Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mübarek gece birbirimizi kırmaya gerek var mı?

eger ki bu basortusu dediginiz seyi
universite yillarimda okulda takabilseydim, inanin bayram ediyor olurdum.

ama sivilken sadece bir ziyaret gerceklestiriyorken silahlari guvenlige birakir gibi igneleri cikarmaya sevinemeyecegim.

yazacak cok sey var ama daha fazla polemige girip ilk banimi almak istemiyorum. sadece insanlarin tarafsiz dusunebildigi, birbirinin ozgurlugunu kendi ozgurlugu kadar onemseyebildigi utopik bir turkiye hayalime geri donuyorum.

Alkol yasağına da karşıyım, türban yasağına da...
Amaç özgürlükse yasakların hiçbiri olmamalı.
İşimize geldiği gibi bu yasak olmalı, bu olmamalı tavrında olmamalıyız...

Yok arkadaşım ne düşmanlığı ?

Ne öfkeliyim ne alaylı , cidden değilim . Üstelik size de yazmadım . Konunun ilk açılış noktasına yorumumdu bu . Tamamen yanlış anlama.

Öfkemi değil , iyi niyetimi ve samimiyetimi bulaştırmak isterim bu mübarek gecede . Fikrimi yazdım sadece konu açılmışken , kimseye değil , bu konuda toplumdaki genel kanıya gönderme yaptım .

Zaten yeri de değil bunu tartışmanın , anlaşıldım şimdi dilerim ?

Tabiki gerek yok. Mune allah sanada sabir versin. Kandilin mubarek olsun bu arada.
Ama bazi degerler hakkinda konusurken insanlar haddini asmamali oyle degilmi.
Neyse sustum ben sabrimi cektim oturdum. Taskinlik bana gore degil.
Konu daha fazla uzamadan kapanmali. Yoksa guzelim topimizdende olacagiz.

Simgesel boyutlar deyince benim yazımda onu içeriyordu, o yüzden şaşırdım.
Yoksa asla polemiğe girmek, birilerini mutsuz ederken mutlu olmak değil amacım.
Sadece rahatça fikir alış verişi yapalım ve dinleyelim istiyorum birbirimizi.
Bu aralar hepimiz hem kırgınız birilerine ve öfkeliyiz, bu tür yanlış anlaşılmalar olacaktır.
Yanlış anlaşıldıysam kusura bakma

Yok munecim , kendi adıma tamamen yanlış anlaşılma ya da kendimi yanlış ifade etme .

Elbette hem bu gece de hem bu günlerde , her zamankinden daha fazla birbirimizi anlamaya ve dinlemeye ihtiyaç varken hele .

Ne kötü yanlış anlama ve anlaşılma böyle olsun arkadaşım .

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan gençlere kim olduklarını sordu. İşte Taksim Gezi Parkı protestolarına katılanların kimliği:

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, 20 saatte 3 bin eylemciye sorduğu sorulardan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Protestocuların yüzde 70'i Başbakan'ın iddia ettiği gibi kendisini herhangi bir siyasi partiye yakın hissetmiyor. Yapılan anketten çıkan bir diğer sonuç da Taksim Gezi Parkı eylemlerine neden olan asıl konu iktidarın otoriter tavrı... Eylemciler kendilerini daha çok "Özgürlükçü" olarak tanımlıyor. Anketten çıkan sonuçlardan bir diğeri de eylemcilerin protestolar sonunda beklediği en önemli şey "Özgürlüklere saygı"

Geçtiğimiz cuma gününden beri devam eden eylemlerle ilgili gerçekleştirilen ilk araştırmanın özet sonuçları açıklandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim elemanları Esra Ercan Bilgiç ve Zehra Kafkaslı tarafından hazırlanan ve online ortamda toplam 20 saatte üç bin eylemci tarafından cevaplanan anketin sonuçları, eylemci kitlenin kimliği ve talepleri konusunda net ipuçları veriyor.

Gençler ve partili değiller

Yayınlanan ilk sonuçlara göre, eylemciler belirli bir siyasi parti mensubu veya yandaşı değil.

Eylemcilerin yüzde 39.6’sı 19-25; yüzde 24’ü 26-30 yaşları arasında ve yüzde 75.8’i eylemlere sokağa çıkarak katıldı. Yüzde 53.7’si daha önce hiç bir kitlesel eyleme katılmayan protestocuların yüzde 70’i kendini hiç bir siyasi partiye yakın hissetmiyor. Yüzde 14.7’si bu konuda kararsızken yalnızca yüzde 15.3’ü ise kendini bir siyasi partiye yakın buluyor.

Sokağa çıkma nedeni iktidarın otoriter tavrı

Hangi gerekçelerin protestolara destek vermelerinde ne derecede etkili olduğu katılımcılara soruldu. Katılımcılardan her bir gerekçe için "kesinlikle katılıyorum", "katılıyorum", "kararsızım" ve "katılmıyorum" seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi.

Buna göre, protestolara destek vermelerinde iktidarın otoriter tavrının etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 92.4'le birinci sırada.

Polisin protestoculara uyguladığı orantısız gücün etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 91.3,

Demokratik hakların ihlal edilmesinin etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 91.1,

Medyanın suskunluğunun etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 84.2

Ağaçların kesilmesinin etkili olduğuna kesinlikle katılanlar yüzde 56.2.

Bağlı bulunduğu siyasi hareketin yönlendirmesiyle eylemlere katıldığını söyleyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 7.7 düzeyinde.

Kendilerini 'özgürlükçü' olarak tanımlıyorlar

Ankette, hangi nitelendirmelerin kendilerini tanımlarken ne derecede geçerli olduğu katılımcılara soruldu. Katılımcılardan her bir nitelendirme için "kesinlikle katılıyorum", "katılıyorum", "kararsızım" ve "katılmıyorum" seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi.

Buna göre protestolara katılanlar en çok “Özgürlükçü” nitelemesinin kendilerini tanımlarken geçerli olduğunu düşünüyor.

- "Özgürlükçüyüm" seçeneğine kesinlikle katılıyorum diyenler yüzde 81.2.

- Bunu yüzde 64.5 oranındaki kesinlikle katılıyorum cevabıyla "Laikim" seçeneği takip ediyor.

- "Apolitiğim" seçeneğine katılmıyorum diyenlerin oranı yüzde 54.5.

- Protestolara destek verenler arasında, kendilerini tanımlarken “Ak Parti seçmeniyim” nitelemesine katılmıyorum diyenler yüzde 92.1 oranında.

- "Muhafazakarım" seçeneğine katılmıyorum diyenlerin oranı ise yüzde 75.0.

Özgürlüklere saygı istiyorlar

Protestoların sonucunda ne olmasını istedikleri katılımcılara soruldu. Katılımcılardan her bir öneri için "kesinlikle katılıyorum", "katılıyorum", "kararsızım" ve "katılmıyorum" seçeneklerinden birini işaretlemeleri istendi. Direnişçilerin "kesinlikle katıldığı" cevapların oranı şöyle:

- "Polis şiddeti dursun” yüzde 96.7,

- “Bundan sonra özgürlüklere saygı gösterilsin” yüzde 96.1,

- “Yeni bir siyasi parti kurulsun” yüzde 37.

- Sonuçlara göre “Askeri müdahale” olmasını isteyenlerin oranı ise çok düşük. Bu fikre kesinlikle katılanlar yüzde 6.6, katılanlar ise yüzde 2.3. Darbeye karşı olanlar ise yüzde 79.5'la ezici çoğunluğu oluşturuyor.

Kaynak: Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılanlar kim? Haberi

Bu anketi ne kadar doğru bulursunuz, ne kadar itibar edersiniz bilemem ama paylaşmak istedim, aslında yazacak çok şeyim var ama susma hakkımı kullanıyorum

Konu Gezi Parkının sonuçlarıyken Başörtüsüne nerden geldi anlamış değilim ama size gerçekten Milletçe çıkarabileceğimiz bi sonuçtan bahsetmek istiyorum.

Gazete ilanında gördüğünüz kişi arkadaşımın kardeşidir. 3 yıl önce Hatay-İskenderunda Şehitlik mertebesine erişti. Hatta İzmir'de yaşayanlar bilirler. Göztepe köprüsünün adı Şehit Oğuz Kerem Erbay'dır.

Bu olay yaşandığında babası Ekrem Erbay cenazeyi almaya gittiklerinde Vatanı uğruna şehit düşen evlatlarını bir gram gözyaşı dökmeden,metanetlerini koruyarak teslim aldılar. Videosunu bulup izleyebilirsiniz. Ki ne kadar acı bir olay olduğunu söylemem gerek yoktur herhalde.

Ayın 3. de bu gazete ilanını gördüğümden beri niçin demekten kendimi alamıyorum. Bu konu hakkında söylemek istediğim çok şey var ama artık ne yeri ne de zamanı.

Yani gezi parkı olayı aslında bir kırılma noktasıdır ve amacı saptırmadan, güzel sonuçlara ulaşmalıdır. Belki giden Can'lar geri gelmez ama en azından yattıkları yerde huzur bulmalıdırlar. Ve Bu Ülke Kimsenin Babasının Çiftliği Değildir.

ray rayim Allah şehitlerimize rahmet etsin.
huzurla yatmaları temennisiyle..

ben de iyi geceler dileyip cıkayım.

ray rayim Allah şehitlerimize rahmet etsin.
huzurla yatmaları temennisiyle..

ben de iyi geceler dileyip cıkayım.

Amin canımm benimm. Rabbim hiç bir aileye böyle bir acı yaşatmasın.

Kerem ve niceleri aramızdan göçüp gitsede kardeşleri meydanlarda.. Ben bu sefer umutluyum.

İyi geceler tatlımm

Ray_Ray,
kırılma noktası olduğu konusuna katılıyorum, yalnız bu benim fikrimdir, okuyanlar katılır veya katılmaz, bu kırılma tek bir partiye yüklenmemeli, aslında günlerdir satır aralarında da dile getirmeye çalıştım, konuyla ilgili direk yorumlarımda, 80 sonrasından itibaren bir birikim bu, ben 60 kuşağını bilmem ama 72 doğumluyum, 80'leri bilirim, o dönemleri yaşayan veya tarihten öğrenenler şöyle bir hafızasını tazelesin, kimler geldi kimler geçti.

Çok şey yaşandı, çok şeye ya sabır çekildi, yıllarca birikenler, Ağaçlarla vücut buldu.

Mune bence önemli bir anket bu.
Önemli veriler, önemli sonuçlar.
Bugün sokaktaki sivil direnişçilerin profili.
Elbette üç aşağı beş yukarı yanılma payı olabilir.

Teşekkürler paylaştığın için. Herkes inceler umarım.

Canım benim, Allah gani gani rahmet eylesin.
Bu kardeşimize ve bu vatan için kendini feda eden tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Yazdıklarına da son derece katılıyorum, munenin de dediği gibi 80 lerden beri ülkenin sürüklenilmeye çalışıldığı nokta, 12 yılın birikimi...
Gezi parkında son buldu.

Çok haklısınız. Tek bir partiye yüklemek yanlış olur. Bu konu da da çok şey yazılabilir fakat biliyorum ki siyasi konuşmalar yasak :) Herkesin anladığı ama İktidar ve muhalefetin anlayamadığı tek şey ise artık Halkın daha bilinçli olmasıydı. Bundandır ki 'çıkışa gel' ve bunun bir çok söylemlere başvuruldu. Bunlar hep şaşkınlıktan bence.

Ben o dönemlere yetişemedim fakat az çok gerek büyüklerimizden duyduk,dinledik gerek araştırdık ve fikir sahibi olduk. İsterim ki bir daha yaşanmasın bu olaylar.

Özetle Bizdeki bu ağaç sevdası , zamanında astığınız "FİDANLAR" içindir..

Edit: Son cümlem o dönemleri yaşayan insanların buna göz yumması gibi algılanmaya sebebiyet verebilir. O yüzden açıklama gereği duydum. Zira yeterince hassas dönemlerden geçiyoruz. Son sözüm o zaman ki olan yanlış düzen ve iktidaradır.

Son düzenleme:
beni dün gizli numaradan aradılar.
RTERDOĞAN ve K.KILIÇTAROĞLU ile ilgili anket yapmak istiyormuş.
nereden arıyorsun dedim birşey söyledi anlamadım birkaç kere anlamadım dememe rağmen ağzında lafı yuvarladı
bende ankete katımayacağımı söyledim.başka aranan var mı acaba

Amin canım.Vatanı uğruna bu yüce mertebeye ulaşan tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.Rabbim kimseye bu acıları yaşatmasın.

Ve artık istiyoruz ki güzel, umut dolu yarınlar görelim hep birlikte..

Bence artık konuları, yaşananları bireysel ele alıp alınganlıklar yapmak yerine geniş düşünmeliyiz, benim giyimim, benim alanım değil, bizim haklarımız, biz kimiz biz halkız, her renkten, her görüşten, ayrılmadan, birbirimizin haklarını savunup birbirimizin hakları için çaba sarf etmeliyiz, geniş düşünmeliyiz biz bugün mü bu hale geldik yoksa geçmişten itibaren miydi içimizdeki ateş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…