Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fetullah Gülenin açıklamalarından sonra eyleme daha net bakabiliyorum.

Bu arada sizce bu ne demek?

Resmen hakaret değil mi?

Neslimizin de restorasyona ihtiyacı varmış.Eee restore ediyosunuz ya yavaş yavaş.

Son düzenleme:

Yok gerginlik yaratılacak bir ortam yok ki burda zaten.
topiğin başından beri neredeyse tüm arkadaşlar ılımlı konuşmalar yapmaya çalıştılar.
bende onlardan biriyim.
cevap vermeme sizin tasarrufunuzda tabiki.

Fetullah Gülenin açıklamalarından sonra eyleme daha net bakabiliyorum.

Bu arada sizce bu ne demek?Eki Görüntüle 729343

Resmen hakaret değil mi?
az önce izledim. eylemcilerin haklı istekleri olduğunu fakat aralarında farklı amaçlar için uğraşan kimseler olduğunu yurtdışından da olayları farklı yansıttıklarından bahsediyordu.

daha ayrıntılı bilmiyorum haberde bu kısmını canlı sölyedi duyduğum kadarıyla

az önce izledim. eylemcilerin haklı istekleri olduğunu fakat aralarında farklı amaçlar için uğraşan kimseler olduğunu yurtdışından da olayları farklı yansıttıklarından bahsediyordu.

Ben Habertükten okudum satır aralarında da epey gider var.Anlayana tabi.

Hatta en dikkatimi çeken RTE'ye alttan alttan aman diler yardım istersen hallderiz demiş.

arkadaşlar yanlış anlamayın ben Fetullah Gülen'i destekliyor değilim. eleştirdiğim çok yönleri var ama bana göre orada bahsettiği haklı talebi olanlar ayrı ortalığı karıştıranları ayrı ele almış.

Uzun zamandır bu kadar memleketimin durumu objekif olarak yorumlayan bır yazı gormedım...

Her kelımesıne gercek demokrası adına herkes ıcın hak ve adalet adına ımza dıyorum....

harıka...

Erdoğan’ın dönüşünde, eylemlere ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın izlediği ‘tansiyonu düşüren’ tavır takınacağı öğrenildi. Erdoğan teşkilatlardan gelen yoğun talebe rağmen karşılama töreni istemedi.

Gerginliğe neden olan Topçu Kışlası Projesi’nin rafa kaldırılması da gündemde. AK Parti ’de son iki gündür yapılan değerlendirmelerde projeden geri adım seçeneği tartışıldı. Parti’de öne çıkan bu öneri, son kararı verecek olan Başbakan Erdoğan ’a sunulacak.

radikal..

paylasıldımı bilmiyorum

Canım gerilede kalmış, konu da kapanmış zaten ama cevaplamadan geçemedim.
Benim de kamuda çalışan baş örtülü arkadaşlarım var, gayet te takıyorlar senin gibi.
Ben bunu söyleyecektim lakin gereksiz bir tartışma ortamına mahal vermek istemedim.

bu arada twitter gozaltılarıda serbest bırakılmıs..

Yalnız bu çok büyük bir skandaldır , gözdağıdır.İleri demokrasinin de gerekleri bunlar sanırım.

Benim arkadaşım da gözaltına alındı.Tweetlerini okusam bunlar mı sebep dersiniz?

Bu eylemlerde en çok kanıma dokunan medya olmuştur.Bir gazeteci nasıl sansüre boyun eğer anlamam mümkün değil.

Gezi Parkı eylemi ve sonrasında yaşananlarla ilgili mesajlarına devam eden Fethullah Gülen, bugün de 'Hafife almayın. Yangın küçükken onu söndürmeye bakın' dedi.
Güncelleme:06 Haziran 2013 12:59

Fethullah Gülen, 10'ncu gününe giren Gezi Parkı eylemleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde yayınladığı mesajında polisin tavrını eleştirmiş ve ''Zulme zulümle karşılık verme'' demişti. Gülen, bugün de ''Hafife almayın. Yangın küçükken onu söndürmeye bakın. Bir karınca istilasına maruz kalmışsanız, karınca deyip geçmeyin. Çok defa onları hafife aldık. 'Bir avuç' dedik onlara..Onlara acımak lazım, şefkat etmek lazım'' dedi.

Gülen, Gezi Parkı ve kendi resminin kullanıldığı internet sitesinde şu açıklamaları yaptı:

Bir yerde bir haksızlığı bastırmak için elli türlü haksızlık yapıyoruz, elli türlü zulme giriyoruz. Elli türlü zulüm ve haksızlığa sebebiyet veriyoruz. Kinleri, nefretleri körüklüyoruz. Üstesinden gelinmez bir şeye sebebiyet veriyoruz.

HAFİFE ALMAK

Hafife almak, akıllı Mehmet'in işine benzer: Kırkı bir uçurumdan aşağı inmek için el ele tutunmuşlar, el ele tutunarak oradan inmek istemişler. Sonra hepsi çözülmüş, yere düşmüşler; otuz dokuzu ölmüş, birinin de kolu-kanadı kırılmış. Demişler, "Akıllı Mehmet ne oldu?" "Sormayın, demiş, az daha bir sakatlık çıkaracaktık." Umursamaz ruhlar, anlamaz düşünceler meseleye böyle bakacak.

devamı da var ....

kaynak :mynet

bu arada twitter gozaltılarıda serbest bırakılmıs..

Zaten gözdağı ve korku salma amaçlı olduğu gün gibi ortadaydı.
Hayır neyle yargılanacaklar?
Traji-komik.

Ve soulun dediği gibi büyük skandal.
Nasıl böyle üstüste hatalar yapılabiliyor, aklım hiç almıyor.

Bu arada Komiser Mustafa Asariye Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.
Yönetimin bu baskıcı ve inatçı tutumuna bir son vermesini diliyorum.

Başbakan Tunus'taki basın açıklamasında geri adım atmadı.
haber linki :
Erdoğan'dan geri adım yok - Milliyet

[h=2]Topçu Kışlası projesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "özür dileyecek misiniz?" sorusuna "Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. İş aşırı kullanılan gaz ise onunla ilgili gerekli üzüntümüzü dile getirdik." dedi

alıntı : milliyet[/h]

Darbeye teşebbüsten falan yargılayacaklar sanırım.Eylem gözaltılarında eylemcilere sorulan sorulara bakarsak mevzu kaşınmaya devam ediliyor.

Devam etsin böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…