Geri teptiğim kısmetler. Pişmanım.Sizinde başınıza geldi mi ?

Mutsuz bir evlilik olacaktı belki o kişilerden biriyle olsaydı
Evli mutsuz olmaktansa hayırlı bir kısmeti sabırla beklemek en güzeli
Hem belki 40 yaşında bir erkek sizi mutlu edicek bunu bilemezsiniz

işte kesin yargılar, şans tanınmayan değerler insanı harap eden değil mi. onun başı kel, şunun gobegi var, beriki 42 yasında. ne biliyorsun degil mi insanın özüne baksan belki de cok mutlu olacaksın

Herkesin nasibi farklı, geçmişte kalan şeyler için pişman olmak fayda sağlamıyor ne yazık ki.. demek ki hoşlanmadığınız şeyler varmış ki olmamış. içinize sinmemiş. unutmayın bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağı için olmuyordur. herkesin nasip zamanı farklı, Allah'tan en hayırlısını istemelisiniz, er ya da geç geri dönüşler muhteşem oluyor. Öyle yaşınız da çok değil ki daha. Hayat bahtınız açık olsun.
Ciğeri 5 para etmez kişiler için ,iyi kısmetleri harcadım. Dha iyisi nasıl olur bilmiyorum . 30 + yaş bekar erkekler çok tuhaf

işte kesin yargılar, şans tanınmayan değerler insanı harap eden değil mi. onun başı kel, şunun gobegi var, beriki 42 yasında. ne biliyorsun degil mi insanın özüne baksan belki de cok mutlu olacaksın
Haklısınız ama gözede hitap etsin isiyor insan .

Kesinlikle öyle
Hayatımız bakışlarımızla yargılandığımız insanları kaybetmekle geçiyor

Herkesin nasibi farklı, geçmişte kalan şeyler için pişman olmak fayda sağlamıyor ne yazık ki.. demek ki hoşlanmadığınız şeyler varmış ki olmamış. içinize sinmemiş. unutmayın bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağı için olmuyordur. herkesin nasip zamanı farklı, Allah'tan en hayırlısını istemelisiniz, er ya da geç geri dönüşler muhteşem oluyor. Öyle yaşınız da çok değil ki daha. Hayat bahtınız açık olsun.
Benim bir arkadaşım da iyi kısmetleri geri tepti,Beni yaşımdaydı Sonra 29unda evlendi 31 yaşında boşandı .

Daha iyisi olmuyor maalesef , bir daha gerçekten sevileceğimi düşünmyorum :cry:

Benim bir arkadaşım da iyi kısmetleri geri tepti,Beni yaşımdaydı Sonra 29unda evlendi 31 yaşında boşandı .

Daha iyisi olmuyor maalesef , bir daha gerçekten sevileceğimi düşünmyorum :cry:
aslında kişiden kişiye göre değişen göreceli bir kavram bu. mesela eften püften sebeplerden daha iyisini bulurum umudundan kısmetler geri tepilmişse, haklısınız daha iyisi gelmeyebilir. ama şayet cidden kişi size uygun değilse o zaman durum değişebilir. benim bir tanıdıgım var o da sizle yaşıt, o şımarıklık yapıyor resmen. karşısındaki gerek karakter gerek aile çevresi olarak gayet kendine uygun bir adaydı. ona da gayet ilgiliydi yanlış bir tavrı yoktu. 'elektrik alamadığından' başlamadan bitirdi. şimdilerde geziyor egleniyor eksikligi anlamıyor. fakat gün geçtikçe o da pişman olacak belki.

32 yaşındayım, Gençken çok iyi kısmetlerim vardı am son 4 yıldır hiç düzgün kısmet yok . Evlenmek istiyorum ama olmuyor.Yaşıtlarım olan erkekler bir tuhaf. 25 yaş civarı kız arıyorlar evlilik için .

Sizin de başınıza geldi mi ? Kısmetleri geri tepip pişman oldunuz mu ? Çok kolay harcadım kısmetleri , gençliğin de etkisiyle ...

Canım çok sıkılıyor .
Erkenden evlenip boşansan daha mı iyidi vardır bir hayır evlenmemişsin bende 38 yaşında 8 sene aradan sonra ikinci evliliğimi yaptım erkenden evlenip hayata atıldık noldu bir sürü acı tecrübe şimdide 5 ay oldu evleneli yeniyiz çokta matah bir şey değil evlilik ekonomik özgürlüğün varmı ,kendi ayaklarının üstünde duruyormusun buna bak nasip bir de bakmışsın istediğin gibi biri karşına çıkmış ama bu zamanda güvenilir erkek yok denecek kadar az hayırlısı umarım herşey gönlünce olur

Bi ornek vereyim: eski esimin benden once görüştüğü kişiler ona karsi hep olumlu imiş, hatta eski esim olumsuz oldugunda tekrar görüşmek icin haber gönderenler olmus (guvenilir kaynaklardan ogrenmistim :KK53:) ve eski eş istememis.. Sonra biz tanistik, kisa surede evlendik ve hayatim kabusa döndü.. Belki de o zamaninda eski eşle olmayan kizlarin icinde senin gibi hayıflanıp keske o cocukla olsaydi diyenler vardir.. Halbuki olmamasi ne kadar büyük şansmış onlar icin.. Yani diyecegim, teptim/kacirdim ettim diye bi sey yok..
Kaderinde olsaydi zaten olurdu; hicbiri nasibin degilmis öncelikle.. Gecmis icin uzulmenin bugunune bi katkısı olmayacaktir.. Daha olgun, daha akli basinda bi insan hâline getirdiyse seni amenna.. İnşaAllah gönlünce bi evlilik yaparsin yakın zamanda..

30 yaşındaki erkekler 25 li yaşlarda, 40 yaşındakiler 30 yaşında kadınlarla birlikte olmak istiyor. Adamlar ihtiyarladıkça yaş makası daha da açılıyor. Çevremde çokça görüyorum. Nedeni nedir bilmiyorum ama var söylediğiniz durum. Genelde sizin de karşınıza 40 lı yaşlarda kişiler çıkıyordur sanırım.

Aynen böyle , Kendi yaşıtlarım 20-28 yaş arasına bakıyor . 47 yaşında biri çıktı , onu da ben istemedim .

sebebi aslında doğurganlık. sonuçta 25 yaşında bir kızın doğurganlığıyla 30+ bir kızın doğurganlığı bir değil. hani bu işler kısmet belki hiç olmaz vs denebilir ancak genel bir doğru var. gençken çok kısmet olur sonra yaş ilerledikçe azalır o ara uygun birine şans vermeniz gerekiyordu. demek ki kısmetiniz değilmişle geçiştirilecek bir konu değil. herkesin kısmeti çabasına bağlıdır nasıl olsa erkek bol deyip herkese yol verirseniz maalesef böyle olması doğal..

sebebi aslında doğurganlık. sonuçta 25 yaşında bir kızın doğurganlığıyla 30+ bir kızın doğurganlığı bir değil. hani bu işler kısmet belki hiç olmaz vs denebilir ancak genel bir doğru var. gençken çok kısmet olur sonra yaş ilerledikçe azalır o ara uygun birine şans vermeniz gerekiyordu. demek ki kısmetiniz değilmişle geçiştirilecek bir konu değil. herkesin kısmeti çabasına bağlıdır nasıl olsa erkek bol deyip herkese yol verirseniz maalesef böyle olması doğal..
Çok karamsar bir bakış aşısı ama ben de tıpkı böyle düşünüyorum. Ve tabi bu moralimi altüst ediyor.

Ben hiç pişman değilim. Hatta bu zaman kadar bir tane bile doğru düzgün biriyle karşılaşmadım. Baştan hayır dediğim oldu ama zaten istemiyordum.

Çok karamsar bir bakış aşısı ama ben de tıpkı böyle düşünüyorum. Ve tabi bu moralimi altüst ediyor.

karamsar bir bakış açısından çok gerçekçi diyebiliriz sonuçta erkekler böyle bakıyor olaya eğer çok çocuk isteyen bir erkekse tercihi daha genç bir kızdan yana olacak. nasıl ki kadınların bazı kriterleri varsa evlilik için erkeklerin de var.

Yine klasik “erkekler genç kadın istiyor bu yüzden biz (30 lu yaşlar) birini bulamıyoruz” cümlesi sarf edilmiş.

35 küsür yaşındaki adam zaten 20 lerin başında birine bakıyorsa o adamdan hayır gelmez. Niye üzülüyorsunuz ki. Akıllı adam olgun birini tercih eder.

Sadece yaşınıza da bağlamayın sevgili/koca bulamamayı. Bazen burada aktarmadığınız sorunlarınız vardır, bazen kafa uyuşmuyordur, çoğu zaman da kısmet değildir. Böyle kendinizi kandırırsınız sadece.

Konu sahibi direkt sana değil bu mesaj. Çok sık görüyorum bu tarz yakınmaları yazmak istedim.

çok yakın bir arkadaşım var bu şekilde. kendisi 38 yaşında şu an,çok güzel bakımlı ve maddi olarak baya iyiler ailece. kız zamanında kimseyi beğenmedi şimdi kendisine göre birini bulamıyor ve evlenmek için can atıyor çünkü artık çocuğum olmaz diye korkuyor :KK43:
hayırlısı değilmiş demek ki bugüne kadar olmamış. siz daha gençsiniz illa birileri çıkar karşınıza. hayırlısını beklemek gerek. ben de 25 yaşımdan önce evlenmem imkansız vs diyordum 22'de evlendim benim için hayırlısı böyleymiş diyorum.

Yine klasik “erkekler genç kadın istiyor bu yüzden biz (30 lu yaşlar) birini bulamıyoruz” cümlesi sarf edilmiş.

35 küsür yaşındaki adam zaten 20 lerin başında birine bakıyorsa o adamdan hayır gelmez. Niye üzülüyorsunuz ki. Akıllı adam olgun birini tercih eder.

Sadece yaşınıza da bağlamayın sevgili/koca bulamamayı. Bazen burada aktarmadığınız sorunlarınız vardır, bazen kafa uyuşmuyordur, çoğu zaman da kısmet değildir. Böyle kendinizi kandırırsınız sadece.

Konu sahibi direkt sana değil bu mesaj. Çok sık görüyorum bu tarz yakınmaları yazmak istedim.

böyle bir gerçek var ve bunu es geçemeyiz.
erkekler kendinden küçük kızları tercih ederler bunun en temel sebeplerinden birisi de çocuktur.
35 küsür yaşında adam iyi kötü 20'lerin başındaki kızla evlenebilir bunlar oluyor ama tam tersi neredeyse imkansız. o yüzden gayet önemli bir gerekçedir bu evlenememe için.

30+ erkekler kendi yaşıtları yerine 20 li yaslardaki kizlara bakiyor maalesef genelde oyle oluncada 30 lu yaslardaki kadinlara haksizlik oluyor bu tabiki. Erkeklerdeki klasik kendinden küçük kadınla beraber olma arzusu.. 20 li yaslarda olduklarinda kendi yasitlariyla evleniyolar ama 30 oldular mi yok illa yine 20 li olcak evlendikleri kadin. Geneli boyle.

Bazı insanların hayatı boyunca hep kararsızlıkları oluyor net olarak ne istediklerini bilmiyorlar belki öyle bir dönemdeydiniz kendimden biliyorum bende kararsızlıklar içinde karşıma çıkan bir sürü fırsatı geri teptim evlilik konusunda da karşımdaki insanın vaktini çalmak istemedim uzaklaştırdım kendimden şuan 27 yaşındayım ne istediğimi tam olarak hala bilmiyorum nasip kısmet meselesini de unutmamak lazım gerçekten parmağımı bile oynatmadığım işler bana nasip oldu ama çabaladığım emek verdiğim çoğu şey olmadı. Nasibin seni bir yerde bekliyordur kendini üzme boşuna.

Back
X