Başka ülkeye niye başvuru yaptın yani kariyer açısından çok önemli bir adım filan mı yoksa sadece değişiklik mi?
Bilemedim ya nben aşk insanıyim. Yanlışa yonlendirmeyimmOnla tanıştığımda başvurumu zaten hazırlamıştım, yükselme amacıyla yapılan bir başvuruydu :/
Ya sizi çok seviyorum hep aklımdan geçenleri yazıyorsunuz hahahSen bilirsin. Akademik kariyer isterim dersen ordan oraya tasinmayi goze alicaksin.
Burda kalirsan mis gibi stabil bir hayat surceksin, belki akademiyi birakip endustriyel is bakarsin.
Karar senin. 1 numarada sonsuza kadar gocebe yasayacaksin, nerde ne sekilde yasamak istedigini sen secemiceksin, kadro nerdeyse oraya gideceksin. 2.secenekte stabil ve mutlu bir hayat surceksin.
Ben 2yi sectim mesela, doktora terkim gayet iyi bir is firsati icin yerlestim bir yere hala ordayim. Pisman degilim, ordan oraya tasinmak hic bana gore degil. Tasinmaz esya alamiyorsun, ne alirsan tasincak miyim diye korka korka aliyorsun, 2-3 yilda bir ulke degistiriyorsun ... yani cok cok akademiye sevdali olmayanlara gore degil bence. Akademiye sevdaliysan git. Bence derdin is degil su anda, onceki ayriligindan kalan psikolojik travman yuzunden gayet iyi giden bir iliskiden kacmak istiyorsun o kadar. Senin yerinde olsam terapiste gorunup oyle karar verirdim, gayet guzel giden bir iliskiyi sabote etmezdim. Yine de sen bilirsin tabi. En iyisini secmeni dilerim.
Ya sizi çok seviyorum hep aklımdan geçenleri yazıyorsunuz hahah♥
Aynı şekilde düşünüyorum, şans verin derim
Peki o gorumcenizin kocası tribe de alışkın olarak mı geldi?Yani görümceniz sürekli nazlı trip yapan biri mı? Alismadigi şeyler gözüne güzel gelse Alismadigi kötü şeyler nasıl.oluyor bir müddet sonra?O korku duyduğunuz şey genelde Türk erkeklerinin davranışı.
Adamı görümcemin eşine benzettim. O da yabancı ve 20 senedir sevgilinizin size davrandığı gibi davranıyor. Çünkü anaçlık Türk kadınına kodlanmış durumda. Adamlar kendi annelerinden bile görmediği için haliyle kıymet bilen ve adayan bir adam oluyorlar. Bu adam size gerçekten değer veriyor. Aynı duyguları besliyorsanız kalın bence. Yani şahsen kalırdım.
O korku duyduğunuz şey genelde Türk erkeklerinin davranışı.
Adamı görümcemin eşine benzettim. O da yabancı ve 20 senedir sevgilinizin size davrandığı gibi davranıyor. Çünkü anaçlık Türk kadınına kodlanmış durumda. Adamlar kendi annelerinden bile görmediği için haliyle kıymet bilen ve adayan bir adam oluyorlar. Bu adam size gerçekten değer veriyor. Aynı duyguları besliyorsanız kalın bence. Yani şahsen kalırdım.
Artılarını eksileri tartıp bul hangisi ağır basıyorsa bence kafandaki odur derimMerhabalar KK ailesi,
(uzun olabilir)
31 yaşında, ailesinin desteği ile okumuş, şu an yurtdışında akademisyenlik yapan biriyim. 4 sene önce buraya gelmeden önce 2,5 senelik erkek arkadaşım vardı. Uzaktan ilişkiye devam ettik 5 seneyi bulduk, bu 5 sene içinde ben evlenmek istedim o istemedi, ben buraya gelince o da orda kalında, resmen psikolojimi bozarak beni takip meraklısı manyak bi insana dönüştürdü. En son kangren olmuş gibi hissedip ayrıldım. Ben ayrılınca evlenme teklif etti ama reddettim. Sonra da hayatıma galiba kedi bakan yaşlı bir teyze olacağım kafasıyla devam ettim.
Ama..Sonrasında 6 ay önce burda yabancı bir beyefendi ile tanıştım. Benden 5 yaş büyük, çok eğlenceli beni ben olduğum için seven birisi. Yaklaşık 6 aydır beraberiz ve çok mutluyum, burda bir ev aldı, beraber eve çıkacağız. Ama gel gelelim ki ben artık çok korkuyorum. Ne zaman böyle minnoş olasım gelse, bu da pislik yapacak, bu da gıcıklık yapacak, bu da bana yalan söyleyecek diye adamı darlıyorum (adeta bir türk kızıyım). Neyse ki adam psikolog da bana katlanabiliyor. Ne zaman dert yapsam gel konuşalım, neye üzüldün, neye yanlış yaptığımı düşünüyorsun şeklinde benle konuşuyor. İşte o anlarda galiba hayatımın aşkını falan buldum diyorum. Sonradan bakıyorum ki adam bana tapıyor çünkü hayatında yemek yapan kız arkadaş görmemiş (bu konuda türk kadının eline su dökebilecek yok). Ya da galiba bizim yetiştirilme şeklimiz diyelim, ne bilim çamaşırı elde yıkamıyorum ama ver çamaşırlarını atcam makineye dediğimde adam resmen şok olup gerçekten mi ne kadar iyisin falan diyor. En son karar verdim bu adam bizim genelde kültürümüzden öğrenip de yaptığımız şeyleri baya fedakarlık olarak görüyor. Ee şimdi bu da ilişkinin ilk ayları bence her şey yerli yerinde ama yakında bi başvuru yaptım başka bir ülkeye.. Sizce bu sefer bir şans verip bu ülkede bu adamla bir şeyler denemeli mi (yaş, aşkın çok olması etc) yoksa erkek milleti hep böyle başlar diyip kendi başımızın çaresine bakıp başka ülkeye mi gitmeli? Artık başka şehirlerde kiralık evlerde, nasılsa sonsuza kadar burda kalmıcam diyip geçici yaşamaktan çok sıkıldım. Ama kalırsam da bunun da sonu aynı hüsran olur sonra pişman olurum diye korkuyorum.
Gereksiz korkularıma yorum yapan herkese çok teşekkürler şimdiden <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?