her sezeryade ii geçmiyo malesefffffCanım her normal doğum senin anlattığın kadar güzel geçmiyor malesef o zaman şöyle söyleyeyim haberlerde verilen sezeryan yüzünden ölen kadın diyorlar ya benim kuzenimde normal doğum yaptı ve doktor yanlıklıkla vajına yanağını kesti tekrar operasyon olmak zorunda kaldı ve oldu ama düzelmedi et parçası büyüyor devamlı demekki normal doğumunda kötü yanları varmış hep sezeryanın kötü yanları anlatılıyor normal doğumlarında kötüleri var bir çok örnek
Yani bu durumda iki doğum çeşitininde kötü yanları var bu yüzden kısıtlanmamalı kadınların doğum seklini seçme hakkı herkes herkesle aynı fikirde olmak mecburiyetinde değil bir kısım sadece normal doğum istiyo diye yasaklanamaz böyle birşey isteyenler gitsin normal doğursun sezeryan yapmak isteyene karışma hakkı yok bence normal doğumu tercih ederken sezeryan yapacak olan gelip sana diretiyor mu yapma diye hayır kararına saygı duyuyor bence herkes herkesin fikrine kararına saygı duymalıher sezeryade ii geçmiyo malesefffff
Benim etrafımda spinal yapan ve epidural yapan çok kişi var bende tavsiye üzerine spinal düşünüyorum ama bu zamana kadar hiç bel ağrısı şikayeti duymadım nasıl normal doğumda istisna oluyorsa sezeryanda da istisnalar olabiliyor2 yıl oldu belimden ölüyorummmm resmen öyleeeee dr merhametine kalıyor cnm bazennnn herseyde sunulmuyo tr de öylee karşınaaaa
Kesinlikle .. Çocuğu ya ağzımızdan çıkarıcaz yada alttan başka secenek kalmıyo sanırımDoğuracağımız gün ve saati de belirlesinler, tıpa takar tutarız bebekleri!
Hay bitmedi kadının vücuduyla alakalı 5-6 ayda bir periyodik olarak karar alınmasa şaşarım!
Sezeryan istiyordum, normal doğum yaptım.
Bir dahakine gene sezeryan isteyeceğim ve bu sefer yapacağım da.
Kime ne!
Kesinlikleee.. Normal doğum yapanlar ve yapmak isteyenlerin sezeryanı tercih edenlere yaptığı baskıyı sezeryan doğum isteyenler normal doğum isteyenlere yapmıyor yaa ..İnsanlar ya duyduklarından ya da deneyimlerinden dolayı şu iyidir şu kötüdür diyorlar. Bu konuda kutuplaşıp körü körüne savunma yapmak ne kadar da saçma. Sezeryanın da normal doğumun da iyi ve kötü tarafları var; ve var olmaya da devam edecek. Bunu anlamak çok mu zor? Ben de konu sahibine katılıyorum, kadın nasıl isterse öyle doğurmalı. Kaldı ki benim gibi zorunlu sezeryan olacak kadınlar da var. Lütfen yorumlarınızı bi nebze daha hassasiyetle yapın. Hele ki "sezeryanlı bebekler kötü çıkıyor" gibi manasız cümleler... Hadi erkekler bizi anlamıyor diyelim, bari kadın kadına şunu yapmasın.
Bir de benim anlamadığım şu.Kesinlikle .. Çocuğu ya ağzımızdan çıkarıcaz yada alttan başka secenek kalmıyo sanırım
Baştan sona kadar hak veriyorumBir de benim anlamadığım şu.
Sezeryan isteyene ya da yapana sanki doğum yapmamış, işin kolayına kaçmış gibi bir aşağılama söz konusu.
Yahu kime ne?
Birçok arkadaşım sezeryandan 3-5 gün sonra alışverişe çıkacak kadar iyi oldular kimi de 2 ay sonra anca toparlandı.
Benim gibi normal doğumu çok kolay yapıp, ardından dikişlerinden toparlanamayan nice kadın var.
Çünkü mesele doğum değil, doğum sonrası oluyor.
Buradan da anlıyoruz ki hem doktor eli, hem de insan bedeni denen her canlıya ait farklı bir yapı söz konusu.
Kim karar verebilir buna?
Benim ya da sizin için en iyi ve sağlıklı doğumun nasıl olacağına pos bıyıklı amcalar mı hükmedecek?
O zaman bir zahmet sunni sancıya bağlayalım hepsini, biraz görsünler dünya kaç bucak ondan sonra konuşsunlar.
Hahah yaa tam da gerilmişken güldürdün beni canım çok yaşa senKe
Kesinlikleee.. Normal doğum yapanlar ve yapmak isteyenlerin sezeryanı tercih edenlere yaptığı baskıyı sezeryan doğum isteyenler normal doğum isteyenlere yapmıyor yaa ..
Tekerleme gibi oldu biraz
Bende bu cümleyi nasıl kurdum anlamadım vallaHahah yaa tam da gerilmişken güldürdün beni canım çok yaşa sen
Bence kadınlarla alakalı karar almak yerine bu tercihi kadınlara bırakmak lazım kim nasıl isterse o şekilde yapmalı normal isteyen normal sezeryan isteyende sezeryan iki doğum şeklide kadınların kendi karrarınolmalı ne doktorların nede başkalarının buna sadece kadın kendi karar vermeli sonuçta bu çocuk bir şekilde çıkavak ordanYa kadın kötü çıkıyor derken oran olarak solunum problemlerinin daha fazla olduğunu belirtmek istemiş ne var bunda :))
Ben normal istiyorum olur ya da olmaz bilemem. Belki yaklaştıkça korkmaya başlicam vazgeçicem. Şuan ne desem boş. Bence çok düşünüp kafaya takıp kendimizi strese sokmamak lazım. Sağlıkla gelsinler de nasıl gelirse gelsinler.
Ablam sezaryen oldu 3 gün sonra ayaktaydı. Annem iki çocuğunu da normal doğurmuş 3 saatte. Şimdi önümde iki güzel örnek var. O yüzden katiyen normal yapamam veya katiyen sezaryen olamam diyemem.
Sezaryen ile ilgili kısıtlama ise bence şu açıdan doğru, doktorlar genellikle kendileri için kolay olacağından ve para için olayı abarttılar bence. Zaten herhangi bir sıkıntı halinde kimse normal için zorlamaz. Çatı dardır, çocuk terstir, kalp atışı yavaşlamıştır, heyecan korku vs yüzünden annenin tansiyon problemi olur gibi gibi..
Ama en sinir bozucusu kadınlarla ilgili sürekli bi kararlar almaları. Bu beni deli ediyor.
İşte sorun orda doktorlar yok yere sezaryene itiyor. Kadında da bitmiyor iş o yüzden.Bence kadınlarla alakalı karar almak yerine bu tercihi kadınlara bırakmak lazım kim nasıl iaterse o şekilde yapmalı normal isteyen normal sezeryan isteyende sezeryan iki doğum şeklide kadınların kendi karrarınolmalı ne doktorların nede başkalarının buna sadece kadın kendi karar vermeli sonuçta bu çocuk bir şekilde çıkavak ordan
Doktor önemli diye boşa demiyoruz ben doktorumdan çok memnunum özel hastahanede ama gözü parada deği normal doğum taraftarı ben zorluyorum sezeryan için kesinlikle bununla o çok farklı doktor zorlamıycak kadın kendi tercih edicek bunu yani seçim hakkı diyorumİşte sorun orda doktorlar yok yere sezaryene itiyor. Kadında da bitmiyor iş o yüzden.
Kuzenim geçen yıl doğum yaptı. Ya hiçbir sıkıntısı yok. Güzel gebelik geçiriyor, az kilo aldı. En baştan beri normal doğurmak istiyorum diye telkin etti kendini. Ama son haftalara doğru doktoru tutturdu sezaryen de sezaryen. Sebep? Eften püften. Ne bebekte problem var ne kuzenimde. Son 2 hafta kala doktorunu değiştirdi ve mis gibi bir doğum yaptı. 2 3 dikişi vardı sadece.
Şimdi ilk doktoru neden öyle davrandı? Bunun önüne geçilmeli işte. Kadının talebinin önüne değil. İkisi çok farklı.
Daha hamileliğin yarılarındayız. Düşünmeye karar vermeye çok vaktimiz var. O yüzden sokma kendini strese. Bak ben ilk bebeğimi 22.haftada erken doğumla kaybettim. Yani o sancıyı evet çektim ama bebek küçük olduğundan 1 saat anca sürdü tabi.Doktor önemli diye boşa demiyoruz ben doktorumdan çok memnunum özel hastahanede ama gözü parada deği normal doğum taraftarı ben zorluyorum sezeryan için kesinlikle bununla o çok farklı doktor zorlamıycak kadın kendi tercih edicek bunu yani seçim hakkı diyorum
Uymasada uydurmaları lazım çünkü ben normal doğuramamDaha hamileliğin yarılarındayız. Düşünmeye karar vermeye çok vaktimiz var. O yüzden sokma kendini strese. Bak ben ilk bebeğimi 22.haftada erken doğumla kaybettim. Yani o sancıyı evet çektim ama bebek küçük olduğundan 1 saat anca sürdü tabi.
Allah önce sağlıkla 40 haftayı göstersin sonrası hiiç umrumda değil. Gönlümden geçen normal ama o da olmazsa olmaz yani çok da tın. Boşver :)
Sen illa sezaryen istiyorum dedikten sonra kesin yasaklar da gelse doktorlar onu kılıfına uydurur merak etme :))
Uydururlar uydururlar :))Uymasada uydurmaları lazım çünkü ben normal doğuramamerken doğumun için geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın bende 2 bebeğimi kaybettim gerçekten zor bir süreç
İnşallah hayırlısı herkesin gönlünden geçen olur umarım allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin en önemliaide hayırlı evlatlar nasip etsin :)Uydururlar uydururlar :))
Ablam da sezaryen kendi istedi, doktor kalp atışları yavaşlamış diye sezaryen yaptı ki öyle bişey yoktu bahane yani :) olur o iş sen üzülme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?