Gereksiz bir üzüntü mü?

Kızınız 9 yaşında ise ister yesin ister yemesin tam ödemeniz lazım. Hiç bir mekanda toplu organizasyonda kabul etmez

serpme aşırı fazla geliyor, fazladan birkaç kişinin yiyeceği şekilde. param var ama çocuğuma da kahvaltı söylenmesini tabiri caizse enayilik olarak görüyorum. abiniz çok ayıp etmiş üstünüze gelerek. nezaket bilmez hadsiz insanlardan nefret ediyorum. bi süre görüşmeyin haddini bilsin. üstünüze gelmeye hakkı yok.

Konu sahibi çocukların hesabını abiniz mi ödedi?
Konu sahibinin eşinin yani çocukların babasının yanında nasıl tatsız bir çıkış yapmış abi..bu kadar esip gürleyen abi "tatlım sıkıntı yok..afiyet olsun yeğenlerime ,ben hallettim onların hesabını sen keyfini çıkar kahvaltının " dese anlayacağım ama büyük olasılıkla konu sahibini hesapçılıkla suçlayıp sonrasında yeğenlerinin hesabını ödediyse bile bunu da usulüne uymayacak kabalıkta yapmıştır

Herkes gibi borçları olan, kredi kartına yuklenmek zorunda olan, hesap yapan ama asla cimri olmayan biriyim ben. Abim veya diğer akrabalarim tarfindan maddi anlamda idare edilme durumunda da değilim.

Herseyden once israf.. ne gerek var cocuklar yemiyorsa.. abiniz bence hatali davranmis bende olsam üzülürdüm bu tavrina.. ama dert etmeyin ayip sizin ayibiniz degil abininizin ayibi.. orda birini iptal ettirince agzina mi yapisacakti..

Böyle organizasyonlari hic sevmiyorum asiri israf oluyor.. dediginiz gibi cocuklar yemiyor ama onlarda sayiliyor bir suru kahvaltilik cope gidiyor.. siz makul olani yapmaya calismissiniz ama herkes ayni duyarliligi göstermiyor maalesef

aglama konusunu açıklayayım, herkes masaya toplasmaya başladığında sustum ben, saclarimla yüzümü örtecek şekilde başımı eğdim, ağlaması gelipte tutabilenleri takdir ediyorum gercekten.o damlaların akmamasi için dua ettim ya, tam o sırada fotoğraf çekmeye başladılar, buraya bakın derlerken farketti kuzenim.hemen lavaboya gidip, 5 ek içinde geri döndüm. Neoldu diye soranlara da duygusallastim aklıma bir şeyler geldi dedim o kadar. Abim de yine beni suçladı tabii, moral bozuyorsun gibilerinden.....

Herkes gibi borçları olan, kredi kartına yuklenmek zorunda olan, hesap yapan ama asla cimri olmayan biriyim ben. Abim veya diğer akrabalarim tarfindan maddi anlamda idare edilme durumunda da değilim.

Zaten yetişkin insanların idare edilmemesi gerekir bu normal bi durum, kendiniz demişsiniz hesapçıyım diye abiniz de size hesapçı demiş buna neden bozuldunuz o zaman?

Ama kahvaltıda böyle bir şeyi kimse kabul etmez. Az yiyen hesap ödemesin denemez. Yanlışsınız orada
Onunkini odeyeceim zaten, ikizler için ödemek istememiştim.buyugu icinde kahvaltı gelmesin biz 2 kişilik serpme yeter diyecektim ki hesapci oldum....

Zaten yetişkin insanların idare edilmemesi gerekir bu normal bi durum, kendiniz demişsiniz hesapçıyım diye abiniz de size hesapçı demiş buna neden bozuldunuz o zaman?
Hesapci kavramını nasil algiliyorsunuz, maaşına göre yaşamak için parasını hesap eden midir hesapci yoksa kalabalık ortamlar da çocuklarının ücretini başklarına odetmeye çalışan midir

Hesapci kavramını nasil algiliyorsunuz, maaşına göre yaşamak için parasını hesap eden midir hesapci yoksa kalabalık ortamlar da çocuklarının ücretini başklarına odetmeye çalışan midir

İyi de abiniz çocukların hesabını bize kitlemeye çalışıyorsun dememiş ki hesapçılık yapma ödenir işte demiş. Yani bence siz ne yazdığınızdan bile bihabersiniz, alınganlıkta nirvanadasınız şuan.

Bence gereksiz değil. Böyle bir ortam tekrarlanirsa ben gitmem. Abime de söylerim. Sizi insan içinde incitmeye üzmeye hakkı yok. Paranız olmayabilir olsa bile gereksiz bir şeye para vermek istemeyebilirsinjz. Ama üzülmeyin siz değil böyle tepki veren hos karşılanmaz ortamlarda. Ben abimize uyuz olurdum langur lunfur konuşup tat kaçırdığı icin

Ucreti baskasina odetmeye calistiginizi soylememis ki adam, o nereden cikti? Kirk yilin basi ciktik, bir servisin pesinde kosma, odenir gider ince hesap yapma demek istemiş?

Siz, kuzenle benim çocuklara 1 kahvaltı yeterdi, diyorsunuz ya o 1 kahvaltıyı kim ödeyecekti?

Abiniz böyle ortamlarda hesap yapma dediyse demek ki sadece o gün değil, sürekli hesap kitap yapıyorsunuz ki rahatsız olmuş. Birde konuyu uzattıysanız abiniz o yüzden böyle çıkışmış olabilir

Sandığınız gibi herkesin hayatı güllük gülistanlık değil, bizde paramızı har vurup harman savurmuyoruz. Ama böyle kalabalık organizasyonlarda bu kadar ince hesap yapılmaz, hoş olmamış yaptığınız.

Çocuklar kaç yaşındalar ? 2 kişilik kahvaltıyla 5 kişi olmaz bence. Abiniz daha kibarca söyleyebilirdi tabi ama sizde çok sık yapmıyormuşsunuz zaten abinizle böyle organizasyonlar. İsraf gereksiz ama bazı durumlardada para hesabı yapmak gereksiz. Canınızı sıkmak yerine keyfinize baksaydınız keşke.

Anladigim kadariyla 2 kucuk cocuk 1 tane de 10 yasindaki cocuk esliginde kari koca kahvalti odeyeceksiniz. Ve 5 kisiye 2 kisilik serpme almak istediniz. Ama oyle kabul etmezlerdi zaten.
2 kucuge almazdiniz tamam ama esinize, siz ve 10 yasindaki cocugunuza toplam 3 kisilik serpme almaliydiniz.
Mekan ancak iki kucuk cocugu tolere eder, 10 yasindaki cocugu degil.
Esiniz ve sizin serpmesi olurdu, kucukler de buyuk cocugunuzun serpmesinden yerdi.
Digerleri kucuk de olsa 5 kisilik aileye 2 serpme olmaz.

Ben olaya daha dogayi koruma adina bakiyorum. O tur organizasyonlarda cope giden cok sey oluyor. Yaziktir. Acik bufelere de karsiyim. Tek yasadigim icin aylik belli bir su kotasi koydum kendime. Onu asmamaya calisiyorum. Tabiki temizlikten odun vermeden ama su kitligi yakin zamanda dunyanin en buyuk sorunlarindan biri. Herkesin bilinclenmesi gerekiyor bence. Kaynaklar sinirsiz degil. Bu konuda da abiniz hesap dediginde ziyan oluyor ben bu sekilde bakiyorum diyip gorusunuzu belirtebilirdiniz. Cocuklara da ayri biseyler alirdiniz. Ya da serpme kahvaltilar 4 5 kisilik gruplara veriliyor ya. Siz cocuklarla birlikte masada oturup buraya 3 kisilik servis istiyoruz diyebilirdiniz. Abiniz bir sey dediginde de duzgunce cevabini verip eglenmenize bakabilirdiniz. Abiniz kabalik etmis, siz de asiri duygusallik gostermissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…