Gereksiz bir üzüntü mü?

Abim konuşmama müsade etmediği için, lafalari arka arkaya sıralayıp beni susmak zorunda birakinca hirslandim hesapci biri olarak lanse edilmem bana haksızlık, gerçekten öyle biri değilim ya
Hesapçıyı yanlış anlıyorsunuz, hesapçı demek para hesabı yapan cimri demek. Sizde biraz bu mevcut. Yaşları büyük üç çocukla tek tabakla kurtarmak istemeniz absürt

Mekana kahvaltı 20 kişilik denmiş. Biz çocuklarla beş kişiyiz, 350 fazla geldi.cocuklar arada kaynar dedi abim, ama nasıl kaynar ne demek onu ben de anlamadim

Ya bir de şu pandemiden sonra hiçbir mekan toleranslı davranmıyor o kadar net farkındayım ki , böyle bi dönemde hiç hoşgörmezler.

sık gidip yemek yediğim bir zincir restoranda türk kahvesinin 25 tl olduğunu gördüm geçen gün
5 ay önce bir arkadaşımla konuşurken şu pandemi bitse de sosyalleşsek dediğimde ayda 1 kahve içebilsek yeter, pandemiden daha büyüğü bekliyor demişti.
gerçekten zararlarını çıkarıyorlar.

Mekana kahvaltı 20 kişilik denmiş. Biz çocuklarla beş kişiyiz, 350 fazla geldi.cocuklar arada kaynar dedi abim, ama nasıl kaynar ne demek onu ben de anlamadim
Bu durumda abi hatalı abi mekana tam olarak soracaktı fiyatları. Çocuk ile büyük aynı fiyatmı diye. Sizin yerinizde olsam yarın aynı yeri arar sorarım fiyatları

20 kişiye 10 tane çift kişilik serpme gelecekti.
siz iki tane serpme yani 280 tl ödeyecektiniz.
neden kişi başı saydınız anlamadım. hesap tek yerden çıkıyor
siz eşinizle bir serpme alacaktınız, 3 çocuğunuz da bir serpme alacaktı
3 çocuk 2 kişilik kahvaltıdan da yerdi sanırım
yani 70*5 hatalı olmuş
2 serpme için 140*2 ödeyecektiniz maksimum
siz yanlış hesaptan dolayı rakam farkını çok bulmuşsunuz

Tek tabak?o kadar çok yemek kaldı ki arkamizda

kahvaltı konusunda sizin gibi düşünen çok kişi var.
bence bu fikirde olanlar cidden dışarıda kahvaltı yapmasın çünkü keyif vermiyor yedikleri yemek onlara
hiçbir şey ziyan olmuyor aslında, sokak hayvanlarına veriliyor o yemekler

Hesabı alırken, masadiler kişi sayısı vererek ödemiş, yanlış hesap mı bilmiyorum.hala da anlamıyorum zaten

Aynen öyle. Dışarda yenen yemek artabilir. Bu ücreti etkilemez ki. Bu direkt hesapçılıl.

Aynen öyle. Dışarda yenen yemek artabilir. Bu ücreti etkilemez ki. Bu direkt hesapçılıl.

evet bazen insan birşeyi denemek istiyor tadını beğenmiyor öyle de kalabiliyor
bu bile isteye israf değil ki
yani dışarıda yiyince ister istemez az çok oluyor

bu konuda hesap hatası var zaten
kişi başı 70 diye düşünmüşler
ama serpmeler hep 2 kişilik oluyor - bazı yerlerde 4 kişilik denk geldim
ailece 2 serpme ödeseler 280 olurdu 350 değil
anlamadım hesap işini

Iyi de bu sizin sorununuz, mekanın degil.

Mekan kisi sayisina bakar, o zaman az yiyen uc yetiskin de tek tabak soyleyip biz doyariz yeter bize desin.
Yada otele beş kişi gidip tel yatakta yatarız biz diyip tek kişi parası ödeyelim o zaman.
Artan yiyecek mekan sahibini bağlamaz ki, üç çocuk iki yetişkin var mı var. Yaşları büyük mü büyük. Bitti

Dışarıda kalabalik kahvaltı bize göre değilmiş, malesef acı bir şekilde anladım.Bir daha da düşünmüyorum zaten. İnsanlar hangi parayla nasıl geciniyor bilmiyorum. Ben yetişmekte zorlanıyorum ay sonuna ki maaşı almaya 10 gün kala elimde bir şey kalmıyor.bizim için lüks oldu bu kahvaltı işi.Allah daha kötü durumda olanlara sabır versin, yardım etsin. Belki de o kalabalığın içinde maddi anlamda zorlanan bir ben varım, ya da herkes zorlanıyor ama belli etmiyor. Hesap etmeden nasıl oluyo gerçekten

Ben salata sevmem, yemegin yaninda varsa getirmeyin derim. Bazen unutup getiriyorlar, ziyan oluyor. Hesaptan dusun demiyorum sonucta.

Alakart kahvalti olsa konu sahibi hakli olurdu, cocuklarinin yiyecegi kadari ister, hesabi da ona gore oder ama bu tip fiks yerlerde gercekten ince hesap oluyor bu.

aslında kalabalık gitmekle alakası yok. mekan neresiyse kahvaltı fiyatı herkese sabit oluyor.
sizde dediğim gibi hesapta karışıklık olmuş.

dışarıda kahvaltı işi biraz o ambiyansı sevmekle alakalı.
ben genel olarak kahvaltı öğününü çok severim, arada bir de değişik kahvaltısı olan yerlere giderim.
her yerde her şey pahalı ama her hafta gitmiyorum sonuçta.
yani bazen o keyfi yaşamak için başka şeylerden vazgeçiyorum.
bakış açısı ile alakalı.

bir de belki farkında olmadan böyle muhabbetleri çok yaptıysanız abiniz çok büyük mevzu olmadığı halde bu konuda patlamış olabilir.
öncesi olmadan yapmazdı sanırım böyle bir çıkışı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…