşı oluyor sabahları kahvaltısı var
pahalı ama güzel şeyler sunuyor
bir arkadaşımla senede 1 kere gidiyoruz çünkü seviyoruz mekanı
servisleri çok kibar, manzara galata kulesi, yiyecekler özgün

alkol sofrasında zaten hiç hesap yapılmaz. ben ona göre gidiyorum. yani keşke bu kadar pahalı olmasa ama keyif için çıkınca da bişeyleri göz ardı etmek lazım.

Ben doğumgünümde ve anneler gününde giderim en çok. O günlerde kendimi şımartıyorum. Özellikle iki yer var sevdiğim biraz pahalı. Birinde sırf peynir fondü var diye gidiyorum diğerinde de poşe yumurta var diye. O kadar da kendime jest yapayım ya. Amaan ölümlü dünya.

işte işin özü keyif almakta.
pahalılık hepimize var. burada kaçımız boğazda yalıda yaşıyoruz ki :)
benim de genelde ay sonum zor geliyor ki bekarım, kiram yok
ama kredim var vs vs
eşşek gibi çalışınca da arada kraliçe gibi bir gün geçirmek istiyorum

Keşke bir arada vakit geçirmek için gittiğiniz yerde bunun hesabını yapmasaydınız. Hesap yapılır tabii ama gitmeden önce düşünürsünüz cebinize uygun mu diye.

Güzel geçireceğiniz bir günü kendinize de hoş olmayan bir anı olarak bıraktınız. Abiniz de gerilmiş. Ben kahvaltıdaki diğer insanlardan biri olsam çok sinirlenirdim açıkçası, özellikle parasal bir nedenden dolayı lokmamın boğazıma dizilmesine.

Ama fiks menulu raki sofrasi derseniz... o baska :D fiks menuye kurban olurum ahshsh
Ayy çocuktan önce giderdik. Hele güzel meze yapan yer varsa oof of.
Bir yerde tarhana soslu enginar yemiştim bayılmıştık, bir yerde mütebbel diye bir şey yedim tarifini bulana kadar ev patlıcan közü kokmuştu deneye deneye 😂😂
Ben dışarda yemek yemeği seviyorum sanırım, kahvaltısı akşamı, alkollü toplantısı her tipine ayrı bayılıyorum

Kahvaltı gelmeden, mekana biz gittik ilk once, diğerleri yoldaydi. Sormak istedim çocukları, ayarlayalim nasıl olacak diye söylediğimde başladı her şey....Ayrıca abim yer ayarlaması yapmadan önce 17 kişi 3 çocuk diye belirttik eşimle ama o telofanda 20 kişilik dedi. Baştan cocuklarin durumu sorulmaliydi evet. Yemek sonrası olmadı olay....

Evet, hatam bu katılıyorum. Abim bundan rahatsız oldu sanırım.dersimi aldim eleştirilerek, üzülerek.

yaa kendinize hata yüklemeyin. bazen insanın dona kaldığı oluyor biraz öyle olmuş sizinki.
bir dahakine mekanı önden arar çocuk için fiyat sorarsınız
bize göre değil diyip eve tıkılmayın
elbette 3 çocukla geçim kolay değildir ama kendinize böyle hediyeler vermezseniz çok yıpranırsınız

kahvaltı konusunda sizin gibi düşünen çok kişi var.
bence bu fikirde olanlar cidden dışarıda kahvaltı yapmasın çünkü keyif vermiyor yedikleri yemek onlara
hiçbir şey ziyan olmuyor aslında, sokak hayvanlarına veriliyor o yemekler
Verilmiyor ne yazık ki 🙂 Zaten artanlar cogunlukla kahvaltılıklar oluyor. Onlarda temızlenıp yerıne aktarılıyor ve yenı müşterilerini bekliyorlar 🙂 kızartma falanda çöpe 😐 hayvanları düşünen işletme vardır elbet ama oldukca azınlıkta. Zaten onlarda zeytın, recel vermezler sanıyorum.

Back
X