Gereksiz bir üzüntü mü?

Peki konusahibi son olarak soruyorum 2 yetişkin 3 çocuğa kaç kahvaltı parası ödemek istediniz ve çocuklar kaç yaşında?? maviss32

Kendi çekirdek ailenizi soruyorum?? Size göre adil olanı ne ??

Arkadaşlar yorumlar için tekrar teşekkür ederim, burada abim mi suçlu ben mi diye sormuyorum aslında, yaşadığım bu olaya 2 gündür kafama takip üzüldüm. Gereksiz bir üzüntü mü değil mi hala bilmiyorum. Duygusal , ince düşünen veya alinganim diyelim. Şu an kafam daha net, burada da yorumları okuduğumda anlayan var, anlamayanda. Biz de abimle iki ayrı frekanstayiz anlasilan.

Eski yazdıklarına baktım, 2017de 1,5 yaş ikizler altı yaşında da büyük kızım var demiş. 9-10 yaş büyük çocuk 5,5 yaş ikizler. Tek serbis olmaz zaten

sanırım konu sahibi iştahsızlıkları yüzünden bu kadar para vermeye gerek duymamış.
benim yakın bir arkadaşımın oğlu 4 yaşındayken tek başına bir tane mac and cheese yiyebiliyordu, annesi kalanı yiyordu hatta
yada yemek saati değilse normalde ve dışarıdaysak, çocuğun canı çekip bizim patateslerden alsa hesabımıza ortak olmaya çalışırdı
yani yiyen çocuklar var gayet
6 yaş altı için ücretsiz olabilir ama 9-10 yaşındaki çocuk için tam porsiyon ödenmesi normal sanki
çocuğum yok hiç böyle şeyleri bilmiyorum da fikir yürüttüm.

Serpme kahvaltıda 9 yaşındakine tam alınır bazen açık büfelerde yüzde elli olabiliyor. Konu sahibi anladığım kadarı ile 2 kişilik para ödemek istemiş ama hiç bir mekan kabul etmez bu durumu.

Peki konusahibi son olarak soruyorum 2 yetişkin 3 çocuğa kaç kahvaltı parası ödemek istediniz ve çocuklar kaç yaşında?? maviss32

Kendi çekirdek ailenizi soruyorum?? Size göre adil olanı ne ??
İki kişilik serpme kahvaltı kişi başı alınıyor. Kişi başı 70 TL. 9 yaşına ki kızımı hesaba kattım tabi ki. 350 TL vermek yerine 210 TL veririm diye düşünmüştüm 2 kişilik kahvaltıdan çocuklarimla yer doyariz diye düşündüm.
BoyleO lmuyorsa, çocukların fiyatı nedir diye sormasını istedim eşimden, o arada abim başladı işte hesap etme......

Diğer iki çocuk kaç yaşında peki?

Çocuklar 5 yaşında ise haklısınız onlara para ödememekte. Ama mekanın standartlı nedir bilemiyoruz. Mesela yaşadığım şehirde 3 yaşa kadar ücretsiz olan bir yer var. 3 yaştan sonra tam ücret ödeniyor. Sizin ki nasıl bir yerdi acaba

Bakın bugün siz bu konuyu açınca eşime sordum kızım 8 yaşında hep tam ödemişiz ona oğlum 2 yaşında ona da bazen yarım ödemişiz bazı yerler para almamış. Genel kabul bu şekilde. 5 yaşındaki iki çocuktan yarımşar alsalar sizin yine en az 4 kahvaltı parası ödemeniz lazım, iştahı iştahsızlığı yok ki bu durumun.

Ki 5 yaş sınır gibi birşey tam almak isteyen işletme bile çıkar yani bundan sonra hazırlıklı olun en az 4 kahvaltı parası vermelisiniz önümüzdeki seneden sonra da 5 olur o. İki tane 5 yaşındaki çocuğu nasıl ücret vermeden idare edeceksiniz, kabul etmezler.

Üç kişi ödemek istemeniz makul aslında. Ama siz de aşırı tepki vermişsiniz. Yani ağlamak fln abartılı. Benim tek çocuğum sizin ikizlerle akran. O da pek yemez. Genelde kahvaltıda ondan ek ücret alınmaz. Ama seneye yarım ücret alacaklar. Dediğim gibi ortalama her mekan 7 yaş üstünden yarım ücret alır.

Ki tek çocuk ikiz çocuk farkı da var. Mesela oteller de 6 yaş altından ücret almıyor ama ücretsiz iki çocuk kabul ediyorlar. Üçüzleri olanlar mesela bir çocuk için para ödüyor. Az yiyor zaten denilemez. O firmayı bağlamaz çünkü.

Yerine göre değişebilir. Yaşadığım yerde bir mekan var sırf çocuklu aileler için. Orada 3 yaş üstü tam ücret alınıyor. Çocuk yese de yemese de.

Yerine göre değişebilir. Yaşadığım yerde bir mekan var sırf çocuklu aileler için. Orada 3 yaş üstü tam ücret alınıyor. Çocuk yese de yemese de.
Şehire göre değişir mutlaka, bizim gittiğimiz yerlerde oğlum ücretsiz gidiyor. Seneye yarım ücret ödeyeceğiz. Ama her türlü 9 yaştan tam alırlar, ikiz çocuk olunca da 5 yaş ücretsiz olsa dahi ücretsizi kabul etmeyebilirler. En azından ondan da yarım alınsın diyebilirler. Abi haklı, mekanlar yemiyoru kabuş etmez.

Reactions: rpt

yani serpme kahvaltı 140 tl aslında.
bir serpme kahvaltıyı (2 kişilik) 3 çocuğunuz için alsanız 280 tl ödeyecektiniz aslında.
350 nasıl bulundu anlamadım ben.
iki kişilik kahvaltı sonuçta iki kşiiye servis ediliyor. kızınıza bölüp getirmeyeceklerdi yani.
zaten hiçbir yerde de serpme kahvaltı 1 kişilik olmuyor. gidip tek de yeseniz iki kişilik boyutta geliyor ve iki kişi parasını ödüyorsunuz.

Biz eşimle kahvaktuya gittiğimizde bile tek bir tabak alırız onu bile biteremeyiz.
Kaldı ki cocuklar, haklısınız neden israf olsun ki
Az paramı sanki. Abiniz düşüncesizce konuşmuş.
Sizde ağlamakla biraz abartmış siniz.
Üzmeyin kendinizi böyle şeyler için.

Mekana sormak istediğimde başladı işte herşey, çocukları nasil yapacağız, yemiyorlar 20 kişilik yerine 18 kişilik gelse, ya da çocuklara ücret nasıl bunu öğrenmek istememle olay çok farklı yerlere gitti.

Ya bir de şu pandemiden sonra hiçbir mekan toleranslı davranmıyor o kadar net farkındayım ki , böyle bi dönemde hiç hoşgörmezler.

Madem çok merak ettiniz herkesten bağımsız yalnızken önceki günden mekanı arayıp fiyatları sorsaydınız, öğrenirdiniz içiniz rahatlardı. Böylece kimseye malzeme olmazdınız.

Abim konuşmama müsade etmediği için, lafalari arka arkaya sıralayıp beni susmak zorunda birakinca hirslandim hesapci biri olarak lanse edilmem bana haksızlık, gerçekten öyle biri değilim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…