Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gezi parkın da insanlarla ilk önce gelip konuşulup anlaşılsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı ama onlar şiddeti seçti halkı görmemezlikten gelmeyi seçti yetmez gibi üstüne bide aşağıladılar Başbakanımız sanki ülkesinde hiçbirşey yokmuş gibi geziye çıktı(bana göre kaçtı) ordaki insanların istekleri çok masum da hepimizin hakkını savunuyorlardı ve Başbakanın bi sözü yeterdi olayların anında sönmesine imajını da zedelemezdi aksine daha da sempati seçti ama o ilk başta yapılması gereken şeyi en son yapıyor... Malesef provakatör her zaman çıkıyor 1 mayısta da çıkıyor, 29 ekim de de çıkıyor, en küçük eylem de bile çıkıyor yani kimse istemiyor onları engel olmaya çalışıyor ama korktuğumuz zaman da hakkımızı arayamıyoruz en doğal haklarımızı kullanamıyoruz ülkeı maddi zarara uğramış olabilir ama bu benim haklarımda özgürlüklerimden daha önemli değil yani

Bende aynı videoyu izliyorum, trt'nin sitesinden ve tarih görüyorum , heralde isteyene gözüküyor istemeyene gözükmüyor bu tarih .
Ayrıca bugüne kadar izlediğimiz videolarda olaylara dahil olan kişilerin bu ve benzeri eylemler içinde gözü kapalı bulunacak şahıslar olduğunu da hepimiz gördük .Artık araya mı kaynadılar hep oradalar mıydı onu bilemem.Ama varlardı değil mi ?

Twitter a gelince ; Sosyal medya kullanıcısının ne kadarı bilinçli onu sormak gerek önce ? Bilinçsiz binleri her iki tarafta bu platformlarda kışkırttı , örgütledi , aba altından sopa gösterdi , aleni nefret söyleminde bulundu vs..vs...O sebeble işe yarar yanları elbet vardır ama bu süreci kötü yönlendirdiği de bana göre aşikardır.

Sizler bile yan konuda 2 dakika önce yazdığınızı 3 dakika sonra yanlışmış diyerek tekzip ettiniz zaman zaman .Yani koordinasyonu sağladığı gibi bilgi kirliliğine de oldukça mahal verdi.
O sebebledir ki , ben oradan bilgi aktarmam dedim.

Face e mi geldi, enteresan. biri şaka yapıyor olmasın

Şimdi şöyle anlatayım ben arkadaşımdan bağlanıyorum nete ana bağlantı onda ona uyarı gelmiş ama nasıl bilmem bana dedi ki:

uayrı geldi yayınlarınızda aşırıya kaçıyorsunuz dikkat edin diye.ikinci sefer uyarı yapılmıcak tarzı bir şey işte.sonra biraz ara ver dedi aşırıya kaçma falan dedi başın ağrımasın bir şey olucağından değil ama en fazla ifadeni alıp salarlar dedi. :26::26:

Sanki cok masum gullerle eylem yapiliyorda trt karalamaya calisiyor artik fazla olmaya basladi bence.

Niyetim polemiğe girmek değil.
Trt kendini karaladı.

Maalesef protesto çiçeklerle, kitaplarla başlamıştı.

Sonuç?
2 resmi(!) ölü, yüzlerce ağır, binlerce hafif yaralı.

O eylem barış içinde başlamıştı.

Bana hala gözükmüyor. Dediğiniz gibi isteyene gözüküyor olabilir.

İlk mesajımda gözü kapalı bulunacak şahıslardan bahsettim, tekrar yazmayacağım aynı şeyleri.

Aynı fikirde değilim, bana göre ise bilinçli binleri bu platformda direnişi duyurdu ve örgütledi.
Bir takım olayların gözler önünde yaşanması size kırşkırtma olarak geliyor olabilir. Bu şeffaflıktan rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Hepimiz körleştirilmeye, bize gösterilene inandırılmaya çok alışığız çünkü.

Hükümet için söylüyorum; takke düştü kel göründü.
Bundan duyulan rahatsızlığın farkındayım.

Bilgi kirliliği konusunda hem fikirim sizinle..
Özellikle ilk gün fazlasıyla kirlilik vardı.

Biz de zaten farklı kaynaklardan olayları takip ederek, doğru ve yanlış bilgileri ayırt ettik.

BaşlaMIŞTI!
Malesef artik o masumiyetten eser yok.
Tarafsiz bir kerede karsidan baksaniz sanirim ne anlatmak istedigimizi anlarsiniz.
Her iki tarafta suclu bu olay sonbuldugunda malesef kimse kazanmis olmayacak.
Olan cana mala dolayli olarak tum halka oldu. Herseyi tadinda birakilmali uzerine gidersek ancak suyu cikar.

facebook asla böyle bir uyarı yapmaz biri size şaka yapmış

Korkmayın.
İçeri alınsak bile, bu faşizme karşı durduğum için alınmak -benim için- büyük gururdur.

Onlar önce Mustafa Kemale, devrimlere ve ilkelere sayıp sövenlerle ilgilensinler.
Hali hazır da yasa da var üstelik bununla ilgili.

Evet katılıyorum size bende gurur duyarım.ama küfür etmemişken sayıp sövmemişken böyle bir uyarı gelmesi acaibime gitti sadece.bu ülke de hakkını aramakta suç olduya daha ne denilebilirnir ki....

Ben bir haberi her kanaldan seyreden biriyim, kim nasıl yorumlamış, hangi noktalara parmak basmış fikrim olsun, ayrıştırabileyim diye, henüz eylem yeni başlamıştı, ben öğrendiğimde, Taksim Gezi parkında bir grup insan vardı henüz, hatta diğer bir kanalda İrfan Değirmenci gezi parkında aktivistlerle sabahlamıştı, işaretlenen ağaçlar, kitap okuyan gençler, çadırlar gösterildi, sonra o kadar tersim döndü ki gününü yanlış söylersem düzelt perşembe sabahıydı yanılmıyorsam sabah 5'te şafak vakti operasyonu yapıldı gençlere, ben yine İrfan Değirmenci ve Seda Akgül'den öğrendim, hatta kınadılar, polisin biber gazından panikleyen grubun üstüne düştüğü betonu gördüm, onlar sabah 6:30 civarı haber sunan insanlar olduğu için kullanılan görüntüler canlı mıydı tam hatırlamıyorum ama taze haberdi onu biliyorum, sonra burada sabahladığımız için dün sabaha kadar bu iki haberci sabah haberlerinde ne yayınladı ne yayınlamadı bilmiyor fakat diğer mesajımda dediğim gibi dün sabah özellikle seyrettim, Seda Akgül doğasever dobra olarak bildiğim bir habercidir, baktım yine kınıyor, tazyikli suya karşı böyle asilce duran kadınlar mı provokatör, kitap okuyan gençler mi dedi, kendisi Beşiktaş tarafında oturuyormuş, sokağa çıkmış biber gazı dağıldıktan bir süre sonra yinede etkilenmiş, insanlar suyla yıkamış yüzünü, bana yardım edenler mi provokatör diye sordu? Yapmayın dedi, eylemleri provoke edenleri ayıklamanız kolay haklarını savunan elinde kitapla, gitarla eylem yapanları rahat bırakın dedi, hatta olayın nasıl bu hale geldiğini tane tane defalarca anlattı, Başbakanın ilk günden itibaren konuşmalarını yayınladı, keşke dün sabah ki o haber bülteninin videosunu bulup koyabilsem, kendisinin twitleri olduğunu da biliyorum.

Düsüncelerimi yazacagim acik ve net.
Kimseyi kirmak degil niyetim.
Türkiye de yasamiyorum.
3 cocuk annesi, yüksek ögretim görmüs, kendi isine sahip biriyim.
Müslümanim, basörtülü degilim, dinimi kendimce yasiyorum, objektif olmaya calisiyorum.

Kendimi tanittim ki paylasacagim düsüncelerimi degerlendirirken gözönündebulundurulsun diye.

Simdi;
Son bir haftadir ülkede gözle görülür derecede kargasa var, hatta ölümler oldu.
Nedeni sorulunca? Agaclar icin denildi.
Polis belki gerekli oldugunu düsündügü icin, belki insanlari dagitmak icin güc kullandi.
Eylem cevre icindi ama cevre yakilip yikilmaya baslandi.
Hani cevre icindi nedenilince, simdiye kadar bu hükümetin yaptiklari icin, alkol yasagi icin sunun icin bunun icin denildi.
Borsa calkalandi, ekonomi tökezledi, 6 milyarlik yabanci sermaye ve büyük umutla beklenilen 2020 olimpiyatlari uctu.
Esnafin cami cercevesi indi.
Basbakan " tencere tava hep ayni hava, bunlarin niyeti baska" dedi restini cekti.
Evet niyeti baska olanlar oldukca coktu ama rest cekmeden dinlemeliydi, hata yapti.
Ama olan ülkeye oldu, halk dahada inatlasti, ortalik provakatör doldu ama insanlar kendi evini yakmaktan cekinmedi.

Simdi sizlere sulari soruyorum!
Ben Türkiye de basörtülü oldugu icin okuyamayan, zar zor okuyup okulunu bitirince diplomasini almak icin okula gidince dekanin odasindan kovulan genc kizlar gördüm!
Ben basörtülü oldugu icin oglunun yemin törenine alinmayan (dikkatinizi cekerim oglu bu vatan ugruna, ölüm pahasina göreve gittigi halde) yasli kadinlar gördüm.
Ben " benim memurum isini bilir" diyerek rüsveti yasallastiran basbakanlar gördüm.
Ben, futursuzca kamera karsisina cikip " cumhurbaskani yüzüme dosya firlatti" deyip ülkeyi bir gecede %200 fakirlestiren basbakanlar gördüm.
Ben, gece vakti evlerinden alinip, ertesi gün " sorgu zayiati" denilerek evinin önüne ölüsü atilan gencler bilirim.
Ben sadece esi basörtülü diye meslegi elinden alinan yüzbasilar gördüm.
Ben " ben sizin bacinizim" deyip ülkeyi soyup sogana ceviren basbakan gördüm.
Ben, Atatürk ün ismini arkasina siginarak her türlü pisligi yapan üst düzey yöneticiler gördüm.
Ben, bu halkin simdi verdigi vergiyi 10 sene, 15 sene öncede vermesine ragmen hicbir hizmet almadigini gördüm.
Ben , hastanede kuyruklarda ölen, hastasi rehin tutulan insanlar gördüm.
Ben, maasindan nema kesilen ama ödeme tarihi gelip gectigi halde ödenmeyen insanlar gördüm.
Ben, köy yolundan beter sehirler arasi yolar gördüm.
Ben 1 euro kac TL diye soran Almana 1500000 TL diyince yüzüme karsi atilan kahkahayi gördüm.
Ve ben saysam sayfalar yetmeyecek seyler gördüm

Peki söyler misiniz? Bu kisilerin itiraz hakki yokmuydu?
Zamaninda en temel hakki olan egtim hakki elinden alinan insanlar bile böylesine yakip yikmamisti.
Zamaninda rüsvet vermekten beli bükülen halk bunca yakip yikmamisti.

10 senedir sandiktan bu hükümet cikiyor diye, oy verenlere edilmedik hakaret kalmiyor.
10 senedir " seriat geliyor" cigirtkanligi yapiliyor.
80 senedir ülkeyi bir adim öteye götüremeyenlere bukadar tepki verilmedi.

Allah askina iyice bir düsünün, yarin kalktiginizda hükümet istifa etmis olsa, ülkenin gidisati nasil olur?
Bu soruyu cevaplayin.
Vereceginiz cevaba görede yolunuzu cizin.

Heee sanmayin ki iktidar propagandasi yapmak icin yaziyorum bunlari.
Yaziyorum cünkü iyice bir düsünmenizi istiyorum.
Elbette ki sesinizi cikaracaksiniz.
Elbetteki eylem hakkinizi kullanacaksiniz.
Ama yakip yikmadan cünkü o yakip yikmaya baslarsaniz o yangin tüm ülkeyi kaplar ve icinde sizde yanarsiniz.
Nasil mesela?
Gruplar olusturup, hükümet ve Cumhurbaskani ile görüserek.
Imza toplayarak.
Ama yakip yikmak demek demokratik ortam istegini antidemokratik yoldan kazanmaya calismak demektir.

Şeffaflıktan neden rahatsız olayım ki ?

Körleştirilmeyi de kabul edemem şahsım adına . Hiçbir şeye körü körüne bağlı kalmadım çünkü ömrümde . İnandırılmakta fıtratıma ters.

Başka ?

Takkesi düşenler benzetmesi bence oturmadı oraya ? Takkesi düşmesi için böyle bilinmiyor olmaları gerekirdi . Üzerinizde bir şaşkınlık yarattı mı hükümetin bu tepkisi ya da söylemleri ? Yooo , zaten pek bi yakışmıştı bir kısma göre bir kısmıma göre de hala helal olsun tadındaydı.

Neyse ne diyorduk ?

Bilgi kirliliği evet , çok hassas nokta . İnsanlar gözünün içine baka baka yalan yazabiliyor. Uzak durmak gerek !

Çünkü bazen ne kadar araştırılsa da doğru / yanlış bilgiler , ayırt edilemiyor

Son düzenleme:

Bu konuda size son derece katılıyorum.
Çok üzücü.

Hak ve özgürlük diyorsak, başörtülü kadınlarımızın da eğitim görme ve kamusal alana girme hakkı vardır, olmalıdır.
Bizler bunun da savuncusu olmak zorundayız.

Bir şey soracağım, sizce mevcut iktidar istese "şu an" baş örtü sorununu ortada kaldırabilir mi kaldıramaz mı?
Kaldırabilirse neden kaldırmıyor?
Kaldıramazsa neden kaldıramaz?

Hoş konumuz baş örtüsü değil ama merak ettim, özelden de konuşabiliriz.

Son düzenleme:
Çünkü bazen ne kadar araştırılsa da doğru / yanlış bilgiler , ayırt edilemiyor

Dediğim gibi, ilk gün epey kirlilik yaşadık.
Olayın aniden büyümesi, medyanın 3 maymunu oynaması, orantısız ve inanılmaz bir güç uygulanması, halkın aynı zamanda buna olan isyanı v.s..diye uzar gider.
Her kafadan bir ses çıktı.

Ama neticede bu olay, "birebir meydanda olanlardan" takip edilmeye gayret edildi.

Keşke medya görevini yapsaydı da, bizler de hiç bu kadar uğraşmasaydık değil mi..

Benim düsüncem;
Kaldirabilir ama hemen kaldirmiyor cünkü aynen bugünlerde oldugu gibi " seriat geliyor" cigirtkanligi ile yine ülkenin kaosa sürüklenmesini istemiyor.

Asamali olarak kaldiracaklarini düsünüyorum.
Avrupa da oldugu gibi olacaktir ama zamanla.
Ben insanlara, kimseye zarar vermedikce, kötü örnek teskil edecek yada özendirecek sekilde bir durum olmadikca, kisinin sadece bireysel tercihi olan konularda kisitlama getirilmesinden nefret ediyorum.
Hani diyorlarya " zina sucsa bu hükümet neden yasaklamiyor".
Kardesim kisi isterse zina yapsin isterse basörtülü okulunu okusun.
Sanane yahu.
Senmi gireceksin onun mezarina, sen mi vereceksin hesabini.
Zorla kimseyi islami kurallara göre yasatamasin yada zorla inancinin gerekleririni yerine getirmesine engel olamasin.
Eger insanlara birseyler zorla yaptirilsaydi bu dünya imtihan dünyasi olmazdi.
Birakin kim nasil istiyorsa öyle yasasin.
Kimseye zarar vermedi sürece.

Son düzenleme:

O zaman takdir ediyorum kendisini.
Sen eylemin ilk gününden bahsediyorsun, çadır falan deyince aklım düne gitti birden.

O kadar şartlandırmışım ki kendimi, starın eylemle ilgili program yapmasına şaşırdım.
Günlerdir halk ve ulusal tv dışında, tv kanalı izlememişim

Bu arada starda melek baykal da epey kınadı izledin mi bilmiyorum, onu da halk tv verdi.
Hatta şu kelime oyununu sunan sunucu, yarışmada çok güzel protesto etti yaşanan durumları.

Ama programı kaldırılmış sanıyorum, onu da annem söyledi bugün, araştırmadım.
Güzel bir programdı.

12 yıl geçti, bana kalırsa kaldırmamasının altında başka bir şey var :)

Hükümet sürekli dinden dem vurduğundan insanların zinayla alakalı yasayı sual ettiklerini düşünüyorum.
Alkol, sigara gibi kişisel tercihlerin zinadan daha masumane olduğunu da düşünüyorum aynı zamanda.

Ama genel çizgide bu fikrinize de katılıyorum.
Hükümetlerin insanların kişisel tercihleriyle bu kadar ilgilenmesi abesle iştigal.

Dini konulardan çıkalım, ban yiyip mapısa atılmayalım

Alkol ve sigara konusu inanin cok abartiliyor.
Ben isterdim ki Ülkemde ki herkes bir ülke disina ciksin, bir baksin diger ülkelerde ne nasilmis.
Cok isterdim bunu.
Almanyada alkol ve sigara alirken kimlik göstermek zorundasin ( satici ister sende göstermek zorundasin)
Sigara hele hic sormayin.
fiyatlarida firladi, icme yasagida.
Yakinda cocuk parklarinda icmeyi bile yasaklayacaklar.
Anneler babalar acik havada cocugunu parka cikaracak ama sigara icemeyecek.
Alkol konusunda Isvec te disarda alkol icemezsin, tutuklanirsin.
Yani bir bakmak gerek.
Baska ülkeleri görmek en azindan arastirmak gerk.
12 yil konusunda ise.
O kadar cok sey var ki ülkemizde yapilmasi gereken.
Sirf egitim konusunda bile degil 12, bir 12 yil daha calissalar yinede yetmez.
Ülkemiz coook cok yol katetmeli.

Sanirim unutmusunuz.
Kaldirildimisti ama bir takim insanlar seriat geliyor naralariyla ayaklaninca hukumet kapatilma noktasina geldi. Yasa geri cekildi (zorla)
Ozamanlar universitedeydim 5 gun kaldi. Hatta okula basortu ile gelen ogrencileri bazi bagnaz hocalar derse almak istemediler.
Alkol ve sigara yasaklari tum ulkelerde hizla konulmakta. Saglik icin yapilan calismalardan cikar aramak abes kaciyor. Ustelik en cok vergide bu urunlerden alinirken hukumetin sinirlama getirmesi aslinda butceye zarar oluyor. Saglik onplanda tutularak yapilan en guzel calismalardan biri olarak goruyorum sahsim adina.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…