Bence iki seçeneğin önüde açık olmalı kişi hangisini tercih ediyorsa onu yapmalı .Her kadın kendi doğum şeklini secebilmelidir bence. Ayrıca bu uygulamayı niye sadece devlet hastanelerine mal ediyorlar? O zaman ozellerde de aynı şeyi uygulasinlar. Devlet hastanesinde madem gereksiz sezeryan olmayacak o zaman normal doğumdan korkan ya da normal doğum yapmak istemeyen biri gidip özel e yaptıracak , ne anladım ben bu işten.
Kesinlikle öyle olmalı. Ben mesela oğlumu normal doğum ile dünyaya getirdim ama çok çok zordu ve cok korkuyorum aklıma gelince. Bu yüzden cekincem var açıkçası bunu planlı sezeryan olmayı düşünüyorum.Bence iki seçeneğin önüde açık olmalı kişi hangisini tercih ediyorsa onu yapmalı .
Demek ki herkesin söyledipi kadar herkesin doğumu kolay olmayabiliyormuş zor geçen normal doğumlar kadınlarda travma yaratabiliyor insan korktuğu için 2. Çocuğu yapmakta biraz düşünüyor nasıl doğurucam diye en azından sezerya. Seçeneğin var bu şekilde ama onun önünüde kapatırsalar bu kadınların yaşadığı kötü anılar yüzünden geldiği piskolojisi ne olacak sezeryanı kötü geçenler lahusa sedromuna giriyorda normal doğumu kötü geçen kadınlar bu lahusalık sedromuna girmiyor mu çok saçma benceKesinlikle öyle olmalı. Ben mesela oğlumu normal doğum ile dünyaya getirdim ama çok çok zordu ve cok korkuyorum aklıma gelince. Bu yüzden cekincem var açıkçası bunu planlı sezeryan olmayı düşünüyorum.
Benim için çok zor olmuştu, şu an aklıma geldikçe urkuyorum. Aynı durumda olan çok kadın var, böyle bir uygulama olursa saçma bişey olur.Demek ki herkesin söyledipi kadar herkesin doğumu kolay olmayabiliyormuş zor geçen normal doğumlar kadınlarda travma yaratabiliyor insan korktuğu için 2. Çocuğu yapmakta biraz düşünüyor nasıl doğurucam diye en azından sezerya. Seçeneğin var bu şekilde ama onun önünüde kapatırsalar bu kadınların yaşadığı kötü anılar yüzünden geldiği piskolojisi ne olacak sezeryanı kötü geçenler lahusa sedromuna giriyorda normal doğumu kötü geçen kadınlar bu lahusalık sedromuna girmiyor mu çok saçma bence
Ne farkı var acaba ? Etrafımızda eş dost akrabalarımızda hem normal hemde sezeryan dünyaya gelen biraürü çocuk var ve maşallahları var hiç birinde farklılık göremedim ben o zaman çocuklar büyüdüğünde ikiye ayıralım insanları bunşar sezeryan kısmı bunlar normal doğum kısmı ne alaka yaaKızlar sezeryan bir doğum sekli değil ameliyattır. Normal doğumunda sezeryanın yan etkileri var ama kesinlikle normal doğum diyorum bebekler sezeryanda daha iyi çıkıyor demişsiniz ben yenidoğanda çalışıyorum tam tersi normal doğumun bebekleri ile sezeryanın bebekleri arasında o kadar fark var ki
Kesinlikle canım haklısınBenim için çok zor olmuştu, şu an aklıma geldikçe urkuyorum. Aynı durumda olan çok kadın var, böyle bir uygulama olursa saçma bişey olur.
Kotu cikiyor derken?Sezeryan bebeklerinin hemen hemen 10 tanesinden 5 kötü çıkıyor normal doğumlarda ise 10 taneden 1 tane anca kötü çıkıyor mudale ediyoruz
lütfen kötü çıkıyor kelimesi sezeryanlılara hakaret gibi bence böyle bir teşeffuzda bulunmayın bu tercih meselesi ona bakarsanız normal doğum esnasında vakkumla cekilmek zorunda kalan bebekler var onlarda kafa yapısında bozukluk oluyor bir süre bence çok saçma yere deyiniyorsunuzSezeryan bebeklerinin hemen hemen 10 tanesinden 5 kötü çıkıyor normal doğumlarda ise 10 taneden 1 tane anca kötü çıkıyor mudale ediyoruz
Solunum sıkıntısı normal doğuma göre daha fazla oluyor emmiyorlar daha hızlı sararıyorlarKotu cikiyor derken?
Şöyle alakası var sezeryanı bu kadar kötülemenin ne anlamı var ki sezeryanla doğan bebekler ve normal doğan bebekler arasında fark olduğunu söylediniz onun içinİkiye ayırmakla ne alakası var demek istediğim sezeryan öyle düşündüğün kadar masum değil
Bunu normal doğumda yaşayan bebeklerde varSolunum sıkıntısı normal doğuma göre daha fazla oluyor emmiyorlar daha hızlı sararıyorlar
Ben kendimi şartlandırmıyorum kendimi bildiğim için bunları söylüyorum ben zaten normal doğum yapamam rahmim dar olduğu için ama sezeryan olan ve olacak olan arkadaşlara haksızlık edildiğini düşünüyorumcanım bence kendini sezeryan daha iyi diyerek şartlandırma bebeğin ve senin için hangisi iyiyse sağlıklıysa öyle olur inşallah
Seninle ayni fikirdeyimBen kendimi şartlandırmıyorum kendimi bildiğim için bunları söylüyorum ben zaten normal doğum yapamam rahmim dar olduğu için ama sezeryan olan ve olacak olan arkadaşlara haksızlık edildiğini düşünüyorum
Oran olarak daha fazla bizzat yaşarak görüyorumBunu normal doğumda yaşayan bebeklerde var
Oran olarak fazla olsa dahi sonuçta normal doğumlularda da var bunu göz ardı edip sezeryanı kötüleyemeyiz sadece sezeryanda olmuyo sonuçta oran olarak konuşuluyo yani normal doğan bebeklerde de görüle bilen birşey buOran olarak daha fazla bizzat yaşarak görüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?