Az önce bir twittera bakayım dedim.
biri yazmış ki "rizede bir grup sıkıştırıldı polis yardım etmiyor başımıza bir şey gelirse rize emniyeti sorumlu"
şimdi düşünelim böyle bir şey olabilir mi polis bırakabilir mi ordaki insanlara.
azcık araştırsa baksa polisin o kişileri koruduğunu görecek.
ama araştırmadan paylaşmak lazım değil mi.
birisi de yazmışki ankarada rizede olaylar karartılıyor neler oluyor.
şimdi ben evimde oturuyorum tutup twittera yazsam
"ankaradan bildiriyorum polis eylemcilerin derisini yüzüyor türk sanat müziği orkestrasının deflerine gereceklermiş" desem bu absürdlüğü bile tutup paylaşacak ve bu absürdlüğü okuyupta galeyana gelecek insanlar var.
Trajikomik. Artik malesef guluyorum bu yazilanlara.
Biraz once burada okudum ayni bahsettigin konuda. Sozde halki polis sikistirmis.halk bilmem ne binasina kacmis, sonra polis biz sizi koruyacagiz diye kandirip disari cikarmis disardaki sopali adamlara dovdurtmus. Veee bu yilin oscar odulu bu arkadasa gidiyor.
Hani videoyu izlemesem bari yutturacaklar. Biraz arastirmak yerine hemen kaniyorlar ya.
Tabi haklilar polis canavar sonucta biz taskinlik yapariz onlar mudahale eder oluyormu hic.
Bahsini geçirdiğim bayrak yakılma hadisesi ;
Yer: Ankara Meşrutiyet Caddesi
Tarih: 31 Mayıs 2013
Saat: 21:41-21:47 arası
TRT de yayınlanmış bu görüntülerin tarihli video çekimleri vardır ve 2010 yılındaki görüntülerle ilişik değildir.
Twitter gibi mesnetsiz platformlardan ya da sosyal ağlardan bugüne kadar böyle hassas bir konuda bilgi paylaşmadım , paylaşmam da.
Ayrıca bir çok karede açılan pankartlar , malum şahısların resmi vs.. varken bu eylem içinde , size hep yanınızda yörenizde bunu fırsat bilip sokaklarda cirit atanlara dikkat edin mesajı vermek istedik.Bu da onlardan biriydi sadece , elinizde Türk bayrağı ile İstiklal Marşı okurken yan sokakta bunun olmasının ironisini ve söyleyin şimdi bu polis hangi birini ayıklasın sizler çekilmeden sokaklardan derdini anlatmaya çalıştık dilimiz döndüğünce .
Bu olay abartılmış ancak polise de çok güvenmeyin, onlar da emirleri alıp uyguluyor ve olmaması gereken emirler alabiliyorlar.
Yani hiç görmedik mi döven polis, şiddet kullanan polis, evin içine gaz sıkan polis, kapalı alana gaz sıkan polis, kask numarasını gizleyen polis, türk bayrağını indirten polis, pkk bayrağına dokunmayan polis.
Var yani her kitlede uç noktalar o yüzden neye inanıp neye inanmayacağımı ben de şaşırmış durumdayım.
Bu olay abartılmış ancak polise de çok güvenmeyin, onlar da emirleri alıp uyguluyor ve olmaması gereken emirler alabiliyorlar.
Yani hiç görmedik mi döven polis, şiddet kullanan polis, evin içine gaz sıkan polis, kapalı alana gaz sıkan polis, kask numarasını gizleyen polis, türk bayrağını indirten polis, pkk bayrağına dokunmayan polis.
Var yani her kitlede uç noktalar o yüzden neye inanıp neye inanmayacağımı ben de şaşırmış durumdayım.
Polis bu ülkede güvenliğin timasli olduğu için daha fazlasını yapamazlardı daha doğrusu yapmamalılardı. Zaten imajları oldukça lekelendi ancak onların da emir kulu olduğunu unutmuyoruz. Ben polis arkadaşımla konuşmasam muhtemelen çok daha taraflı bir gözle bakacaktım olaya. Ancak onlar da "dağıtın, acımayın" gibi emirler aldıkları tahdirde uygulamak zorunda olduklarını söylüyor.polislerin emir dışında bir de uykusuzlukları var.uykusuz insan herşeyi yapabilir.halüsilasyon da görür.
ben 2 gün uykusuz kalsam çok sinirli oluyorum.bi de bu adamlar evlerine gidememiş.duş alamamış.ben duş almasam o gerginlik bile etrafa yansır yani.4 gün uyumamak ne demek ya.polisleri savunmuyorum ama daha fazlasını da yapabilirlerdi.polisin birinin üstüne zimmetli tabancası çalınmış.ben hapse giricem hatta o silahla bir olay olursa yandım diyordu.
bu olaydan hem polis yem eylemci hem de Türkiye zararlı çıktı.biz küçük çaplı bir işletmeyiz ve şu an dolar fırladığı için 5 milyar zarardayız.bir de büyük iş yapanları ve devletin zararını varın siz hesap edin.
umarım biran önce son bulur olarlar.
[h=5]duman'dan çok yerınde bir soru...
Twıtter'da atatürk'e küfür edenlerde içeri alınacak mı?[/h]
Pazartesi gunune kadar evimde televizyom yoktu. Yeni tasindigimdan dolayi.Trtnin sitesinde yayınlanan videoyla haberlerde verilen video aynı değildir.
Trtnin sitesindeki videoya az önce baktım. Tarih marih yok.
Heralde ben göremiyorum?
Radhack videonun 2010 videosuyla ilişkilendirildiğini kendi sayfasında ispatlamıştır.
Sizin bugün mesnetsiz dediğiniz platformdan, meydanda bulunan direnişçilere dair canlı bilgiler, görüntüler ve videolar alınıyor.
Az önce rize konusunda olayı canlı canlı takip ettiğimiz gibi.
Mesnetli görsel medya neredeydi?
Acaba düşündünüz mü bunu?
Sizin mesnetsiz dediğiniz platform, sivil bir direnişin tüm ulusa canlı bir şekilde yayılmasını sağlayan bir platformdur.
1 haziran direnişinin sonuçlarından biri de, ulusal/görsel medyanın rezilliği, sosyal medyanın ise ne denli mesnetli olduğunun ortaya çıkmasıdır..
Ha insanları galeyana getirmek isteyen densizler yok mu?
Elbette var.
Ama bilinçli bir sosyal medya kullanıcısı zaten bu tür "mesnetsiz" paylaşımlara ve üyelere itibar etmiyor.
nereden geldiBana uyarı geldi yayınlarınıza diikat edin diye :26:
Trtnin sitesinde yayınlanan videoyla haberlerde verilen video aynı değildir.
Trtnin sitesindeki videoya az önce baktım. Tarih marih yok.
Heralde ben göremiyorum?
Radhack videonun 2010 videosuyla ilişkilendirildiğini kendi sayfasında ispatlamıştır.
Sizin bugün mesnetsiz dediğiniz platformdan, meydanda bulunan direnişçilere dair canlı bilgiler, görüntüler ve videolar alınıyor.
Az önce rize konusunda olayı canlı canlı takip ettiğimiz gibi.
Mesnetli görsel medya neredeydi?
Acaba düşündünüz mü bunu?
Sizin mesnetsiz dediğiniz platform, sivil bir direnişin tüm ulusa canlı bir şekilde yayılmasını sağlayan bir platformdur.
1 haziran direnişinin sonuçlarından biri de, ulusal/görsel medyanın rezilliği, sosyal medyanın ise ne denli mesnetli olduğunun ortaya çıkmasıdır..
Ha insanları galeyana getirmek isteyen densizler yok mu?
Elbette var.
Ama bilinçli bir sosyal medya kullanıcısı zaten bu tür "mesnetsiz" paylaşımlara ve üyelere itibar etmiyor.
nereden geldi
ıp numaralarını tespit ediyorlar işte 200 kişiyi izmirde gözaltına almışlar face te yaptığı paylaşımlardan dolayı eee bende baya yüklenmiştim o yüzden uyarı geldi yayınlarınız aşırıya kaçıyorsunuz ikinciye uyarı yapılmaz falan cart curt :26:
Face e mi geldi, enteresan. biri şaka yapıyor olmasınıp numaralarını tespit ediyorlar işte 200 kişiyi izmirde gözaltına almışlar face te yaptığı paylaşımlardan dolayı eee bende baya yüklenmiştim o yüzden uyarı geldi yayınlarınız aşırıya kaçıyorsunuz ikinciye uyarı yapılmaz falan cart curt :26:
Tansiyonu düşük tutalım
Medcezir benim bir itirazın var, twitter vb kullanmadığım için paylaşılan bilgiler, fotoğraf ve videoları bilemem, ben topiği takip edip gördüm paylaşımları lakin görsel medya nerdeydi diyorsun ya bak tam orada itirazım var çünkü ben gezi parkı eylemini, eylemcilere sabah'ın 5'inde operasyon düzenlendiğini Seda Akgül'den öğrendim, öyle tarafsız yayınladı ki, hatta çadırların yakılmasını, gençlerin tazyikli suya maruz kalmasını kınadı, en başından beri takip etti herşeyi, perşembeden itibaren olaylar iyice tırmanınca dün sabaha kadar seyredemedim onun sunduğu haberleri ama dün sabah özellikle seyretmek için uykuma direndim, eylemin ilk günlerinde söylediklerinin arkasında duracak mı diye, öyle güzel özetledi ki herşeyi, paylaştığı fotoğraflarla, tarafsız yorumuyla deyim yerindeyse hıçkıra hıçkıra ağladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?