Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha önce bu fikir paylaşıldı mı bilmiyorum. Paylaşıldıysa özür diliyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemle ilgili her bireyin sadece kendi
fikrini, görüşünü ve analizlerini göreceğimiz bir platform olsa burası.
Topiğin bir kaç sayfasını okuduğumda gördüm ki, fikirlerimizi özgürce ortaya koyabildiğimizde
her görüşte alınabilecek dersler, olumlu tesbitler var.
Her bireyin fikri çok önemli ve değerli. Fikirlere müdahale edilmediğinde çok anlamlı.
Geniş fikir yelpazesi oluşturabilirsek kendi adıma zenginleşeceğimi biliyorum.

KANDİLİNİZ MUBAREK OLSUN.

Sonucu: bugüne kadar apolitik denilen , internet başından kalkmayan, duyarsız, geleceğinden şüphe eden gençlik öyle olmadıklarını gösterdi ve artık daha umutlu, özgürlüğün herşey olduğunu ve istediklerinde bir şeyleri değiştirebileceklerinin farkındalar...

O iki renk karıştırılınca ortaya gri renk çıkıyor yanılmıyorsam.
Çok şekersin.

Gezi parkı eyleminin sonuçları;

-Anayasal hak olarak başlayan protesto, polisin orantısız saldırısı ile "direniş"e dönmüştür.
-Çevik kuvvet; hiç bir taşkınlığı olmayan, amacı sadece gezi parkı ile ilgili alınan yürütmeyi durdurma kararına uymayan hükümeti protesto etmek isteyen halka, öldürmek istermişçesine biber gazı bombalarıyla ve tazyikli sularla saldırmıştır.

-Bu noktada gezi parkı protestosu, zorbalığa, zulme ve faşizme karşı yapılan ülke çapında bir direnişe dönmüştür.
-Halk patlamıştır.
-Hükümetin 12 yıldır dokunduğu değerler, halka yapılan inanılmaz tahrik ve saygısızlık bu direnişin çığ gibi büyümesine sebep olmuştur.
-Halkın asla geri adım atmamasının sebebi bundandır. Ha bir de sayın başbakanın "3-5 çapulcu, %50 yi bir salarsam görürsünüz bak" gibi dahiyane ve halkçı açıklamalarının da bu direnişin tam gaz sürmesinde etkisi vardır elbet.

Bu direniş neden tadında bırakılmıyor diyenler, iktidarın tavrını gözden kaçırıyor olsa gerek.
Adam fasa kaçtı yahu, halkına orantısız şiddet uygulanırken, onlarca yaralı, kim bilir kaç(?) ölü varken, insanlar gazdan, tazyikten önünü göremezken, başbakan yurt dışı ziyareti yaptı. Hem de gayet nahoş ve uygunsuz bir tavırla halkı tahrik ettikten sonra.

Soruyorum burada direnişin uzamasını desteklemeyenler(!)e, hiç mi rahatsız değilsiniz bu durumdan?
Bu direniş neden bitsin? Hükümet "halk lehinde" yola gelmeden neden bitsin bu direniş?
Ekonomi mi?
imf mi?
Olimpiyatlar mı?

Bu saydıklarınızdan çok daha fazla zarar görüyor ve tepkisiz kalmaya devam edildikçe de görecek bu ülke ve halk.

Hiç bir sivil direniş yoktur ki, içine provakasyon karışmasın.
Ya da direnişten nemalanmaya çalışan çeşitli örgütler olmasın.

Bugün o meydanlarda, bunların hepsinin farkında olarak direniyor halk. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.
Siz bakın hükümet o provakasyonlardan nemalanmasın.

Bugün taksim grubu, arınça isteklerini bildirdi.
Hak ve özgürlük dışında hiç bir anormal istek olmayan bu listeyi incelemenizi öneririm.

Bugün ekonomiye, ülkenin yurt dışındaki imajına, ülkenin korku ülkesi olmasına-yani sizin saydıklarınıza- direnişçi halk değil, iktidarın faşizmi ve zorbalığı zarar vermiştir.

Halk zerre umursanmadığı bir yönetim altındayken, halkın kendini umursatmaya çalışması direnişinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Bu arada samimiyetle belirtmemde fayda var, bu zorbalığın ve faşizmin satır aralarında arkasında duranlara saygı duymuyorum.
Çünkü ben demokrat değilim.

İçinde insan barındırmayan her türlü denklem, benim için demokrasiyi bitirir.

eylemin getirileri götürüleri bilemiyorum.
hükümet-halk-medya arasında çeşitli mesajlar alındı verildi,alınıyor veriliyor.
kısa vadede götürüleri yüksek görünüyor, uzun vadede getirilerinin yükselmesini umuyorum.
geri dönülemez noktalara gelmeden biran önce son bulmasını ve sorunların daha demokratik bir şekilde çözülmesini diliyorum.

Gençlerimizin çöp topladığı resımler benı de cok mutlu ettı..

Facede yer alan her resmı bızım goruşumuzdekı kısı paylaştı dıye bızde hemen paylaşmamayı öğrendik......

Malum cuma akşamı herkes taksıme yuruyor dıye bır resım paylaşıldı...Koprunun uzerınden bınlerce kısı yuruyor..

Avrasya maratonuna ait resımdı....

48 saat dayanırsak hukumet düşecek gıbı.......

Bir şeyi paylaşmadan önce cok iyi araştırmayı, gerekırse sessız kalmayı öğrendık..

Çunku paylaşımlarından dolayı bır çok insan gülünç duruma düştü......

Farklı fıkırlerde ınsanlarıda dinlediğimiz de aslında ne çok ortak noktamız olduğunu fark ettik.....

Demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerın ne kadar demokrat olduklarını gördük.......

Hayatta daima gerçekleri savunun. Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun.

Ağzına sağlık, yürekten tebrik ediyorum.

mesele zaten herkesin suçu başkasında arıyor olması. kimse kendi yaptığı hataları görmüyor. arkadaşlar gerekli adımlar atılıyor. daha neyin inadı bu. bu resmen sadece inatlaşma. daha öncede söylediğim gibi. varsın Türkiye yansın inadımız inad diyosunuz. pek çok kişi eylemci mi provokatör mü bilmiyorum kendi elleriyle pek çok fotoğraf, doğru yanlış bilgiler yabancı sitelerde paylaşıldı... peki bu ne demek? ülkemizi kendi elimizle bundan nemalanacak kimselere oyuncak etmek değil mi.

artık bence her şeye bi son verip sonuç alınacak mı diye beklenmeli. eğer gereken olmazsa kanun kural çerçevesinde tekrar hak aranabilir. ama şu anda bu durum bu kadar farklı yönlere çekilmiş ve amacından şaşmışken her şeyin rayına oturmasını beklemek lazım olayları tırmandırmak yerine. inceldiği yerden kopsun gibi bi üslupla konuşmak böyle bi tavırla yaklaşmak işleri kötüleştirir. aksine daha çok sakinleştirici ve sağduyuya davet eden bi tavırda olmalıyız. zaten birileri inceldiği yerden koparmaya çalışıyor arkadaşlar.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın;

''İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da, inancın emrettiği bir gerçek,
niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor.''
"Hangi anne baba kızının birinin kucağına oturmasını ister"
“Bunu yapanlar çapulcular”

Cümlelerini talihsiz buluyor ve kınıyorum.

Direnen ve destek verenlerin;
''Başbakanımız ve Hükümetimize yönelik aşağılayıcı sloganlarını''
''Başbakan ve Hükümet istifa sloganlarını''
Eylemin amacına uygun bulmuyor ve kınıyorum.

Geldiğimiz son nokta, Eylemciler ile Başbakan arasındaki inatlaşma ise,
T.C Başbakanı'nın değil, eylemcilerin geri adım atmasını temenni ediyorum.

Ülkemizin en kısa zamanda demokratik huzur ortamına kacuşmasını diliyorum.

inceldiği yerden kopar düşüncesi bence çok tehlikeli bir düşünce.
dediğin gibi artık sakinleşilip sonuçların beklenmesi lazım.
daha fazla can yanmadan zararlar yaşanmadan sonlanmalı.
ellerini ovuşturup düşmemizi bekleyenlerin eline bahaneler verilmemeli.

- Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağına, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını,

- Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını,

- Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce, insanın yaralanmasına, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert adlı iki yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara , Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını,

- Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanmasını,

- Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını,

- 1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini; ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını

TALEP EDİYORUZ.

şeklinde yazılı beyan vermişler. Altını çizdiğim kısımlarda iyi niyet arayamıyorum. Herkesin serbest bırakılması ne demek? Orantısız güç kullanıp onca insanın yaralanmasına sebebiyet veren şahısların yargıya intikal ettirilmesi gerektiği gibi onca kamu malına zarar verenlerin de ettirilmesi gerekir.
Ayrıca meydanlarda toplantılar serbest bırakılır, biber gazı vs yasak olursa terörün önünü ya da daha iyimser ifadeyle provokatörlerin önünü nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz?
Ben bu eylemin masum olan kısmının destekçisiyim her zaman da destekçisi olacağım çünkü şikayet edilen esas şeyleri biliyorum, yaşıyorum ilk ağızlardan duyuyorum. Polis arkadaşımı da dinliyorum, başbakanı da. Bülent Arınç ve cumhurbaşkanımızın duyarlı açıklamalarından sonra ortalık biraz yatıştı farkında mısınız? Yani insanların "çoğu" veya en azından "yarısı"9:) gerçekten sadece iyi davranılmak istiyor.

Son düzenleme:
Ayrıca şunu da anlamam kamu malına zarar verenler, sağı solu kıranlar, yakanlar terörist, işbirlikçi olabileceğini inanabiliyorum da kamu mallarını neredeyse bir senelik cirosuna veya bir kaç yıllık kârına satanların vatansever olduğunu anlayamıyorum...
.
Yabancı ülkeler sistemi, düzenimi, yapılanları övdüklerinde göğsümüz kabarırken ve bunu başarı olarak halka sunarken; yabancılar ülkemizde yapılanları eleştirdiklerinde neden işbirlikçi veya ülkemizi yıkmaya çalışıyorlar yorumunu yapıyoruz.

Böyle yani, akşam saatleri sıcak gelişmelerle karşınızda olacağız

bence yabancılar öncelikle bizi pek öyle kolay kolay övmüyor. ancak çok bariz herkesin kabul etmek zorunda kaldığı durumlarda haaa evet diyorlar.
bugüne kadar hangi yabancı devlet bize yardımcı oldu destek oldu ki? her zaman çıkarına göre davrandılar. tarihte bir tane bile göremiyorum. bu sadece Türkiye için değil genel olarak dünyada durum böyle. herkes ben buradan ne kazanırım diye bakıyor olaya. ben hiçbir zaman gerçekten iyi niyetli yaklaştıklarına inanmıyorum inanmayacağım. kaldı ki provokatörlerin arasından yabancı uyrukluların çıkması, en ufak sıkıntıda hemen reklam, yatırım vs. desteklerini çekmeleri her şeyi gösteriyor zaten. şunu kesin bilmek gerekir ki bizim bizden başka dostumuz yok arkadaşlar. kimsenin eline koz vermeyelim.

dahasını bilmek isterseniz dönüp tarihimize bakabilirsiniz... örneğin Kıbrıs'ta yaşananlar. Amerikanın hemen İnönü'ye NATO'nun destek olmayacağını bildirmesi. Amerika'dan alınan silahların bu olayda kullanılmamasını istemesi. o güne kadar yandaştı ama destekti. birden iş Türkiye'ye gelince renk değişti. bu sadece bir örnek daha niceleri var. üzerinde düşünmemiz gereken...

Yüreğine sağlık kardeşim.
Bitirin bitirin de 2 canımız öldü, o kadar insanımız şiddet gördü,aşağılandı hükümet bunun hesabını vermeden geri adım atmadan bu direniş bitmez BİTEMEZ.

Bu arada bahsi geçmiş.

Yeri gelmişken söyleyelim.

Ankarada direnişçilerin yaktığı iddia edilen ve medyanın bu şekilde servis ettiği TÜRK BAYRAĞI videosu;

Dolapderedeki pkk gösterilerinde çekilmiştir.
Tarihini hatırlarsınız.
2010.

bayrak olayını ben yazmıştım arkadaşlar. mesajı düzeltmek istedim ama seçenek yoktu.
böyle bi durumun yaşanmamış olması sevindirici iyi varsın ben yanlış yazmış olayım böyle bişey yaşanmamış olsun.
özür dilerim arkadaşlar ama düzeltemedim ne yazık ki.
o bi çok yalan haberden birine de ben düştüm maalesef.

Benim söylemek istediğim şu birileri bizi överken mutlu oluyoruz ama aynı kişiler yererken birden haksız oluyor. Madem yabancılar bu kadar kötü ve fırsat kolluyorlar, neden her yerde (ormanlar ve denizler dahil) petrol arama ve işletme izni çıkartarak onlara fırsat veriyorsun? Ülke bizim ama maşallah bütün yer altı kaynaklarımız yabancıların elinde

o zaman farklı şeylerden bahsetmişiz arkadaşım. bişey yanlışsa yanlıştır kim ne derse desin.
ben böyle kimselere fırsat vermemekten bahsettim. neyse
öteki konuya bende katılıyorum kendi kaynaklarımızı kendimiz kullanmadığımız hususunda...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…