- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
ayy öldürdünüz beni gülmekten. görülen o ki hiç yalnız değilmişim.
bir sorunum daha var. o da transa geçmek. mesela televizyona bakıyorsam veya bir şey okuyorsam transa geçiyorum. bana ne dendiğini duymuyorum. kelimeleri hiç duymuyorum ama bana bir şey dendiğini transtan çıktıktan sonra farkediyorum. bu durumda bana laf anlatan insanlar kızıyor. hiç dinlemiyorsun diye. ama istemsiz oluyor bu. o an şu bir şey diyor dur dinle gibi bir şey hiç mümkün olmuyor. bu mutlaka her gün bir kez oluyor.
çok naziksin, teşekkür ederim :) dediğin gibi kafam hep meşgul. düşünecek bir şeyim yoksa da yine bir şey buluyorum, çiçekler böcekler kediler köpekler...
maalesef 16 yaşında değilim 24 yaşındayım. üniversitedeyim. son sınıfta 2. yılım. doğal olarak hoca bir şey anlatırken o dersi daha önce almadığım için konuya hakim olmuyorum. ama bu bilgi açısından değil karşımdaki insanın ne kastetiğini anlamam açısından bir sıkıntı yaratıyor. dediğim gibi sadece okulda değil insan ilişkilerinde de böyle.
haklı olabilirsin. okul yüzünden son 3 yıldır çok çok az kitap okuyabiliyorum. dikkat sorunum da çocukluktan beri var. kitap okumayı bırakınca dikkat sorunum artmış olabilir. genel olarak da öyle hissediyorum. teşekkür ederim.
seninki gibi de oluyor ama benimki biraz daha farklı. mesela ben diyorum ki "ben gidiyorum". karşı taraf da diyor ki "ben de dışarı çıkıcam". ben bunun üzerine on saniyede tez yazıyorum. aklımdan on tane şey geçiyor. "bekle birlikte gideriz" mi demek istedi "ben evde olmayacağım" mı demek istedi vırvır şeyler dönüyor beynimde. yani he deyip geçemiyorum illa üzerinde düşüneceğim. sonra içlerinden birini seçip ona göre cevap veriyorum. hiç hoş olmuyor.
biri daha demiş. dikkat dağınıklığı konusunda çok haklısınız. bu derin şekilde var. her konuda. ben de görsel zekayım sanırım. konuşmaya gelince iyi konuşurum ama çok heyecanlanabilirim. böyle boynumdan elimi koymadan nabzımı sayıyorum falan. öyle bir heyecan oluyor 3 5 insan önünde konuşunca.
şu beynimde oynatırım dediğini ben de yapıyorum bak nasıl birine bir şey demek istiyorum. ama muhatap olasım gelmiyor. içimden diyorum ona. sonra o bana cevap veriyor falan. öyle hallediyorum derdimi.
şu biri bir şey anlatıyor sonuna yetişiyorum diyorsun ya bende de o istemsiz şekilde oluyor. başta dinliyorum sonra kafam uçuyor bir yerlere. sonuna göre cevap sonra ahahahah miiikemmeliz
hahah bağış teyze. benim annem de öyle ya. ben varken olan şeyi veya telefonda anlattığı şeyi yine tekrar tekrar anlatıyor. biliyorum diyorum olsun transa geçmiş anlatmaya devam. bazen telefonu kulağımdan çekiyorum, sonuna yetişip cevap veriyorum ahahaha
ay aynen yaa
ben kelimeleri falan bile unutuyorum artık. neydi o diye diye ölüyorum. aynı şey bende de var. dersler için çok kötü oluyor. mesela yüzlerce sayfa kitap okuyorum dönem içinde. vize veya finellere gelince unutmuş oluyorum haydaaa 3-5 günde tekrar oku. roman okuyunca kitabı kapattığım an karakterlerin adlarını, hikayeyi bile unutuyorum. gel de gerizekalıyım deme.
evet, napıcaz?
evet aynen. her şey dikkat dağınıklığına çıkıyor herhalde.
hımm benimki şöyle. karşımdaki bir şey dedi. "bugün değil" desin karşımdaki. belki benim ne dediğini anlamam gerekiyor belki başını sonunu kaçırdım lafın. ben onun kastettiği şeyden çok başka şeyler düşünüyorum. veya başka bir şey dedi, yine hiçbir şeyle bağdaştıramadım (muhtemelen başka dünyadayım) onu da tekrar sormuyorum çünkü ne dediğini anlasam bu sefer ne kastettiğini anlamaya çalışacağım. bir arkadaşım var, çok boşboğaz. kız ne dese hımm, evet diyorum veya gülümsüyorum. yani konuştuklarının 4te 3ü havaya gidiyor ay yazık.
her seferinde hı ne dedin desem sağır muamelesi görürüm, pek oralara girmiyorum. çünkü farklı kişiler değil her seferinde aynı kişilere "bir daha de" deyince al işte oldun sağır. :/
bir sorunum daha var. o da transa geçmek. mesela televizyona bakıyorsam veya bir şey okuyorsam transa geçiyorum. bana ne dendiğini duymuyorum. kelimeleri hiç duymuyorum ama bana bir şey dendiğini transtan çıktıktan sonra farkediyorum.
Hyr gerizakali dglsin.. olsan o akilan okula bile gidemen bsy yapaman.. aklin baska yerlere daliyor.. bsyler takiosun onu dusunuosn sanirim.. bsylen mesgulsen onunla ilglen baska bsy dusunme
çok naziksin, teşekkür ederim :) dediğin gibi kafam hep meşgul. düşünecek bir şeyim yoksa da yine bir şey buluyorum, çiçekler böcekler kediler köpekler...
Cnm kaç yaşındasın merak ettim.Bu eğer derslerde böyle ise muhtemelen sebebi konulara tamamen hakim olamamandır. Daha çok çalışırsan, sık tekrar edersen belki hocanın sorduğu soruları da daha iyi anlarsın.ama soayal hayatta da böyle ise iletişim kuramıyorsan fikir amaçlı bir psikoloğa gidebilirsin.Zaman zaman ben de bana sorulan soruları en uç noktasından algılayıp farklı cevaplar verip, tavırlar sergileyebiliyorum.
maalesef 16 yaşında değilim
Dikkat sorununuz olabilir. bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim.
haklı olabilirsin. okul yüzünden son 3 yıldır çok çok az kitap okuyabiliyorum. dikkat sorunum da çocukluktan beri var. kitap okumayı bırakınca dikkat sorunum artmış olabilir. genel olarak da öyle hissediyorum. teşekkür ederim.
Konu başlığını görünce istemsizce güldüm .
Bana da öyle oluyor .
Bir dükkandan çıktığımı düşünüyordum " kolay gelsin " diye bağırmışım evin içinde .
Kardeşim diyor "Abla iyi misin ? "
Biri bir şey diyor saçmalıyorum .
Alakasız cevaplar veriyorum unutuyorum ne diyeceğimi .
Bazen de hunharca kahkaha atıyorum .
Yani ; Bende garibim .
Dikkat dağınıklığınız olabilir mi?Bu gerizekalılık değil lütfen kendinize böyle yakıştırmalar yapmayın.Belki zeka türünüz farklı görsel,kinetik,sözel zeka diye daha hatırlamadığım zeka çeşitleri var.Mesela ben görsel zekayım bazen kendimi ifade ederken eksik ifade ediyorum.Bunun sebebi anlatmak istediklerim aklımdan hızla sahneler olarak geçerken ben bunları anlatmaya yetişemezmişim.Yolda hayal kurarak yürürüm beynim hiç durmaz hep bir şeyler düşünürüm.Bazı şeyleri daha yaşamadan hayalimde canlandırır sahneleri beynimde tekrar tekrar başka şekillerde oynatırım. Düşündüm de ben benle hiç sıkılmam E tabiki birazda dikkatim dağınıktır çünkü beynim hep meşguldur bir işle uğraşırken bile.
biri daha demiş. dikkat dağınıklığı konusunda çok haklısınız. bu derin şekilde var. her konuda. ben de görsel zekayım sanırım. konuşmaya gelince iyi konuşurum ama çok heyecanlanabilirim. böyle boynumdan elimi koymadan nabzımı sayıyorum falan. öyle bir heyecan oluyor 3 5 insan önünde konuşunca.
şu beynimde oynatırım dediğini ben de yapıyorum bak nasıl
dur dur panik yapma bende yillardir var yol ev hicbirsey tarif edemem kendi evimi bile tarif edemem birgun arkadas gelecek o marketten don diyorum hangi market etraf market doluayni sekilde yemekde tarif veremem ustelik birisi uzunca birseyler anlatsin aninda SIkiliyorum ben beynen ucuppppp geri geliyorum anlatan kisinin en son konustuguna gore yorum yapiyorum sonrada anlayan anliyor onca seyden cikardigin sonuc bumu diyorlar ozellikle din konularinda canim hicccc dinlemek istemiyor cunku icine kendi yorumlarini yada internetten okuduklarini anlatmaya calisiyorlar buda beni bunaltiyor birde babam yillarca bitiremedi askerligini yurtdisina gelince bitti dedim simdi onun bayan versiyonu arkadasim 1000 lira bagis yapmis benim tanidigim yardim kurulusuna tam 4 yildir o 1000 lirayi anlatiyor her gordugunde bikmadan usanmadan bende onu dinliyorum cocuklar bile onu gorunce anne anne bagis teyze geliyor dediler allahdan kadin duymadi nasil utanirdim
şu biri bir şey anlatıyor sonuna yetişiyorum diyorsun ya bende de o istemsiz şekilde oluyor.
hahah bağış teyze.
bende de var bu tarz durumlar.
diyeceklerimi toparlayamıyorum dikkatim dağınık bir şeyi birini dinleyim 2 saniye sonra unutuyorum, tv de reklam girsin ne izliyordum ben diye düşündüğüm bile oluyor.
çok iyi bildiğim bilgileri durumları unutuyorum, cümle kurucakken ya da espri yapacakken aklıma kelime gelmiyor tıkanıp kalıyorum..
vahim bi durumdayım ben de, ne yapmak lazım acabaya da ne yapmamak ?
ay aynen yaa
ben kelimeleri falan bile unutuyorum artık. neydi o diye diye ölüyorum. aynı şey bende de var. dersler için çok kötü oluyor. mesela yüzlerce sayfa kitap okuyorum dönem içinde. vize veya finellere gelince unutmuş oluyorum haydaaa 3-5 günde tekrar oku.
evet, napıcaz?
Bende de var dıkkat dağınıklığı ,aklım bır seyle meşgul olsun cevremdekıler konussada bos konuşurlar hiç bir şey algıyamam düşündüklerim dışında..
evet aynen.
banada gülerlerdi senin gibi önceden...
çok alakasız cvp verdiğimden kaynaklanıyordu,
sebep? çünkü ben yalnış anlıyordum, ve anladığım şeye cvp veripce komedi oluyordu....
ama senin gibi sıkıldım bu durumdan; ve artık gülünç duruma düşürmüyorum kendimi...
nasıl mı; biri birşey söylediği zaman, yalnış duymuş yada yalnış anlamış olma ihtimalini ortadan kaldırmak için direk cvp vermek yerine;
"son söylediğinizi tekrar rica edebilirmiyim?"
diye soruyorum. bu kibar bi yaklaşım, hem sağır olmadığımı hemde algımda sorun olmadığını
sadece anlık "konsantrasyon" sağlayamadığımı gösteriyor...
ben bu cümleyi alışkanlık haline getirdim, ve karşılıklı sohbet ederken değilde, sağdan soldan ansızın birşey söylendiğinde (duyduğum gibi cvp vermek yerine) tekrar söylemesini/sormasını rica ederim...
böylece komik duruma düşmekten kurtulmakla kalmayıp, gayet de hoş yaklaşımda bulunmuş oluyorsun...
sadece alışkanlık haline getirmelisin....
hımm benimki şöyle. karşımdaki bir şey dedi. "bugün değil" desin karşımdaki. belki benim ne dediğini anlamam gerekiyor belki başını sonunu kaçırdım lafın. ben onun kastettiği şeyden çok başka şeyler düşünüyorum. veya başka bir şey dedi, yine hiçbir şeyle bağdaştıramadım (muhtemelen başka dünyadayım) onu da tekrar sormuyorum çünkü ne dediğini anlasam bu sefer ne kastettiğini anlamaya çalışacağım. bir arkadaşım var, çok boşboğaz. kız ne dese hımm, evet diyorum veya gülümsüyorum. yani konuştuklarının 4te 3ü havaya gidiyor ay yazık.
her seferinde hı ne dedin desem sağır muamelesi görürüm, pek oralara girmiyorum.
Son düzenleme: