Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Trajikomik. Artik malesef guluyorum bu yazilanlara.
Biraz once burada okudum ayni bahsettigin konuda. Sozde halki polis sikistirmis.halk bilmem ne binasina kacmis, sonra polis biz sizi koruyacagiz diye kandirip disari cikarmis disardaki sopali adamlara dovdurtmus. Veee bu yilin oscar odulu bu arkadasa gidiyor.
Hani videoyu izlemesem bari yutturacaklar. Biraz arastirmak yerine hemen kaniyorlar ya.
Tabi haklilar polis canavar sonucta biz taskinlik yapariz onlar mudahale eder oluyormu hic.

Son düzenleme:

Bu olay abartılmış ancak polise de çok güvenmeyin, onlar da emirleri alıp uyguluyor ve olmaması gereken emirler alabiliyorlar.
Yani hiç görmedik mi döven polis, şiddet kullanan polis, evin içine gaz sıkan polis, kapalı alana gaz sıkan polis, kask numarasını gizleyen polis, türk bayrağını indirten polis, pkk bayrağına dokunmayan polis.
Var yani her kitlede uç noktalar o yüzden neye inanıp neye inanmayacağımı ben de şaşırmış durumdayım.

Trtnin sitesinde yayınlanan videoyla haberlerde verilen video aynı değildir.
Trtnin sitesindeki videoya az önce baktım. Tarih marih yok.
Heralde ben göremiyorum?

Radhack videonun 2010 videosuyla ilişkilendirildiğini kendi sayfasında ispatlamıştır.

Sizin bugün mesnetsiz dediğiniz platformdan, meydanda bulunan direnişçilere dair canlı bilgiler, görüntüler ve videolar alınıyor.
Az önce rize konusunda olayı canlı canlı takip ettiğimiz gibi.
Mesnetli görsel medya neredeydi?
Acaba düşündünüz mü bunu?

Sizin mesnetsiz dediğiniz platform, sivil bir direnişin tüm ulusa canlı bir şekilde yayılmasını sağlayan bir platformdur.

1 haziran direnişinin sonuçlarından biri de, ulusal/görsel medyanın rezilliği, sosyal medyanın ise ne denli mesnetli olduğunun ortaya çıkmasıdır..

Ha insanları galeyana getirmek isteyen densizler yok mu?
Elbette var.
Ama bilinçli bir sosyal medya kullanıcısı zaten bu tür "mesnetsiz" paylaşımlara ve üyelere itibar etmiyor.

twittera inanip unluler bile rt yapti. her duyduguna arastirmadan o kadar inaniyor ki millet,

sadece bu konuda degil facebookta normalde artik yalan yanlis seyleri gercek gibi paylasmalarina gulsem mi aglasam mi?

polisler gercek silah kullanmaya basladi
plastik mermi izni cikmis
24 saat dayanirsak ab hukumeti bitirecek (sanki abnin boyle bi yetkisi var)

obur tarafta eylemciler camide alkol icmisler
bayrak yakmislar
polise saldirmislar
aponun resimini asmislar vs vs

neden bu kadar kolay inaniyor ve paylasiyor millet bilmiyorum

yok facebook paylasilan fotolara 1 dolar veriyormus
yok facebook fotograflari kullanacakmis
yok akp oruc tutmayanlari vatandaslktan cikaracakmis

bu olaylar bu raddeye geldiyse soayal medyadan ve gercek medyanin isini dogru durust yapamamasindan geldi encok.

polislerin emir dışında bir de uykusuzlukları var.uykusuz insan herşeyi yapabilir.halüsilasyon da görür.
ben 2 gün uykusuz kalsam çok sinirli oluyorum.bi de bu adamlar evlerine gidememiş.duş alamamış.ben duş almasam o gerginlik bile etrafa yansır yani.4 gün uyumamak ne demek ya.polisleri savunmuyorum ama daha fazlasını da yapabilirlerdi.polisin birinin üstüne zimmetli tabancası çalınmış.ben hapse giricem hatta o silahla bir olay olursa yandım diyordu.
bu olaydan hem polis yem eylemci hem de Türkiye zararlı çıktı.biz küçük çaplı bir işletmeyiz ve şu an dolar fırladığı için 5 milyar zarardayız.bir de büyük iş yapanları ve devletin zararını varın siz hesap edin.
umarım biran önce son bulur olarlar.

Iki tarafida hakli bulmuyorum.
Ama ben nasil eylemcileri iyi kotu ayristiriyor ve butunune yaftalama yapmiyorsam
Polislerede ayni sekilde davraniyorum.
Suclama yapmadan dusunmeli arastirmali. Sosyal medya ile kuyuya inmenin akibeti basindan bellidir. Kim okkali atar a dondu olay.
Bir hadis vardir.
"Duyduguna degil gordugunde yarisina inan" ne guzel soylemis peygamber efendimiz. Keske yapabilsek ozaman cok farkli bir hayatimiz olurdu.

Polis bu ülkede güvenliğin timasli olduğu için daha fazlasını yapamazlardı daha doğrusu yapmamalılardı. Zaten imajları oldukça lekelendi ancak onların da emir kulu olduğunu unutmuyoruz. Ben polis arkadaşımla konuşmasam muhtemelen çok daha taraflı bir gözle bakacaktım olaya. Ancak onlar da "dağıtın, acımayın" gibi emirler aldıkları tahdirde uygulamak zorunda olduklarını söylüyor.
Dolar fırladığı için ben bile zarardayım herkes kendi çapında zararda, asıl bundan sonra ne yapabiliriz o önemli. Bir an önce son bulmalı ama nasıl olacak bu? Bu bir örgütlü eylem değil ki birisi çıkıp "hadi durun" desin dursunlar.
Ben bilemiyorum neyin ne şekilde olacağını tek korkum en baştan beri belirttiğim gibi "alevi-sunni-chpli-akpli" gibi ayrımların olup bu grupların birbiriyle çatışmadan ortalığın durulması.

[h=5]duman'dan çok yerınde bir soru...
Twıtter'da atatürk'e küfür edenlerde içeri alınacak mı?
[/h]

Pazartesi gunune kadar evimde televizyom yoktu. Yeni tasindigimdan dolayi.
Gelir gelmez haber kanallarini actim. Tum kanallari aklina ne gelirse hepsini izledim. Bir taneside polisi ovup eylemciyi kotulemedi.
Siz hala hangi mesnetsiz kanaldan bahsediyorsunuz?
Sanki cok masum gullerle eylem yapiliyorda trt karalamaya calisiyor artik fazla olmaya basladi bence.

Güzel bir haber geldi:

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle İstanbul Emniyeti'nde kriz masası kuruldu. Bütün Şube Müdürleri toplantı yaparak gerginliklerin nasıl giderileceği yönünde görüş bildirdi. İşte toplantıdan çıkan kararlar;

- Polis, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi gibi, sadece bulunduğu bölgeyi koruyacak.

- Eylemcileri dağıtma yönünde bir girişimde bulunmayacak.

- Biber gazı, çok zorunlu haller olmadıkça kullanılmayacak.

- Gerginliği artırabilecek her türlü eylemden kaçınılacak.

- Zorunlu haller olmadıkça gözaltı işlemi uygulanmayacak.

- Marjinal guruplar taşlı sopalı saldırı yapması durumunda bunlara acil müdahale edilecek ve taraftar toplamalarının önüne geçilecek.

Yapılan toplantıda aynı zamanda şu değerlendirmede bulunuldu; Eylemlerde yapılan siyasi açıklamalarla gerginlik iyice düştü. Hafta sonu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın göstericilerle görüşmesiyle eylemlerin bitmesi öngörülüyor.

Haber : Polis Gezi Parkı gerilimini böyle bitirecek haberi

Tansiyonu düşük tutalım
Medcezir benim bir itirazın var, twitter vb kullanmadığım için paylaşılan bilgiler, fotoğraf ve videoları bilemem, ben topiği takip edip gördüm paylaşımları lakin görsel medya nerdeydi diyorsun ya bak tam orada itirazım var çünkü ben gezi parkı eylemini, eylemcilere sabah'ın 5'inde operasyon düzenlendiğini Seda Akgül'den öğrendim, öyle tarafsız yayınladı ki, hatta çadırların yakılmasını, gençlerin tazyikli suya maruz kalmasını kınadı, en başından beri takip etti herşeyi, perşembeden itibaren olaylar iyice tırmanınca dün sabaha kadar seyredemedim onun sunduğu haberleri ama dün sabah özellikle seyretmek için uykuma direndim, eylemin ilk günlerinde söylediklerinin arkasında duracak mı diye, öyle güzel özetledi ki herşeyi, paylaştığı fotoğraflarla, tarafsız yorumuyla deyim yerindeyse hıçkıra hıçkıra ağladım.

ıp numaralarını tespit ediyorlar işte 200 kişiyi izmirde gözaltına almışlar face te yaptığı paylaşımlardan dolayı eee bende baya yüklenmiştim o yüzden uyarı geldi yayınlarınız aşırıya kaçıyorsunuz ikinciye uyarı yapılmaz falan cart curt :26:

korkutma sindirme bastırma, hani düşünce özgürlüğü olan bi ülkeydik

bilgisayar başındakilerin peşinden koşacaklarına, provakatörlerin peşinden koşsalar ya

Face e mi geldi, enteresan. biri şaka yapıyor olmasın

Benim yazı dilim dik sanırım, sert görünüyor.

Bundan haberim yok, canlı yayında mı öğrendin? Yani canlı yayın mı yaptı?
Hani şundan soruyorum, medyada jeton biraz geç düştü..1 hafta sonra "aaa bir direniş başlamış" şeklinde haberler dönmeye başladı kanallarda.

İnan takip etmediğimden soruyorum.

Öyle de olsa, yetmez ki mune. Bu ayıba bir Seda akgül yetmez ki.
40 yılın en büyük sivil direnişini, tüm kanallar sıcağı sıcağına vermesi gerekirdi.
Bir nevi deprem oldu ülkemizde, haberi yok kimsenin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…