O zaman takdir ediyorum kendisini.
Sen eylemin ilk gününden bahsediyorsun, çadır falan deyince aklım düne gitti birden.
O kadar şartlandırmışım ki kendimi, starın eylemle ilgili program yapmasına şaşırdım.
Günlerdir halk ve ulusal tv dışında, tv kanalı izlememişim
Bu arada starda melek baykal da epey kınadı izledin mi bilmiyorum, onu da halk tv verdi.
Hatta şu kelime oyununu sunan sunucu, yarışmada çok güzel protesto etti yaşanan durumları.
Ama programı kaldırılmış sanıyorum, onu da annem söyledi bugün, araştırmadım.
Güzel bir programdı.
yazmazsam, sinirim beni uyutmaz.
"baş örtüsü ile ordu evlerine alınılmamış! baş örtüsü ile çeşitli törenlere alınmamış... vs" külliyen yalan!
baş örtüsü ile olanlar değil, türbanlı olanlardı. ben anneannemi, tek bir şehirdeki değil, birden fazla şehirde ordu evlerine götürdüm. anneannemin BAŞ ÖRTÜSÜ nasıl anlatsam, kelebek şekli diyeyim, o şekildedir. kimse de çıkarın demedi, kimse de olmaz demedi.
aynı şekilde, yemin törenlerinde de bu uygulama vardır. saçını başını aç diyen yok, türban ile örtme, baş örtüsü olarak kullan denir.
içinde olmasam, yutacam yani.
İzledim, dün hemen hemen her kanalı gezdim, kim ne yapmış, ne söylemiş diye sonra akıl süzgecinden geçiririm, işte aslında şartlandırmamak gerekiyor, birşeyin bütünü iyi bütünü kötü diyemeyiz, gezi parkını ilk gün öğrendiğim sadece 2 haber sunucusu, diğerleri
Neyse konuyu dağıtmış gibi olmayayım, kafam bir dolu, sizinde vaktinizi çalmayayım
yazmazsam, sinirim beni uyutmaz.
"baş örtüsü ile ordu evlerine alınılmamış! baş örtüsü ile çeşitli törenlere alınmamış... vs" külliyen yalan!
baş örtüsü ile olanlar değil, türbanlı olanlardı. ben anneannemi, tek bir şehirdeki değil, birden fazla şehirde ordu evlerine götürdüm. anneannemin BAŞ ÖRTÜSÜ nasıl anlatsam, kelebek şekli diyeyim, o şekildedir. kimse de çıkarın demedi, kimse de olmaz demedi.
aynı şekilde, yemin törenlerinde de bu uygulama vardır. saçını başını aç diyen yok, türban ile örtme, baş örtüsü olarak kullan denir.
içinde olmasam, yutacam yani.
bunu yazmayan olsa sasardim zaten.
neden gencecik bir kadin sizin babannenizin tarzi giyinmek zorunda olsun?
ayrica benim babannem cengelli igne kullanirdi, turban desem anlamini bilmezdi. basortusunun kelebek sklinde olmasi gerektigi kuralini kim koyuyor?
kelebek şeklinde olmalı demedim, kendi anneannemin nasıl örttüğünü yazdım. bana gösterir misiniz, nerede kelebek olmalı kardeşim demişim? şekle mi vurgu yapmışım? yoksa türban ve baş örtü farkına mı?
Tabii ya biz hep böyle simgesel boyutlar arayalım , hiç boş durmasın dimağımız ?
Onun sakalının şeklinin altında ne var , bunun iğnesi kaç tane ve bunlar kaç tane olunca neye hizmet ediyor ? Diğerinin 8 piercingi acaba yeni bir tarikat mı ?
Ben insanlara uzun yıllardır böyle bakmıyorum , herkese tavsiye ederim .Yani ne yapalım şartlar bizi bu hale getirdi bahanesinin ardınada sığınmıyorum .
Güzel bak , güzel gör . Hani sayfalardır yazılıyor ...
Dokunma ......hakkıma !
Dokunma ......hakkıma !
Dokunmamayı istemek kadar dokundurmamayı da bilmek gerek bence . O zaman sokaklar bayram havasına dönecek işte .
Bugün içinde bulunduğumuz direniş sürecinden zaferle bahsedenler , şimdi '' ee müsade edin de o kadarcık da istesinler '' diyebiliyorsa ; o , o kadarcıkların sınırını kim belirliyor bilmek isterim ?
O kadarcıklara göre insanlar sokağa dökülüyorken , herkesin o kadarcığı kendine olmamalı değil mi ?
Sağduyu .... Ne güzel şey ne kadar lazım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?