Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

''Mağrurlanma padişahım senden büyük Allah var''

Tek bi sözüyle olayları bitirmese de yatıştırabileceğini bilmesine rağmen hala padişaçılık oynuyor.

En çok bu dik dik konuşmalarına kızıyorum.

istanbulda ki eylemleri vakit buldukça biraz gördüm............gerçekten belli bir gruba ait değillerdi...........mado yu protesto ettiklerinde içlerinden 15 20 kişilik bir grup hemen öne geçti ve insanlara pet şişe atmalarını engellemek için çaba sarfetti ve sonra mado dan herkes ayrıldı.........ben hiç görmedim o kadar olaylar arasında insanların bir yeri kırıp yağmaladığını

şu başörtüsü meselesi gerçekten artık baydı............akp ye verdiğiniz oyların hesabını akp den sormadınız........istediği anayasayı çıkaran akp şu başörtüsünü serbest bırakmadı gitti............o ne .....ben başörtüsü yüzünden eğitim hakkım elimden alındı.........gittin yine akp yi seçtin..........üstelik başörtünün hesabını sormadın....bizim daha önemli sorunlarımız var

şimdi diyorlar ki daha önceki dönemlerde şu oldu bu oldu....kimse gaza gelmemişti.........yurt dışında yaşayan hanımefendi...........insanlar şimdi direniyor.....çünkü son on yılda geçen yasalar toplumun tüm kesimlerini mağdur etti.........zenginden vergi almayıp işsiz adamın babasının emekli maaşından kesinti yapacaksın ve sonra sokağa dökülenleri anarşist ilan edeceksin..........ben akp nin yerinde olsam şunu derdim .......o son vergiyi almayacaktık

insanlar sokağa çıktı artık çünkü hiç değilse orda olduğunun bilinmesini istiyorlar

canlı yayın konuşmasının devam ı ;

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Daha öncede ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. Bildiğiniz gibi ABD büyükelçiliği’ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.

Olaylarda gözaltına alınan yabancılardan 6'sı savcılıkta, biri de gözaltında. Hiçbirinin diplomatik pasaportu yok.

Büyük bir opera binası yapacağız

Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Ve bu proje İstanbul’a çok güzel bir ortam oluşturacaktır.

Orada büyük bir opera yapacağız. Daha güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın orada, ağaçların dikilmiş olduğu ortamda gezinme ve eğlenme imkanı bulacaktır.

Biz yıktığımız yerde daha güzel binalar yapacağız.

İcraatlarımıza engel olmaya çalışıyorlar

Ak Parti’nin icraatlarına engel çıkarmaya çalıyorlar. Bu konuda gerekenleri yapıyoruz.

Orada olmayan bir şeyin yapılmasını vaat etmedik

(Bülent Arınç dün Gezi Parkı ile ilgili toplantı yaptı. Protestocuların isteklerini değerlendirmişiniz? sorusu üzerine) Vekilim gerekli olanları yapmıştır. Bizim söylediğimiz şeyler bellidir. Burada Toplu Kışlası var mı yok mu. Orada olmayan bir şeyin yapılmasını vaat etmedik. Orada olan bir uygulamayı aslına döndürüyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tür tarihi eserler aslına uygun olarak yapılır ve bunanla gurur duyulur.

AK Parti yapıyor diye karşı çıkıyorlar

Onlar neden AK Parti böyle bir iş yapıyor diye karşı çıkıyorlar. Biz bu projeyi animasyonlarla göstermiştik. Bunlarla ilgili en ufak bir ifade kullanmadılar. Şimdi bu tür işleri yapıyorlar.

Taksim’e çevre duyarlılığı içinde işlem yapacağız. Asfaltları ve kaldırımları söküyorlar. Otobüslerin ve halkın kullandığı duraklara zarar verilmesi sorgulanmalı. Samimi vatandaşlarımızı arasına kimin karıştığına dikkat etmek gerekir.

Gazla alakalı üzüntümüzü belirttik

(Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aşırı güçten dolayı özür diledi. Siz bu özürü kabul ediyor musunuz? sorusu üzerine) Değerli arkadaşlar Bülent Arınç gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz.

Aşırı biber gazı kullanımıyla ilgiliyle bu konuda gerekli açıklamaları yaptık.

Kullanılan gazla alakalı üzüntümüzü dile getirdik

Dünyada göz yaşartıcı gaz kullanmayan hiçbir ülke yoktur.

'İstediğim yerde gösteri yaparım' derseniz olmaz

Tüm haklar hukuk içinde aranır. Gösterici yürüyüşü yapacaksanız gidersiniz orada yaparsınız. Ancak istediğim yerde yakarım, yıkarım, gösteri yaparım derseniz olmaz. Biz 21.5 milyon oy almamıza rağmen kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık ancak tabanımızı sokağa dökmedik. Yargı kararını verdi ve bize hakkımızı verdi.

Yapılanlar çoğunluğun hakkını korumak için

Şu anda yapılanlar çoğunluğun hakkını korumak için. Yapmamız gereken şey hukuku korumaktır.

kaynak : mynet

Mustafa Ceceli'den farklı çıkış

Mustafa Ceceli, Gezi eylemine destek veren arkadaşlarını Twitter listesinden çıkardı.
Güncelleme:06 Haziran 2013 15:00
Pop müziğin başarılı isimlerinden Mustafa Ceceli Gezi Parkı eylemleriyle ilgili diğer sanatçılardan farklı bir tavır aldı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan sağduyu çağrısı yapan Ceceli, eylemci bazı sanatçı arkadaşlarını da affetmedi.

'ÇOK ETKİLEYİCİ'
Gezi Parkı eylemlerine sessiz kalan Mustafa Ceceli, aralarında Demet Sağıroğlu, İskender Paydaş gibi ünlü isimlerin de bulunduğu, protestolara destek veren birçok arkadaşını Twitter hesabındaki listesinden sildi. Bu duruma tepki gösteren Demet Sağıroğlu, “Beni neden takipten attın? En çok sana şaşırdım ve üzüldüm Mustafa’m?” derken İskender Paydaş ise “Çok etkileyici” diyerek eleştirdi.

kaynak : mynet

Ben bu eylemin artık bitmesini istiyorum. İsteme sebebim vatandaşımın zarar görmemesi için. Ha şurası bir gerçek bitse de bitmese de bu hükümetin yararına olacak maalesef. Gerçekten halkını düşünen bir muhalefet olmadığı için kötü yerlere çekilebilecek bir olay. Haklı bulduğum eylem maalesef provokatör gruplar ve Pkk yandaşları sebebiyle haksızlığa doğru sürüklenmekte. Orada bulunan, çoğunluğu haklı olan, artık yeter diyen halkı gönülden tebrik ediyorum. Kendim de bizzat 2 gün katıldım. Bu arada ben tarafsızım ama Başbakan değil, halk geri adım atsın diyenler sizi hiç samimi bulmuyorum, halkın sesine kulak vermesi gereken Başbakan'dır. Geri adım atması gereken O'dur, halk için oradadır çünkü. Gerçi o halkı sadece kendi tabanından ibaret görüyor. Bu kadar tepki aldığı bir konuda ben istediğimi yaparım diyen, %50'yi zorla tutuyorum, üstünüze salarım diyen bir Başbakan'ınız var. Hadi diğer yaptıklarını ısrarla görmezden geliyorsunuz. Yok yol yapmış, yok terörü bitirmiş (!), gemicikleri kendisi ezelden beri köklü zengin bir aileye sahipmiş (!), ondan almış gibi cümlelerle savunuyorsunuz. Alim olan zaten anlar %50'yi zor tutuyorum demesinden. Alim olmaya da gerek yok ta neyse. Ben bir sunni olarak neden diyorum neden o köprüye 100.000 alevi Türkmen katilinin adını veriyorsun? Yine bir polis kardeşi olarak, Gezi Parkı olaylarında halka orantısız güç kullanan polisi savunurken, Pkk yandaşlarından polis dayak yerken, BDP milletvekilinden tokat yerken, AKP milletvekilinin oğlu polisi sıraya dizerken, bu polis sevginiz neredeydi? Sizi hiç ama hiç samimi bulmuyorum.

Son düzenleme:
gezi parkı eylemi nin sonucu bitmiyor bu eylem bitene kadar da bitmicek.

bu eylemi başlatanlar olaylar ın bu noktaya geleceğini belki de bilmiyorlardı fakat bu eylem baştan hataydı....eylemin gösteri nin de kuralları var.

başbakan ın geri atmayacağı baştan belliydi.herkes kendine göre haklı sebepleri var.

genel olarak yazıyorum kimse alınmasın...kimisi parkı balicilerin ,sevi...erin mekanı olmuştu ben kullanamadıktan sonra napayım diyor.

kimisi başbakan düşmanı o yüzden sesini duyurmaya çalışıyor.

kimisi yaptıklarını beğenmiyor o yüzden konuşuyor.

kimisi o parkın bulunduğu yerin önemini belirtip sesini duyurmaya çalışıyor.

kimisi oradaki ağaçlar diyor.

kimisi bizlere sormadan bu işe kalkışmamalıydı diyor.

her kafadan bir ses çıkıyor.peki oylama yapılsaydı ve en çok oy alan bu proje olsaydı.yine bu eylem yapılacak mıydı?

Son düzenleme:

Başbakanın geri adım atmayacağı belliydi.Bu cümlede her şey gizli.Neden geri adım atmıyor?

Evet yine yapılacaktı o eylem ve bence eylem en başından beri hata değildi.Sonraları amacını aştı her iki tarafın aşırıklıkları yüzünden.Ama Başbakanın aşırılık yapmaya hakkı yoktur.Yaparsa karşısındakilerin eylemleri mazur görülür desteklenir.

polise tokat atılması ve pkk yandaşları konusunda yine hepimiz tepkiliydik. nasıl susabiliceğimizi düşünürsünüz. ama ne yazıkki bahsettiğimiz zaten vicdani değeri olmayan haklı sebepleri olmayan insanlıktan nasibini almamış kimseler. eli silahlı kimseler. burada ortamı toparlamak için zaten başbakanın yanlışları bi yana haklı eylemcilere haktan bahseden vicdanlı kimselere sesleniyoruz. farkındaysanız provokatörlere de değil çünkü onlarda vicdan merhamet sahibi değil. biz her zaman haklı olan polisin yanındayız(aradaki haksızlık yapanları saymıyorum). o nedenle lütfen insanları bu şekilde suçlamayın.

Bu Topçu kışlası görünümünde avmde ideolojik sebepler yok mu sizce?Neden Topçu Kışlası? 31 mart ayaklanmasının çıkış yeri değil mi bu Topçu Kışlası?

bu zamana kadar vazgeçtiği bir plan yada proje ben hiç hatırlamıyorum.

düşüncene saygı duyuyorum ama bu zamana kadar kanunsuz yapılan eylemler genelde hep bu şekilde bitti ama bu kadar uzatılmadı.önce uyarıldılar dağılmayınca su ve biber gazı ile dağıltılar.

bazı gösteriler de uslubuna uygun kimse zarar görmeden bitti.

bazı arkadaşların ifade ettiği gibi başkaldırış direniş oldu .bu da kanunsuzlukla yapılan eyleme dönüştü.rahatsız olanlar var.sabahlara kadar süren bir eylem tencere tavalar taşlar sopalar.ölenler bile oldu.yaralanlar var.biber gazıyla suyla zarar görenler.

açıkcası ben insanları bu şekilde görmek istemiyorum.

birde bu şekilde ele alalım bu konuyu.ilk eylemi başlatanlar iznini alıp yapsaydı tüm önlemler alınacaktı.seslerini birilerine duyuracaktı.duyanlar ! ile oturulup konuşulacak sıkıntıları dile getirilecekti ve ortak bir nokta da buluşulacaktı.sözde iki ağaçtı ya mesele. ya o ağaçlar a dokunulmayacak yada başka bir yere taşınacaktı.

varsa alternatif eklenebilir.

Son düzenleme:

Ben o polise emri verenin de, bu şiddeti gösteren polisin de yanında değilim. Ayrıca eli silahlı kimseler dediğiniz kişiler bu hükümet sayesinde hakkını arayan topluluk oldu. Bizler de çapulcu ve marjinal olduk. Yakında terörist te der. Ben çok şahit oldum, Pkk yandaşı evinden ateş açıp saklandı polis hiçbir şey yapamadı. Karşılık veren 1-2 polis faşist oldu, meslekten atıldı. Şimdi çapulculara (!) gaz bombası yağdıran polis melek oldu. Şaşıyorum bu işe bir POLİS KARDEŞİ olarak...

Bu Topçu kışlası görünümünde avmde ideolojik sebepler yok mu sizce?Neden Topçu Kışlası? 31 mart ayaklanmasının çıkış yeri değil mi bu Topçu Kışlası?

özür dileyerek bi yazı paylaşmak istiyorum.kendi üslubumla yazılara dökmek biraz karışık olabilir diye paylaşmak istiyorum.

Murat Bardakçı: 31 Mart Topçu Kışlası'nda başlamadı

Tarih yazılarıyla bilinen Habertürk yazarı Murat Bardakçı, 31 Mart Ayaklanması'na Topçu Kışlası'nın ev sahipliği yaptığı ve bu yüzden de Rumeli'den gelen Hareket Ordusu tarafından yıkıldığı iddiaların yalanladı.

TAKSİM DEĞİL SULTANAHMET
Peki, sosyal medyada ortaya atılan iddiaların aslı neydi? Yani kışla, 31 Mart ayaklanmasının başlamasında nasıl rol oynamıştı? Hiç! Hiç, zira ayaklanmanın mekânı Taksim değil, Sultanahmet meydanı ve Ayasofya idi! İsyancı askerler İstanbul'a "Meşrutiyet Muhafızı" olarak gönderilen avcı taburlarının subaylarını gerçi Taksim'deki kışlaya hapsetmişlerdi ama o kışla şimdi yeniden inşa edilip edilmeyeceği tartışılan Üçüncü Selim zamanından kalma soğan kubbeli bina değil, bugün Hyatt Oteli'nin arkasında kalan ve Teknik Üniversite'ye ait olan "Taşkışla" idi. Asıl isyan ise, asker ve sivil kalabalığın toplandığı Sultanahmet'te yaşanıyordu.

HEDEF TAŞKIŞLA İDİ
Ayaklanmayı bastırmak için İstanbul'a giren Hareket Ordusu ile isyancılar arasında çatışmalar çıktı, hattâ Hareket Ordusu top bile kullandı ve Taksim Kışlası'na da mermiler düştü ama asıl hedef orası değil, arka taraftaki Taşkışla idi.

kaynak :en son haber

Evet tüm hafta olaylar büyüdü yaralılar, ölüler, poliste zarar gördü halkta. Ama polisin zarar verdiği oran daha çok. Orantısız güç çok fazla herkes mi taş attı herkes mi kaldırım söktü. Neler dinledim okudum ilk ağızdan sosyal medyada ne fotoğraflar gördüm hiçbir suçu yokken hatta tek başınayken onlarca polisin dayak atmasını, attığı gaz bombalarının kapsüllerinin kafayı yarmasını neler neler. Korkunç haberler geliyordu.

Peki bu eylemler neden başladı gezi parkı bizde kalsın diye sadece o da değil ki son günlerdeki baskıcı, özgürlüğü kısıtlayıcı tavıra geldi. Hükümet ılımlı yaklaştı deniliyor ne yaptı ılımlı olarak başbakanın konuşmalarını gördük zerre kadar da kaale almıyor ki yurtdışına çıkıyor, cumhurbaşkanı mesaj alınmıştır dedi o kadar peki bildiğimiz başbakan sözünden geri döner mi dönmez, dönmeyeceğini de söyledi zaten. Diyorlar ki eylem için izin alsaydınız, mahlemeler var suç duyurusunda bulunsaydınız taş atana kadar. O çocukları kim dinleyecekti de tamam vazgeçelim diyecekti ya da kimi kime şikayet edicez. Erdoğan ben dönene kadar herşey biter diyor yani ben yoluma devam ederim diyor. O çocuklar bayılıyor mu gaz yemeye su yemeye evinde rahatça oturmak varken.

Alenen çıkıpta tamam vazgeçtik buraya herhangi bir şey yapılmacaktır denmediği sürece hiç kimse durmaz. Havada kalan sözler istemiyor bu halk ayrıca bir iki gündür özellikle biraz polisin çekilmesiyle daha ılıman bir hava var mesela Eskişehir'de fazla olay olmadı polis müdahelesi pek yoktu cadde bile çadırlarla kapatıldı trafiğe alışveriş merkezi önü hınca hınç dolu kimse ses çıkarmıyor taşkınlıkta yok. Sosyal medyada verilen mesajları aldı diye düşünüyorum gençlik ama şimdi vaz geçilirse ileride bir de ceza olsun diye daha da başka şeylerin yapılması da var konuşur konuşur susarlar mantığı olacak sükunete, sağduyuya çağırmak en önemlisi halkı.

arkadaşım biz nasıl MAĞDUR OLAN eylemciye acıyorsak MAĞDUR OLAN polise de acıyoruz. dünde acıdık bugünde acırız daha önce pkk tarafından canı acıyan polis bugün bir takım farklı guruplar tarafından da hedef alınıyor. bu konuda neden bize kızıyorsunuz ki haklı olana hakkını vermek gerek.hiçbir zaman eylemcilere de bu konuda bişey söylemedik neden zorunuza gitti onu anlamadım. orantısız güç kullananı hepimiz kınıyoruz

''bu zamana kadar vazgeçtiği bir plan yada proje ben hiç hatırlamıyorum.''

İnsanları da çığrından çıkaran bu oluyor zaten.Ben yaptım oldu.

İlk eylem konusuna gelirsek orada 3 gün boyunca eylem yapıldı sanatçılar geldi zaten herkes duymuştu oradaki eylemi.Polis bu şekilde aşırı müdahele yapmasaydı işte belki de olaylar bu kadar büyümeyecekti.Börek yerken insanların üstüne su sıkmak, gaz atmak ,zaten kaçışmış parkı boşaltmış insanları sıkıştırıp coplamak olayların temelini atmıştır.
Amaç parkı boşaltmaksa bu yapılanlar nedir?Buna duyarsız kalamayanlar elbet olacaktı yetkililer her şeyi düşünüp ona göre davranmalı.Sonra olaylar böyle içinden çıkılmaz bi hal alıyor işte.

Bir de ilk eylemlerde eylemciler ağaçların taşınmasını istemiyordu ki zaten.Taksimde geziparkının olduğu gibi yeşil kalmasını istiyorlardı.

Son düzenleme:
Nedir Bu Topçu Kışlası'nın tarihi?

alıntıdır
Günlerdir Türkiye’nin ayaklanmasına sebep olan Gezi Parkı Direnişi’nden söz ediyoruz.

Parkın yok edilip yerine Topçu Kışlası’nın inşa edileceğini bilmeyen kalmadı.

Peki nedir bu inadın amacı? İşte Topçu Kışlası’nın tarihi;

(*)

1806 yılında III.Selim döneminde inşa edilen Taksim kışlası Kapıkulu askerlerinin topçu ocağı olarak kuruldu ve hizmet gördü.

1860- 1870’li yıllarda en parlak dönemini geçiren kışla 31 Mart isyanının da başlangıç noktası olmuştu. Taksim Topçu kışlasında bulunan Avcı taburuna bağlı askerler 12-13 Nisan 1909 tarihinde başlarındaki subaylara karşı ayaklanarak onları tutukladılar. Buradan çıkan askerler büyük bir halk kalabalığının da desteğiyle Meclisi Mebusan’a doğru yol aldılar.

Taksim Topçu kışlasından başlayıp Meclisi Mebusan’ın önünde devam eden isyan hareketi Hareket Ordusunun İstanbul’a gelmesiyle farklı bir boyuta ulaştı. Sultan II.Abdülhamit’in çatışma olmasın emrine karşın Avcı taburları ile Hareket Ordusu arasında çatışma yaşandı. Bu çatışmaların en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olan Taksim Topçu kışlası da bu çatışma sırasında ciddi tahribata uğradı.

Taksim Topçu kışlası bu tarihlerden itibaren askeri amaçlar dışında konumuna ve boyutlarına bağlı olarak farklı şekillerde kullanılmaya başlandı.

Ve bu nedenle yıkımı gerçekleşti.

kaynak : milliyet

daha bunlar gibi bazı kaynaklar var. bazı denk gelen yerlerde ise topçu kışlası 31 mart gerici yobaz ayaklanmasının simgesidir deniyor.

Teşekkürler.Murat Bardakçı dışında okuduğum bütün kaynaklar mekanı Topçu Kışlası olarak göstermişlerdi.

İtirazcı karakterim yine önplana çıktı, ideolojik olmayabilirde, neden diyecekseniz Başbakanın 10 yıllık görev süresinde ilk kışla değildir Topçu kışlası, Taksim'de yer aldığı için gündeme gelmiştir ama araştırın lütfen, medyada yer almayan Beykoz'da A. kavağı yolu üstünde bir kışla vardır, o kışla ben diyeyim 5 yıl siz deyin 7 yıl oldu Büyükşehir belediyesi tarafından restore ediliyor, içinde kültür merkezi, cafeler, toplantı ve tiyatro salonu gibi yerler olacak.

Burda can alıcı mevzu, o kışla sıfırdan yapılmıyor Topçu kışlası gibi, taş duvarları vardı temel atılmadı restore ve ilave düzenlemeler var sadece ama en az 5 yıldır bitmedi, taşeron firmalara verildi yapımı lakin taşeronların biri gitti biri geldi, başlangıç ve bitiş tarihleri silindi artık, Büyükşehir taşeronlara atıyor topu, taşeron firmalarsa biz gerekli ödenekleri alamadık diyor, bu ne iftira ne yalan, ben oralıyım konuyu çok iyi biliyorum, taşeronlardan biri iflasını açıkladı, kışlada çalışan mimar, işçi herkes mahkemeye verdi ama sonuç sıfır, adam param yok canımı mı alacaksınız dedi, konu tarihi eserse neden bu kışla yapımı uzayınca el atılmadı?

Konu tarihi eserlerse ülke genelinde birçok eser var, biraz restore edilse ayakta kalacak ama ödenek yok neden?
Bunları vatandaş olarak ben şuursuz bilgisizce soruyor olabilirim lakin mevzu tarihi eserse niye tarihi eserlerle ilgili yetkili ilgili merciiler bu durumu masaya yatırmıyor?

ama protesto ettiği ,gösterilerde bulnduğu insanlarla yapılan görüşmeler de oldu.

haklısın elbette ama dediğim gibi izni alınmamış ,çevreyi rahatsız eden engelleyen bir gösteri eyleme dönüşüyor ise ve uyarılmış ise sonucu bu olur.

ne derler cuma nın geleceği perşembeden belli olur.olaylar ın bu noktaya geleceği belliydi ama bu kadarı da tahmin edilmiyordu.

yine haklısın polis biber gazını gereksiz kullanmış olabilir.mesela ilk kırmızılı kadını gördüğümde şok geçirdim kadıncağız da belki de orda şok geçirdi polis ise direnmediği için bollcaaa biber gazı fışkırttı.çok yanlış bir görüntüydü ama olayın başlangıcına gitmek lazım.ben kaçışmış insanları sıkıştırıp joplayan bir polis memur u görmedim.siz gördüyseniz doğrudur ama ben video da kesik kesik te olsa bir kızın börek uzattığını poliste kabul etmeyince değer mi iki milyar için dediğini duydum sanki ve belki bunun gibi bazı şeyler de var ben bilmiyorum ama üstüne basa basa söylüyorum siz gözlerinizle gördüyseniz doğrudur.

herşeyin bir çıkış noktası vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…