• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gereksiz yılbaşı kavgası.. evli bayanlar bakabilir mi lütfen..

nurum90

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
38
0
6
35
Antalya
arkadaşlar merhaba. canımı çok sıkan bir konu var, kendim içinden çıkamadım. danışmak istedim. 4 gün önce eşimle tartıştık. konu ise yılbaşı... ikimiz de özelde çalışıyoruz. ben yılbaşının sabahı da çalışacağım yoğunluk yüzünden, ama onun tatil. konu şu ki yılbaşında tüm ailemi bize çağırmak istiyorum dedi. nasıl yapacaksam bilmiyorum ama eve gelip güzel bir yemek yaparmışım. hep beraber bizde olurmuşuz. ben de başbaşa kutlayalım dedim. ne senin ne benim ailemden kimse gelmesin dedim. kabul etmedi. ailem yalnız mı kalsın dedi(!) (bu arada bu bizim daha 2. yılbaşımız ve ilkinde de onun ailesiyle birlikte kutlamıştık) yalnız kalmazlar onlar beraber kutlasın dedim sakin olmaya çalıştım ama kabul etmedi. ben de kızdım. benim de ailem var,zorunda değilim seninkilerle olmaya, o zaman ben de onlarla kutlarım sen kendinkilerle olursun dedim ve çıktım odadan. gittim uyudum. 4.gün bugün ve hiç konuşmuyoruz. siz olsanız ne yaparsınız? gidip konuşsam yine ben konuşmuş olacağım ama egosu tavan yapacak barışsak da. sözümü yemiş gibi. konuşmayı hiç istemiyorum ama siz olsanız ne yapardınız? iki yabancı gibiyiz. ayrı odalarda yaşıyoruz resmen....

Madem ki çalışıyorsunuz eşinizin bu konuda anlayışlı olması gerekir diye düşünüyorum. Sorun onun ailesi değil de genel olarak misafir ağırlamak anladığım kadarıyla.Ama konuşmadan da olmaz. Belki eşiniz sizi yanlış anlamış olabilir kendi ailesini istemedğinizi düşünüp kırılmış olabilir.Evlilikte ego duygusundan sıyrılmak gerek bence buna aldırış etmeden detaylı bir şekilde sıkıntının nerede olduğunu anlatın ona. Bence ikna olacaktır.

işte bu yüzden bayramdan seyrandan,yılbaşından fln nefret ediyorum...
zaten ertesi gün çalışacakmışsın ne gerek var yani böyle bişeye...
madem öyle yalnız kalmalarını istemiyo siz akşam onlara bi uğrayıp gelin sonra başbaşa devam edin gitsin..
sanki çoook önemli bişey yılbaşıda illa aileler birlikte olacakmış gibi...
valla çok iyi anlıyorum seni ama bi konuş bakalım belki fikrini değiştirebilirsin...

bence hiç kutlamayın sorun hallolur:1:
şakası bir tarafa eşiniz bencillik yapmış misafir ağırlamak külfet size çalışırken. bir de geç saate kadar sürecek muhtemelen ve siz çok yoırulacaksınız kendi durumunuzu anlatın güzellikle

Ne saçma zaten geçen yılbaşı onun ailesine gitmişsiniz... Onun ki aileymiş te sizinki bostan korkuluğumu ona inat kabul edin ve herkes kendi ailesinde geçirsin sinir oluyorum böyle ailem diye çırpınıp huzur bozan erkeklere...

Madem ki çalışıyorsunuz eşinizin bu konuda anlayışlı olması gerekir diye düşünüyorum. Sorun onun ailesi değil de genel olarak misafir ağırlamak anladığım kadarıyla.Ama konuşmadan da olmaz. Belki eşiniz sizi yanlış anlamış olabilir kendi ailesini istemedğinizi düşünüp kırılmış olabilir.Evlilikte ego duygusundan sıyrılmak gerek bence buna aldırış etmeden detaylı bir şekilde sıkıntının nerede olduğunu anlatın ona. Bence ikna olacaktır.

güzellikle konuştum odadan çıktıktan 1 saat kadar sonra. dedim sorun aileni istememem değil biliyorsun değil mi, sorun senle başbaşa olmak istemem. biliyorum ama ben onlarla olmak istiyorum. sanki evlilik yıldönümü mü başbaşa kalacağız deyince sinirim tavan yaptı. bende ben de giderim sen de gidersin demek zorunda kaldım

Ne saçma zaten geçen yılbaşı onun ailesine gitmişsiniz... Onun ki aileymiş te sizinki bostan korkuluğumu ona inat kabul edin ve herkes kendi ailesinde geçirsin sinir oluyorum böyle ailem diye çırpınıp huzur bozan erkeklere...

sürekli tüm kavgalarımız onun ailesi yüzünden. haftada 3 gün yanlarında istiyorlar. ben de 6gün çalışıyorum. gidince yorgun oluyorum surat asmış oluyorum, gitmiyorum gelmedi oluyorum. bıktım..

Ertesi gün çalışacagınız için misafir ağırlamak zor olur gerçekten.Hem geçen sene onun ailesi ile kutlamışsınız eger bu sene eşiniz yılbaşını kutlamak istiyorsa sizin ailenizde kutlamalı onun bir ailesi varsa sizinde bir aileiniz var sonuçta ağaç kovugundan çıkmadınız.

bence hiç kutlamayın sorun hallolur:1:
şakası bir tarafa eşiniz bencillik yapmış misafir ağırlamak külfet size çalışırken. bir de geç saate kadar sürecek muhtemelen ve siz çok yoırulacaksınız kendi durumunuzu anlatın güzellikle

durumumu biliyor.birşey olmaz herkes gelir yardım da ederler diyor. misafir ağırlamaktan sorunum yok aslında ama ilkinde izin verdim. 2. de de izin verirsem artık tüm yılbaşı planlarımız beraber yapılacak diye korkuyorum. kutlama derken de öyle danslı müzikli zaten değil. hep beraber olalım niyeti. özel bir şey olsa zaten ben derim çağıralım. hafta içi olduğu için muhtemelen 12.30 gibi istemeden de olsa uyuyacağım

Canım benim olay ne biliyomusun aslında daha doğrusu yapman gereken. Hiç sesini çıkarma gidelim mi dedi git. Hatta kv ye yardım et bulaşık yıka, sofra topla, çay demle kendini mahvet mümkünse. Ha birde eşine sakın ha sakın onları şikayet etme. AMa eve gelince de ay çok yoruldum diye at kendini bunu her seferinde yap. ama evde kaldığınızda her şeyi bırak iş yapma eşinle ilgilen bence o zaman bu huyundan vazgeçip başbaşa kalmak isteyecektir.

bide üstüne ben bencilmişim, anlayışsızmışım, tek derdim başbaşa olmakmış, kimseyi düşündüğüm yokmuş vs. saydı da saydı. asıl bundan sonra kavgaya döndü olay zaten. tek kendimi düşünüyormuşum.

Ah ah aynı sorun bizde de oluyor. Geçtiğimiz iki yılbaşını da onun ailesiyle hatta tüm sülalesiyle birlikte geçirdik. Ama bu yılbaşı artık evdeyim. Geçen sene kayınvalidemlerde toplandı tüm kayınvalidemin sülalesi yine gittik. Hatta bir iki gün önce kayınvalidem bize geldi eşim anne annemlere de (benim ailemi kastediyor) söylesene dedi kayınvalidem biz aile arasında kutlamak istiyoruz dedi çıktı işin içinden. Bu lafın üzerine gitmezdim tabii ama engelli kaynım var ve o bir yere çıkamıyor ve biz kayınbirader yenge gibi değil iki kardeş gibiyiz sizde gelsenize dedi onu kıramadım ama yılbaşından sonra kaynanama aile arasında kutlamak istiyoruz demek anne benim ailem aile dışında mı kalıyor biz hepimiz bir aile olduk sanıyordum ama olamamışız demek ki dedim yok işte biz kardeşler arasında demek istedim dedi o zaman konuştuğun lafı doğru olarak konuş. Ve bundan sonra bende ailemle kutlamak istiyorum bir dahaki yılbaşı kutlamalarınıza bizi dahil etmeyin dedim kestirip attım. Sanki mecburuz tövbe yarabbim ya.

Cidden şu erkeklerin mantığına bazen pes diyorum..
Geçen yıl zaten onun ailesiyle geçirmişsiniz.
Yılbaşı çok mu mühim bir olgu niyeyse eğlenmek yerine normal sıradan gün gibi aile ile yemek yenip,çiğdem çitlenmiyor mu :51: ne anlamı kalıyor o zaman kutlama denen şey bu mu?

hem çalış hem güzel sofra hazırla oldu :ssz:

ya iki aileyi de çağırın ya da beraber kalın.:19:

Canım benim olay ne biliyomusun aslında daha doğrusu yapman gereken. Hiç sesini çıkarma gidelim mi dedi git. Hatta kv ye yardım et bulaşık yıka, sofra topla, çay demle kendini mahvet mümkünse. Ha birde eşine sakın ha sakın onları şikayet etme. AMa eve gelince de ay çok yoruldum diye at kendini bunu her seferinde yap. ama evde kaldığınızda her şeyi bırak iş yapma eşinle ilgilen bence o zaman bu huyundan vazgeçip başbaşa kalmak isteyecektir.

denedimm. inan ki çok denedim.. yemek yemediğim halde gittim yemek yiyorlar, bulaşıkları ben topladım. çaydı oydu buydu. aynen çok yoruldum da dedim. evet yoruldun dedi sadece. başka da birşey yok. bu sefer orda sıkılmadığımı görünce gece burda kalalım demeye başladı

denedimm. inan ki çok denedim.. yemek yemediğim halde gittim yemek yiyorlar, bulaşıkları ben topladım. çaydı oydu buydu. aynen çok yoruldum da dedim. evet yoruldun dedi sadece. başka da birşey yok. bu sefer orda sıkılmadığımı görünce gece burda kalalım demeye başladı

Hımmmm. zor bi durum canım ya ne desem bilemedim ki:(

sürekli tüm kavgalarımız onun ailesi yüzünden. haftada 3 gün yanlarında istiyorlar. ben de 6gün çalışıyorum. gidince yorgun oluyorum surat asmış oluyorum, gitmiyorum gelmedi oluyorum. bıktım..

Ay canım benim aynı durumdayız ama ben haftada 2 ye indirdim :27: hedefim 1 e indirmak:32:
asla taviz verme yumuşama kocamdan biliyorum :47: yumuşayınca hemen annemlere gidelim diyor gene :41:
kv her gidişimde alıyorum televizyon kumandosunu izliyorum televizyon :27: çorba çay ayağıma geliyor hiç yardım etmiyorum :47: sadece sofra toplamaya yardım ediyorum az konuşuyorum yüz göz olmuyorum :37: böyle yapınca yemekten hemen sonra eve gidelim diyor kocam rahatsız oluyor benim davranış ve tavırlarımdan :36: birazda küsüyor ama umurumda değil istemediğim bir şeyi yaptırmasın oda bana :46: bu yüzden sürekli gitmek istemiyor artık çünkü eve gelincede burnundan getiriyorum :1:

aynen canım her erkek tarafının ailesi yüzünden evde huzur kalmıyor.biz yakın oturuyoruz ama onlar beni arayıp sormuyo bende onları arayıp sormuyorum diye görüşmüyoruz adamların torunu olacak umurlarında bile değil :P onlar bana ben onlara tripli. triplerini yerim yeterki hep böyle küsssünler bana .çalışmayan 2 tane gelini var yere göğe sığdıramaz.benim annemle babam eşimi kendi ailesinden daha çok düşünüp yardımcı olur her konuda,ama eşim özlerse ailesini istediği zaman gidip görsün tabi.herkesin anası babası kendine kıymetli.

Cidden şu erkeklerin mantığına bazen pes diyorum..
Geçen yıl zaten onun ailesiyle geçirmişsiniz.
Yılbaşı çok mu mühim bir olgu niyeyse eğlenmek yerine normal sıradan gün gibi aile ile yemek yenip,çiğdem çitlenmiyor mu :51: ne anlamı kalıyor o zaman kutlama denen şey bu mu?

hem çalış hem güzel sofra hazırla oldu :ssz:

ya iki aileyi de çağırın ya da beraber kalın.:19:

iki aileyi de çağıralım o zaman dedi. ben de ben seninkini değil benimkini çağıralım demedim ki. ben kimse olsun istemiyorum dedim. illa çağırmam mı gerekiyo dedim.

4 gün konuşmadan durmak cidden çok uzun bir süre.
Ne olursa olsun ben küs kalınmaması taraftarıyım ve de yatak ayırması.
İnsanın içine soğukluk giriyor yok yere.
Kavgadan sonra sakinleşince keşke konuşsaydınız.Bence alın karşınıza konuşun.
Aynı evde nasıl rahat ediyorsunuz iki yabancı gibi ...

Artıları eksileri dökün çözüme ulaşın. Elinizden kayıp giden günlere yazık.

Her evlilikte tartışma vb. oluyor ama benim aklıma mesela direkt birşey geliyor : ya yarına onu göremezsem .ya bu atan kalp durup elini tuttuğum el soğursa.Ölüm kirpikten yakın.Eşime de demiştim bunu hayat kısa küslük yerine çözüm bulunabilir.

Kıymetinizi bilin birbirinizin.

Ay canım benim aynı durumdayız ama ben haftada 2 ye indirdim :27: hedefim 1 e indirmak:32:
asla taviz verme yumuşama kocamdan biliyorum :47: yumuşayınca hemen annemlere gidelim diyor gene :41:
kv her gidişimde alıyorum televizyon kumandosunu izliyorum televizyon :27: çorba çay ayağıma geliyor hiç yardım etmiyorum :47: sadece sofra toplamaya yardım ediyorum az konuşuyorum yüz göz olmuyorum :37: böyle yapınca yemekten hemen sonra eve gidelim diyor kocam rahatsız oluyor benim davranış ve tavırlarımdan :36: birazda küsüyor ama umurumda değil istemediğim bir şeyi yaptırmasın oda bana :46: bu yüzden sürekli gitmek istemiyor artık çünkü eve gelincede burnundan getiriyorum :1:

doğrusu sizin yaptığınızı da doğru bulmuyorum. eşiniz sizi düşündüğünden değil, ailesine mahçup olmamak için götürmüyor sizi. böyle yapmak istemem her ne olursa olsun, onların yıllarca büyüttüğü evladının eşisiniz siz. kendinizden soğutma çabanız belki sonra size dönebilir ve pişman olabilirsiniz. eşle ne yaşanırsa yaşansın aileye yansıtılmamalı sonuçta bence. çünkü herkese kendi evladı kıymetli.

Back
X