Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
peki arkadaşım varsın türban olsun türban takıyor diye bu tür bi ayrımcılığa maruz kalmasını mazur mu görüyorsunuz acaba??:44:

Yalnız biraz taraflı yazdıklarını da belirtmem gerek:26:

sonuçlardan biri : dünya bizi konuşuyor.eylem başladığından bu yana yapılan haberlerden bazıları :

BBC: Türkiye İstanbul ve Ankara'daki protestoların hasar tespitini yapıyor Türk polisi iki günlük protestolarda 900'den fazla kişiyi gözaltına aldı. Bu iki günlük protestolar Türkiye'de yıllardır görülen en kalıcı hükümet karşıtı patlama oldu.

EL CEZİRE: Türkiye'de toplu protestolar devam ediyor İstanbul'da yapılacak bir projeyle ilgili tepki Erdoğan hükümetine karşı öfkeyi açığa çıkarırken ülkede iki gündür kargaşa yaşanıyor.

NEW YORK TIMES: Protestolar Türkiye geneline yayılırken polis geri çekildi Başbakan Tayyip Erdoğan hükümetine karşı protestolar Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'un dört bir yanında sürerken başkent Ankara dahil diğer şehirlere de yayıldı.

WALL STREET JOURNAL: Türkiye'de protestolar genişliyor, çevik kuvvet geri çekiliyor Türkiye'de hükümet karşıtı gösterilerin kapsamı genişlerken 100 binden fazla protestocu ülke genelinde sokaklara dökülmesiyle Başbakan Erdoğan çevik kuvveti İstanbul'un simgesi Taksim Meydanı'ndan çekmek zorunda kaldı.

REUTERS: Türkiye'de çatışmalar üçüncü gününe girerken protestocular pes etmiyor İstanbul ve Ankara'da pazar sabah erken saatlerde protestocular ateşler yakıp polisle çatıştı ancak sokaklar Türkiye'nin yıllardır gördüğü en sert hükümet karşıtı protestoların ikinci gününün ardından genel olarak sakindi.

WASHINGTON POST: Binlerce hükümet karşıtı protestocu polisle çatışmaların ardından İstanbul'un meyda (Haber: Associated Press) Arap Baharı'nı hatırlatan bir ortamda, hükümet karşıtı bir protestoya yönelik müdahalelerin şehir sokaklarını biber gazı bulutu altındaki bir savaş alanına döndürmesinin ardından dün binlerce kişi İstanbul'un en büyük meydanına akın etti.

Son düzenleme:
Hizmetin hic degeri yok bu ulkede.
Surekli ov, sak sak yap , sirtini sivazla ama hic hizmet etme. Ozaman bas ustunde olursun
Musteri memnuniyetini en iyi ters kullananlardaniz ben onu anladim.
Benim gorusum.

Yargıçlar sendikası...
Misal sigara içenleri "kafese tıkılmış" göstermeleri garibime gitti.
Ben eskiden bir lokantaya arkadaşlarımla gidip yemek yiyemezdim. O duman altı yerde bir kaç saat durunca bir hafta hasta yatardım, başım ağrır, boğazım şişer ve sürekli öksürürdüm.
Yani sigara içenin zararı sadece kendisine değil ve bir çok insanda da "içebilir miyim rahatsız olur musun?" diye sorma nezaketi yok.
Bu hükümetin ayakta alkışladığım bir işidir.
Yani takdir edilesi işleri de var elbette ki ancak bir elin parmaklarını geçmez bana göre.
Zaten herkesi memnun etmek mümkün değildir ama önemli olan artıları ve eksileri karşılaştırınca artıların fazla olmasıdır.

Ben de bir asker çocuğu olarak bunu doğrulayabilirim şahit olduklarımdan. Başörtüsü değil türban yasaktı. Hatta hiç unutmuyorum bir gün Gata'ya girerken bir kadından örtüsünü başörtüsü tarzında bağlayıp içeri girebileceğini söylemişlerdi o da öyle yapmıştı. Ha bu ne kadar doğru bilemem tabi onu tartışmam burada. Yalnız eskiden yaşananlar bugün de bize yapılıyor söylemeden edemeyeceğim. Herkes kendi penceresinden görüyor tabi ama, ben de sırf asker eşi olduğu için tam 3 kez ehliyet sınavından kasıtlı olarak bırakılmış birini biliyorum. Partiye ve görüşlerine yakın olmadığı için yazılı sınavları geçip de girdiği tüm mülakatlardan eli boş dönen tanıdığım var. Bir de hükümet ve yasaların haricinde sokaktaki insanların da tavırları hiç hoş değil. Bizzat yaşadığım için anlatıyorum, ben de annem de başımız açıktır ama tatil yerleri dışında ne mini giyeriz ne dekolte ne açık saçık her neyse. Bir gün sokakta giderken annemle ikimizin önünde orta yaşlı bir adam durdu ve bize "yanacaksınız" dedi. Bunu yapmaya hiç ama hiç hakkı yok. Öss'ye hazırlanırken de muhafazakar denilen dershanelerden birine gidiyordum, sonradan öğrendim öyle olduğunu. Orada da bana neden başını örtmüyorsun Allah'a şirk mi koşuyorsun diyenler az değildi.
İki tarafa da yapılanlar çirkin şeyler (taraf diyorum kusura bakmayın başka nasıl anlatacağımı bilemedim) ama lütfen tek taraflı bakmayalım, farklı bir fikir katmak için yazdım sadece.

evet hizmet; eğitim sistemini mahfetmeleri gibi, eğitimde her sabah kalkıp farklı açıklamalar yapmaları gibi, binlerce öğrenci ve öğretmeni sürekli mağdur etmeleri gibi, tek tip düşünen(hatta düşünmeyen itaat eden) çocuklar yaratma çabaları gibi, sanat düşmanlığı gibi, sanat düşmanlığı ne demek, kendini ifade etme demek

resmen eğitimdeki politika, "sakin ol yiğen su akar yolunu bulur" şeklinde

Son düzenleme:
ha bi de bilim var, daha doğrusu bilim yok

bilime bakış açılarıda; Allahın işine karışılmaz boyutunda

gıda güvenliği ve gdo konularınada hiç girmeyim

Son düzenleme:
Sonuçlarından biri Suriye sınırında bir kaç gündür yaşanan sıcak gelişmeler olabilir mi?
Kaç gündür ufak çatışmalar yaşanıyor, barış sürecini etkilemeyeceği söyleniyor ama ACABA?
Bu durumu fırsat bilenlerin olduğu çok açık.
Eylemi sonuna kadar destekliyorum ama evet artık on gün oldu ve sapla samanın ayrılması gerek.
Kimdi hatırlamıyorum ama birinin çok güzel önerisi olmuştu: "eylemi 19.30'da bitiriyoruz, bundan sonra eyleme katılan bizden değildir". Çok makul bence, böylece gerçekten iyi niyet gösterilmiş olur. Fırsatçılar da faydalanamamış olur.

Arkadaşlar zaten burada da belirttiğimiz gibi elbette herkesin kendince yanlış bulduğu, rahatsız olduğu uygulamalar var.
tek tip değiliz ki elbette herkesin hassasiyet duyduğu konular farklı olabilir.
ve herkes tepkisini kanun kural çerçevesinde başkalarına zarar vermeden gösterebilir.
zaten bugün yapılanda bu. tepkilerimizi burada birbirimize göstermenin, bazı konularda ikna etmeye çalışmanın bi anlamı yok.
pek çok kişinin mağdur olduğu durumlar var ve olmuştur.
burada bu konularla birbirimizi kırmayalım. biz çeşitliliklerimizle birbirimizi sevip mir millet olduk.
bugün konuştuğumuz konu bu olayların artık ne eylemcilere ne polise ne de geri kalan halka zarar vermemesi için ne yapabileceğimiz.
bir anda geldiğimiz nokta gerçekten hayret verici. insanlar haklarını aramak istedi diye bu kadar kayıp...
bana her şeyin pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterdi. bence bu çoğunlukla olayları tırmandırmak isteyen art niyetli kimselerden dolayı oldu.
iki taraflı hatalardan bahsetmiştik. bugün polis, yönetimdekiler geri adım attılar.umarız başbakanda tatmin edici şeyler söyler.
ama karşılık olarak eylemci arkadaşlarında artık beklemesi kanaatindeyim.
tepkinizi gösterdiniz, taleplerinizi ilettiniz, karşılık olarak adımlar atılmaya başlandı.
zaten bundan sonra sonucu beklemek gerek. bu arada da olaylar tırmanmasın diye biraz çekilmek gerek diye düşünüyorum.
farklı olaylar çıkmasından , kardeşin kardeşe zarar vermesinden endişeleniyorum. dün Rize de yaşananlar gibi...
bu duruma gelmeyelim arkadaşlar. zaten elinizden geleni yaptınız. eylemi bitirmek vazgeçmek anlamına gelmiyor ki.bununla herşey bitecekmiş gibi algılamayın sadece ortalık yatışsın istiyoruz.

geçen hafta perşembe başladı sen pazartesiden bahsediyorsun,onca gün nerdeydi medya...göz var göz neyi tartşıyorsunuz hala ayan beyan ortada herşey

Sonuçlarından biri: Adana’da Gezi Parkı göstericilerine müdahale sırasında eylemcileri kovalayan Komiser Mustafa Sarı, yapımı devam eden 5 metre yüksekliğindeki alt geçit köprüsünden düşerek ağır yaralandı. Komiser Sarı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

işte bi örnek daha. ne gerek var arkadaşlar daha fazla kayba...
gözümüzü bu kadar karartmayalım lütfen.

Şubat 2013 de Bulgaristan da da benzer bir olay yaşanmıştır onların sebepleri bize göre daha basitti bence elektrik faturası sadece,

Bulgaristan'da tasarruf tedbirleri ve yüksek elektrik faturaları nedeniyle ülke genelinde düzenlenen protesto gösterileri hükümetin istifa etmesine neden oldu. Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifa ettiğini açıkladı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov parlamentoda yaptığı konuşmada, "Polisin insanları darp ettiği bir hükümetin lideri olmak istemiyorum" dedi.

Ülke genelinde yüksek elektrik faturalarının protesto edilmesi sonrası, elektrik dağıtımı yapan firmalardan birinin lisansının iptal edileceği ve elektrik fiyatlarının yüzde 8 indirileceği açıklanmıştı.

Protestocular elektrik dağıtımının yeniden kamulaştırılması çağrısında bulunmuştu.

Dün 5 yaşındaki oğlum ''anne bu ülkeyi polislermi yönetiyor,valla bende onlara bir gaz bombası atarım kafalarına gelir''dedi.Çok güzel hareketler bunlar diyorum.yoksa koyun koyun gidiyoruz...

adana da komser şehit oldu haberinin devamı :

İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla dün de adana da yürüşler düzenlendi. Saat 23.00 sıralarında Adana Ak Parti İl Başkanlığı önünden geçen yaklaşık 500 kişilik grup, "Hükümet istifa" sloganları attı. Ak Parti İl Başkanlığı önünde önlem alan polisin, dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen protestocular bekleyişlerini sürdürdü. Grubun içinden zaman zaman polis araclarına taş atılması tansiyonu yükseltti.

POLİSTEN 'SİZLERİ SEVİYORUZ' ANONSU

Bunun üzerine polis araçlarından eylemcilere, "Provokatörlerin oyununa gelmeyin, sizleri seviyoruz. Eyleminiz kanunsuzlaşmak üzere" anonsları yapıldı. Yaklaşık 45 dakika boyunca uyarı anonslarını sürdüren polis, grubun dağılmaması üzerine TOMA araçlarıyla tazyikli su sıkarak müdaha etti. Ardından dağıtmak üzere göstericileri kovalamaya başladı.

geçen hafta perşembe başladı sen pazartesiden bahsediyorsun,onca gün nerdeydi medya...göz var göz neyi tartşıyorsunuz hala ayan beyan ortada herşey

Kac defa soyleyecegim acaba abim yayin yonetmeni. Gercekleri gozumuzle yeterince goruyoruz hanimefendi. Konusma tarzinizada dikkat edin!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…