- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
ben dedi demedim ki .yazdıklarımda gerginlik yaratacak bir şeyde yok.istediğinizi düşene bilirsizniz bende istediğimi düşünebilirim.ayrıca daha fazla gerginlik olmaması adına bir dahaki alıntınızı cevaplamıcam alıntı yapmasanızda cevaplamıcam ...
az önce izledim. eylemcilerin haklı istekleri olduğunu fakat aralarında farklı amaçlar için uğraşan kimseler olduğunu yurtdışından da olayları farklı yansıttıklarından bahsediyordu.Fetullah Gülenin açıklamalarından sonra eyleme daha net bakabiliyorum.
Bu arada sizce bu ne demek?Eki Görüntüle 729343
Resmen hakaret değil mi?
az önce izledim. eylemcilerin haklı istekleri olduğunu fakat aralarında farklı amaçlar için uğraşan kimseler olduğunu yurtdışından da olayları farklı yansıttıklarından bahsediyordu.
Düsüncelerimi yazacagim acik ve net.
Kimseyi kirmak degil niyetim.
Türkiye de yasamiyorum.
3 cocuk annesi, yüksek ögretim görmüs, kendi isine sahip biriyim.
Müslümanim, basörtülü degilim, dinimi kendimce yasiyorum, objektif olmaya calisiyorum.
Kendimi tanittim ki paylasacagim düsüncelerimi degerlendirirken gözönündebulundurulsun diye.
Simdi;
Son bir haftadir ülkede gözle görülür derecede kargasa var, hatta ölümler oldu.
Nedeni sorulunca? Agaclar icin denildi.
Polis belki gerekli oldugunu düsündügü icin, belki insanlari dagitmak icin güc kullandi.
Eylem cevre icindi ama cevre yakilip yikilmaya baslandi.
Hani cevre icindi nedenilince, simdiye kadar bu hükümetin yaptiklari icin, alkol yasagi icin sunun icin bunun icin denildi.
Borsa calkalandi, ekonomi tökezledi, 6 milyarlik yabanci sermaye ve büyük umutla beklenilen 2020 olimpiyatlari uctu.
Esnafin cami cercevesi indi.
Basbakan " tencere tava hep ayni hava, bunlarin niyeti baska" dedi restini cekti.
Evet niyeti baska olanlar oldukca coktu ama rest cekmeden dinlemeliydi, hata yapti.
Ama olan ülkeye oldu, halk dahada inatlasti, ortalik provakatör doldu ama insanlar kendi evini yakmaktan cekinmedi.
Simdi sizlere sulari soruyorum!
Ben Türkiye de basörtülü oldugu icin okuyamayan, zar zor okuyup okulunu bitirince diplomasini almak icin okula gidince dekanin odasindan kovulan genc kizlar gördüm!
Ben basörtülü oldugu icin oglunun yemin törenine alinmayan (dikkatinizi cekerim oglu bu vatan ugruna, ölüm pahasina göreve gittigi halde) yasli kadinlar gördüm.
Ben " benim memurum isini bilir" diyerek rüsveti yasallastiran basbakanlar gördüm.
Ben, futursuzca kamera karsisina cikip " cumhurbaskani yüzüme dosya firlatti" deyip ülkeyi bir gecede %200 fakirlestiren basbakanlar gördüm.
Ben, gece vakti evlerinden alinip, ertesi gün " sorgu zayiati" denilerek evinin önüne ölüsü atilan gencler bilirim.
Ben sadece esi basörtülü diye meslegi elinden alinan yüzbasilar gördüm.
Ben " ben sizin bacinizim" deyip ülkeyi soyup sogana ceviren basbakan gördüm.
Ben, Atatürk ün ismini arkasina siginarak her türlü pisligi yapan üst düzey yöneticiler gördüm.
Ben, bu halkin simdi verdigi vergiyi 10 sene, 15 sene öncede vermesine ragmen hicbir hizmet almadigini gördüm.
Ben , hastanede kuyruklarda ölen, hastasi rehin tutulan insanlar gördüm.
Ben, maasindan nema kesilen ama ödeme tarihi gelip gectigi halde ödenmeyen insanlar gördüm.
Ben, köy yolundan beter sehirler arasi yolar gördüm.
Ben 1 euro kac TL diye soran Almana 1500000 TL diyince yüzüme karsi atilan kahkahayi gördüm.
Ve ben saysam sayfalar yetmeyecek seyler gördüm
Peki söyler misiniz? Bu kisilerin itiraz hakki yokmuydu?
Zamaninda en temel hakki olan egtim hakki elinden alinan insanlar bile böylesine yakip yikmamisti.
Zamaninda rüsvet vermekten beli bükülen halk bunca yakip yikmamisti.
10 senedir sandiktan bu hükümet cikiyor diye, oy verenlere edilmedik hakaret kalmiyor.
10 senedir " seriat geliyor" cigirtkanligi yapiliyor.
80 senedir ülkeyi bir adim öteye götüremeyenlere bukadar tepki verilmedi.
Allah askina iyice bir düsünün, yarin kalktiginizda hükümet istifa etmis olsa, ülkenin gidisati nasil olur?
Bu soruyu cevaplayin.
Vereceginiz cevaba görede yolunuzu cizin.
Heee sanmayin ki iktidar propagandasi yapmak icin yaziyorum bunlari.
Yaziyorum cünkü iyice bir düsünmenizi istiyorum.
Elbette ki sesinizi cikaracaksiniz.
Elbetteki eylem hakkinizi kullanacaksiniz.
Ama yakip yikmadan cünkü o yakip yikmaya baslarsaniz o yangin tüm ülkeyi kaplar ve icinde sizde yanarsiniz.
Nasil mesela?
Gruplar olusturup, hükümet ve Cumhurbaskani ile görüserek.
Imza toplayarak.
Ama yakip yikmak demek demokratik ortam istegini antidemokratik yoldan kazanmaya calismak demektir.
şu an kamuda görevliyim,yaklaşık bir yıldır başörtülüyüm. takmak için kimseden izin almadım. sonra benim aklım bugüne kadar nerdeymiş dedim. bana bakan arkadşlarımdan bir kaçı benden cesaret alıp takmaya başladı. şimdi herkes başörtülü çalışıyor.sendikalar kıyafette özgürlük çağrıları yapıyorlar. burakın dileyen dilediği gibi gelsin, diyorlar. özgrülük bir toplum hareketidir. haklar verilmez alınır. ayrıca tavizde tavizi getirir. ayrıca bazı konuları bazı kalıplara koyup raflara kaldırmayalım, gün gelir lazım olur.
bu arada twitter gozaltılarıda serbest bırakılmıs..
bu arada twitter gozaltılarıda serbest bırakılmıs..
Yalnız bu çok büyük bir skandaldır , gözdağıdır.İleri demokrasinin de gerekleri bunlar sanırım.
Benim arkadaşım da gözaltına alındı.Tweetlerini okusam bunlar mı sebep dersiniz?
Bu eylemlerde en çok kanıma dokunan medya olmuştur.Bir gazeteci nasıl sansüre boyun eğer anlamam mümkün değil.
Zaten gözdağı ve korku salma amaçlı olduğu gün gibi ortadaydı.
Hayır neyle yargılanacaklar?
Traji-komik.
Ve soulun dediği gibi büyük skandal.
Nasıl böyle üstüste hatalar yapılabiliyor, aklım hiç almıyor.
Bu arada Komiser Mustafa Asariye Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.
Yönetimin bu baskıcı ve inatçı tutumuna bir son vermesini diliyorum.
Başbakan Tunus'taki basın açıklamasında geri adım atmadı.
haber linki : Erdoğan'dan geri adım yok - Milliyet
[h=2]Topçu Kışlası projesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "özür dileyecek misiniz?" sorusuna "Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. İş aşırı kullanılan gaz ise onunla ilgili gerekli üzüntümüzü dile getirdik." dedi
alıntı : milliyet[/h]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?