Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende bu olaylardan çok uzak biryerde olduğum halde destek veriyordum ama gelinecek nokta belliydi şimdi ben günlerdir hakaret edilen kişilerden koyun sürüsü yada örümcek beyinlilerden miyim yoksa olayları önceden farkettiğim için ileri görüşlü mü oluyorum?Herşeyi geçiyorum bütün maddi zararı yada istedikleri ulaştıkları yada ulaşamadıklarını ölen ve hastanede yatan insanıma üzülüyorum.Günlerdir provakötör damgası yemek istemedim izledim, dinledim dışardan benim gibi sabahlara kadar takip eden varsa araya giren insanları görmüşlerdir eminim bende içimi dökmek istedim.

Değerli zamanını bizimle harcama git atomu falan parçala sen.Sonra bi şeyler yazınca sizinle mi uğraşıcam moduna giriyorsun

Hepimiz bir şekilde yaşıyoruz. Benim inandığım,tüm kitaplarımda paylaştığım ve her dokunduğum yerde anlatmaya çalıştığım her şeyden once insanız. Önce insan sonra kadın erkek… Önce insan sonra maddi zengin, fakir,… Önce insan, sonra din,dil,ırk… Her şeyden önce insanız… Bu yüzdendir imza günüme gelen, yolda yanıma gelen her insana sımsıkı sarılabilmem…

Defalarca verdiğim bir örneği belki de bugün yeniden hatırlatma zamanıdır: ‘bir depremde enkaz altında kalan insanlara kim sorar ki nereleisin, neye inanıyorsun, paran var mı? Omuz olursun, taşıyerinden sökersin ve canı kurtamak istersin. Orada bunu yapabilen insane, gülük hayatta neden yapamaz.? Bir sürü şey sayabilirsin ama ben insanın bunu yapabileceğine, yapacağına inanıyorum.

Taksim Gezi Parkı için de, sokaklarda yürümeye çalışırken gördüğüm yukarıdaki örnekti. Hıncahınç dolu sokaklarda biri diğerinin ayağına basarken ‘pardon’ diyordu. Üstelik, ayağa basan kadın, basılan kişinin birkaç yıllık maaşıyla satın alamayacağı çantayı taşıyordu. FB formalı çocuk, GS formalı çocuğun omuzna elini atmıştı, ikisinin omuzna çıkan çocuk TS formalıydı… Döpiyesli ortayaş üstü kadınlar vardı. Para çekmeyi unuttum deyip sucuya suyu geri verenin yerine bir başkası para uzatıyordu. Yaşlı teyzeler yere örtü sermiş kısır, dolma ikram ediyorlardı.Hatta o teyzelerden biri Taksim’e geçildiğinde zarar verilmiş arabaları gördüğünde ‘çok ayıp’ diyordu. Bebeğine süt emdiren bile gördüm. Bazı gençler kaldırıma oturup gitar çalıyordu ve buraya yazmaya kalksam sığmayacak sayısız örnek vardı. İnanki, ne bir provakatör vardı, ne illegal slogan atan ne de küfreden. Hatta küfredenleri susturan, yanlarından uzaklaşan insanlar…Hatta o kadar acemiydi ki, topuklu ayakkabı, etek tshirt ve kol çantasıyla gelen parfüm kokan insanlardı. O yüzden de polisin barikatına hiç yaklaşamayan, hatta yüz metre öteye düşen biber gazında bir kilometre geriye koşanlardık. Hiçbirimizin niyeti o barikatları gidip yıkmak çatışmak değildi, beklentimiz barikatın kalkmasıydı. Zaten istesek de yapabilecek olanlar değildik.

Son nefese kadar emin olduğum bir şey var bu olaylarla ilgili. Eğer Taksim meydanı insanlara açılsaydı, ne provaktörler bir şey yapabiliridi, ne ters dönen arabalar olurdu, ne de bu iş yurtdışı basına taşınırdı. Nitekim Taksim meydanı açıldığında kalabalığa, insanlara baktığımda benim söylediğim şu oldu ‘Sanki festivaldeyiz ve birazdan sahneye sanatçılar çıkacak’ Zaten insanların da ilk yaptığı büfelerden yiyecek, içecek almak ve oturup kahve içecek yer aramak oldu. Hepimiz rahatsızdık, duvarlara yazılan yazılardan, camı kırılmış dükkanlardan. Oradaki çatışma izlerinden rahatsızdık. Hatta ters dönmüş bir polis aracını düzeltmeye çalışan insanlar vardı. Yanan kulübe için havuza su doldurup, pet şişlerle dumanlara su atan insanlar vardı. O meydanda parti bayrakları taşıyan, partizan sloganlar atanların arasından bile geçmedi insanlar. O insnalar sonrasında da Taksim’I temizlemek için toplanmaya başladı. Büyük çöp poşetlerine pet şişlerden cam kırıkların her şey toplanmaya başlandı. Kırılmış camlara kartonlarla yama yapıldı. İnsanları yaralayan, kalabalığı artıran, onlarla yakıp yıkanlarla aynı kefeye konduklarını söyleyen, onları yok sayan mesajlardı. Ötekileşme her kesim, her insan için kabul edilemeyecek olandır. Bir bütünken, parçalara ayırmak, BİZ’I ‘sen’,’ben’,’o’ya ayırmak insanı yoksaymaktır.. Kim olursa, hangi taraf olursa olsun. Cihangir’de, Kurtuluş’ta ev kadınları tencere kepçeleriyle camlardan ses vermeye çalışırken, bunu haykırıyordu.

Bundan sonra ne olacak? Yine aynı şehirlerde, aynı sokaklarda, aynı gökyüzünün altında birbirimizden alışveriş yapacağız, aynı yerlerde çay içecek, birbirimizle selamlaşacak, aşık olacağız. Ekmek kavgasında faturlarımızla boğuşurken aynı metroya, otobüse bineceğiz. Bu kadar zor mu olanı olduğu haliyle kabul etmek. Bu kadar zor mu insanları dinlemek, fikirlerini almak, beraber hareket etmek? Gel gör ki evliliklerde, ilişkiler de bile bunu yapmakta zorlanıyoruz.

Hepimiz her şeyden once İnsanız. Yaşamın her anında insanın önce 'objektif','dürüst' ve 'duyarlı' olması erdemdir.'Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün' Mevlana’dan alınacak ilk derstir. İnancı, mezhebi ne olursa olsun yaradanın yarattığını yaradandan ötürü sevebilmek gerçek inananın düsturudur.

Hadi gelin buradan bir fırsat yaratalım ve aynı gemide olduğumuzu hatırlayalım, hatırlatalım ve siyasetten spora bunu yaşama taşıyalım. Hangi taraf olursa olsun şahsi menfaatler için taraf olmak yerine, insandan taraf olalım. Bir gün sınırlara tehdit olduğunda, bir felaket olduğunda hepimiz tek yürek olmayacak mıyız? Bir trafik kazasında ya da başka bir olumsuzlukta birbirimize el uzatmayacak mıyız?
[h=2]Aret Vartanyan[/h]

Yazik her iki tarafinda gözü kör olmus.
Görmüyorlar.
Herkes itidali bir kenara birakmis.
Olan ülkeye olacak gören yok!
Hangi insan sonunda kendisininde yanacagini bile bile evini atese verir.
Yada hangi hirs insana bunu yaptirir.
Ama Türkiye gecmisinden asla ders cikarmamis bir ülke!
O kadar kolay provake oluyorlar ki.
Söyleyecegi sözde hakli olsa bile bunu, bu sözü söylerken sergiledigi tavir birak hakliligi, kaosa yol aciyor.
Eger en kisa zamanda her iki tarafta itidalli olmazsa, kaybeden siz olacaksiniz.
Kaybeden Türkiye olacak.
Hükümeti düsürme hirsi vatani düsürmeyi bile göze aldirmissa insana, iste o zaman korkmak gerek!

yorumum alıntılayıp hakaret vari cümlelerle laf vurma arkadışım,ne demek istediğim gayet açık.tartışmaya da girecek değilim.

estağfirullah kadesa sen çok iyi sohbetlerimiz arkadaşlığımız oldu beni az çok tanırsın hakaret edecek saygısızlık yapacak biri değilim.aynı noktaya geldik bunu anlatmaya çalışıyorum.yazım da ufacık hakaret yok.

bazı arkadaşlar neyin intikamını alıyor bilmem devam edecek mantıgını anlamak imkansız iyi devam etsin bakın neler olacak olan size bize olacak siyasetçiler yine saltanatını yaşayacaklar çünki canı yanan halk olarak biziz

Siz kendinizi ayrı görüyorsanız birşey diyemeyeceğim.

Bizler Başbakanın 10 yıldır 3 e 5 e ayırdığı halk ilk kez birleştik,HEMDE 3 TANE AĞAÇ İÇİN.

Şunuda belirteyim,ATATÜRK düşmanlığı yapmadığınız sürece benim için ötekiler değilsiniz.Ama farklı düşünenlersiniz.

Eylem bitse ne olacak herşey güllük gülistanlık mı ?
Başbakan tamam herşeyi düzelteceğiz mi diyor hayır !
Hala tencere tava aynı hava deyip dalga geçiyor...
Daha çok birleştirmek yerine bölmeye devam ediyor.
Yok cehape, yok mehape yok alevi bilmem ne diyerek...
İnsanlar tek çatı altında birleşemez mi ?
Ayrıca bu olay chp ye nasıl geldi anlamadım bunu herkes birlik olarak yaptı.
Bi partiye oy verdik diye ömür boyu ondan yana mı olacağız sanılıyor ?
Akp ye oy veren arkadaşlarımda eylemdeydi şimdi onlar cehapeli mi oluyor ?
Bazen sırf yorum yapmak için yapılan çok yorum var kışkırtmak için okuyup sadece geçiyorum.
Her birine cevap yazmaya kalkarsam buradan ui alıp giderim

Değerli zamanını bizimle harcama git atomu falan parçala sen.Sonra bi şeyler yazınca sizinle mi uğraşıcam moduna giriyorsun

cevap veremiyorsunuz yazılarımı baştan oku neden sizinle uğraşamicam dediğimi anlarsın ....siz tek başınıza cvp veremiyor musunuz?memleket elden gidiyor ben atomu parçalayım çok mu ?

insanları burada tahrik edip sonra da banlanıyorsunuz.banlanmayalım sayfa kapanmasın diyorsunuz.

mune herkes saygı çerçevesinde paylaşım yapabilir dedi.hatırlatırım.

iyi de yazdığım şeyi alıntılayıp yan çizenler ne demek sence? nerede yan çizmişim ben? diyorum ki tarafım direniş kalbim alanda onlarla ama ölenlerin olması artık mantığa çağırıyor beni.başbakan yerinin insanı değil belli o yüzden biz halk bari büyüklük yapalım ölenlerimiz olmasın diyorum bu mu yan çizmek? eğer öyleyse evet yan çiziyorum ölüm istemiyorum..biri başbakanı durdursun diyorum.

ayrıca arkadaş listesini silmek demişsin de sen de benim listemdeydin baktım yoksun,neden?

ama özelden konuşalım yoksa ikimizde ban yiyeceğiz.

Merhaba
Dün gece bazı marka ihlallerine örnekler verdim konu ile bire bir alakası yok ama güçlü zayıf dengesini anlatmaya çalıştım.
Unutmayın susarak kenardan izlemek bile sizin taraf olduğunuzu gösterir.

kızdığım ve üzüldüğüm nokta üç tane ağaç diyorsunuz ama amaç üç tane ağaç değil hala anlamadınız mı diyorsunuz?

lütfen bari Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ü karıştırmayın bu işlere ya.bu kadarı da fazla.

evet farklı düşünüyorum bu eylemin büyümesinde herkes in payı var hep ayrıştırıyorsunuz insanları.karşıt düşünceler diye bi sürü yazı var bu sayfa da.

farklı düşünmemin amacı bu olayların bu noktaya geleceği belli iken olayı büyütmeniz.ben bunları yazıyorum diye yapılmasın kan dökülmesin diyorum diye diğerlerinden oluyorum öyle değil mi ?bu anlayış a kızıyorum.

bu yolan ne için çıktığını bilen aralarına başka kötü emelli insanların sızdığını bilenler yeter derken sizler hala neye devam diyorsunuz anlamıyorum.insanların canı yanıyor yaralı var ölü var.

ne güzel yazmışsın arkadaşım...
derdimiz akp ya da diğer partiler meselesi değil başımızdaki başbakanın tavrı tutumu ona oy vermeyenleri görmemezlikten gelişi ve daha bir sürü şey...ben yaptım oldu sandıkta görüşürüz evde zorla tuttuğum %50 ne demek bunlar...

Son düzenleme:

Aferim Banu'ya. Böyle satsın işte ülkesini. ŞAk Şak Şak...

tartısmayayım dedim duramadım
lütfen söyler misiniz kim istiyor devam etmesini? ve bana devam etsin diyen parkonun mesajını alıntılar mısınız? gercekten merak ettim

tarafsız denen görüş budur.burada da hep taraf yaptınız herkesi.işte sorunlar dan biri de bu.

Cevap veremeyen sendin sizinle değerli vaktimi harcayamam dedin gittin.Sonra yine geldin sonra yine gittin şimdi yine...

Ben gayet düzgün mesaj yazarım iki kere banlandım üç yıldır.İşte arada kışkırtanlar oluyor

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…