Gerizekalı Gibi :(

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.356
9.246
198
Arkadaşlar... Gerizekalı gibiyim. Biri bir şey diyor, ben başka şey anlıyorum ve başka şekilde cevap veriyorum. Sosyal hayatta, derste bile, hoca bir şey diyor. O şeyin cevabı asla içimden dediğim şey olmuyor. Hep başka anlıyorum. Sanki dediğini demiyor da onu demekle başka şey kastediyor gibi ben o başka şeyi dedi sanıyorum. Napıcam ben böyle Utanıyorum sonra gerizekalı gibi cevap verince.

Hyr gerizakali dglsin.. olsan o akilan okula bile gidemen bsy yapaman.. aklin baska yerlere daliyor.. bsyler takiosun onu dusunuosn sanirim.. bsylen mesgulsen onunla ilglen baska bsy dusunme

Cnm kaç yaşındasın merak ettim.Bu eğer derslerde böyle ise muhtemelen sebebi konulara tamamen hakim olamamandır.Daha çok çalışırsan, sık tekrar edersen belki hocanın sorduğu soruları da daha iyi anlarsın.ama soayal hayatta da böyle ise iletişim kuramıyorsan fikir amaçlı bir psikoloğa gidebilirsin.Zaman zaman ben de bana sorulan soruları en uç noktasından algılayıp farklı cevaplar verip, tavırlar sergileyebiliyorum.

Konu başlığını görünce istemsizce güldüm .
Bana da öyle oluyor .
Bir dükkandan çıktığımı düşünüyordum " kolay gelsin " diye bağırmışım evin içinde .
Kardeşim diyor "Abla iyi misin ? "
Biri bir şey diyor saçmalıyorum .
Alakasız cevaplar veriyorum unutuyorum ne diyeceğimi .
Bazen de hunharca kahkaha atıyorum .
Yani ; Bende garibim .

ben de bazen kelimeleri ikinci anlamıyla anlıyorum algılama da sorunum var galiba :)

Dikkat dağınıklığınız olabilir mi?Bu gerizekalılık değil lütfen kendinize böyle yakıştırmalar yapmayın.Belki zeka türünüz farklı görsel,kinetik,sözel zeka diye daha hatırlamadığım zeka çeşitleri var.Mesela ben görsel zekayım bazen kendimi ifade ederken eksik ifade ediyorum.Bunun sebebi anlatmak istediklerim aklımdan hızla sahneler olarak geçerken ben bunları anlatmaya yetişemezmişim.Yolda hayal kurarak yürürüm beynim hiç durmaz hep bir şeyler düşünürüm.Bazı şeyleri daha yaşamadan hayalimde canlandırır sahneleri beynimde tekrar tekrar başka şekillerde oynatırım.Düşündüm de ben benle hiç sıkılmamE tabiki birazda dikkatim dağınıktır çünkü beynim hep meşguldur bir işle uğraşırken bile.

Ay çok hoş ya.Benim de özellikle benzer kelimeleri yanlış anlayıp karşımdakinin gözünü pörtletecek cevaplar vermişliğim çoktur.ama şu anda aklıma gelmedi hiçbiri.Yengem bir sabah işe gitmek için servis beklerken bir arkadaşını görmüş yanına gidip direk napıyosun diye konuşmaya dalmış.Dakikalarca koyu bir sohbete dalmışlar.Sonra servis gelmiş kaçırmamak için arkasını dönüp koşmuş, Bi ara kafasını kadına çevirip "hadi sana günaydıııınn" diye seslenmiş.Ben de buna çok gülmüştüm.Cnm benim yorgunluk bir yandan stres bir yandan...

bende kendi kendime konuşurum sanki karşımda biri varmış gibi..
hatta eşim ilk gördüğünde benim göremediğim ama senin gördüğün biri mi var karşında demişti tırsarak :))
küçüklükten beri bu böyle...
ne bilim hoşuma gidiyo :))

:) Stres büyük etken gerçekten .
Bir şeye üzülünce algılayamıyorum çevremde olanları .
Kafa orda anlayamıyorum .
Duyuyorum ama yook .

kelimeleri karıştırıyorum bir de.. yıllardır unutamadığım bi anım var hatta...
aşure gününde karşı komşumuz menşure teyzeye, aşure götürmüştüm...
kadın kapıyı açar açmaz "aşure teyze, menşure getirdim" demiştim
nasıl utanmıştım ama...

arada bendede oluyor

beynim okadar dolu oluyor ki dikkat dağınıklığı oluyor

kendi kendime konuşmamda cabası

için rahat olsun yalnız değilsin

dur dur panik yapma bende yillardir var yol ev hicbirsey tarif edemem kendi evimi bile tarif edemem birgun arkadas gelecek o marketten don diyorum hangi market etraf market doluayni sekilde yemekde tarif veremem ustelik birisi uzunca birseyler anlatsin aninda SIkiliyorum ben beynen ucuppppp geri geliyorum anlatan kisinin en son konustuguna gore yorum yapiyorum sonrada anlayan anliyor onca seyden cikardigin sonuc bumu diyorlar ozellikle din konularinda canim hicccc dinlemek istemiyor cunku icine kendi yorumlarini yada internetten okuduklarini anlatmaya calisiyorlar buda beni bunaltiyor birde babam yillarca bitiremedi askerligini yurtdisina gelince bitti dedim simdi onun bayan versiyonu arkadasim 1000 lira bagis yapmis benim tanidigim yardim kurulusuna tam 4 yildir o 1000 lirayi anlatiyor her gordugunde bikmadan usanmadan bende onu dinliyorum cocuklar bile onu gorunce anne anne bagis teyze geliyor dediler allahdan kadin duymadi nasil utanirdim

bende de var bu tarz durumlar.
diyeceklerimi toparlayamıyorum dikkatim dağınık bir şeyi birini dinleyim 2 saniye sonra unutuyorum, tv de reklam girsin ne izliyordum ben diye düşündüğüm bile oluyor.
çok iyi bildiğim bilgileri durumları unutuyorum, cümle kurucakken ya da espri yapacakken aklıma kelime gelmiyor tıkanıp kalıyorum..

vahim bi durumdayım ben de , ne yapmak lazım acabaya da ne yapmamak ?

gel yavrum seni benim buyuk gorumceyle bide kiz kardesimle tanistirayim biriyle tartissinlar adami iki dakikada ipe gotururler anammm bende onlarin cenesinin yarisi olsaydi yeterdi insanoglu ayni anda 1000 tane lafi nasil kullanir ben onlarda gordum ben ise tikanip kalirim oylece bon bon bakarim hakliyken bide haksiz cikarim kendimi savunamadigimdan bu benim kusurummu hayir annemle babamin yaninda super savunuyorum denedim yane bir kusur yok bende hep cok bilmis kizkardesimle gorumcemin yuzunden bu pasifligim

Bende de var dıkkat dağınıklığı ,aklım bır seyle meşgul olsun cevremdekıler konussada bos konuşurlar hiç bir şey algıyamam düşündüklerim dışında..

Ay akşam akşam ne güldüm ama.

Eşiniz iyiymiş yine ,ben sizi görsem kendi kendinize konuşurken sormaya bile korkarım iyi saatte olsunlara karıştı galiba derim:18:

Nasıl güldümAma bu kadar benzerliğe olacak o kadar

banada gülerlerdi senin gibi önceden...
çok alakasız cvp verdiğimden kaynaklanıyordu,
sebep? çünkü ben yalnış anlıyordum, ve anladığım şeye cvp veripce komedi oluyordu....

ama senin gibi sıkıldım bu durumdan; ve artık gülünç duruma düşürmüyorum kendimi...

nasıl mı; biri birşey söylediği zaman, yalnış duymuş yada yalnış anlamış olma ihtimalini ortadan kaldırmak için direk cvp vermek yerine;

"son söylediğinizi tekrar rica edebilirmiyim?"

diye soruyorum. bu kibar bi yaklaşım, hem sağır olmadığımı hemde algımda sorun olmadığını
sadece anlık "konsantrasyon" sağlayamadığımı gösteriyor...

ben bu cümleyi alışkanlık haline getirdim, ve karşılıklı sohbet ederken değilde, sağdan soldan ansızın birşey söylendiğinde (duyduğum gibi cvp vermek yerine) tekrar söylemesini/sormasını rica ederim...

böylece komik duruma düşmekten kurtulmakla kalmayıp, gayet de hoş yaklaşımda bulunmuş oluyorsun...
sadece alışkanlık haline getirmelisin....

Son düzenleme:

( siz beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…