Yüreğine sağlık kardeşim.
Bitirin bitirin de 2 canımız öldü, o kadar insanımız şiddet gördü,aşağılandı hükümet bunun hesabını vermeden geri adım atmadan bu direniş bitmez BİTEMEZ.
agresif tavırlar kimseye bir şey kazandırmadı kazandırmayacakta.
0 2 dediğiniz 22 222 2222 olmasın diye tüm çabamız.
tamam eylem yapıldı gerekenler hükümete iletildi ama artık uzatmanın anlamı nedir.
uzadıkça masumluğunu kaybeden eylem ideolojik bir kimliğe bürünecek.
mesela olay sapanla taş atmaktan(ki oda yanlış) molotof kokteyli atmaya dönmüş.
molotof kokteyli nedir bir silahtır ve bulunduğunuz ortamda yerden alıp atacağınız bir şey değildir.
gidersin şişeleri ayarlarsın şişenin içini benzinle kendi içini canavarca hislerle doldurursun birde fitil koyup yakar atarsın.
tunceli ve hataydaki olaylar gezi parkıyla alakalımıdır acaba şüpheliyim.
böyle hassas illerde olay çok farklılaşabilir.
artık bir dur denilmeli sakinleşilmeli.
şimdi bişeyler yazacağım çok ama çok politik olacağım.
artık yaşımı bilmeyen yok amaben bi daha tekrar edeyim:33
ilk işe başladığım 2000 yılında Rahmetli Bülent Ecevit başbakandı. baş örtüsü baş sorunumuzdu. kimse türbanı ile kamusal alanlara giremiyordu vesair. çok sıkıntılar yaşadığımız bir dönemdi. Şuanki Başbakanımızda o zamanlar ciddi sorunlar yaşamış ve siyasi yasaklı ilan edilmişti. benim yaşımı sürekli zikretmem gibi oda sürekli bu mevzuyu hatırlatır. her neyse . vel hasıl çok çalkantılı dönemler geçirdik. sonra seçimler yapıldı malumunuz. bizim için hazılranmış yasaklar bir bir aşıldı. "elhamdülililah" bugün dinimiz çok rahat bir şekilde yaşıyoruz amma tatmin miyiz? değiliz. çünkü bir zamanalar bizim için konulmuş yasaklar şimdi başkalarının önüne konuyor. biz böyleyiz diye herkesin böyle olmasını beklemek saçma, bunu kabul ediyoruz ama diretmeye devam ediyoruz. şimdi ben hangi % de olduğuna karar veremeyen , kafası karışık ben seçimler yaklaştıkça tedirgin oluyorum. bir yanım , yahu ne belediyecilik gördün, hele hele şu başbaknın sözlerinede bak hele, nasılda tahrikkar ve tahripkar diyor öbür yanım yahu ya kaybedince yerine kim gelecek diyor. bu belediye seçimi. birde genel seçim var. RTE nin demokrasi vurgusu yaptığı genel seçim. ordada boş oy atınca ya eski günlere dönersek, ya yine anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelirse diye korkular yaşıyorum. bugün biz, yasakları reddeiyor, yasaklara bu hükümete oy vermenelrle karşı çıkıyoruz , yarın onlar hükümet olduğunda bize sahip çıkacaklar mı. herşey köprüyü geçene kadardı hadi bakalım eyvallah sen yoluna ben yoluma mı diyecekeler.
tebrik ediyorumDatluCadu,
endişelerini çok iyi anlıyorum, ben kapalı bir kadın değilim ama en yakın arkadaşım kapalı, biz birbirimizi giyimle fikirle değil yüreğimizle sevdik.
Alkol tüketmem, bir sigaram vardır onu da beni bırakmadan bırakmak istesemde irade işte( oruç tutar dua ederim, yasaklara da karşıyım, aşırı içip sağa sola zarar verip cana kastedenleri yasaklarla değil çok ağır cezalarla cezalandırsınlar, alkollü araba kullanma, tecavüz, hırsızlık vs toplum düzenini bozan hertürlü suç ağır yaptırımlarla karşılık bulsun ama o yaptırımlar toplumun her kesimine eşit olsun.
Günlerdir yaşadıklarımızı aslında tek bir siyasi değil tüm siyasiler düşünmeli, seçim zamanı sırt sıvazlayıp daha sonra halkın hak ve özgürlüklerini unutmamalı, oy aldığım benim diğerlerine arkamı dönerim dememeli, bu kalabalık tek birine değil hepsine mesaj olmalı. Ve bugün elele yürek yüreğe halay çekenler bu beraberliklerini unutmasınlar, giyim, kuşam, düşünce hiçbirşeyin önemi yok, önemi olmadığı görüldü de aslında.
Ne sen ötekisin ne ben.
Gün gelir farklı birileri seçilirse senin haklarına sahip çıkmak bizim vazifemiz.
Bu arada bahsi geçmiş.
Yeri gelmişken söyleyelim.
Ankarada direnişçilerin yaktığı iddia edilen ve medyanın bu şekilde servis ettiği TÜRK BAYRAĞI videosu;
Dolapderedeki pkk gösterilerinde çekilmiştir.
Tarihini hatırlarsınız.
2010.
ankara kızılayda şu anda polis direnişçilere saldırıyor bombalam tekrar başladı her yer savaş alanı gibi
Polis önce "Polise saldırı hazırlığı içinde bir grup var, dağılın" uyarısı yaptı. Meydan boşalmayınca göstericiler biber gazı ve tazyikli su ile püskürtüldü. Ankara'daki bu müdahale Habertürk canlı yayını sırasında oldu.
Diyor haberturk.
Bahsini geçirdiğim bayrak yakılma hadisesi ;
Yer: Ankara Meşrutiyet Caddesi
Tarih: 31 Mayıs 2013
Saat: 21:41-21:47 arası
TRT de yayınlanmış bu görüntülerin tarihli video çekimleri vardır ve 2010 yılındaki görüntülerle ilişik değildir.
Twitter gibi mesnetsiz platformlardan ya da sosyal ağlardan bugüne kadar böyle hassas bir konuda bilgi paylaşmadım , paylaşmam da.
Ayrıca bir çok karede açılan pankartlar , malum şahısların resmi vs.. varken bu eylem içinde , size hep yanınızda yörenizde bunu fırsat bilip sokaklarda cirit atanlara dikkat edin mesajı vermek istedik.Bu da onlardan biriydi sadece , elinizde Türk bayrağı ile İstiklal Marşı okurken yan sokakta bunun olmasının ironisini ve söyleyin şimdi bu polis hangi birini ayıklasın sizler çekilmeden sokaklardan derdini anlatmaya çalıştık dilimiz döndüğünce .
Gezi eylemi bitmedi, karışarak devam etmekte.
Peki biz evde oturan klavye delikanlıları, bizler ne yapabiliriz acaba.
Ben olayların bu boyutlara geldikten sonra bitmesini istiyorum, ne kadar haklı direnişçileri savunsam da onların çok ufak bir yüzdeyi oluşturduğunu düşünüyorum.
Provokatörlerin fişeklediği ateşi bir grup faşist yahut şakirt söndürmeye çalışırken araya gidenler bu masumlar olacak gibi geliyor.
İşler o boyuta gelirse artık kapanmayacak yaralar açılır ve yapacak bir şeyimiz kalmaz.
Polis önce "Polise saldırı hazırlığı içinde bir grup var, dağılın" uyarısı yaptı. Meydan boşalmayınca göstericiler biber gazı ve tazyikli su ile püskürtüldü. Ankara'daki bu müdahale Habertürk canlı yayını sırasında oldu.
Diyor haberturk.
direniş olmalıydı, Türkiye ayaklandı çokta güzel oldu ama tadında kalmalı, mesaj verildi, artık günlük hayatımızı etkileyeme başladı bu konu, umarım bugün son olur
facebookta herkes birbirine düşman oldu, duvarlarda kavgalar, birbirini silen silene, bu da direnişin enteresan sonuçlarından biri
Yok canim yalandir o.
Polis gibi bir canavar ancak saldirir, uyari yapmak falan hic isleri olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?