Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Goruyorumki yine bircok insan kendine gore dogrularini birilerine empoze etme derdinde.
Bazi gercekler degismiyor malesef.
Aklimizda kalanlara bakarsak birine gore pis kaka polis digerine gore terorist halk.
Kimse karsidan nasil gorundugune bakmiyor, uc noktalarda yasamaya bayiliyoruz.
Cozum ise iki ucu boklu degnek. Herkes nihayetinde kendini dusunuyor. Ulkemi dusunuyorum diyenleri samimibulamiyorum artik.
Oyle bir milletiz ki kadin cinayetlerine karsiyiz ama sinirlendigimiz tarafa karsi ilk dusuncemiz 'gebersin' oluyor.
Biraz argo oldu ama tam tabirleri bana gore boyle, hayirlisi bakalim diyorum.

agresif tavırlar kimseye bir şey kazandırmadı kazandırmayacakta.
0 2 dediğiniz 22 222 2222 olmasın diye tüm çabamız.
tamam eylem yapıldı gerekenler hükümete iletildi ama artık uzatmanın anlamı nedir.
uzadıkça masumluğunu kaybeden eylem ideolojik bir kimliğe bürünecek.
mesela olay sapanla taş atmaktan(ki oda yanlış) molotof kokteyli atmaya dönmüş.
molotof kokteyli nedir bir silahtır ve bulunduğunuz ortamda yerden alıp atacağınız bir şey değildir.
gidersin şişeleri ayarlarsın şişenin içini benzinle kendi içini canavarca hislerle doldurursun birde fitil koyup yakar atarsın.
tunceli ve hataydaki olaylar gezi parkıyla alakalımıdır acaba şüpheliyim.
böyle hassas illerde olay çok farklılaşabilir.
artık bir dur denilmeli sakinleşilmeli.

Son düzenleme:

peki sakinleşilsin elbette kimse orada sabahlamaya meraklı değil
ama hükümet ne dedi de biticek bu direniş
yahu basbakan kaçtı ülkeden
bu kadar komedi olur mu
ülkesinde neler oluyor beyfendi gezmelerde aaa pardon siyasi gezi çok önemli
ben gelene kadar sakinleşir dedi yurt dısında
yani bilerek kaçtı

hadi bakalım ne diyordu padişah
durmak yok direnişe devam
biraz değiştirdim yenisine alısır yakında
bunca yıl biz tahammül ettik simdi sıra onlarda

DatluCadu,
endişelerini çok iyi anlıyorum, ben kapalı bir kadın değilim ama en yakın arkadaşım kapalı, biz birbirimizi giyimle fikirle değil yüreğimizle sevdik.

Alkol tüketmem, bir sigaram vardır onu da beni bırakmadan bırakmak istesemde irade işte( oruç tutar dua ederim, yasaklara da karşıyım, aşırı içip sağa sola zarar verip cana kastedenleri yasaklarla değil çok ağır cezalarla cezalandırsınlar, alkollü araba kullanma, tecavüz, hırsızlık vs toplum düzenini bozan hertürlü suç ağır yaptırımlarla karşılık bulsun ama o yaptırımlar toplumun her kesimine eşit olsun.

Günlerdir yaşadıklarımızı aslında tek bir siyasi değil tüm siyasiler düşünmeli, seçim zamanı sırt sıvazlayıp daha sonra halkın hak ve özgürlüklerini unutmamalı, oy aldığım benim diğerlerine arkamı dönerim dememeli, bu kalabalık tek birine değil hepsine mesaj olmalı. Ve bugün elele yürek yüreğe halay çekenler bu beraberliklerini unutmasınlar, giyim, kuşam, düşünce hiçbirşeyin önemi yok, önemi olmadığı görüldü de aslında.
Ne sen ötekisin ne ben.

Gün gelir farklı birileri seçilirse senin haklarına sahip çıkmak bizim vazifemiz.

tebrik ediyorum

tamam direnelim.
sonra gizli bir el çıksın köşeden gizlice ya bir polisi şehit etsin yada masum bir eylemcinin canına mal olsun.
zamanında 1 mayıs olayında olanlar gibi milletin üzerine ateş açsın.
sonra hepimiz oturup rahatlayalım.
bir dava açtığınızda bile dava tarihini beklersiniz dava ileri tarihe uzatılır sonra o tarihi beklersiniz.
yoksa davayı açtığınızın ertesi günü hakime hemen gidip dermisiniz "eee hadisene kararını ver" diye.
hükümete davanızı açtınız artık kararı beklemek gerekmez mi

Son düzenleme:
ankara kızılayda şu anda polis direnişçilere saldırıyor bombalam tekrar başladı her yer savaş alanı gibi

Bahsini geçirdiğim bayrak yakılma hadisesi ;

Yer: Ankara Meşrutiyet Caddesi
Tarih: 31 Mayıs 2013
Saat: 21:41-21:47 arası

TRT de yayınlanmış bu görüntülerin tarihli video çekimleri vardır ve 2010 yılındaki görüntülerle ilişik değildir.

Twitter gibi mesnetsiz platformlardan ya da sosyal ağlardan bugüne kadar böyle hassas bir konuda bilgi paylaşmadım , paylaşmam da.

Ayrıca bir çok karede açılan pankartlar , malum şahısların resmi vs.. varken bu eylem içinde , size hep yanınızda yörenizde bunu fırsat bilip sokaklarda cirit atanlara dikkat edin mesajı vermek istedik.Bu da onlardan biriydi sadece , elinizde Türk bayrağı ile İstiklal Marşı okurken yan sokakta bunun olmasının ironisini ve söyleyin şimdi bu polis hangi birini ayıklasın sizler çekilmeden sokaklardan derdini anlatmaya çalıştık dilimiz döndüğünce .

ankara kızılayda şu anda polis direnişçilere saldırıyor bombalam tekrar başladı her yer savaş alanı gibi

Polis önce "Polise saldırı hazırlığı içinde bir grup var, dağılın" uyarısı yaptı. Meydan boşalmayınca göstericiler biber gazı ve tazyikli su ile püskürtüldü. Ankara'daki bu müdahale Habertürk canlı yayını sırasında oldu.
Diyor haberturk.

evet bende izledim önce uyarı yapılmış.

evet hala trt haber de mevcut. bende yanlış yaptım diye üzülmüştüm ama şimdi daha çok üzüldüm. ne denebilir ki...

işte arkadaşlar ben bundan korkuyordum. bu noktaya gelmekten. bu nedenle mesajlar verildikten gerekli adımlar atıldıktan sonra bu karışıklık ortamına mahal vermemek için bitmesi taraftarıydım. inşallah bu son olur böyle çatışmalar yaşanmaz.

Gezi eylemi bitmedi, karışarak devam etmekte.
Peki biz evde oturan klavye delikanlıları, bizler ne yapabiliriz acaba.
Ben olayların bu boyutlara geldikten sonra bitmesini istiyorum, ne kadar haklı direnişçileri savunsam da onların çok ufak bir yüzdeyi oluşturduğunu düşünüyorum.
Provokatörlerin fişeklediği ateşi bir grup faşist yahut şakirt söndürmeye çalışırken araya gidenler bu masumlar olacak gibi geliyor.
İşler o boyuta gelirse artık kapanmayacak yaralar açılır ve yapacak bir şeyimiz kalmaz.

valla o klavye delikanlıları herkese dert oldu, izmirden arkadaşlardan duyduğum kadarıyla twet atan gençleri gözaltına alıp hangi örgüte üyesin diye sorguya çekiyorlarmış

açıkcası bu direnişin sahibide internet, yoksa tv lere bakıp; ay ne şeker penguenler diyor olacaktık

Son düzenleme:

Yok canim yalandir o.
Polis gibi bir canavar ancak saldirir, uyari yapmak falan hic isleri olmaz.

Bu facebooktan silme olayını da hiç anlamıyorum. Arkadaşım geliyor, "kaç kişiyi sildim bir sürü .... varmış listemde" diyor (küfrediyor orada işte). Sildin de ne oldu yani fikrini mi değiştirdin diyorum. Uzak dursun benden diyor. Bu eylemler boyunca, tamamen tepkisiz kalanlar dışında listemde sadece 1-2 karşıt görüşlü olan vardı. Silmedim niye sileyim aksine onları takip ettim ben. Baktım ne diyorlar, acaba onlar nasıl görüyor ne düşünüyorlar. Karşıt görüştekileri silecekmişim, ne münasebet asıl onlara ihtiyacım var benim farklı açılara, sığ kalmamak adına.

Eyleme ilk gün ilgisiz kaldım nedir bu "gezi parkı" dedim. Baktım çevreyi destekliyor insanlar iyi güzel. Burada Atatürk Orman Çiftliği katledildi, keşke ona da direnebilseydik dedim hatta. Sonra baktım polisler insanları dövüyor, çadırları yakıyor. Eylemle hiç alakası olmayan arkadaşlarımın polis tarafında şiddete ve küfürlere maruz kaldığını gördüm, kızdım. "Ne oluyor" dedim. Orada dur bakalım. O gün sosyal medyadan desteklemeye başladım. Her geçen gün şiddetin boyutu arttı, şiddet arttıkça tepkiler arttı. Sinirler gerildi, hükümet sustu. Hükümet sustukça medya sustu. Zaten 10 yıldır başka başka bir çok sebepten hükümete kızgın olan insanlar, bu sessizliğe daha da kızdı. 4. günden sonra olaylar değişti, ölüm haberleri aldık. Karşılıklı yalan haberler, provokeler, bölücü söylemler, siz-biz demeler başladı. İnsanlar birbirlerine acımasızca katil,ayyaş,terörist,makarnacı,kömürcü,koyun gibi sıfatlar yakıştırmaya başladılar. Dünya gözünü Türkiye'ye dikti. Başka başka ülkelerden açıklamalar geldi. Bir noktada yine "ne oluyor" dedim. Sanırım iki gece önceydi, başımı yastığa koyduğumda günlerdir yaşanan stresin ve gerilimin heyecanı ve uyuşukluğu içinde idrak edemediğim ve doğal kabul ettiğim şeyler doğal gelmemeye, yanlış gelmeye başladı. Artık bitmeli, dedim. Mesajsa mesaj verildi, her ne kadar anlamamış gibi gözükseler de bal gibi anladıklarını biliyorum.

Ekonomik olaylara girmeyeceğim, çünkü biz eylem yapsak da yapmasak da bir şekilde istenildiği gibi yönlendirildiğini biliyorum.

İnatla, sonuna kadar gitsin, hükümet düşene kadar devam diyen arkadaşlarım da var. Artık ürkütüyorlar beni. Sokaklara dökülmek yerine, şu bol zeka, yaratıcılık ve espri içeren paylaşımları daha doğru buluyorum şu aşamada. Çünkü ne zaman alaya almaya başlarsanız o zaman cevap veremezler. Orantısız şiddete ve hakarete maruz kalan eylemciler ve polisler için adaletin yerini bulmasını temenni eder, ölenler için Allahtan rahmet ve hepinize hayırlı kandiller dilerim.

Yok canim yalandir o.
Polis gibi bir canavar ancak saldirir, uyari yapmak falan hic isleri olmaz.

Az önce bir twittera bakayım dedim.
biri yazmış ki "rizede bir grup sıkıştırıldı polis yardım etmiyor başımıza bir şey gelirse rize emniyeti sorumlu"
şimdi düşünelim böyle bir şey olabilir mi polis bırakabilir mi ordaki insanlara.
azcık araştırsa baksa polisin o kişileri koruduğunu görecek.
ama araştırmadan paylaşmak lazım değil mi.

birisi de yazmışki ankarada rizede olaylar karartılıyor neler oluyor.
şimdi ben evimde oturuyorum tutup twittera yazsam
"ankaradan bildiriyorum polis eylemcilerin derisini yüzüyor türk sanat müziği orkestrasının deflerine gereceklermiş" desem bu absürdlüğü bile tutup paylaşacak ve bu absürdlüğü okuyupta galeyana gelecek insanlar var.

Son düzenleme:
Ankara'dan bir arkadaşımın yazdığı iletiye göre Kızılay'dan sonra Kuğulu'da da kandil simidi paylaşıp şarkılar söyleyen halk hiçbir uyarıda bulunulmadan gazla dağıtılmaya çalışılmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…