- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.425
- 248
Trtnin sitesinde yayınlanan videoyla haberlerde verilen video aynı değildir.
Trtnin sitesindeki videoya az önce baktım. Tarih marih yok.
Heralde ben göremiyorum?
Radhack videonun 2010 videosuyla ilişkilendirildiğini kendi sayfasında ispatlamıştır.
Sizin bugün mesnetsiz dediğiniz platformdan, meydanda bulunan direnişçilere dair canlı bilgiler, görüntüler ve videolar alınıyor.
Az önce rize konusunda olayı canlı canlı takip ettiğimiz gibi.
Mesnetli görsel medya neredeydi?
Acaba düşündünüz mü bunu?
Sizin mesnetsiz dediğiniz platform, sivil bir direnişin tüm ulusa canlı bir şekilde yayılmasını sağlayan bir platformdur.
1 haziran direnişinin sonuçlarından biri de, ulusal/görsel medyanın rezilliği, sosyal medyanın ise ne denli mesnetli olduğunun ortaya çıkmasıdır..
Ha insanları galeyana getirmek isteyen densizler yok mu?
Elbette var.
Ama bilinçli bir sosyal medya kullanıcısı zaten bu tür "mesnetsiz" paylaşımlara ve üyelere itibar etmiyor.
Face e mi geldi, enteresan. biri şaka yapıyor olmasın
Sanki cok masum gullerle eylem yapiliyorda trt karalamaya calisiyor artik fazla olmaya basladi bence.
Bende aynı videoyu izliyorum, trt'nin sitesinden ve tarih görüyorum , heralde isteyene gözüküyor istemeyene gözükmüyor bu tarih .
Ayrıca bugüne kadar izlediğimiz videolarda olaylara dahil olan kişilerin bu ve benzeri eylemler içinde gözü kapalı bulunacak şahıslar olduğunu da hepimiz gördük .Artık araya mı kaynadılar hep oradalar mıydı onu bilemem.Ama varlardı değil mi ?
Twitter a gelince ; Sosyal medya kullanıcısının ne kadarı bilinçli onu sormak gerek önce ? Bilinçsiz binleri her iki tarafta bu platformlarda kışkırttı , örgütledi , aba altından sopa gösterdi , aleni nefret söyleminde bulundu vs..vs...O sebeble işe yarar yanları elbet vardır ama bu süreci kötü yönlendirdiği de bana göre aşikardır.
Sizler bile yan konuda 2 dakika önce yazdığınızı 3 dakika sonra yanlışmış diyerek tekzip ettiniz zaman zaman .Yani koordinasyonu sağladığı gibi bilgi kirliliğine de oldukça mahal verdi.
O sebebledir ki , ben oradan bilgi aktarmam dedim.
Niyetim polemiğe girmek değil.
Trt kendini karaladı.
Maalesef protesto çiçeklerle, kitaplarla başlamıştı.
Sonuç?
2 resmi(!) ölü, yüzlerce ağır, binlerce hafif yaralı.
O eylem barış içinde başlamıştı.
ıp numaralarını tespit ediyorlar işte 200 kişiyi izmirde gözaltına almışlar face te yaptığı paylaşımlardan dolayı eee bende baya yüklenmiştim o yüzden uyarı geldi yayınlarınız aşırıya kaçıyorsunuz ikinciye uyarı yapılmaz falan cart curt :26:
facebook asla böyle bir uyarı yapmaz biri size şaka yapmış
ıp numaralarını tespit ediyorlar işte 200 kişiyi izmirde gözaltına almışlar face te yaptığı paylaşımlardan dolayı eee bende baya yüklenmiştim o yüzden uyarı geldi yayınlarınız aşırıya kaçıyorsunuz ikinciye uyarı yapılmaz falan cart curt :26:
Korkmayın.
İçeri alınsak bile, bu faşizme karşı durduğum için alınmak -benim için- büyük gururdur.
Onlar önce Mustafa Kemale, devrimlere ve ilkelere sayıp sövenlerle ilgilensinler.
Hali hazır da yasa da var üstelik bununla ilgili.
Benim yazı dilim dik sanırım, sert görünüyor.
Bundan haberim yok, canlı yayında mı öğrendin? Yani canlı yayın mı yaptı?
Hani şundan soruyorum, medyada jeton biraz geç düştü..1 hafta sonra "aaa bir direniş başlamış" şeklinde haberler dönmeye başladı kanallarda.
İnan takip etmediğimden soruyorum.
Öyle de olsa, yetmez ki mune. Bu ayıba bir Seda akgül yetmez ki.
40 yılın en büyük sivil direnişini, tüm kanallar sıcağı sıcağına vermesi gerekirdi.
Bir nevi deprem oldu ülkemizde, haberi yok kimsenin.
Bana hala gözükmüyor. Dediğiniz gibi isteyene gözüküyor olabilir.
İlk mesajımda gözü kapalı bulunacak şahıslardan bahsettim, tekrar yazmayacağım aynı şeyleri.
Aynı fikirde değilim, bana göre ise bilinçli binleri bu platformda direnişi duyurdu ve örgütledi.
Bir takım olayların gözler önünde yaşanması size kırşkırtma olarak geliyor olabilir. Bu şeffaflıktan rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Hepimiz körleştirilmeye, bize gösterilene inandırılmaya çok alışığız çünkü.
Hükümet için söylüyorum; takke düştü kel göründü.
Bundan duyulan rahatsızlığın farkındayım.
Bilgi kirliliği konusunda hem fikirim sizinle..
Özellikle ilk gün fazlasıyla kirlilik vardı.
Biz de zaten farklı kaynaklardan olayları takip ederek, doğru ve yanlış bilgileri ayırt ettik.
Ben Türkiye de basörtülü oldugu icin okuyamayan, zar zor okuyup okulunu bitirince diplomasini almak icin okula gidince dekanin odasindan kovulan genc kizlar gördüm!
Ben basörtülü oldugu icin oglunun yemin törenine alinmayan (dikkatinizi cekerim oglu bu vatan ugruna, ölüm pahasina göreve gittigi halde) yasli kadinlar gördüm.
Çünkü bazen ne kadar araştırılsa da doğru / yanlış bilgiler , ayırt edilemiyor
Bu konuda sana son derece katılıyorum.
Çok üzücü.
Hak ve özgürlük diyorsak, başörtülü kadınlarımızın da eğitim görme ve kamusal alana girme hakkı vardır, olmalıdır.
Bizler bunun da savuncusu olmak zorundayız.
Bir şey soracağım, sizce mevcut iktidar istese "şu an" baş örtü sorununu ortada kaldırabilir mi kaldıramaz mı?
Kaldırabilirse neden kaldırmıyor?
Kaldıramazsa neden kaldıramaz?
Hoş konumuz baş örtüsü değil ama merak ettim, özelden de konuşabiliriz.
Ben bir haberi her kanaldan seyreden biriyim, kim nasıl yorumlamış, hangi noktalara parmak basmış fikrim olsun, ayrıştırabileyim diye, henüz eylem yeni başlamıştı, ben öğrendiğimde, Taksim Gezi parkında bir grup insan vardı henüz, hatta diğer bir kanalda İrfan Değirmenci gezi parkında aktivistlerle sabahlamıştı, işaretlenen ağaçlar, kitap okuyan gençler, çadırlar gösterildi, sonra o kadar tersim döndü ki gününü yanlış söylersem düzelt perşembe sabahıydı yanılmıyorsam sabah 5'te şafak vakti operasyonu yapıldı gençlere, ben yine İrfan Değirmenci ve Seda Akgül'den öğrendim, hatta kınadılar, polisin biber gazından panikleyen grubun üstüne düştüğü betonu gördüm, onlar sabah 6:30 civarı haber sunan insanlar olduğu için kullanılan görüntüler canlı mıydı tam hatırlamıyorum ama taze haberdi onu biliyorum, sonra burada sabahladığımız için dün sabaha kadar bu iki haberci sabah haberlerinde ne yayınladı ne yayınlamadı bilmiyor fakat diğer mesajımda dediğim gibi dün sabah özellikle seyrettim, Seda Akgül doğasever dobra olarak bildiğim bir habercidir, baktım yine kınıyor, tazyikli suya karşı böyle asilce duran kadınlar mı provokatör, kitap okuyan gençler mi dedi, kendisi Beşiktaş tarafında oturuyormuş, sokağa çıkmış biber gazı dağıldıktan bir süre sonra yinede etkilenmiş, insanlar suyla yıkamış yüzünü, bana yardım edenler mi provokatör diye sordu? Yapmayın dedi, eylemleri provoke edenleri ayıklamanız kolay haklarını savunan elinde kitapla, gitarla eylem yapanları rahat bırakın dedi, hatta olayın nasıl bu hale geldiğini tane tane defalarca anlattı, Başbakanın ilk günden itibaren konuşmalarını yayınladı, keşke dün sabah ki o haber bülteninin videosunu bulup koyabilsem, kendisinin twitleri olduğunu da biliyorum.
Benim düsüncem;
Kaldirabilir ama hemen kaldirmiyor cünkü aynen bugünlerde oldugu gibi " seriat geliyor" cigirtkanligi ile yine ülkenin kaosa sürüklenmesini istemiyor.
Asamali olarak kaldiracaklarini düsünüyorum.
Avrupa da oldugu gibi olacaktir ama zamanla.
Ben insanlarin, zarar vermedikce, kötü örnek teskil edecek yada özendirecek sekilde bir durum olmadikca, kisinin sadece bireysel tercihi olan konularda kisitlama getirilmesinden nefret ediyorum.
Hani diyorlarya " zina sucsa bu hükümet neden yasaklamiyor".
Kardesim kisi isterse zina yapsin isterse basörtülü okulunu okusun.
Sanane yahu.
Senmi gireceksin onun mezarina, sen mi vereceksin hesabini.
Zorla kimseye islami kurallara göre yasatamasin yada zorla inancinin gerekleririni yerine getirmesine engel olamasin.
Eger insanlara birseyler zorla yapilsaydi bu dünya imtihan dünyasi olmazdi.
Birakin kim nasil istiyorsa öyle yasasin.
Kimseye zarar vermedi sürece.
12 yıl geçti, bana kalırsa kaldırmamasının altında başka bir şey var :)
Hükümet sürekli dinden dem vurduğundan insanların zinayla alakalı yasayı sual ettiklerini düşünüyorum.
Alkol, sigara gibi kişisel tercihlerin zinadan daha masumane olduğunu da düşünüyorum aynı zamanda.
Ama genel çizgide bu fikrinize de katılıyorum.
Hükümetlerin insanların kişisel tercihleriyle bu kadar ilgilenmesi abesle iştigal.
Dini konulardan çıkalım, ban yiyip mapısa atılmayalım
12 yıl geçti, bana kalırsa kaldırmamasının altında başka bir şey var :)
Hükümet sürekli dinden dem vurduğundan insanların zinayla alakalı yasayı sual ettiklerini düşünüyorum.
Alkol, sigara gibi kişisel tercihlerin zinadan daha masumane olduğunu da düşünüyorum aynı zamanda.
Ama genel çizgide bu fikrinize de katılıyorum.
Hükümetlerin insanların kişisel tercihleriyle bu kadar ilgilenmesi abesle iştigal.
Dini konulardan çıkalım, ban yiyip mapısa atılmayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?