• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gereksiz yılbaşı kavgası.. evli bayanlar bakabilir mi lütfen..

hay ben erkeklerin ailelerine düşkünlüğüne..hepsi öyle madem evlenme ailenle yaşa güzel güzel:37:boşver konuşma kendi gelsin benmimkide kendi ailesinden annemler diye bahsetmez biz der...eşi ve çocuğu olarak biz değiliz daha...

Son düzenleyen: Moderatör:
bizim kadar anasına babasına düşkün millet varmıdır??
bayramda ayrı dert,tatillerde ayrı dert,yılbaşında ayrı dert.
özel ve güzel günleri mahvetmekte uzmanız valla :19:
sabah işe gidicem yorulurum,biz onlara gidelim kutlayıp eve döneriz deseydin
acaba kabul edermiydi??

4 gün konuşmadan durmak cidden çok uzun bir süre.
Ne olursa olsun ben küs kalınmaması taraftarıyım ve de yatak ayırması.
İnsanın içine soğukluk giriyor yok yere.
Kavgadan sonra sakinleşince keşke konuşsaydınız.Bence alın karşınıza konuşun.
Aynı evde nasıl rahat ediyorsunuz iki yabancı gibi ...

Artıları eksileri dökün çözüme ulaşın. Elinizden kayıp giden günlere yazık.

Her evlilikte tartışma vb. oluyor ama benim aklıma mesela direkt birşey geliyor : ya yarına onu göremezsem .ya bu atan kalp durup elini tuttuğum el soğursa.Ölüm kirpikten yakın.Eşime de demiştim bunu hayat kısa küslük yerine çözüm bulunabilir.

Kıymetinizi bilin birbirinizin.

ne güzel konuştunuz. ben de öyle düşünüyorum. 4 gün oluyo artık ve içim içimi yiyor. iyi günler geliyor hep aklıma. o da mutlu değil biliyorum ama benim gidip konuşmamı bekliyor. en önemlisi de uğruna 4 gün konuşmadığımız ailesinin bundan haberi yok. hala her gün arıyorum annesini. gel bize der diye ödüm kopuyor kısa kesiyorum. küs olduğumuzu anlayıp üzülmelerini istemiyorum.ne kendi ailemin ne onun ailesinin. sonuçta onların bir suçu yok, benim kocamla aramızdaki mesele. böyle olduğunu bilseler zaten gelmiyoruz derler. öyle mutlu mu olacağım sanki. daha çok üzülürüm. tek derdim kocamın beni anlaması

sürekli tüm kavgalarımız onun ailesi yüzünden. haftada 3 gün yanlarında istiyorlar. ben de 6gün çalışıyorum. gidince yorgun oluyorum surat asmış oluyorum, gitmiyorum gelmedi oluyorum. bıktım..

Ben 16 aylık evliyim eşim memur ben özeldeyim sizin gibi haftanın 6 günü çalışıyorum yoruluyorum oldukça.. Bizim evlendiğimiz ilk günlerde oluyordu eşimle aile tartışması ama sonraları kapandı... Ben görüşmek istersem görüşüyorum istemezsem görüşmüyorum...Zaten hep seviye vardır aramızda bende bu seviyeyi iyi ayarladığımı düşünüyorum ki çünkü başlarda çok kavgalar ettim bunun için çünkü çok müdahale ettiler evime onları ve eşimi bu konuda ikna ettim rahatım bu konuda.. Sana tavsiyem ; Asla geri adım atma ve tükürdüğünü yalama illaki senin ayağına gelicek eşin

Son düzenleme:
doğrusu sizin yaptığınızı da doğru bulmuyorum. eşiniz sizi düşündüğünden değil, ailesine mahçup olmamak için götürmüyor sizi. böyle yapmak istemem her ne olursa olsun, onların yıllarca büyüttüğü evladının eşisiniz siz. kendinizden soğutma çabanız belki sonra size dönebilir ve pişman olabilirsiniz. eşle ne yaşanırsa yaşansın aileye yansıtılmamalı sonuçta bence. çünkü herkese kendi evladı kıymetli.

Canım haklısın böyle olmasını bende istemezdim ama haftanın altı günü çalışıyorum evimde yemek yapıp toplamaya bile vaktim yok:5:
3 aylık evliyim evime doyamadım yahu :2:
tüm maaşımız düğün borçlarına gidiyor 1 kuruş yardım etmiyorlar, ve durumları gayet iyi bunaldığımızda biraz ailenden borç iste diyorum o bile yok
ben kendi babamdan istiyorum ama hergün gelmemizi bekliyorlar ve kocamda sözlerinden çıkamıyor bence hakediyorlar

bende ailemi çok seviyorum onlara haftada bir gün gidiyorum eşimin aileside bunu anlamak zorunda
bu konuda naz yapma haklarının olduğunu düşünmüyorum

ama sert tavırlar takınmassam eşim anlamıyor:47:

bizim kadar anasına babasına düşkün millet varmıdır??
bayramda ayrı dert,tatillerde ayrı dert,yılbaşında ayrı dert.
özel ve güzel günleri mahvetmekte uzmanız valla :19:
sabah işe gidicem yorulurum,biz onlara gidelim kutlayıp eve döneriz deseydin
acaba kabul edermiydi??

deseydim kabul edebilirdi bence. ama ben de inada bindirdim, her yıl beraber planlayacaklar alışkanlık olacak diye korktum. bide hakkım yok mu yalnız kalmaya bunu görmek istedim.

arkadaşlar merhaba. canımı çok sıkan bir konu var, kendim içinden çıkamadım. danışmak istedim. 4 gün önce eşimle tartıştık. konu ise yılbaşı... ikimiz de özelde çalışıyoruz. ben yılbaşının sabahı da çalışacağım yoğunluk yüzünden, ama onun tatil. konu şu ki yılbaşında tüm ailemi bize çağırmak istiyorum dedi. nasıl yapacaksam bilmiyorum ama eve gelip güzel bir yemek yaparmışım. hep beraber bizde olurmuşuz. ben de başbaşa kutlayalım dedim. ne senin ne benim ailemden kimse gelmesin dedim. kabul etmedi. ailem yalnız mı kalsın dedi(!) (bu arada bu bizim daha 2. yılbaşımız ve ilkinde de onun ailesiyle birlikte kutlamıştık) yalnız kalmazlar onlar beraber kutlasın dedim sakin olmaya çalıştım ama kabul etmedi. ben de kızdım. benim de ailem var,zorunda değilim seninkilerle olmaya, o zaman ben de onlarla kutlarım sen kendinkilerle olursun dedim ve çıktım odadan. gittim uyudum. 4.gün bugün ve hiç konuşmuyoruz. siz olsanız ne yaparsınız? gidip konuşsam yine ben konuşmuş olacağım ama egosu tavan yapacak barışsak da. sözümü yemiş gibi. konuşmayı hiç istemiyorum ama siz olsanız ne yapardınız? iki yabancı gibiyiz. ayrı odalarda yaşıyoruz resmen....

canım bizimde doğumgünümüzde böyle bir olay olmuştu.ilk doğumgünümüz aileleri çağırcam diye tutturdu.ben başbaşa kutlamak istiyorum dedim sonuçta ilk doğumgünüydü ona süsleniyordum.neyse kazasız belasız atlattık biz.sıra sizde :) ama şunu demeliyim ne olursa olsun ayrı odalarda yatmayın sakın..sabırlı ol.akşam gidince konuş.kocacım sen ailenle olmak istiyorsun haklısın ama geçen sene aileler vardı o yüzden ben kocamla başbaşa olmak istiyorum bu sene de.ama güzelce nazlı nazlı :49: hayır demez.yeterki sen gerilim yaratma.ego konusuna gelince kızım biz evliyiz ne egosu unut onu :1::1::1: bırak o kendini haklı sansın çok önemli bi mevzu olmadıkça hiç küs durmayın.küslükler iyi değildir tamammı bitanem :54::54::54:

dun de bızde aynı mevzu vardı. 7 senelık evlıyız bunun 6 senesını esımın sulalesıyle gecırdım (1 kere kuzenımdeydık) ve bu 6 seferde de benım evımdeydıler. bu sene benım annemlere gıdelım dedım esım dedı kı ama herkes bızde olacak sen oyle rahat eder mısın? ( onlar ew sahıbı yokken bıze gelmeye rahatsız olmayacak da) alıstırınca da boyle oluyo ıste.
benden sana tavsıye nasıl baslarsa oyle gıdıyo ona gore davran..

deseydim kabul edebilirdi bence. ama ben de inada bindirdim, her yıl beraber planlayacaklar alışkanlık olacak diye korktum. bide hakkım yok mu yalnız kalmaya bunu görmek istedim.

tabiki hakkın var ama bu bile sorun olabiliyor maalesef,
erkek milletini anlamak zor,umarım barışırsınız.

Bizde eşimin annesi çağırır çağırırsa böyle günlerde. Ben ve eşim hiç davet etmeyiz. Çünkü evde başbaşa kutlamak daha zevkli ya da beraber bi yerlere gitmek :38: Eşimin doğumgününü önce annesinde kutladık sonra tekrar bir de evde ikimiz kutladık çok güzeldi.
İmkan varsa siz gidin. Çağırmak zorunda değilsiniz. Çalışan insansınız kolay değil ki :26:
Böyle bir öneri sunabilirsiniz. İlla 12ye kadar kalmak da şart değil 2 saat oturun kalkın.

Canım haklısın böyle olmasını bende istemezdim ama haftanın altı günü çalışıyorum evimde yemek yapıp toplamaya bile vaktim yok:5:
3 aylık evliyim evime doyamadım yahu :2:
tüm maaşımız düğün borçlarına gidiyor 1 kuruş yardım etmiyorlar, ve durumları gayet iyi bunaldığımızda biraz ailenden borç iste diyorum o bile yok
ben kendi babamdan istiyorum ama hergün gelmemizi bekliyorlar ve kocamda sözlerinden çıkamıyor bence hakediyorlar

bende ailemi çok seviyorum onlara haftada bir gün gidiyorum eşimin aileside bunu anlamak zorunda
bu konuda naz yapma haklarının olduğunu düşünmüyorum

ama sert tavırlar takınmassam eşim anlamıyor:47:
çalışan bayan için zor haftanın 6 günü iş var bir de 2 gün kv gitmek gerçekten abartı. haftada 1 ya da 10 günde bir gidilsin bence.
sonuçta kadının da ailesi var onlara da gitmek gerek.

bende 8 aylık evliyim ve borç ödüyorum ama sizin mantığınızı yanlış buldum açıkçası.Siz eşinizin ailesinin durumuna güvenerek mi evlendiniz?
herkesin borcu kendine..

arkadaşlar merhaba. Canımı çok sıkan bir konu var, kendim içinden çıkamadım. Danışmak istedim. 4 gün önce eşimle tartıştık. Konu ise yılbaşı... Ikimiz de özelde çalışıyoruz. Ben yılbaşının sabahı da çalışacağım yoğunluk yüzünden, ama onun tatil. Konu şu ki yılbaşında tüm ailemi bize çağırmak istiyorum dedi. Nasıl yapacaksam bilmiyorum ama eve gelip güzel bir yemek yaparmışım. Hep beraber bizde olurmuşuz. Ben de başbaşa kutlayalım dedim. Ne senin ne benim ailemden kimse gelmesin dedim. Kabul etmedi. Ailem yalnız mı kalsın dedi(!) (bu arada bu bizim daha 2. Yılbaşımız ve ilkinde de onun ailesiyle birlikte kutlamıştık) yalnız kalmazlar onlar beraber kutlasın dedim sakin olmaya çalıştım ama kabul etmedi. Ben de kızdım. Benim de ailem var,zorunda değilim seninkilerle olmaya, o zaman ben de onlarla kutlarım sen kendinkilerle olursun dedim ve çıktım odadan. Gittim uyudum. 4.gün bugün ve hiç konuşmuyoruz. Siz olsanız ne yaparsınız? Gidip konuşsam yine ben konuşmuş olacağım ama egosu tavan yapacak barışsak da. Sözümü yemiş gibi. Konuşmayı hiç istemiyorum ama siz olsanız ne yapardınız? Iki yabancı gibiyiz. Ayrı odalarda yaşıyoruz resmen....

bizdede ilk yıllarda bu oluyodu sorun
annemler kayınv. Ve eşim arasında kalıp duuryodum
seneler geçtikçe alışıldı
ilk sene eşimin tarafı
2. Sene annemler
3. Sene ikiside aynı anda istedi ben yine annemler dedim
4.sene eşim her sne sizinkilerle olmak zorunda deilim dedi
haklısın dedim
ama yine annemlerle olduk
şimdi kimin canı istiyosa orda oluyoruz

bu hadde zor geldik az küslükler yatak ayırmalar yaşamadım ama

tavsiyem eşinle küsme yok yere ondan bekle pes eder sen pes etme
dediği olmasın
ama sen haklısın bu sene yalnız kalman hakkın ama bazen aillere söz geçmiyo yada vizcdana ve evet demek zorunda kalıyo insan

arkadaşlar merhaba. canımı çok sıkan bir konu var, kendim içinden çıkamadım. danışmak istedim. 4 gün önce eşimle tartıştık. konu ise yılbaşı... ikimiz de özelde çalışıyoruz. ben yılbaşının sabahı da çalışacağım yoğunluk yüzünden, ama onun tatil. konu şu ki yılbaşında tüm ailemi bize çağırmak istiyorum dedi. nasıl yapacaksam bilmiyorum ama eve gelip güzel bir yemek yaparmışım. hep beraber bizde olurmuşuz. ben de başbaşa kutlayalım dedim. ne senin ne benim ailemden kimse gelmesin dedim. kabul etmedi. ailem yalnız mı kalsın dedi(!) (bu arada bu bizim daha 2. yılbaşımız ve ilkinde de onun ailesiyle birlikte kutlamıştık) yalnız kalmazlar onlar beraber kutlasın dedim sakin olmaya çalıştım ama kabul etmedi. ben de kızdım. benim de ailem var,zorunda değilim seninkilerle olmaya, o zaman ben de onlarla kutlarım sen kendinkilerle olursun dedim ve çıktım odadan. gittim uyudum. 4.gün bugün ve hiç konuşmuyoruz. siz olsanız ne yaparsınız? gidip konuşsam yine ben konuşmuş olacağım ama egosu tavan yapacak barışsak da. sözümü yemiş gibi. konuşmayı hiç istemiyorum ama siz olsanız ne yapardınız? iki yabancı gibiyiz. ayrı odalarda yaşıyoruz resmen....

bir karısı olduğu gerçeğini anlamayan erkeklere ne yapmak lazım bilmiyorum ki. hala kendini anne babasından kurtaramayan.soyutlansın demiyoruz zaten ama herkesin yeri ve zamanı farklıdır. madem bu konuda çok ısrarcı sen de kendi aileni de çağır aynı anda size gelsinler. bakalım nasıl olacak sonucu..

bide üstüne ben bencilmişim, anlayışsızmışım, tek derdim başbaşa olmakmış, kimseyi düşündüğüm yokmuş vs. saydı da saydı. asıl bundan sonra kavgaya döndü olay zaten. tek kendimi düşünüyormuşum.

Ay amaann bazı erkekler kendi bencilliklerini bizim üzerimize yıkıyorlar. Benim kocam da sağolsun doğumgünümü kayınvalidemlerde kutladı. Hastayım eve gidip dinleneyim diye işten erken çıktı bende iyi güzel bana sürpriz hazırlıyor evde dedim sonra iş çıkışı annemlere gel deyince anladım ki orda kuru kuruya bi pastayla kutlanacak lakin öyle de oldu. Yok eve geldiğimde evde güzel bi sürprizle karşılaşmayı çok istedim ama o da yoktu. neyse konu bu değil de benim kocamda yılbaşında kayınvalidemlerle olmamızı isteyecektir eminim. Hatta evlilik yıldönümümüzü bile onlarla kutlarız diye korkuyorum :D

Biz olsak seviniriz ki eşim başbaşa olmayı istiyo beni seviyo falan diye düşünürüz onlara göre de bencil oluyoruz. Saf bunlar

Merhaba,
Evli erkekler (eşim de böyledir.) Misafir çağırmaya bayılıyorlar. Çağırsın misafiri severiz toplum olarak, başımızın üstünde yeri var ama misafiri o evin hanımı ağırlıyor hazırlık, temizlik vs.bunun farkına varamıyorlar. Bende çok mücadele ettim çalışırken özellikle ama şu an galip geldim. Sizde geri adım atmayın bence söyleyin misafiri ben ağırlıyorum diye belirtin. Artık eşinizin de bir ailesi var bunu idrak etmeli diye düşünüyorum.

Ay amaann bazı erkekler kendi bencilliklerini bizim üzerimize yıkıyorlar. Benim kocam da sağolsun doğumgünümü kayınvalidemlerde kutladı. Hastayım eve gidip dinleneyim diye işten erken çıktı bende iyi güzel bana sürpriz hazırlıyor evde dedim sonra iş çıkışı annemlere gel deyince anladım ki orda kuru kuruya bi pastayla kutlanacak lakin öyle de oldu. Yok eve geldiğimde evde güzel bi sürprizle karşılaşmayı çok istedim ama o da yoktu. neyse konu bu değil de benim kocamda yılbaşında kayınvalidemlerle olmamızı isteyecektir eminim. Hatta evlilik yıldönümümüzü bile onlarla kutlarız diye korkuyorum :D

Biz olsak seviniriz ki eşim başbaşa olmayı istiyo beni seviyo falan diye düşünürüz onlara göre de bencil oluyoruz. Saf bunlar

hahah bende de aynı sorun vardı 3 sene bana d.günü süprizi yapacaklar annesine götürdü beni öldüm süprizin güzelliğinden sabır yarabbim

biz yılbaşı kutlamayız o yüzden işin o kısmını bilemiyorum...yani eşinizin ailesi yılbaşıyı ne kadar önemsiyor kestiremiyorum...fakat önemli görüyorlarsa birlikte olmayı talep etmeleri normal...
lakin o kadar önemli değilse, birlikte olmak zorunda değilsiniz...
kimse kimseyle zaruri yemek yemek zorunda değil...üstelik çalışıyorsunuz...eşinizin anlayışlı olması lazım...
fakat size tavsiyem, bu kadar zaman küs kalıp da bu saatten sonra barışmaya çalışırsanız eşinizi amacına ulaştırmış olacaksınız..
karar sizin...

canım bizimde doğumgünümüzde böyle bir olay olmuştu.ilk doğumgünümüz aileleri çağırcam diye tutturdu.ben başbaşa kutlamak istiyorum dedim sonuçta ilk doğumgünüydü ona süsleniyordum.neyse kazasız belasız atlattık biz.sıra sizde :) ama şunu demeliyim ne olursa olsun ayrı odalarda yatmayın sakın..sabırlı ol.akşam gidince konuş.kocacım sen ailenle olmak istiyorsun haklısın ama geçen sene aileler vardı o yüzden ben kocamla başbaşa olmak istiyorum bu sene de.ama güzelce nazlı nazlı :49: hayır demez.yeterki sen gerilim yaratma.ego konusuna gelince kızım biz evliyiz ne egosu unut onu :1::1::1: bırak o kendini haklı sansın çok önemli bi mevzu olmadıkça hiç küs durmayın.küslükler iyi değildir tamammı bitanem :54::54::54:

çok teşekkür ederim. yorumunuz çok beğendim. aslında sinirlenmezdim buna ama kendimi tutamadım. demiyor kalabalık yılbaşı hoşuma gidiyo falan. tavır şu. e ailem yalnız mı kalsın, onları yalnız bırakamam. yanlarında olmam lazım. ister istemez kızdım. asıl ailesi benim. banane kim nerde kutluyo, belki onların bile planları vardır haberimiz yok. ya ben peki ailen değil miyim dedim, e sen de yanımda olacaksın sanki olmayacak mısın dedi delirdim. :(

O zaman onun ailesi yapsın hazırlığı. Sizi davet etsinler. Yiyin için eğlenin. Gelin evinize. Maksat birlikte olmak değil mi? Ertesi gün çalışacaksaniz o yorgunluk çekilmez bence

aynen senin dediğini yapardım ve gerçekten de gider ailemle kutlardım asla geri adım atma evlilikte attığın her geri adım sana yol su elektrik olarak geri döner, ama geri adım atmazsan haaa bu kadın öyle bi kadın ki burnu düşse yerden almaz dicek

Back
X