Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İzledim, dün hemen hemen her kanalı gezdim, kim ne yapmış, ne söylemiş diye sonra akıl süzgecinden geçiririm, işte aslında şartlandırmamak gerekiyor, birşeyin bütünü iyi bütünü kötü diyemeyiz, gezi parkını ilk gün öğrendiğim sadece 2 haber sunucusu, diğerleri
Neyse konuyu dağıtmış gibi olmayayım, kafam bir dolu, sizinde vaktinizi çalmayayım

yazmazsam, sinirim beni uyutmaz.

"baş örtüsü ile ordu evlerine alınılmamış! baş örtüsü ile çeşitli törenlere alınmamış... vs" külliyen yalan!

baş örtüsü ile olanlar değil, türbanlı olanlardı. ben anneannemi, tek bir şehirdeki değil, birden fazla şehirde ordu evlerine götürdüm. anneannemin BAŞ ÖRTÜSÜ nasıl anlatsam, kelebek şekli diyeyim, o şekildedir. kimse de çıkarın demedi, kimse de olmaz demedi.

aynı şekilde, yemin törenlerinde de bu uygulama vardır. saçını başını aç diyen yok, türban ile örtme, baş örtüsü olarak kullan denir.
içinde olmasam, yutacam yani.

Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az %50 si var. Ve biz onlara diyoruz ki aman sabırlı olun ..

Ya ben kaç gündür uyku uyumuyorum günlerdir oradaki insanları düşünmekten kahroluyorum ya. Hala milleti kışkırtıyosun ya inanamıyorum dehşetle izliyorum. O kadar insan yaralı, polisle halk karşı karşıya, ölenler var.. Okul kitaplarından Atatürk resimlerini çıkartan kim, eğitimden bahsediyorsun. Bu Ülkeyi bize emanet eden insanlara sürekli hakaret ediyorsun. Polisin yanındaki eli sopalılar kim ? Mavi şapkalılar kim ? Polisi kışkırtan kim ? Bizim unuttuğumuzu aklımıza getirdiğin için sağol. Biz yanımızdaki insana tanısakta tanımasakta biri el kaldırdığı zaman direnen insanız hiç kimse kusura bakmasın. Bana özelden mesaj atıp duracağınıza açında biraz araştırın. Tv'den şikayet eden bir tek bizmiyiz ya ? Daha düne kadar kadın programlarından saçma sapan yemek programlarından dert yakınan beynimizi yıkıyorlar diyen insanlar şimdi neye kime cephe alıyorsunuz siz ? İnsanların istediği sadece anayasadada gayet açık olan eylem hakkıydı. Kimse parti desteklemiyor sen hala kılıçdaroğlu bin kişi toplarsa ben bir milyon toplarım deyipte sırıtıyorsun. Parti savaşı mı bu ? Polis bizi korumak için var, emir altında olabilir ama çoğunu görüyoruz ki isteyerek bilerek insanlara zarar verenleri var bizim tepkimiz o polise. Bütün polislere değil ! Polise el kaldıran saldıranlarında asla yanında değilim. Zaten insan insana nasıl kıyabilir hiç anlamış değilim. Tutupta insanları bu şekilde insanların üstlerine salıyorsunuz ya çok yazık.

ŞUNU DA AÇIK AÇIK SÖYLEYECEĞİM O %50 NİN İÇERİSİNDE BENDE VARIM BENDE SİYASETTEN ANLAMADIĞIMDAN HİÇ BİR PARTİYİ SAVUNMADIĞIMDAN AKP' YE OY KULLANMIŞTIM. YAZIK..

Basortusu turban yahut tesettur ben pek fark gormuyorum. Amac saclarin boynun gozukmeyecek degil mi?
Benim dayim subay, kuzenimde deniz kuvvetlerinde.
Annem ordu evine girerken illa sacin gozukecek sekilde baglanacak diye direttiler. Bu iste kulliyen yalan dediginiz alinmama olayi.
Amacin inancin belli niye diretiyorsun? Dayim rica minnet iceri alabildi. Oda fazla orta yerde oturmamasi sartiyla. Yegeninin yemin toreninede katilamadi ayni gerekceden almadilar.
Neresi yalan?

Kimseye birsey yutturmaya calismiyorrum:)
Yuttursam yuttursam, en fazla hasta olan cocuguma ilac yuttururum:)
Herkes düsüncesini paylasiyor.
Insanlari sekillere sokmak gibi bir sacmaligada inanmiyorum.
Senin sacin birazcik kizila caliyor, olmaz balköpügü olmali:)
Senin eteginin yirtmaci bir karis olmaz, yarim karis olmali.
Senin basörtün sinek seklinde baglanmis olmaz, kelebek olmali.
Hitlerde insanlari mavi gözlü olmadiklari icin öldürüyordu:)
Hey Allah im ya.
Kimse ile tartismak istemiyorum.
Eylemi ve ülkeme verdigi zararlari konusmak, insanlarin gecmisi ve bugünü düsünmesini istiyorum o kadar.
Yazdigim her kelimede kendi görüsümdür!

Merhaba

Tam pür dikkat okuyarak istifade etmeye çalışıyordum ki -sizin de vaktinizi çalmayayım- son cümlesiyle kalakaldım.

Koyulaştırdığım düşüncenizi bir kaç kez okudum.

Bilge sözler veya insanlık öğretileri arasına girebilecek kadar önemli ve değerli bir görüş gerçekten, bence.

Hepimiz bunu aşabilirsek, eminim ki her bir şeyi çok daha objektif değerlendirebiliriz, dolayısıyla her şey çok daha iyi şeylere dönüşebilir, diye düşünüyorum.

Her ne kadar olabildiğince zaten her şeyi iyi analiz etmeye çalışıyor olsam da felsefe olarak edindiğim şeyler arasına -zihnimde yer edecek böyle manidar bir söz- kazandırmış olduğunuz için kendi adıma çok teşekkür etmek istedim naçizane.

bunu yazmayan olsa sasardim zaten.
neden gencecik bir kadin sizin babannenizin tarzi giyinmek zorunda olsun?

ayrica benim babannem cengelli igne kullanirdi, turban desem anlamini bilmezdi. basortusunun kelebek sklinde olmasi gerektigi kuralini kim koyuyor?

nasıl bir orduevi ve kampmış ki oralar, bize tolerans göstermişler, hayır general de değil eşim ki ondan diyeyim, olsa olsa hürgeneral olur

bu yerlerde çeşitli kurallar var mı? var.

saç sakal traşı kuralı var mı? var.

deniz kenarı kampı olsa bile, bir çok yere bikini, mayo ile girmek yasak mı? yasak.

kamp içinde hız sınırı var mı? var.

o zaman, insanlar müsaade etsin de, saçın yine kapalı olsun ama, lütfen artık insanların çoğunluğu tarafından siyasal bir simge haline getirilmiş olan türban şeklinde değil, anneannelerimizin babaannelerimizin örtüsü olan, baş örtüsü ile örtün saçlarınızı demek de olabilsin.

anlamadığım, bizim aile büyükleri hacı. onlar türban takmaz, örtü ile örter. gariplik var, hacılıkları tehlikeye düşer mi acep

kelebek şeklinde olmalı demedim, kendi anneannemin nasıl örttüğünü yazdım. bana gösterir misiniz, nerede kelebek olmalı kardeşim demişim? şekle mi vurgu yapmışım? yoksa türban ve baş örtü farkına mı?

Türbanda bazı kurallar vardır arkadaşlar.
Başörtüsü derken normal bağlanan bir örtüden bahsedilir.
Türban dersek iğneyle tutturulanlar, farklı bir bağlayış biçiminin çoğu kadında başgöstermesi sayılabilir.
Bunların yasaklanmasının sebebi; hani bir örgüt kurulur ya da eylem yapılırken tek tip giyinme tarzı vardır veya aksesuarlarla bu işlem yapılır.
Bunu çağrıştırması dolayısıyla yasaklanmıştır.
Düşünün 15 tane turuncu bluz giymiş birileri ya da aynı renkte ve şekilde bağlanmış başörtüler, ister istemez bir örgütlenmeyi çağrıştırıyor.
Bunda yanlış anlayacak birşey yok lütfen yanlış anlaşılmasın.
Ben işim gereği paşa eşlerine bizzat sorup öğrendim bu konuyu.
Bu arada asla karşı değilim tesettüre,müslüman ülkede yaşıyoruz,insan dinini de dilediği gibi yaşamalı.
Keşke olmasa böyle şeyler ama maalesef var

Son düzenleme:
Lütfen ama lütfen tartışmayın, konu giyim tarzlarımız değil, olmamalı da.

Bu arada bugün gündüz de yazdım, taksim gezi grubu Arınçtan bazı taleplerde bulundu.

Gezi parkı mahkeme kararının uygulanması zaten listenin en başında, akabinde direnişin ilerlemesiyle, hak ve özgürlüklerle alakalı talepler.

Bu talepler yerine getirildiği , sağduyulu bir şekilde karşılıklı anlaşma sağlandığı, başbakan halk ile ilgili üzerine düşen görevleri yaptığı takdirde direniş elbette bitecektir.
Bitmelidir. Hiç birimizin pembe hayalleri yok.

Ve tabi bir de dilenmesi gereken özürler var.
Cesurca haberciliğini, insanlığını yapmış tüm habercileri ve kanalları tenzih ederek söylüyorum, Türk medyasının, Türk polisinin ve hükümetin bu halka karşı bir özür borcu vardır.

Bunlar olmadığı takdirde bu direniş amacına ulaşmamış olacak, ölen öldüğüyle, kalan saldırıya uğradığıyla kalacaktır.

Konuyla ilgili fikrim son olarak budur.
Konu baş örtüsüne falan geldi, kapatılmadan yazayım dedim

Son düzenleme:

yazdiginizin ne manada oldugu cok acik. benim babanneme ve anneme esarplarini bozup soylediginiz sekilde yapmalari sart kosulmustu zira. ustelik torene de katilmiyorduk sadece gorus gunuydu.

herneyse ...

ulkemiz daha aydinlik gunler gorur insallah. siddetin hicbir turunun olmadigi. ozgurluklerin herkes icin oldugu.

Orduevlerinin belirli kılık kıyafet kuralları vardır.Benim uzun saçlı erkek arkadaşlarım da giremiyordu mesela.Bu konuda gereksiz alınganlık yapılıyor bence.Neyse konudan sapmayalım

medcezir, benim de haz etmediğim birisi geldi bu yüzden ben de gidiyorum, şimdi yine çok ulvi ve süslü cümlelerle yazar engin düşüncelerini. en son reputable isimli arkadaşımız yazmıştı, o arada yazan olursa, yani benim bu msjım üstünde yorum olursa, üstüne alınmasın.

reputable, anlaşamıycaz ama son kez bir şey söylemek isterim, amaç saçının görünmesini engellemekse, bir kişi neden "hayır, baş örtüsü olarak kullanmıycam, reddediyorum" desin? baş örtüsü saçı açıkta bırakmıyor sonuçta. iyi geceler.

isteyen istediği şekilde giyinsin
bana karşı değillerse ben de kimseye karşı olamam.
deyip bu mevzuyu paketleyelim

Ya arkadaslar yapmayin Allah askina, istirham ediyorum.
Tamam kim ne düsünüyorsa düsünüyor.
Giyim konusunu gecelim.
Konu kapanirsa kendimi meshul tutacagim.
Keske medcezirin sorusuna cevap vermeseydim diyecegim.
Konu ülkenin bu eylemlerden gördügü zarar ve yakip yikmanin ne kadar dogru oldugu.
Gecmiste gördügüm seyleri dile getirdim.
Sizce böyle birsey yoksa yok.
Ne siz beni olmadigina ikna edebilirsiniz, belli ki nede ben sizi olduguna ikna edebilirim.
ZAten böyle bir kaygimizda olmamali.
Kim neye inaniyorsa inaniyor.
Birakin lütfen uzamasin.

Tabii ya biz hep böyle simgesel boyutlar arayalım , hiç boş durmasın dimağımız ?

Onun sakalının şeklinin altında ne var , bunun iğnesi kaç tane ve bunlar kaç tane olunca neye hizmet ediyor ? Diğerinin 8 piercingi acaba yeni bir tarikat mı ?

Ben insanlara uzun yıllardır böyle bakmıyorum , herkese tavsiye ederim .Yani ne yapalım şartlar bizi bu hale getirdi bahanesinin ardınada sığınmıyorum .

Güzel bak , güzel gör . Hani sayfalardır yazılıyor ...

Dokunma ......hakkıma !
Dokunma ......hakkıma !

Dokunmamayı istemek kadar dokundurmamayı da bilmek gerek bence . O zaman sokaklar bayram havasına dönecek işte .

Bugün içinde bulunduğumuz direniş sürecinden zaferle bahsedenler , şimdi '' ee müsade edin de o kadarcık da istesinler '' diyebiliyorsa ; o , o kadarcıkların sınırını kim belirliyor bilmek isterim ?

O kadarcıklara göre insanlar sokağa dökülüyorken , herkesin o kadarcığı kendine olmamalı değil mi ?

Sağduyu .... Ne güzel şey ne kadar lazım .

Nedir bu öfke?
Düşman mıyız?
Ben fikrimi yazmadım diye belirttiğim zaten konuda.
Lakin bu konular zaten bu yüzden çözümlenmiyor.
Tartışma kavgaya dönüşüyor, çünkü cevaplar ya alaylı ya öfkeli.
Çok ilginçtir ki taraf tutmayan,ortaya yazılmış bir yoruma böyle cevap alıyorum.
Ne sağduyusundan bahsediyorsunuz?
İyi okudunuz mu gerçekten...

Öfkeniz sizde kalsın lütfen, kimseye bulaştırmayın bu gece...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…