Amin canım en önemlisi o :)İnşallah hayırlısı herkesin gönlünden geçen olur umarım allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin en önemliaide hayırlı evlatlar nasip etsin :)
Senin gibi biri sezeryan istesinnn. Normale direten doktorunu tebrik ediyorum :)Doğuracağımız gün ve saati de belirlesinler, tıpa takar tutarız bebekleri!
Hay bitmedi kadının vücuduyla alakalı 5-6 ayda bir periyodik olarak karar alınmasa şaşarım!
Sezeryan istiyordum, normal doğum yaptım.
Bir dahakine gene sezeryan isteyeceğim ve bu sefer yapacağım da.
Kime ne!
Öyle dülünmemek lazım normal doğumda da makas atıyorlar orda da dikiş oluyor sonuçta benim doktor bana zaten tırlatmış gözüyle bakıyor o kadar direttim ki sezeryan diyeSenin gibi biri sezeryan istesinnn. Normale direten doktorunu tebrik ediyorum :)
Sezeryan gerekli değilse niye doktoru uğraştırıyorsun 7 kat kes 7 kat dik :) bebeğinde hakkı normal doğmak. Kadının vücuduyla alakalı alınan şu zamana kadar en doğru karar olarak görüyorum.
Sezeryan çok ürkütücü be hacı yapma sen normal yoldan devam et :)
Parası olan yapar . sonuçta para kişinin vebinden çıkıyor buna kim karışabilir hiç kimse sonuçta kişinin parası özele giden birisi zaten herşeyi göze almış demektirTelaşlanmayın bence Hastanenin 2 bin ceza parasını ödetmeyi teklif ederler bi yolunu bulup sezeryan yaptırılar isteyene :)
sen bu yola başkoymuşsun zaten :) verdiğimiz kararlardan allah pişman etmesin.Öyle dülünmemek lazım normal doğumda da makas atıyorlar orda da dikiş oluyor sonuçta benim doktor bana zaten tırlatmış gözüyle bakıyor o kadar direttim ki sezeryan diye
Tabi canım hastane sahibi nasıl olunuyo böyle böyle işteParası olan yapar . sonuçta para kişinin vebinden çıkıyor buna kim karışabilir hiç kimse sonuçta kişinin parası özele giden birisi zaten herşeyi göze almış demektir
Tercih meselesi bu herkes kendi içinden gelen ve acı eşiğine göre seçim yapmalı insanlar istemediği soğum şeklini seçtiği zaman o doğum gerçekten güzel geçmiyor ve kadınlarda ciddi travma sebibi oluyorsen bu yola başkoymuşsun zaten :) verdiğimiz kararlardan allah pişman etmesin.
Benimde duyduğum sezeryan hikayeleri iyi değildi mesela ve ameliyat fikri beni çok ürkütüyordu oğlum 38 de makat gelişi olduğunda sezeryan olucam diye oturup ağlamıştım doktora elle çevirin dedim avrupada yapıyorlar gözleri kocaman oldu :) neyseki 1 hafta sonra kanala girmişti.
Maalesef sezeryan çok yaygın olduğundan normal doğumdan bu kdr korkuluyor bence.
Herşey gibi doğumda Doğal süreçte işlemeli aslında ama çok korkuyorsanızda doktorunuz sezeryana alır
İnsanların ne kazandığıyla neden bu kadar ilgilendiğinizide anlamış değilim yani ister hastaha e sahibi olur ister başka birşey sonuçta onun hayatı oraya gidip sezeryana para vermek isteyen hastası sonuçta doktor yakasına yapışmıyor para almak için parası olan yapar olmayanda mani olmasın kimseye benceTabi canım hastane sahibi nasıl olunuyo böyle böyle işteyakında sezeryan karaborsa olur
Yahu ben dalgasına söyledim cezasını öder sezeryan yaptırır diye sizde gereksiz bi muhabbet yapıp param var verir sezeryan olurum diyorsunuz. Anladık paranız var. İnsanlarıne ne kazandığıyla ilgilenmek ne demek?İnsanların ne kazandığıyla neden bu kadar ilgilendiğinizide anlamış değilim yani ister hastaha e sahibi olur ister başka birşey sonuçta onun hayatı oraya gidip sezeryana para vermek isteyen hastası sonuçta doktor yakasına yapışmıyor para almak için parası olan yapar olmayanda mani olmasın kimseye bence
Canım tabikide öyle ona bakarsan 1 dk sonrasına garantimiz yok ama anladığım kadarıyla sen sezeryana adapte olmuşsun hakkında hayırlısı neyse o olsun ne diyim ki artık .Canım her normal doğum senin anlattığın kadar güzel geçmiyor malesef o zaman şöyle söyleyeyim haberlerde verilen sezeryan yüzünden ölen kadın diyorlar ya benim kuzenimde normal doğum yaptı ve doktor yanlıklıkla vajına yanağını kesti tekrar operasyon olmak zorunda kaldı ve oldu ama düzelmedi et parçası büyüyor devamlı demekki normal doğumunda kötü yanları varmış hep sezeryanın kötü yanları anlatılıyor normal doğumlarında kötüleri var bir çok örnek
Benimki sezeryane adapte olmak değil benim rahimim de darlık var normal yapamıyorum zaten herkes almak istediği yerden alıyor nedenseee ..Canım tabikide öyle ona bakarsan 1 dk sonrasına garantimiz yok ama anladığım kadarıyla sen sezeryana adapte olmuşsun hakkında hayırlısı neyse o olsun ne diyim ki artık .
korkudan ziyadeee benceee canlarını düşünmeleriiii ben bu kanıda değilimmm her kadının normal doguma her bebeğinde normal dünyaya gelmek hakkına sahipp diye düşünüyorummm annelik kolay değil kuzummm
Kızlar sezeryan bir doğum sekli değil ameliyattır. Normal doğumunda sezeryanın yan etkileri var ama kesinlikle normal doğum diyorum bebekler sezeryanda daha iyi çıkıyor demişsiniz ben yenidoğanda çalışıyorum tam tersi normal doğumun bebekleri ile sezeryanın bebekleri arasında o kadar fark var ki
Sezeryan bebeklerinin hemen hemen 10 tanesinden 5 kötü çıkıyor normal doğumlarda ise 10 taneden 1 tane anca kötü çıkıyor mudale ediyoruz
eee yeni Türkiye..Bugün haberleri dinledim ve gereksiz sezeryana ceza verileceği söyleniyordu artık nasıl doğum yapacağımızada mı karışacaklar biz kendi çocuğumuzuda mı kendi isteğimize göre doğuramıcaz yaa ....!!!!!!
İşte diyorki parasını ben vermem sen verirsen yaptır. Ancak bu cidden saçmalık. Evet hastane para için Dr uğraşmamak için sezeryana kaçıyor ama benim takıldığım tüm bu rant kavgası içinde annenin psikolojik ve bedensel sağlığı.Her kadın kendi doğum şeklini secebilmelidir bence. Ayrıca bu uygulamayı niye sadece devlet hastanelerine mal ediyorlar? O zaman ozellerde de aynı şeyi uygulasinlar. Devlet hastanesinde madem gereksiz sezeryan olmayacak o zaman normal doğumdan korkan ya da normal doğum yapmak istemeyen biri gidip özel e yaptıracak , ne anladım ben bu işten.
Mecburiyet kişisel olabilir. Sizce yada bence diye bir kavram yok burda kim doğuracaksa karar onundur. İlki benim sezeryan oldu açılma olmadı kalp atışları zayıfladı suni sancıyıda yemiştim halbuki apar topar sezeryana aldılarCok dogru bi uygulama. Sezeryan hem sagliksiz hemde tehlikeli aslinda. Ama herkese rahat geliyor. Git masaya yat yarim saat sonra dogur cik. Ama senin icini aciyorlar üşütme ihtimalin oluyor, sonra gobegin kaliyor ve sezeryan yeri kolay iyilesmiyor ve acikcasi estetik yonundende guzel durmuyor dikis yeri belli cunku. Ama normalde aci cekersin ama sonrasi rahat olur. Mecbur kalinirsa tabikide yaptirilmali ama mecbur kalinmadikca ben normal dogumdan yanayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?