- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Başbakan Tunus'taki basın açıklamasında geri adım atmadı.
haber linki : Erdoğan'dan geri adım yok - Milliyet
[h=2]Topçu Kışlası projesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "özür dileyecek misiniz?" sorusuna "Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. İş aşırı kullanılan gaz ise onunla ilgili gerekli üzüntümüzü dile getirdik." dedi
alıntı : milliyet[/h]
gezi parkı eylemi nin sonucu bitmiyor bu eylem bitene kadar da bitmicek.
bu eylemi başlatanlar olaylar ın bu noktaya geleceğini belki de bilmiyorlardı fakat bu eylem baştan hataydı....eylemin gösteri nin de kuralları var.
başbakan ın geri atmayacağı baştan belliydi.herkes kendine göre haklı sebepleri var.
genel olarak yazıyorum kimse alınmasın...kimisi parkı balicilerin ,sevi...erin mekanı olmuştu ben kullanamadıktan sonra napayım diyor.
kimisi başbakan düşmanı o yüzden sesini duyurmaya çalışıyor.
kimisi yaptıklarını beğenmiyor o yüzden konuşuyor.
kimisi o parkın bulunduğu yerin önemini belirtip sesini duyurmaya çalışıyor.
kimisi oradaki ağaçlar diyor.
kimisi bizlere sormadan bu işe kalkışmamalıydı diyor.
her kafadan bir ses çıkıyor.peki oylama yapılsaydı ve en çok oy alan bu proje olsaydı.yine bu eylem yapılacak mıydı?
polise tokat atılması ve pkk yandaşları konusunda yine hepimiz tepkiliydik. nasıl susabiliceğimizi düşünürsünüz. ama ne yazıkki bahsettiğimiz zaten vicdani değeri olmayan haklı sebepleri olmayan insanlıktan nasibini almamış kimseler. eli silahlı kimseler. burada ortamı toparlamak için zaten başbakanın yanlışları bi yana haklı eylemcilere haktan bahseden vicdanlı kimselere sesleniyoruz. farkındaysanız provokatörlere de değil çünkü onlarda vicdan merhamet sahibi değil. biz her zaman haklı olan polisin yanındayız(aradaki haksızlık yapanları saymıyorum). o nedenle lütfen insanları bu şekilde suçlamayın.Ben bu eylemin artık bitmesini istiyorum. İsteme sebebim vatandaşımın zarar görmemesi için. Ha şurası bir gerçek bitse de bitmese de bu hükümetin yararına olacak maalesef. Gerçekten halkını düşünen bir muhalefet olmadığı için kötü yerlere çekilebilecek bir olay. Haklı bulduğum eylem maalesef provokatör gruplar ve Pkk yandaşları sebebiyle haksızlığa doğru sürüklenmekte. Orada bulunan, çoğunluğu haklı olan, artık yeter diyen halkı gönülden tebrik ediyorum. Kendim de bizzat 2 gün katıldım. Bu arada ben tarafsızım ama Başbakan değil, halk geri adım atsın diyenler sizi hiç samimi bulmuyorum, halkın sesine kulak vermesi gereken Başbakan'dır. Geri adım atması gereken O'dur, halk için oradadır çünkü. Gerçi o halkı sadece kendi tabanından ibaret görüyor. Bu kadar tepki aldığı bir konuda ben istediğimi yaparım diyen, %50'yi zorla tutuyorum, üstünüze salarım diyen bir Başbakan'ınız var. Hadi diğer yaptıklarını ısrarla görmezden geliyorsunuz. Yok yol yapmış, yok terörü bitirmiş (!), gemicikleri kendisi ezelden beri köklü zengin bir aileye sahipmiş (!), ondan almış gibi cümlelerle savunuyorsunuz. Alim olan zaten anlar %50'yi zor tutuyorum demesinden. Alim olmaya da gerek yok ta neyse. Ben bir sunni olarak neden diyorum neden o köprüye 100.000 alevi Türkmen katilinin adını veriyorsun? Yine bir polis kardeşi olarak, Gezi Parkı olaylarında halka orantısız güç kullanan polisi savunurken, Pkk yandaşlarından polis dayak yerken, BDP milletvekilinden tokat yerken, AKP milletvekilinin oğlu polisi sıraya dizerken, bu polis sevginiz neredeydi? Sizi hiç ama hiç samimi bulmuyorum.
Başbakanın geri adım atmayacağı belliydi.Bu cümlede her şey gizli.Neden geri adım atmıyor?
Evet yine yapılacaktı o eylem ve bence eylem en başından beri hata değildi.Sonraları amacını aştı her iki tarafın aşırıklıkları yüzünden.Ama Başbakanın aşırılık yapmaya hakkı yoktur.Yaparsa karşısındakilerin eylemleri mazur görülür desteklenir.
polise tokat atılması ve pkk yandaşları konusunda yine hepimiz tepkiliydik. nasıl susabiliceğimizi düşünürsünüz. ama ne yazıkki bahsettiğimiz zaten vicdani değeri olmayan haklı sebepleri olmayan insanlıktan nasibini almamış kimseler. eli silahlı kimseler. burada ortamı toparlamak için zaten başbakanın yanlışları bi yana haklı eylemcilere haktan bahseden vicdanlı kimselere sesleniyoruz. farkındaysanız provokatörlere de değil çünkü onlarda vicdan merhamet sahibi değil. biz her zaman haklı olan polisin yanındayız(aradaki haksızlık yapanları saymıyorum). o nedenle lütfen insanları bu şekilde suçlamayın.
Bu Topçu kışlası görünümünde avmde ideolojik sebepler yok mu sizce?Neden Topçu Kışlası? 31 mart ayaklanmasının çıkış yeri değil mi bu Topçu Kışlası?
arkadaşım biz nasıl MAĞDUR OLAN eylemciye acıyorsak MAĞDUR OLAN polise de acıyoruz. dünde acıdık bugünde acırız daha önce pkk tarafından canı acıyan polis bugün bir takım farklı guruplar tarafından da hedef alınıyor. bu konuda neden bize kızıyorsunuz ki haklı olana hakkını vermek gerek.hiçbir zaman eylemcilere de bu konuda bişey söylemedik neden zorunuza gitti onu anlamadım. orantısız güç kullananı hepimiz kınıyoruz
Ben o polise emri verenin de, bu şiddeti gösteren polisin de yanında değilim. Ayrıca eli silahlı kimseler dediğiniz kişiler bu hükümet sayesinde hakkını arayan topluluk oldu. Bizler de çapulcu ve marjinal olduk. Yakında terörist te der. Ben çok şahit oldum, Pkk yandaşı evinden ateş açıp saklandı polis hiçbir şey yapamadı. Karşılık veren 1-2 polis faşist oldu, meslekten atıldı. Şimdi çapulculara (!) gaz bombası yağdıran polis melek oldu. Şaşıyorum bu işe bir POLİS KARDEŞİ olarak...
''bu zamana kadar vazgeçtiği bir plan yada proje ben hiç hatırlamıyorum.''bu zamana kadar vazgeçtiği bir plan yada proje ben hiç hatırlamıyorum.
düşüncene saygı duyuyorum ama bu zamana kadar kanunsuz yapılan eylemler genelde hep bu şekilde bitti ama bu kadar uzatılmadı.önce uyarıldılar dağılmayınca su ve biber gazı ile dağıltılar.
bazı gösteriler de uslubuna uygun kimse zarar görmeden bitti.
bazı arkadaşların ifade ettiği gibi başkaldırış direniş oldu .bu da kanunsuzlukla yapılan eyleme dönüştü.rahatsız olanlar var.sabahlara kadar süren bir eylem tencere tavalar taşlar sopalar.ölenler bile oldu.yaralanlar var.biber gazıyla suyla zarar görenler.
açıkcası ben insanları bu şekilde görmek istemiyorum.
birde bu şekilde ele alalım bu konuyu.ilk eylemi başlatanlar iznini alıp yapsaydı tüm önlemler alınacaktı.seslerini birilerine duyuracaktı.duyanlar ! ile oturulup konuşulacak sıkıntıları dile getirilecekti ve ortak bir nokta da buluşulacaktı.sözde iki ağaçtı ya mesele. ya o ağaçlar a dokunulmayacak yada başka bir yere taşınacaktı.
varsa alternatif eklenebilir.
özür dileyerek bi yazı paylaşmak istiyorum.kendi üslubumla yazılara dökmek biraz karışık olabilir diye paylaşmak istiyorum.
Murat Bardakçı: 31 Mart Topçu Kışlası'nda başlamadı
Tarih yazılarıyla bilinen Habertürk yazarı Murat Bardakçı, 31 Mart Ayaklanması'na Topçu Kışlası'nın ev sahipliği yaptığı ve bu yüzden de Rumeli'den gelen Hareket Ordusu tarafından yıkıldığı iddiaların yalanladı.
TAKSİM DEĞİL SULTANAHMET
Peki, sosyal medyada ortaya atılan iddiaların aslı neydi? Yani kışla, 31 Mart ayaklanmasının başlamasında nasıl rol oynamıştı? Hiç! Hiç, zira ayaklanmanın mekânı Taksim değil, Sultanahmet meydanı ve Ayasofya idi! İsyancı askerler İstanbul'a "Meşrutiyet Muhafızı" olarak gönderilen avcı taburlarının subaylarını gerçi Taksim'deki kışlaya hapsetmişlerdi ama o kışla şimdi yeniden inşa edilip edilmeyeceği tartışılan Üçüncü Selim zamanından kalma soğan kubbeli bina değil, bugün Hyatt Oteli'nin arkasında kalan ve Teknik Üniversite'ye ait olan "Taşkışla" idi. Asıl isyan ise, asker ve sivil kalabalığın toplandığı Sultanahmet'te yaşanıyordu.
HEDEF TAŞKIŞLA İDİ
Ayaklanmayı bastırmak için İstanbul'a giren Hareket Ordusu ile isyancılar arasında çatışmalar çıktı, hattâ Hareket Ordusu top bile kullandı ve Taksim Kışlası'na da mermiler düştü ama asıl hedef orası değil, arka taraftaki Taşkışla idi.
kaynak :en son haber
Bu Topçu kışlası görünümünde avmde ideolojik sebepler yok mu sizce?Neden Topçu Kışlası? 31 mart ayaklanmasının çıkış yeri değil mi bu Topçu Kışlası?
''bu zamana kadar vazgeçtiği bir plan yada proje ben hiç hatırlamıyorum.''
İnsanları da çığrından çıkaran bu oluyor zaten.Ben yaptım oldu.
İlk eylem konusuna gelirsek orada 3 gün boyunca eylem yapıldı sanatçılar geldi zaten herkes duymuştu oradaki eylemi.Polis bu şekilde aşırı müdahele yapmasaydı işte belki de olaylar bu kadar büyümeyecekti.Börek yerken insanların üstüne su sıkmak, gaz atmak ,zaten kaçışmış parkı boşaltmış insanları sıkıştırıp coplamak olayların temelini atmıştır.
Amaç parkı boşaltmaksa bu yapılanlar nedir?Buna duyarsız kalamayanlar elbet olacaktı yetkililer her şeyi düşünüp ona göre davranmalı.Sonra olaylar böyle içinden çıkılmaz bi hal alıyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?