Gereksiz elestiri, vasat ve siradan oldugumun vurgulanmasi.

Sen inanmazsan hic birsey olmaz...gucu tersine cevir
Yani bu olumduzluklarindan yilmak yerine beslenmeye calis...
makyajina mi laf ettiler? Yakismiyor mu dediler...daha cok makyaj yap....cunku icine sinmese zaten makyaj yapmazdin...dimi? Sadece ve sadece kendini dinle lutfen

makyajdan soz acilmisken....6-7 yil once cok guzel makyaj yapardim...bir x kisisi bayan da begenirdi hatta yaptirirdi da bana ...bir kac yil gorusmedik...bir kac yil sonra bir sebepten gorusmeye basladik...kadin herseyime laf atip durdu Yok dunyayi makyajdan ibaret mi saniyorsun
yok zayifsin yok cirkinsin yok beceriksizsin...
yok iste boyle takilar mi takinir? Vs vs vs
kadina gikim cikmiyor ona mecburum cunku bazi sebeplerden neyse Bu 1 yil kadar surdu..ardindan zaten koptu gitti...
peki bil bakalim sonra bana ne oldu?
Zayiftim...dahada zayiflamistim...simdi toparladim
beceriksizdim ya...elimi biseye atmaz oldum...
makyaj....yillar sonra bu sene elime fircayi aldim yinede eskisi gibi yapamiyorum
taki takmak mi ? Ona da yeniden Anca isiniyorum
Kadinin beni 1 yil boyunca nsl kodladigina bakarmisin???
ve yazik cunku bi o kadar da iyiligi dokunmustu yalan yok
ama her gun de bana bunlari kodladi...o yuzden aman ha...
cirkefles...ben bunu o kadina yapamadim ya...icimde ukte...

Zihne kodlamak, naksetmek... Tam da boyle!

Surekli dusunme olayi da var bende.
Uyurken bazen ay keske daha fazla ovunmesine izin vermeseydim falan diye dertleniyorum.

Bir de akademik basari konusunu gerekmedikce acmam, muhabbetlere ders karistirmayi sevmiyorum. Bir kiz arkadasim dedi ki ben basaracagima inanmadigim icin kesin konusamiyormusum. Bu kadarini basardigima bile inanmiyormusum yani. Ugrasip da istedigi kadar basarili olamamasinin acisini beni igneleyerek cikarmaya calisiyor. Anladim ama ses etmedim yine :-)

Kendi kusurunu baskasina yakistiranlari da fark edince yuzune vuramiyorum ki :KK43:
Bence sen baya bi kuruyosun.kızın seni iğnelediğini anlamışsın bir de nedenini çözmüşsün.bazı insanlar çok düşünmeden konuşuyorlar.sadece o an sen ona öyle gelmişsin de öyle söylemiş de olabilir yani

Zihne kodlamak, naksetmek... Tam da boyle!

Kova hatunu Kova hatunu kusura bakmayin yanlislikla cevapla'ya bastim.

Hep bana vasatligi, iddiasizligi, kendimi ezik gormeyi kodluyorlar ki kendimi gelistirip onlari daha da zorlamayayim. Kimseyi kirmamaya calisirken ben de kendimi tamamen izole edip sosyal gelisimimi tamamlayamiyorum adeta.

Karakter ozelligi olarak fazla detayci, kuskucu oldugumdan da beni kotu etkiliyor. Izin vermemem lazim.

Benim bulamadigim kavramlari, kelimeleri cok iyi secmissiniz. Dediklerinizi uygulamaya gecirecegim :KK200:

Bence sen baya bi kuruyosun.kızın seni iğnelediğini anlamışsın bir de nedenini çözmüşsün.bazı insanlar çok düşünmeden konuşuyorlar.sadece o an sen ona öyle gelmişsin de öyle söylemiş de olabilir yani

Bahsettigim arkadas baskalarinin en mutsuz, gucsuz halleriyle sevinen biri. Yillardir gozlemledim ve insanlara yakistirdigi tum kiskanclik, kotu niyet dolu sifatlar hep kendinde toplanmis.

Hirsli insanlar basaramadiklarinda rekabetin dozunu daha da artirip yildirma ve ezme odakli davraniyorlar malesef :/

Bak canım sana bir abla tavsiyesi önce sen kendini sev özgüvenin olsa ki yok!! Kimsenin haddine düşmez eleştirmek, yargılamak kendine güven, sev ve en önemlisi taviz verme...
Kimse kimseden üstün değil en güzel olanın bile kusuru var onlar kibir halkası olan şahıslar zaten benim nazarımda' özürlü' o nedenle onları dert etme sen kendine değer ver kimsenin eleştirme cüretini kendinde bulmasına müsade etme yoksa bu tür insancıklar çoook bak etrafına hatta buralarda bile zibilyontane ama senden birtane unutma....

Bak canım sana bir abla tavsiyesi önce sen kendini sev özgüvenin olsa ki yok!! Kimsenin haddine düşmez eleştirmek, yargılamak kendine güven, sev ve en önemlisi taviz verme...
Kimse kimseden üstün değil en güzel olanın bile kusuru var onlar kibir halkası olan şahıslar zaten benim nazarımda' özürlü' o nedenle onları dert etme sen kendine değer ver kimsenin eleştirme cüretini kendinde bulmasına müsade etme yoksa bu tür insancıklar çoook bak etrafına hatta buralarda bile zibilyontane ama senden birtane unutma....

Tesekkur ederim, deneyecegim.

Ters cevap verdigimde agresifsin, bagiriyorsun laflarini da duymuslugum var. O yuzden pek muhatap almadim uzun suredir. Genelde birbirlerini destekliyorlar. Hatali olduklarini kabul edecek olgunlukta degil geneli :-)

Kova hatunu Kova hatunu kussenedeayin yanlislikla cevapla'ya bastim.

Hep bana vasatligi, iddiasizligi, kendimi ezik gormeyi kodluyorlar ki kendimi gelistirip onlari daha da zorlamayayim. Kimseyi kirmamaya calisirken ben de kendimi tamamen izole edip sosyal gelisimimi tamamlayamiyorum adeta.

Karakter ozelligi olarak fazla detayci, kuskucu oldugumdan da beni kotu etkiliyor. Izin vermemem lazim.

Benim bulamadigim kavramlari, kelimeleri cok iyi secmissiniz. Dediklerinizi uygulamaya gecirecegim :KK200:
Isin zor cunku hergun cevrendeler anliyormusun
didisinin didisi olsa..dugunden dugune senedd bir gorsen sorun degil de...ozguvenin tavanda da olsan (ki ben boyleydim)
her gun bu atiklara maruz kaliyorsun
ister istemez etki edicek seni farkinda olmadan...
yok edebilirsen yok et hayatindan
ben ilk firsatta onca iyilige ragmen her yerden engeli basip yok ettim hic gerek yok...ha bir gun olur da denk gelirsek (ki sanmam) acisini epey cikaririm...

Isin zor cunku hergun cevrendeler anliyormusun
didisinin didisi olsa..dugunden dugune senedd bir gorsen sorun degil de...ozguvenin tavanda da olsan (ki ben boyleydim)
her gun bu atiklara maruz kaliyorsun
ister istemez etki edicek seni farkinda olmadan...
yok edebilirsen yok et hayatindan
ben ilk firsatta onca iyilige ragmen her yerden engeli basip yok ettim hic gerek yok...ha bir gun olur da denk gelirsek (ki sanmam) acisini epey cikaririm...

Evet her gun ayni stres faktorleriyle karsilasmak basli basina heves kacirici.
Baskin gorunmek icin saygisizlik yapip ustune havali oldugunu sanan insanlarla konusarak anlasilmiyor. Ya agiz dalasi, ki hic sevmem, ya da kendi kabuguna cekilmek. Ikisi arasinda kaldim gercekten.

Zaten arkadaslik iliskilerine bakisim farkli onlarla. Iki ayda teklifsiz olup canimli cicimli hitaplar kullaniyorlar. Ben iki ayda siz'den sen'e gecemem ;)

Adapte olamiyorum boyle arkadas ortamlarina.

Derdim tam da bu.
Ne zaman bir arkadas ortaminda sohbete dahil olsam basima benzer seyler geliyor. Yaydigim elektrikle cekiyor olabildigimi sanirdim ama cok mutlu ve kendimden emin oldugum gunlerde de ayni sorunlari yasadim.

Cevremdekiler birbirlerini destekler ve overken beni bir elestirme ve vasatlastirma cabasi icindeler. Mesela sinavlardan yuksek almak icin benim birkac kez tekrar yapmam gerekirken, bir arkadasimiz bir kez okusa yetermis. Bu kiskanclik degil de nedir?

Dersi beklerken, cay/kahve icerken ya da bos otururken israrla moralimin bozuk oldugunu, cok kotu/mutsuz/uykusuz/hasta gorundugumu soyleyen bir arkadas vardi. Sadece birkac yas buyuk olmasina ragmen surekli cok kucuk oldugumu, ablalik yapabilecegini soyluyordu. Kirici bir tepki vermemek icin selami kestim mecburen.

Fiziksel ozelliklerim de ayni sekilde elestiriliyor. Boyum soyledigimden cok daha kisaymis (sen asla o boyda degilsin, tamam mi? hih! tarzi tepkiler aliyorum :KK49:) , giyim tarzimi ve makyajimi dedikleri gibi degistirirsem iyi olurmus. Sormadigim halde fikir soylemeler, elestiriler, saygisizca isime karismalar.

Bu arada okuyan/calisan, evli/bekar, ayni yasta olan ya da olmayan arkadaslarim var, uzun sureli dostluk kurabiliyorum yani.

Kiskanc insanlarla aninda selami kesmek pasifize olmak midir? Laf sokmayi mi ogreneyim? Yoksa bunlar kiskanclik degil de gunluk normal konusmalar da ben mi aliniyorum?
böyle insanlardan uzak dur. insanı yerler şişirirler sonra patlarsın seni kötü suçlarlar. olan gene sana olur. onlarda mağduru oynar.
kıskançlık,ego, kompleks artık ne dersen de ama uzaklık iyidir.
aynı kafada olduğun, seni olduğun gibi seven, sayan, yanında olduğunda gülümseyebildiğin insanları elbet bulacaksın :)

Evet her gun ayni stres faktorleriyle karsilasmak basli basina heves kacirici.
Baskin gorunmek icin saygisizlik yapip ustune havali oldugunu sanan insanlarla konusarak anlasilmiyor. Ya agiz dalasi, ki hic sevmem, ya da kendi kabuguna cekilmek. Ikisi arasinda kaldim gercekten.

Zaten arkadaslik iliskilerine bakisim farkli onlarla. Iki ayda teklifsiz olup canimli cicimli hitaplar kullaniyorlar. Ben iki ayda siz'den sen'e gecemem :KK66:

Adapte olamiyorum boyle arkadas ortamlarina.
Vhalla onlara bir mecburiyetin bi eyvhallahin yok
Saygi saygj nere kadar....bence yavas yavas farkli bir hava takin
guclu bir hava bir durus...nasil desem...durusunla gozunle yaydigin enerjiyla dov onlari....yani sende boyle kodla kendini
inan zor degil

böyle insanlardan uzak dur. insanı yerler şişirirler sonra patlarsın seni kötü suçlarlar. olan gene sana olur. onlarda mağduru oynar.
kıskançlık,ego, kompleks artık ne dersen de ama uzaklık iyidir.
aynı kafada olduğun, seni olduğun gibi seven, sayan, yanında olduğunda gülümseyebildiğin insanları elbet bulacaksın :)

Magduru oynuyorlar, hakliyken haksiz hem de kibirli ve agresif durumuna dusuruyorlar.
Zaten biz genis arkadas grubuyuz, uyum saglamasi gereken sensin modundalar. Istedikleri gibi igneleyip hirslarini almak ama hic elestirilmemek istiyorlar.

Beni anlamaniza cok sevindim :D

Vhalla onlara bir mecburiyetin bi eyvhallahin yok
Saygi saygj nere kadar....bence yavas yavas farkli bir hava takin
guclu bir hava bir durus...nasil desem...durusunla gozunle yaydigin enerjiyla dov onlari....yani sende boyle kodla kendini
inan zor degil

En dogru yaklasim bu gibi.
Kibar ve anlayisli olmayi pisiriklik sanmalarindan anlasamayacagimiz belli zaten. Bana ablalik taslayip ogut vereceklerine kendi cocukca davranislarini gozden gecirmeleri lazim.

Artik bu kadar sabirli olmayacagim. Yine ilk hatada patlamam da israrla hadsizlik eden de agzinin payini alsin artik :KK53:

Magduru oynuyorlar, hakliyken haksiz hem de kibirli ve agresif durumuna dusuruyorlar.
Zaten biz genis arkadas grubuyuz, uyum saglamasi gereken sensin modundalar. Istedikleri gibi igneleyip hirslarini almak ama hic elestirilmemek istiyorlar.

Beni anlamaniza cok sevindim :KK70:
benimde cok başıma geldi :KK70:

Arkadaşlar birbirlerinin açığını bulmaya değil örtmeye çalışır. Kendine gerçek arkadaşlar bulmayı dene. Böyle insanlarla laf dalaşına girmek canını sıkmaktan fazlasına yaramaz.

Ben de dun eski okul mudurumle karsilastim. Ki ilk atandigim yil birlikte calistik, 22 yasindaydim. Aradan 8 sene gecti, evlilik cocuk derken yirandim tabi biraz. O zamanlardaki gibi kalmak mumkun mu?
İlk soyledigi 'aaa yaslanmissin hocam sen" oldu. Sonra da "ben nasilim ayni duruyorum degil mi " dedi. Ben de 'yoo valla sen de yaslanmissin, baya kilo da almissin " dedim. Densiz manyak, bir kadina merhabadan sonra söylenecek soz mu bu? Cevabimi verdim sinirim gecti, oyle her soyleneni kafaya takacaksak oooo
Oh iyi yapmışsın
Cevap vermezsen konu sahibi gibi içinde kalırdı

bu ınsanlar heryerde
okul bıttı iş ortamı evlendın al sana en babasından kaynana ortamı :D sonu yok
laf sokmayı ogrenmelısın ;)
ogretırler zaten merak etme hayat sana onuda ogretır

ben kendi uygulamamdan sözedeyim. bana negatif enerji veren arkadaştan uzaklaşıyorum. nokta. kimseyle bir diyalogu devam ettirme mecburiyetim yok. neden beni mutsuz eden insanlarla birarada olayım ki? ha, mesela aynı işyerinde olurum, o zaman da mecburi diyaloglar dışında başka diyaloga girmem. mesela geçmiş yılllarda eğitimle ilgili bir kursa gidiyordum. ilk başta kimse kimseyi tanımıyordu, sonradan bir grup kız birlikte takılmaya başladı. öğle aralarında falan birlikte takılıyolardı, sınıftaki tek başına kızları çağırıyolardı. ben de kendimi mecbur hissediyordum onlarla takılmaya. bir oturdum iki oturdum ama nasıl enerjim gitti anlatamam. bir kere neredeyse yüzde 90 ı evli, geri kalanı ya nişanlı ya sözlü. konuşulan şeyler sadece eş koca çocuk, ev eşyası düğün yeri düğün hazırlığı. zaten ben de o dönem bir ayrılık yaşamıştım dipteyim, o sohbetleri dinlemek beni için işkenceye dönüştü. ben de haliyle uzaklaştım. butun bir seneyi öğle aralarında tek başıma geçirdim, ama hiç de yalnız hissetmedim. allahtan kendi kendime yetebiliyorum. beni mutsuz eden bir ortamın içinde olmaktansa yalnızlığı bin kez tercih ederim.

böyle insanlari kale almamak gerekiyor
ben böyle olaylarla karsilastigim zaman ironik cevaplar veriyorum, bidaha bulasmiyorlar

mesela bi uzak tan akrabamiz var, benden en fazla 5 yas büyük ama yanimda halam gibi duruyor
istisnasiz gördügü her ortamda (genelde dügünlerde) söylediklerinden alintilar:

cok zayifsin, hastamisin
neden evlenmiyorsun, tabi gözün korktu
boyun bu kadar uzunken neden topuklu ayakkabi giyiyorsun
simdi nerde calisiyorsun.....

uzun zaman kalp kirmamak adina gecistirici cevaplar verdim, baktim hizini alamiyor kendime göre eglenceli cevaplar vermeye basladim
yanima yaklasamiyor ancak uzaktan bakiyor artik :)

ben kendi uygulamamdan sözedeyim. bana negatif enerji veren arkadaştan uzaklaşıyorum. nokta. kimseyle bir diyalogu devam ettirme mecburiyetim yok. neden beni mutsuz eden insanlarla birarada olayım ki? ha, mesela aynı işyerinde olurum, o zaman da mecburi diyaloglar dışında başka diyaloga girmem. mesela geçmiş yılllarda eğitimle ilgili bir kursa gidiyordum. ilk başta kimse kimseyi tanımıyordu, sonradan bir grup kız birlikte takılmaya başladı. öğle aralarında falan birlikte takılıyolardı, sınıftaki tek başına kızları çağırıyolardı. ben de kendimi mecbur hissediyordum onlarla takılmaya. bir oturdum iki oturdum ama nasıl enerjim gitti anlatamam. bir kere neredeyse yüzde 90 ı evli, geri kalanı ya nişanlı ya sözlü. konuşulan şeyler sadece eş koca çocuk, ev eşyası düğün yeri düğün hazırlığı. zaten ben de o dönem bir ayrılık yaşamıştım dipteyim, o sohbetleri dinlemek beni için işkenceye dönüştü. ben de haliyle uzaklaştım. butun bir seneyi öğle aralarında tek başıma geçirdim, ama hiç de yalnız hissetmedim. allahtan kendi kendime yetebiliyorum. beni mutsuz eden bir ortamın içinde olmaktansa yalnızlığı bin kez tercih ederim.

Ayni seyler basima geldi.
Kiz gruplarinin cogunun muhabbet konulari ilgimi cekmiyor. Begendikleri bir kiyafeti begenmezsem zevksiz, kizi begenmezsem kiskanc, erkegi begenmezsem de 'zaten o adamin bakmayacagi kadar vasat' oldugum ima ediliyor. Ama ben de bir bireyim ki kiyafet, arkadas ve en onemlisi es secimini istedigim gibi yaparim. Begendigim bir adam beni begenmedigini dile getirse bile dalga gecmeye haklari yok ki. Ben kimseyi ezip kirmiyorum, alaya almiyorum, insan icinde cocuga davranir gibi sst diye susturmuyorum diye adeta baski altina almaya calisiyorlar.

Cok kisiyle konusmayinca da ayni arkadas grubuna ait bir kisi bile beni sevmese uzun vadede digerleriyle samimiyetimi etkiliyor. Bir de ben cok uyumlu biri degilim, dedigini yaptirmaya calisanla ortayi bulmak yerine iliskimi kesiyorum.

böyle insanlari kale almamak gerekiyor
ben böyle olaylarla karsilastigim zaman ironik cevaplar veriyorum, bidaha bulasmiyorlar

mesela bi uzak tan akrabamiz var, benden en fazla 5 yas büyük ama yanimda halam gibi duruyor
istisnasiz gördügü her ortamda (genelde dügünlerde) söylediklerinden alintilar:

cok zayifsin, hastamisin
neden evlenmiyorsun, tabi gözün korktu
boyun bu kadar uzunken neden topuklu ayakkabi giyiyorsun
simdi nerde calisiyorsun.....

uzun zaman kalp kirmamak adina gecistirici cevaplar verdim, baktim hizini alamiyor kendime göre eglenceli cevaplar vermeye basladim
yanima yaklasamiyor ancak uzaktan bakiyor artik :)

Cok yogun bir boy kompleksi var yalniz etrafta :KK53: 165'ten uzun olmadigina emin oldugum iki kizdan 1,68 boyunda ve uzun bacakli olduklarini duydum. 1,74 civarinda olan bir erkek tanidigim 1,80 oldugunu israrla iddia ediyor. Topuklu giydigimde gicik olan arkadasim var ki ben uzun da degilim. Acaba proporsiyonum sandigimdan duzgun de kiskaniyorlar mi diye dusunuyorum.

Eglenceli cevap derken hafif alay eder gibi mi olayim?

Back
X