Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alkol ve sigara konusu inanin cok abartiliyor.

Almanyada alkol ve sigara alirken kimlik göstermek zorundasin ( satici ister sende göstermek zorundasin)
Bu uygulama sadece yas siniri altinda düsünülen müsteriler icin gecerlidir.18 yasini doldurmus herhangi bir insan herhangi bir marketten kimlik göstermeden rahatlikla ickide,sigarada alabiliyor.
Eger satici, alicinin yasinin 18 alti oldugunu düsünürse kimlik isteyebilir...

Son düzenleme:

yok yok yetmez daha çok kişi ölmeli yaralanmalı.

bakın mesela bir başka sonuç genellikle memurların girdiği bir site var malumunuz oradan bir başlık paylaşayım link vermek yasak sanırım.

"İngiliz Reuters haber ajansının eylemlerinin başlamasının ardından daha önceki üslubunu tamamen değiştirerek yabancı yatırımcıları yanlış yönlendirmeyi amaçlayan haberler geçtiği gözlemlendi." aaa ama oldu mu şimdi onlar bizim sesimizi duyup demokrasi getireceklerdi bize cık cık cık.

bu ülkeyi polis yönetmez ama bu ülkenin günah keçisidir polis. polis şehit olunca da kimse umursamaz benzine zam geldi haberi kadar sıradandır haber değeri.

bulgaristanla türkiye daha önce başka bir arkadaşada fransa için dediğim gibi farklı dinamikler üzerine kurulu devletler.
türkiyenin başında terör belası vardır, mezhep ayrılığı oluşturma çabası vardır, komşu ülkelerinin ve de diğer bir çok ülkenin ajanlık faaliyetleri içinde yürüttükleri faaliyetler vardır. ve bunların olay çıksada karıştırsak eğilimi vardır.

gazi mah. de bir grup polislerle çatışmış karakola yürümek istemişler.
gazi mah. grupların neyi desteklediğini hepimiz biliyoruz ve şimdi bu ortamdan faydalanmaya çalışıyorlar.
daha bunun gibi pek çok farklı gruplar var amacı ne özgürlük ne vatan ne de insanlığa faydalı herhangi bişey.
maalesef biz onlara faydalanabileceği karışık bir ortam hazırladık.

O kadar kızgın ve kırgınım ki medyaya

Evde halk tv izliyorum, işyerinde o kanal olmadığı için tvyi bile açtırmıyorum kimseye.
İzlemeyin diyorum, zor günümüzde bizi yalnız bıraktılar, mahrum bıraktılar bu hayati önem taşıyan,hepimizi ilgilendiren haberlerden madem, biz neden dizilerini izleyelim onlara prim yaptıralım diyorum.
Şimdilik iyi gidiyor, çünkü çevremde herkes bu görüşü benimsiyor...

Son düzenleme:
Ankara’da yapılan Gezi Parkı protestolarında gözaltına alınan bazı öğrencilere, ‘Başbakanlık, bakanlıklar ve TBMM binalarının işgal edilmeye çalışılması’ ile ilgili sorular soruldu.
Güncelleme:06 Haziran 2013 07:57
Soruşturmanın bu doğrultuda sürdürülmesi halinde, eylemlerin “hükümeti yıkmak” amacıyla gerçekleştirildiği kabul edilecek ve ağırlaştırılmış müebbet hapis istenebilecek.

Terör suçlarına bakan Ankara Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı protestoculara terörle mücadele şubesinde yöneltilen sorular, olayların “darbe” kapsamında değerlendirildiğini ve değerlendirme değişmezse, bu protestocuların ağırlaştırılmış müebbet hapis gerektiren bu suçtan yargılanabileceğini ortaya koydu. Polis, bu protestoculara şu soruları yöneltti:

“ Siz ya da ailenizden biri jandarma ya da polis tarafından daha önce gözaltına alındı mı?Taksim Gezi Parkı’nda yapılan yol çalışmasını protesto adı altında ilimizde düzenlenen cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit yöntemleriyle devlet otoritesini zaafa uğratmak, devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmak, Başbakanlık, bakanlıklar ve TBMM binalarının işgal edilmeye çalışıldığı, kamu malına ve özel mülke zarar verilen, mevcut hükümeti yıkmak, uluslararası platformda zor durumda bırakmak amacıyla gerçekleştirilen eylemlere neden katıldınız? Eyleme katılma talimatını kimden aldınız? Eylemi kimler organize etti? Eylem sırasında üzerinizde şu anki kıyafetler mi vardı? Tanınmanızı engelleyecek şekilde yüzünüzü herhangi bir şeyle kapattınız mı? Yüzünü kapatan eylemcileri ve provoke edici eylem ve davranışlarda bulunan şahısları tanıyor musunuz?”

Twitter’a aynı soruşturma

İzmir Başsavcılığı ise başlattığı soruşturmada twitter mesajlarına yöneldi. Toplam 34 kişi gözaltına alındı. Savcılık yazısında özetle şöyle denildi:

“Eylem alanlarında bunlar yaşanırken sosyal medyada (facebook, twitter vb.) eylemlerle ilgili tamamen yanlı, yönlendirici, halkı galeyana getirici, provokatif paylaşımlarla olayların büyümesine sebep olunduğu ve halkın kışkırtıldığı görülmektedir. Bazı paylaşımlarda ise gösteriler protesto eylemlerinden çıkartılarak bir direniş, halk hareketi, vb. söylemlerin devamında eylemlerin devam etmesi gibi ifadelerle eylemleri amacından saptırarak, halkın bu eylemlere katılmaya ve kanunlara uymamaya tahrik edildiği anlaşılmıştır. Özellikle yalan ve yanlış bilgilerle halk ile polisi karşı karşıya getirme amacı güttüğü değerlendirilmiştir. Polisle çatışan provokatör eylemcilere bu paylaşımlarla polise saldıran göstericilerin nerelere saklanabileceği gibi eylemcileri yönlendirici ifadelerin olduğu anlaşılmıştır.

Örgütlü ve koordineli

Hal böyleyken devam eden eylemlerin bu paylaşımlarla tahrik edilmeye ve amacından saptırılmaya devam edildiği, bir yandan da halkın siyasi görüş olarak kutuplara ayrıştırıldığı ve farklı görüşteki insanların birbirine karşı kışkırtıldığı, olayların devamında kamu düzeni açısından daha elim olaylara sebep olabileceği, bu paylaşımların da bu amaçla örgütlü ve koordineli şekilde yapılıyor olabileceği değerlendirilmiştir.”
Gözaltında bulunanlardan 12’si Savcı’nın talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra gece yarısı serbest bırakıldı. Diğer sanıklarının işlemlerinin sürdüğü onların da serbest bırakılmalarının beklendiği belirtildi.
Gözaltına alınan kişiler arasında karşıt görüşlülerin de bulunduğu ortaya çıktı.

İşte o tweet’ler

Gözaltına alınanların “örgütlü” ve “koordineli” olmakla suçlandığı twitter mesajları şöyle:
“İnternet erişimi engelleniyor. Basmanede katliam var. Acil Yardım. Öldürmeye geliyorlar. İzmir Alsancak katlı otoparkı 2. katında toplu işkence başladı. Kordonda eli sopalı Ak Partili gruba dikkat edin. Fuarın Lozan kapısına sakın gitmeyin, polis saldırısı var. Basmanede yardıma ihtiyacı olan kardeşlerim, sakın Atatürk Lisesi’ne girmeyin, pusu var. Alsancak’ta plastik mermi saldırısına başladılar. Çok fazla yaralı var. Orduevi ve Leman Kültür’e yönlendirmeyelim lütfen, polise teslim ediyorlar. Polisler, coplarla, sopalarla Kıbrıs Şehitleri’ni boşaltmaya gidiyor. Lozan ve Montrö’de TOMA’lar insanların üzerine sürüyorlar.”

KAYNAK:MYNET

bi konuda endişeliyim arkadaşlar.
bugün 'ekonomi umrumuzda değil, bi yere gitmiyoruz, provokatörleri de polis ayıklasın bizi ilgilendirmez, ülkenin dışarıdan nasıl göründüğünden bana ne ' diyen arkadaşlar
yarın 'hani ülke iyiye gidiyordu, hani ekonomi çok güzeldi ne oldu, ne bu zam, ne bu vergi, niye Türkiye yatırım çekemiyo, niye turizm sıfır, ne biçim hükumet'
gibi itirazlarda bulunabilir. o zaman şaşırmam.

Polislerin durumuyla ilgili bir vatandaş yorumu alıntılamak istedim :

garibanı ezerler bu ülkede...
doğru bunlar gariban çocuğu anadolu çocuğu kimi imkansızlıktan polisliği seçmiş, kimi de mecbur kalmış seçmiş bunları gören ne bir medya nede bir haber sitesi vardı olaylar boyunca...ama ayağında nike elinde bira şişesi olanları zengin veledleri hep mağdur kesim diye gösterildi, siz keyif için eylem yaparken onlar ekmek parası için betonda yattılar ama gel gör ki bu kudurmuşlar polisler cezalandırılsın diyor yiyorsa cezalandırın bakalım...
Bir başkası ise şöyle demiş :

polisin copla vurması yasak suçluyu yakalarsa mahkemeye sevk eder suçluya dokunması yasak polis taş yer yaralanır eylemcileri polisten hıncını alır o serbest polisin karşılık vermesi avrupa yasasına göre yasak polis tokat yer atması yasak polisin sadece biber gazı var onlarda bol bol onu sıkıyor ne yapsın başka birşey yapamıyorki.yasaların boşluğunu bilen eylemciler polisi hep zora sokuyor üstüne çok gidiyorlar polisleri kızdırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ve bu..:
yazıktır kardeşim vallahi o kadar üzülüyorumki
sesde çıkaramıyorlar....artık hükümetin basının bu kadar polisleri zorlamaması lazım....birilerinin keyfi yüzünden bu kadar eziyet çektirilmezki....dağıtacaksan adam gibi dağıtırsın,azgınlarını verirsin yargıya bir ay tutarsın bir para cezası olur biter.ama böyle polise çin işkencesi olurmu.kimse yapılanıda görüp takdir etmez.manevi bir motivasyonda yok.bir işyerinde devamlı gece gündüz çalışan ama bir türlü işini bitiremeyen kişilere döndülür.yeter artık sevgiyle nefret artık dağıtılsın bunlar.

İyide bunu başbakan kendiside düşünemedi galiba ki insanları yatıştırmak yerine her çıkışında daha çok kışkırttı başbakan bunu düşünememişmidir.tamda truzim zamanı atılan gaz bombalarında rahatsız olan turistler ülkeyi terk etti.bu talimatı kim verdi polise hükümet bunu da düşünmeleri gerekmiyormuydu?başbakanımız ılım bir açıklama yapsaydı ne ekonemi çökerdi ne truzim bozulurdu.yani...

dün gece rize de olan olaylar var birde nerdeyse ikinci madımak olayları yaşanacaktı.bunu yapan kim?%50 yi zor tutuyorum diyen başbakanımız değilmi.vatandaşda dedi ki yok başbakanımız biz zor durmuyoruz çıkıyoruz sokaklara dedi ve haklarını savunmak için sokağa çıkan kişilere saldırdılar.eylemciler otele sığındı.Bir arkadaşımız ismini hatırlamıyorum daha gezi parkı olayıyla alakalı açılan ilk konuda hakkını savunan kişilere terörist demişti.o insanlar kimseyi abluka altına almadılar yalnız.şimdi bu insanların yaşadığı hoşmu..Hiçte hoş değil...

Son düzenleme:
:)

CNN Türk'ten büyük skandal

CNN Türk Başbakan Erdoğan'ın bir hafta önce yapmış olduğu konuşmayı canlı yayınmış gibi yayınlayarak bir habercilik skandalına imza attı
Güncelleme:06 Haziran 2013 08:08
CNN Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir hafta önce yaptığı konuşmayı 'canlı' diye duyurdu

CNN Türk spikeri Saynur Tezel kendi programının bitiminde Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını anons etti. Tezel'in "Başbakan Erdoğan şu an Afrika'da bir açıklama yapıyor" diye anons ettiği konuşma bir hafta öncesine aitti.
Cihan Haber Ajansı'na ait olan görüntülerde Başbakan Erdoğan'ın, Topçu Kışlası hakkındaki açıklaması yer alıyordu.

Kaynak: Sabah

(KAYNAK : mynet )

arkadaşlar burada zaten bu konuda herkes aynı görüşü paylaştı. başbakanın yaptığı yanlışlar konusunda hemfikiriz.
ama eylemciler arasında bu görüşte olan arkadaşlar da var ama siz bunu kabul etmiyorsunuz. ben bizzat yazılanlardan şahitim. herkese hakkını vermek gerek. karşıt görüşlere gelince nasıl ki eylemciler arasında uç noktalarda insanlar var ortalığı karıştırmak isteyen onlara provokatörler diyoruz. farklı görüşten uç noktalarda olan insanlarda var kimse bunları desteklemiyor. ama süreç uzadıkça her iki tarafıda kışkırtmalar vs. bu olanlarda kaçınılmaz oldu. ama kesinlikle desteklenen şeyler değil keşke her taraftan sağduyuya hakim insanlar bu sürecte bulunsaydı kimsenin canı yanmasaydı.
ama hep beraber görüyoruz ki devam ettikçe farklı olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor.
bakın kimse demiyor ki davanızdan vazgeçin ama karşılıklı olarak bu sıkıntılı ortama bi son vermek için adımlar atılmalı.

Yazmayacaktım yazmayacaktım ama su yorumu gorunce ne dıyecegımı şaşırdım.Ayagına nıke giyen elinde birası olan zengin velet olmuş :))

En üsttekinin ağzı yavaş yavaş halkada yayılıyor sanırım.

Hey çapulcular şimdide ayağı nike'lı zengin veletlerrr oldukk.Hayırlısı olsun.

----------

Kaskına bandı çeken illegali legal hale getiriyor kimse sıkıntı yapmasın

Bu arada tekzip yapıp yanlış bir bilgiyi dogruya cevireyim.

İzmirde gece yarısı türeyen ellerinde çivili sopalarla sokak aralarına direnişçileri sıkıştırıp kadın erkek demeden saldıranlar akgençler değilmiş.Sivil polismiş.Eşgaller belirlenmiş isimlerle.

Evet herkes kimse zarar görsün istemiyor tamam ama istediğin şeyi elde etmek için sonuna kadar gitmek gerekmiyormu yani istedikleri tek şey gezi parkına her hangi bir inşaat yapılmaması resmi olarak ve hak ve özgürlük.Şimdi eylemler birinci gününde bırakılsaydı bu gerçekleşirmiydi hoş daha başbakanımız bu konuyla alakalı bir açıklama yapmadı tamam demedi henüz.işte tamam demediği sürece bu eylemler devam edicek gibi bunu herkes biliyor.konu her ne olursa olsun eylemi yarıda bırakırsan sonuca ulaşamazsın..

biz bu konuyu topiğin başında da konuşmuştuk.
genel olarak herkes iki tarafında hataları olduğunu kabul ediyor.
burda kimse oo hükümet kanadı harikalar yarattı demedi.
hükümetten ılımlı açıklamalarda geldi gerek bakanlardan gerekse cumhurbaşkanından.
ama illaki inatla başbakan gelsin çekişmesinin faydası olmadığını düşünüyoruz.
artık bu gergin ortam dağılmalı.

başbakan da umarım olumlu şeyler söyler ama o söylemese bile bu yönde çalışmalar yapılıyor olması yeterli değil mi? diyelim ki başbakan hiç bişey demedi ama park park olarak kaldı veya diğer talepler karşılandı yinede başbakan bişey demeden bu son bulmayacak mı?

ben dedi demedim ki .yazdıklarımda gerginlik yaratacak bir şeyde yok.istediğinizi düşene bilirsizniz bende istediğimi düşünebilirim.ayrıca daha fazla gerginlik olmaması adına bir dahaki alıntınızı cevaplamıcam alıntı yapmasanızda cevaplamıcam ...

Tabi ki bulucak neden bulmasın.kim ister ki daha fazla zarar görülsün.Hepimiz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz,hepimiz bu ülke için yaşamıyormuyuz,bu ülke için en iyisini istemiyormuyuz.

Tabi ki bulucak neden bulmasın.kim ister ki daha fazla zarar görülsün.Hepimiz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz,hepimiz bu ülke için yaşamıyormuyuz,bu ülke için en iyisini istemiyormuyuz.
işte buna sevindim inşallah olumlu şeyler yaşanır. bazı arkadaşlar 'ne olursa olsun başbakan konuşmazsa tüm bunları o söylemezse bitirmeyiz' gibi yorumlarda bulunmuşlardı
sizi tenzih ediyorum onların yaptığı kafama takılmıştı daha çok inatlaşma gibi. bakalım inşallah kısa zamanda olumlu sonuçlar alırız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…