Gereksiz elestiri, vasat ve siradan oldugumun vurgulanmasi.

Bazı konularda sizi fazla alıngan gördüm açıkçası. Sizden birkaç yaş büyük birinin sizle ilgilenip ablalık yapabileceğini söylemesinden kötü bir anlam çıkarmak da bir bakıma fesat bir zihniyet gerektirir. Diğer anlattıklarınız da arkadaşlık arasında geçebilecek basit muhabbetler. Siz herkese fesat bakar olmuşsunuz. Sizin de pek iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum insanlar konusunda.

Alingan olabilirim,evet. Bunu ben de dusunuyorum.

Ama ayni sinifta oldugum birinin iki yas buyuk diye ablalik taslamasi da bana sevimli gelmedi. Sen daha cok kucuksun, ben sana yardimci olurum/fikir veririm denmesi hosuma gitmedi.

Fazla keskin cizgilerim var galiba, samimiyetle teklifsizligin karsimasini kabullenemiyorum.

Yani ben bu rekabeti 25imden sonra farkettim umarım kadınlar arasında geçici bir dönemdir. 30dan sonra geçmesini temenni ediyorum. Çekilecek çile değil.

Ben 21'de fark ettim. Onlem olsun diye kendimi geri cektim ama bu sefer de kendime kizar oldum. Bir yanip konusup dursunlar diyor diger yanim susacagina cevap ver diyor :-)

akrep burcu musun acaba?bi yerden tanıdık geldi de...

Degilim, sanirim yukselenim de basak belki detaycilik, mukemmeliyetcilik ordan geliyordur :D
Acaba ay burcum akrep mi diye merak ettim simdi :-)

Son düzenleme:
Derdim tam da bu.
Ne zaman bir arkadas ortaminda sohbete dahil olsam basima benzer seyler geliyor. Yaydigim elektrikle cekiyor olabildigimi sanirdim ama cok mutlu ve kendimden emin oldugum gunlerde de ayni sorunlari yasadim.

Cevremdekiler birbirlerini destekler ve overken beni bir elestirme ve vasatlastirma cabasi icindeler. Mesela sinavlardan yuksek almak icin benim birkac kez tekrar yapmam gerekirken, bir arkadasimiz bir kez okusa yetermis. Bu kiskanclik degil de nedir?

Dersi beklerken, cay/kahve icerken ya da bos otururken israrla moralimin bozuk oldugunu, cok kotu/mutsuz/uykusuz/hasta gorundugumu soyleyen bir arkadas vardi. Sadece birkac yas buyuk olmasina ragmen surekli cok kucuk oldugumu, ablalik yapabilecegini soyluyordu. Kirici bir tepki vermemek icin selami kestim mecburen.

Fiziksel ozelliklerim de ayni sekilde elestiriliyor. Boyum soyledigimden cok daha kisaymis (sen asla o boyda degilsin, tamam mi? hih! tarzi tepkiler aliyorum :KK49:) , giyim tarzimi ve makyajimi dedikleri gibi degistirirsem iyi olurmus. Sormadigim halde fikir soylemeler, elestiriler, saygisizca isime karismalar.

Bu arada okuyan/calisan, evli/bekar, ayni yasta olan ya da olmayan arkadaslarim var, uzun sureli dostluk kurabiliyorum yani.

Kiskanc insanlarla aninda selami kesmek pasifize olmak midir? Laf sokmayi mi ogreneyim? Yoksa bunlar kiskanclik degil de gunluk normal konusmalar da ben mi aliniyorum?
Yanlış arkadaşlıklar bunlar
Sizi siz olduğunuz için sevecek çok arkadaş var
Gerçek arkadaş LAF SOKMAZ

Yanlış arkadaşlıklar bunlar
Sizi siz olduğunuz için sevecek çok arkadaş var
Gerçek arkadaş LAF SOKMAZ

Belki de sevmemekten yapiyorlardir, o da mantikli :-)

Kendileri gelip tanisip arkadaslik kuruyorlar. Kendi sectiklerimle de atisiriz elbet ama en fazla birkac saat surer kizginlik.

akrep burcu musun acaba?bi yerden tanıdık geldi de...

Ben akrebim konu sahibi anlatırken kendimi gördüm ne alakası var acaba :D

Yani benim arkadaşlarım da bana çok müdahale eder. Acaba baskın tiplerle mi arkadaşlık ediyorum. Yoksa ben arkadaşlıkta o rahatlığı mı veriyorum karşı tarafa bilmiyorım.

Derdim tam da bu.
Ne zaman bir arkadas ortaminda sohbete dahil olsam basima benzer seyler geliyor. Yaydigim elektrikle cekiyor olabildigimi sanirdim ama cok mutlu ve kendimden emin oldugum gunlerde de ayni sorunlari yasadim.

Cevremdekiler birbirlerini destekler ve overken beni bir elestirme ve vasatlastirma cabasi icindeler. Mesela sinavlardan yuksek almak icin benim birkac kez tekrar yapmam gerekirken, bir arkadasimiz bir kez okusa yetermis. Bu kiskanclik degil de nedir?

Dersi beklerken, cay/kahve icerken ya da bos otururken israrla moralimin bozuk oldugunu, cok kotu/mutsuz/uykusuz/hasta gorundugumu soyleyen bir arkadas vardi. Sadece birkac yas buyuk olmasina ragmen surekli cok kucuk oldugumu, ablalik yapabilecegini soyluyordu. Kirici bir tepki vermemek icin selami kestim mecburen.

Fiziksel ozelliklerim de ayni sekilde elestiriliyor. Boyum soyledigimden cok daha kisaymis (sen asla o boyda degilsin, tamam mi? hih! tarzi tepkiler aliyorum :KK49:) , giyim tarzimi ve makyajimi dedikleri gibi degistirirsem iyi olurmus. Sormadigim halde fikir soylemeler, elestiriler, saygisizca isime karismalar.

Bu arada okuyan/calisan, evli/bekar, ayni yasta olan ya da olmayan arkadaslarim var, uzun sureli dostluk kurabiliyorum yani.

Kiskanc insanlarla aninda selami kesmek pasifize olmak midir? Laf sokmayi mi ogreneyim? Yoksa bunlar kiskanclik degil de gunluk normal konusmalar da ben mi aliniyorum?

Laf sokma, ortam iyice seviyesizleşir en iyisi kendi seviyende ki insanlar ile muhatap ol, diğerleri salla gitsin. Şahsen ben öyle yapıyorum kafam rahat o tarz insanların muhabbetti de çekici gelmiyor. İnsan film izler eleştirir , kitap okur eleştirir ne bilim günde mi takip eder, bilime bakar vs.vs. şaka yolu ile seviyesiz eleştirilere maruz kalmak , hiç çekemem anında iletişimi keserim çokta önemli kimin ne düşündüğü...

Ne kadar densizler. Bu kadarına alinganlik diyemem.
Hani calismadim ama yüksek aldım diyen duydum da. "Sen bir kaç kez okuyunca bu notu alırsın, ben bir kez" diyene şok ...
Hiç normal gelmedi bana. Çok mu naifsiniz?
Bende soğudum mu soguyorum ve sizin gibi mesafe koyarım.
Herkesle samimi olmak zorunda değiliz .

Ben akrebim konu sahibi anlatırken kendimi gördüm ne alakası var acaba :D

Yani benim arkadaşlarım da bana çok müdahale eder. Acaba baskın tiplerle mi arkadaşlık ediyorum. Yoksa ben arkadaşlıkta o rahatlığı mı veriyorum karşı tarafa bilmiyorım.

Sizi bilmem ama ben galiba egoist gorunmemek icin tevazuyu ve yapiciligi biraz abartiyorum. Aslinda ozguvenim eksik degil, kendimi ispatlamaya gerek duymuyorum. Ama surekli kiyaslanmak da insani boguyor.

Baskalarinin yaninda ilimli hatta cekingen kadinlar benim yanimda cok baskin oluyor. Cok sasiriyorum buna :-)

Ne kadar densizler. Bu kadarına alinganlik diyemem.
Hani calismadim ama yüksek aldım diyen duydum da. "Sen bir kaç kez okuyunca bu notu alırsın, ben bir kez" diyene şok ...
Hiç normal gelmedi bana. Çok mu naifsiniz?
Bende soğudum mu soguyorum ve sizin gibi mesafe koyarım.
Herkesle samimi olmak zorunda değiliz .

Ben demedi, baska iki arkadasin zekasini ovdu orada. O da ayip gerci.
Naiflik degil de kirarsam daha kotu kirilirim, basima gelir korkusu.

Mesela bir arkadasim da havadan sudan konusurken sen benim arkadasim gibi olamazsin diye bir baskasini ovmeye basladi. Rahatsiz olmadim ama garip geldi ne bileyim.

Mesafe koyunca da kendime iyice pisirik oldun diye kiziyorum :KK53:

Laf sokma, ortam iyice seviyesizleşir en iyisi kendi seviyende ki insanlar ile muhatap ol, diğerleri salla gitsin. Şahsen ben öyle yapıyorum kafam rahat o tarz insanların muhabbetti de çekici gelmiyor. İnsan film izler eleştirir , kitap okur eleştirir ne bilim günde mi takip eder, bilime bakar vs.vs. şaka yolu ile seviyesiz eleştirilere maruz kalmak , hiç çekemem anında iletişimi keserim çokta önemli kimin ne düşündüğü...

Laf dalasini da cidden hic sevmem. Anlayanla konusarak anlasmayi bir iki kez dener susarim. Susunca da ustume ustume geliyorlar iyice. Bunalmisim ben artik! :(

Sizi bilmem ama ben galiba egoist gorunmemek icin tevazuyu ve yapiciligi biraz abartiyorum. Aslinda ozguvenim eksik degil, kendimi ispatlamaya gerek duymuyorum. Ama surekli kiyaslanmak da insani boguyor.

Baskalarinin yaninda ilimli hatta cekingen kadinlar benim yanimda cok baskin oluyor. Cok sasiriyorum buna :-)

Heh işte ben de böyle bişeyleri övünmek için anlatmak bana saçma geliyor. Gerek duymuyorum. Küçüklüğümden beri defalarca yurtdışına çıktım annemn babamn yabancı pasaportu var. Geçen bi yere gittim yurtdışında beğenmedim. Pek hoşuma gitmedi dedm soran olunca. Bana diyo ki kızın teki sen gezmeyi bilememişindir. Haberi yok ki onun yaşı kadar şehir gördüm. Söyleyemedm bunu işte o an. Kendi kıytırıktan bi yurtdışı gezisine gitmiş. Ballandıra ballandıra anlatıyo.sonra dikkatimi çekti her yurtdışına giden aşırı överek anlatıyo :o lan dedm bi ben mi salağım. Amaaaan öyle bi yer işte yedm içtm yoruldm çok şükür evmdeym diyorm ben tatilden dönünce.

Bende son yillarda bu tur insan cinsiyle karsilastim hep
ne sacma bisey bu...
neden bir insanin negativ yonlerine yonelirsin ki
var ya da yok ...surekli bu konuda dir dir...
ben boyle insanlarin artik iclerinde saklayacak kotuluk olmadigindan agizlarindan taşıyor diye dusunuyorum...
sansima da hep ayni insan turune denk geldim gecen yillarda ve o kadar etkilenmistim ki alt ust olmustum
bugun kendime geldigimde vok yazik etmisim diyorum...
onlara da aynisini dileyerek havale ettim...

sakin ha kulak asma...bir zayif anina ddnk gelir kalkamazsin
emin ol iyiligini isteyen insan bunu o kadar guzel dile getirir ki
seni yermez tesvik eder...

Aslanim, sanirim yukselenim de basak
Ben akrebim konu sahibi anlatırken kendimi gördüm ne alakası var acaba :KK70:

ben de akrebim ben de kendimi gördüm.akrebin herşeye şüpheci bakan biraz alıngan yapısı var ya.kendimle ilgili de genelde şüpheci bakarım ben.amaaaan kıskanıyolar beni işte diyip geçmem mesela neden böyle davrandılar şundan mı bundan mı durumları tek tek irdelerim.insanları çözmeye çalışırım.halbuki o insan hiç düşünmeden söyleyip geçmiştir o lafı yarın da unutur muhtemelen.

Heh işte ben de böyle bişeyleri övünmek için anlatmak bana saçma geliyor. Gerek duymuyorum. Küçüklüğümden beri defalarca yurtdışına çıktım annemn babamn yabancı pasaportu var. Geçen bi yere gittim yurtdışında beğenmedim. Pek hoşuma gitmedi dedm soran olunca. Bana diyo ki kızın teki sen gezmeyi bilememişindir. Haberi yok ki onun yaşı kadar şehir gördüm. Söyleyemedm bunu işte o an. Kendi kıytırıktan bi yurtdışı gezisine gitmiş. Ballandıra ballandıra anlatıyo.sonra dikkatimi çekti her yurtdışına giden aşırı överek anlatıyo :o lan dedm bi ben mi salağım. Amaaaan öyle bi yer işte yedm içtm yoruldm çok şükür evmdeym diyorm ben tatilden dönünce.

Bana da genel tutum bu sekilde. Yemeyi, gezmeyi, giyinmeyi, alisverisi falan bilmem ben.
Su tatil nispetini de hic sevmem. Hep de etrafimda en zengin, en cok gezip goren, en iyisini bilen benim havasindaki insanlar olur.

Kimse kendisi icin olagan, rituellestirdigi bir aktiviteyi ballandira ballandira anlatmaz. Hangi cizmeyi alayim derken fiyatlari daha bir vurgulu soyleyen bir arkadasim vardi benim, cok sogumustum.

Ben de bir sey hosuma gitmedi dersem ya kiskanmis ya da tadini cikarmayi basaramamis olurum :-)

Gorgusuzlugun kokusunu ilk birkac kelimeden alirim :-)

Bana da genel tutum bu sekilde. Yemeyi, gezmeyi, giyinmeyi, alisverisi falan bilmem ben.
Su tatil nispetini de hic sevmem. Hep de etrafimda en zengin, en cok gezip goren, en iyisini bilen benim havasindaki insanlar olur.

Kimse kendisi icin olagan, rituellestirdigi bir aktiviteyi ballandira ballandira anlatmaz. Hangi cizmeyi alayim derken fiyatlari daha bir vurgulu soyleyen bir arkadasim vardi benim, cok sogumustum.

Ben de bir sey hosuma gitmedi dersem ya kiskanmis ya da tadini cikarmayi basaramamis olurum :-)

Gorgusuzlugun kokusunu ilk birkac kelimeden alirim :-)

Geçen bir arkadaşımız balayı için antalyadan otel ayarlamış. Ona yetmiş parası algısı çevresi şartları ne biliyim. Canı öyle istemiş. Bu yurtdışına bi kere çıkmış arkadaşımız ona offff yurtdışına gidin çok saçma diyo. :o

Evini satsa kaç para edeceğini anlatan mı dersin sürekli araba muhabbeti yapan mı? ev muhabbeti yapıyolar geçen evini 5 yıl önce 180e almş şimdi 250 olmş. E dolara koysan 350 olurmuş ne var dedim. Kıskanç demiştir arkamdan kesin. ay sürekli sonra bunları düşünüyorum. Enerjimi emiyolar.

Ben bu muhabbetlere katılamıyorum. Susup kalıyorum sonra..

Bende son yillarda bu tur insan cinsiyle karsilastim hep
ne sacma bisey bu...
neden bir insanin negativ yonlerine yonelirsin ki
var ya da yok ...surekli bu konuda dir dir...
ben boyle insanlarin artik iclerinde saklayacak kotuluk olmadigindan agizlarindan taşıyor diye dusunuyorum...
sansima da hep ayni insan turune denk geldim gecen yillarda ve o kadar etkilenmistim ki alt ust olmustum
bugun kendime geldigimde vok yazik etmisim diyorum...
onlara da aynisini dileyerek havale ettim...

sakin ha kulak asma...bir zayif anina ddnk gelir kalkamazsin
emin ol iyiligini isteyen insan bunu o kadar guzel dile getirir ki
seni yermez tesvik eder...

Zayif oldugumu dusundukleri anda once vasat, sonra degersiz en son da caresiz hissettirmeye calisiyorlar zaten.

Calissan da zorlanirsin, makyaj yapsan da yakismaz, begendigin sana mi bakacakti? gibi hep olumsuz kosullu cumleler...

Iyi cozmussunuz gercekten. Cok tesekkur ederim :KK200:

Geçen bir arkadaşımız balayı için antalyadan otel ayarlamış. Ona yetmiş parası algısı çevresi şartları ne biliyim. Canı öyle istemiş. Bu yurtdışına bi kere çıkmış arkadaşımız ona offff yurtdışına gidin çok saçma diyo. :o

Evini satsa kaç para edeceğini anlatan mı dersin sürekli araba muhabbeti yapan mı? ev muhabbeti yapıyolar geçen evini 5 yıl önce 180e almş şimdi 250 olmş. E dolara koysan 350 olurmuş ne var dedim. Kıskanç demiştir arkamdan kesin. ay sürekli sonra bunları düşünüyorum. Enerjimi emiyolar.

Ben bu muhabbetlere katılamıyorum. Susup kalıyorum sonra..

Surekli dusunme olayi da var bende.
Uyurken bazen ay keske daha fazla ovunmesine izin vermeseydim falan diye dertleniyorum.

Bir de akademik basari konusunu gerekmedikce acmam, muhabbetlere ders karistirmayi sevmiyorum. Bir kiz arkadasim dedi ki ben basaracagima inanmadigim icin kesin konusamiyormusum. Bu kadarini basardigima bile inanmiyormusum yani. Ugrasip da istedigi kadar basarili olamamasinin acisini beni igneleyerek cikarmaya calisiyor. Anladim ama ses etmedim yine :-)

Kendi kusurunu baskasina yakistiranlari da fark edince yuzune vuramiyorum ki :(

Zayif oldugumu dusundukleri anda once vasat, sonra degersiz en son da caresiz hissettirmeye calisiyorlar zaten.

Calissan da zorlanirsin, makyaj yapsan da yakismaz, begendigin sana mi bakacakti? gibi hep olumsuz kosullu cumleler...

Iyi cozmussunuz gercekten. Cok tesekkur ederim :KK200:
Sen inanmazsan hic birsey olmaz...gucu tersine cevir
Yani bu olumduzluklarindan yilmak yerine beslenmeye calis...
makyajina mi laf ettiler? Yakismiyor mu dediler...daha cok makyaj yap....cunku icine sinmese zaten makyaj yapmazdin...dimi? Sadece ve sadece kendini dinle lutfen

makyajdan soz acilmisken....6-7 yil once cok guzel makyaj yapardim...bir x kisisi bayan da begenirdi hatta yaptirirdi da bana ...bir kac yil gorusmedik...bir kac yil sonra bir sebepten gorusmeye basladik...kadin herseyime laf atip durdu Yok dunyayi makyajdan ibaret mi saniyorsun
yok zayifsin yok cirkinsin yok beceriksizsin...
yok iste boyle takilar mi takinir? Vs vs vs
kadina gikim cikmiyor ona mecburum cunku bazi sebeplerden neyse Bu 1 yil kadar surdu..ardindan zaten koptu gitti...
peki bil bakalim sonra bana ne oldu?
Zayiftim...dahada zayiflamistim...simdi toparladim
beceriksizdim ya...elimi biseye atmaz oldum...
makyaj....yillar sonra bu sene elime fircayi aldim yinede eskisi gibi yapamiyorum
taki takmak mi ? Ona da yeniden Anca isiniyorum
Kadinin beni 1 yil boyunca nsl kodladigina bakarmisin???
ve yazik cunku bi o kadar da iyiligi dokunmustu yalan yok
ama her gun de bana bunlari kodladi...o yuzden aman ha...
cirkefles...ben bunu o kadina yapamadim ya...icimde ukte...

Back
X