Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben bunları anlamıyorum ya

yahu insanlar oranıza buranıza bakıcak diye söyledikleriniz duyulmuyor ki

soyunmaya sebep arıyolar resmen

Ya siyaset çok yönlü düşüncedir.. Adam gitmiş bütün akp lilerin ta **** diyor. Yahu senin annen baban kerdeşin akrabandan avrsa akpli? ya ne cahiller yahu.. Cahil geldiler böyle yaparak cahil giderler........

evet siyaset çok yönlü düşüncedir ama iş siyaset değil meydanlardaki halk bir parti adı altında orda değiller ve bende dahil derdimiz akp ile değil partilerle değil derdimiz başbakanımızın tutumu kendisine oy vermeyen kesimi görmemezlikten gelişi dayatma yapması...küfür edenleride asla tasvip etmiyorum tabiki yanlışı savunacak değilim...

bugün beşiktaş'taki herkesin taksim'e yönlendirilmesi lazım.

polis ve bir o kadar sivil, formaları giyip aramıza inmeye hazırlanıyor akaretler'de. sokaktaki herkesin beşiktaş'tan taksim'e geçmesi ve bu gece beşiktaş'ta yapılmak istenenlere izin verilmemesi gerekiyor.

-alıntı

An itibariyle SİYASET düğümlenmiş ülke bir kaosa belirsizliğe doğru sürüklenmeye başlamıştır. Dediğim dedik başbakan yetkilerini gaz bombalarına bırakıp Fas gezisine çıkmış, peşinden devreye giren Cumhurbaşkanı olayları yatıştıracak güçte bir açıklama (açılım) yapamamıştır.

An itibariyle ülke sahipsiz ve ülkenin kaderi sokaklara terk edilmiştir.

Oysa acilen bir şeyler yapılmalıydı, öncelikle, halkı çıldırtıp inadına sokaklara döken gaz bombalarının atılmasını durduracak bir şeyler. İktidar gaz bombalarını durduramıyorsa, devreye sivil kurumlar sanatçılar sendikalar muhalif partiler birileri girmeli, nasıl olacaksa?

An itibariyle iktidarın siyasetin meclisin başbakanın ve cumhurbaşkanının GAZ BOMBASI dışında çözümü kalmadığını görüyoruz.

Gaz bombalarını durduracak başka şeyler yapabilmeliyiz.

Olmadı, meclisin yani demokrasinin şanslarını seçeneklerini devreye sokabilmeliyiz, seçimlere kadar bir geçici hükümet pekala kurulabilir, İçişleri bakanı değiştirilip tarafsız partisiz bir İçişleri bakanı acilen göreve başlayabilir, bir siyasi şans aranmalı.

Başka bir şans daha var, NTV, CNN, Habertürk gibi TV’ler (nasıl olacaksa) tarihi bir karar alıp siyaset üretemeyen bu iktidara karşı halkın ve ülkenin bekası için yandaşlıktan kurtulup, gaz bombalarına karşı direnen halkın istekleri ve dilini kullanmaya başmalılar.

Bir şeyler yapılmalı.

Bu ülkenin siyasi gücü meclis gücü sivil gücü bir şeyler yapmalı.

Herkes ekran başına geçmiş korku içinde patlayan gaz bombalarını seyretmekten başka yapacak bir şey bulmalı.

Demokrasiyi meclisi seçenekleri bu kadar kör bir çıkmaz sokağa kimler sürükledi.

Sorun bu yüzden sokaklarda değil, meclisi, demokrasiyi, seçenekleri Tek Bir Lider’in keyfine bırakanlarda, şimdi üstünde yaşadığımız topraklarda hangi makam hangi siyasi güçte olursa olsun TEK BİR FİKİR söylenemiyor tek bir (küçücük bir olasılık olsun)

ALTERNATİF ÜRETEMİYOR.

EY TÜRKİYE, DUYAN VAR MI, KİMSE VAR MI?

Biz eski kuşak ailelerde büyüdük, gizlice bir fırt sigara içmek için ağbilerimiz, babanın helaya girmesini beklerlerdi…

Tayyip bey, havada uçağın içindeyken, bir fırtçık olsun siyaset düşünün, siyaset yapın.

Yarın kalkıp da bunun arkasında şu vardı bu vardı demeyin…

Hangi yandaş medyayı açsak TAYYİP’İ YEDİRMEYİZ yeminleriyle lafa başlıyor. İş Tayyip Erdoğan’ı yedirmekten çoktan geçti, TÜRKİYE’yi yedirmeyelim.

Şu anda Türkiye’nin tek bir şansı kaldı, senin benim sağcının solcunun hepimizin tek bir şansı kaldı, o da: HENÜZ VAKİT VAR.

Nihat Genç

canım ekşiye bile düşmüş, ekşide adil gülmez diye arat çıkıyor, resmide paylaşmışlar, resmi paylaşırdım ama doğru olur mu bilemedim, ordan bak istersen

gördüm.. bıraz ınceledım
eşının facebook profılıne bakınca barız bellı oluyor zaten herşey
ayrıca bu adam Öğretmenler odası dergisi yayın koordinatörümüş....
şuan gereklı kışılere maıl atıcam

Sürekli beşiktaşı boşaltın diye tweetler geliyor,
Taksimde buluşalım diyorlar.
Paylaşalım bizde arkadaşlar

Beşiktaşta olan bir arkadaşımın twitterından alıntıladım :

Beşiktaş ara sokaklar merkez her yer polis kaynıyor. Sivil polisler mekanlar dahil heryerde. Bugün gezi parkına gidelim !! (20.18)

o gazı ver yandaşlarına anıtkabiri ağızlarına alabilecek cürrete ulaştır sonra istifasını al sıra poliste polise emir verdi her türlü saldır dedi sonunda fatura polise kesilecek..

valla canım Allah akıl vermiş yapmasınlar kötü emre uymak zorunda olmadıgı zaten kanunlarda(!) belirtiliyor. akılsız basın cezasını ayaklar ceker derler.

duyarlılığın için teşekkür ederim canım

öğretmenlerin daha doğrusu devlet memurlarının eylemlere katılma siyasi söylemlerde bulunma hakkı yoktur bildiğim kadarıyla..okulda bile siyaset konuşulması yasaktır aslında gerçi biz bugün bayan arkadaşlara baya coştuk açığı-kapalısı gurur duydum hepsiyle..

ama bu adam nasıl öğretmenmiş şaştım.

Ara sokaklara dağıldık. Sakarya Ziya Gökalp cok kötü helikopterler havsaladan ağıyorlar

ortalok madde yeri gibi

Sayın Aziz Kocaoğlu'na;

Pek sayın Büyükşehir Belediye Başkanım;
Yayınladıklarınızdan direnişe destek verdiğinizi algılıyoruz. Aşağıdaki önerilerimizi lütfen gözden geçirin ve bu HALK DİRENİŞİNE bulunduğunuz pozisyon ile tam desteğinizi sağlayınız.

1- Alsancak etrafındaki havuzların suyunu boşaltıp TOMA'ların su sağladıkları birinci kaynaklarını kesebilirsiniz.

2- Vapur ve Otobüs seferlerini tüm güne ve geceye yayıp, direnişin bu gibi sebeplerden ötürü sayı kaybedip, gafil avlanmasına artık izin vermeyebilirsiniz.

3- Vapurların birer sığınak olarak kullanılmasını, diğer vapur gelmeden vapurların kalkmamasını sağlayabilirsiniz. Bildiğiniz üzere TOMAlar denizde gidemiyor.

4- Şöförlerimiz zaten gereken hassasiyeti gösterip Polisin insanların üzerine gelmesini engellemek için otobüsleri ile yolları kapatıyorlar. Bu yüzden ötürü onları işten çıkarmayabilir, onlara ihtar vermeyebilirsiniz.

5- Siz de direnişe kurmaylarınızla destek olup, insanları sakin olmaya yöneltebilir, insanları teskin edici duyurular yapabilirsiniz. Biliyorsunuz Gündoğdu'daki halk belirli bir siyasi görüşe sahip değil, onları parti siyaseti yaparak değil, onlara tümüyle kucak açarak desteğinizi verebilirsiniz.

Biliyoruz, bazı protestocular, kamu malına ve özel mala zarar vermekte, direnişi saldırıya dönüştürmektedir. Biliniz ki bu kişileri uyararak doğru yöne yöneltmek tek kişinin değil, bu direnişe katılan herkesin görevidir. Belirtilen öneriler, insanların güvenini yükseltip, bu gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılmasını engelleyecektir.

Sayın başkanım, bu önerileri göz önünde bulundurduğunuz durumunda, kişiliğiniz ve bizim oylarımızla bulunduğunuz yeri layıkıyla doldurur, hem seçim kampanyalarında size verdiğimiz desteği geri ödeyebilir, hem de belediyenize ve kişiliğinize atılan iftiraların rövanşını desteğimiz ile alabilirsiniz.

Saygılarımla,

arkadaşlar twitter da beşiktaşa gidilmemesi konusunda bir istek var olaylar çıkabileceğini düşünüyorlar sanırım gezi parkına çağırıyorlar herkesi anladığım kadarıyla

evet canım devlet memurlarının başkaldırı hakkı yok

Geldim, o kadar uysal bir halk var ki burada polis bile yok meydanda neredeyse
Pfff...

Son durum nedir?
Çapulcu yoldaşlardan haber var mı?

Bir de akşam saatlerine girdik, burası sadece duyuru ve yardım topiği olsun lütfen, kim gelirse gelsin kimse cevap vermesin.

Bugün ne yapıyoruz?
Sosyal medyada bazı durumların paylaşılmaması istendi, nasıl bir yol izlicez?
Bilgisi olan yazsın ona göre davranalım.

Kızılay'daki direnişçiler yaralanan polislere yardım ediyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…