Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağduyu konusuna kesinlikle katılıyorum.Ama bir yanımda Başbakanın bu tavırlarını gördükçe acaba mesajı almadı mı diyor? Eylemler bittikten sonra acaba yine aynı tas aynı hamam mı olacak?Yine bir kesimin istekleri yok sayılıp, bazılarının istediği gibi bir nesil mi şekillendirilmeye çalışılacak?

Kafam karışık.Geleceğimden , kızımın geleceğinden endişe duymuyor değilim

İşte sonucunun bu olacağı konusunda anlaşamıyoruz.Bu ülkede bölücülerin yaptığı eylemlerde bile sonuç böyle olmadı neden bunda olsun ki?Ben eklemiştim video buraya ama bilgisayara kaydetmediğim için bulabilir miyim bilmiyorum.Gayet netti orada her şey.Bulmaya çalışacağım.

Mesela o göstericilerin bir gün önce de çadırları yakılmıştı.Ne olursa olsun bu tutum yanlıştı olayların fitilini ateşledi şimdi de birilerine gündoğdu.

Diyorum ya kafam karışık.Bir yanım amacını aştığını düşünüyor.Mesela Taksimdeki bayraklar falan.O bayrakları kaldırmazlarsa arkalarına baktıklarında artık kimseyi göremeyecekler.

Bir yandan da diyorum halkı sindirdim diye mi düşünüyor birileri.Yine aynı şekilde mi davranacak?

işte şu noktada hemfikiriz. amacının aşmasına sebep oldu bir takım gruplar. amaç onların fırsat bulduğu bu ortama son vermek. sindirmek konusunda zannetmiyorum 10 gün süren tepki gösterildi talepler dile getirildi. bence eylemin bitmesi demek geri adım atmak değil. sonuç alınacak mı diye beklemek sadece. en azında bu kışkırtmalar insanları birbirine kırdırmalar son bulur. meydan provokatörlere kalıncada hepsi toplanıp götürülür.başbakan çok net konuşmadı ama cumhurbaşkanı bakanlar, başbakan yardımcısı geri adım attılar en azından hatalarını herkes anladı analiz etme ve onarma çabasına giriştiler. bakalım sonuç hayır olur umarım

bende bi mukabil .empati yapıyorum hepinizi , hepimizi çok çok iyi anlıyorum.benim de iki evladım var geleceklerinin nasıl olacağını kestiremiyorum bile.bende çok istiyorum evlatlarım huzurlu yaşasın.inanın bende zamanında böyle bir dünya ya nasıl evlat getireceğim diyordum hala diyorum.adalet istiyorum ama geçmişe baktığım da hiç te adaletli olayların olduğunu göremiyorum.

hepimiz çıkalım varsa bi sorun bildirelim ama böyle değil.birşeyleri çiğneyerek değil.

"birde bizim gibi üç çocuk ister misin"?????? diye bir yazı gördüm eylemler de ( haber sitelerinde ve bu tür başlıklarda)

ülkemiz yaşlanıyor.belki de üç çocuk demesinin sebebi ülkemizin geri kalmaması içindir.genç parlak nesillere ihtiyacımız var.yaşlı bir ülke olacağız.

bir yandan da bakıyorum sokakta çocuklar , üniversite gençliğine bakıyorum yasak ilişki yaşayıp bebek doğurup tuvalete atıyorlar bir yerler de doğurup yığılıyorlar.daha son haberlerden biri bir ay belki iki ay önce iki genç birlikte olmuş bu birlikteliktn doğan bebeği öldürmüş.

bu ne biçim iş diyorum.doluya koysan olmuyor boşa koysan dolmuyor misali.

Aydın doğan yine aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Bu kez başaramayacak, üstelik kendi suyunu ısıtıyor.. Ben başbakanı tanıtorsam Tayyip onu öyle bırakmaz

haklısın.biz dışarıdan görüyoruz.hepsinin yeri belli.bi suç olsa hemen yerlerinde buluyorlar.müsait olduğun zaman ekleyebilirsin.inan bana aksini iddia etmiyorum onlar bölücü belli ama bu eylemin içinde her tür insan var güvenlik güçleri nerden bilsin senin kim ne olduuğnu?

hesaba çekilenlere bile hangi örgüt için çalıışyorsun kime yardım ediyorsun?? gibi yada buna benzer sorular sorulmuş.halbuki insanlar ın çoğu internet üzerinden birbirlerini yalan haber ve resimlerle kandırdı herkesin sinir kat sayısını arttırdı.

bende o haberlere inansam atlar uçağa hemen oraya giderdim ama çok kişi kandırıldı.

hiç kafan karışmasın.herkes kendi doğrusunu bilir söyler.amaç burada fikirleri empoze etmek değil konuşup paylaşmak.baksana eylemler bi güzel geçiyor ,bi gazlı biberli.bunun nedeni yine bizleriz.inada bindirdik illa olmayacak.

Her iki tarafta bilgi kirliliği yaratıyor.

Mesela İzmir'de eli sopalı sivillere polis dendi.Hiç sanmıyorum öyle olduklarını.Zaten o Anıtkabiri de yıkarız elhamdülillah diyen zatın polislerin yanında eli sopalı bi fotoğrafını paylaşmıştım.Gerçekten güvenilir arkadaşlarımdan uyduklarım da bu eli sopalıların sivil polis olmadığı yönünde ki bu da çok büyük bi skandal.

Kazen'in anlamlı ve naif davetiyesi için teşekkür ediyorum,
Ve bir teşekkürde siz hanımlara,
gündemi tartışmadan, birbirine dayatma yapmadan, farklı düşüncelere saygı göstererek yorum yapanlar sizi tebrik ediyorum

canım o fotoğraftaki adam Akp gençlik kollları başkanıymış kanal d de söyledi
Anıtkabire hakaretten sonra istifası istenmiş istifa etmiş

bence o adam hapse atılmalıydı bile..

ama polisle çatışmayın diyen kişiyi gözaltına alıyorlar
güzel ülkem.

soruşturmalı bence.çünkü eylemcilerin arasına nasıl başka türden insanlar karıştıysa bunda da vardır bir eksiklik.eğer gerçekten eli sopalı polisler ise ve halka saldırdılarsa gereken yapılmalı.

o haber içinde denilene göre onu diyen kişi yıllar önce istifa etmiş partisi bile istememiş gibi söylemler oldu.eğer doğruysa belki de sorunlu biriydi o yüzden partiden çıkardılar !

onun hakkında da işlem başlatılmalı.okuyunca bile sinirlerim zıpladı.

Evet öyleymiş.Polis nasıl müsade edebiliyor sopayla insan kovalamasına?

Polise bir eleştirim daha var.Dün Rize'de yaşananlarla alakalı.Bir geç kız bayılmış insanlar ambulansa götürmeye çalışıyor karşıt görüştekiler ambulansı tekmeliyor hatta hızını alamayıp şöförün yanına oturuyor(ne planlıyorsa artık).İstanbulda Ankarada İzmirde uçan kuşa biber gazı sıkıyorsun da burada neden sıkmıyorsun?Allah korusun oradaki gerginlik çok tehlikeliydi.Ama dha'dan takip ettim edebildiğim kadar polis eliyle itiyor yalnızca bazıları da izliyor.

İlçe Başkanıymış bunu yazdıktan sonra bilgilendirme amaçlı yazı yayınladılar partiden.Bizi bağlamaz düşünceleri diye bir de yaptıkları olağanüstü toplantıda istifa etmiş.

valla canım daha söylenecek neler var da
ben söylemekten bıktım yeminle
gerçi yazmayacaktım bu konuya artık da bilmediğini sandım da yazdım .

Adana'da, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan gruplara müdahale ederken alt geçit inşaatından düşerek ağır yaralanan 30 yaşındaki Komiser Mustafa Sarı, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Hastaneye gelen Vali Hüseyin Avni Coş, Türk bayrağına sarılarak polise taş atmaya kalkışmak, ne yaptığını bilmemektir, cehalettir. Herkesin, basiretli, ferasetli, dikkatli olmalarını temenni ediyorum dedi.İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla dün saat 23.00 sıralarında AK Parti İl Başkanlığı önünden geçen yaklaşık 500 kişilik grup, 'Hükümet istifa' sloganları attı.AK Parti İl Başkanlığı önünde önlem alan polisin, dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen protestocular bekleyişlerini sürdürdü. Bunun üzerine polis araçlarından eylemcilere, Provokatörlerin oyununa gelmeyin, sizleri seviyoruz. Eyleminiz kanunsuzlaşmak üzere anonsları yapıldı. Ancak protestocular eylemlerini sürdürünce polis, TOMA araçlarıyla tazyikli su sıkarak müdahale etti. Ardından dağıtmak üzere göstericileri kovalamaya başladı. Bu sırada atılan taşlardan yaralanan gazeteciler de oldu.
5 METRE YÜKSEKLİKTEN DÜŞTÜ
Gecenin karanlığındaki kovalamaca sırasında Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan koşarak bu bulvarı Atatürk Caddesi'ne bağlayacak olan alt geçit inşaatından geçip göstericilerin önüne kesmek isteyen Komiser Mustafa Sarı, 5 metre yüksekten alt geçide başının üzerine düştü. Sarı, ambulansla Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından, Yüreğir Özel Başkent Hastanesi'ne sevk edildi.
KURTARILAMADI
Öğretmen eşi Eda Sarı ilk çocuğunu dünyaya getirmek üzere olan Mustafa Sarı'nın hasar gören sağ böbreği alınırken, düşmeye bağlı kafatası kırığı, karaciğer ve dalağında da önemli oranda hasar oluştuğu anlaşıldı. Yoğun bakıma alınan ve art arda ameliyatlar yapılan komiser Sarı, bugün saat 12.00 sıralarında yapılan tüm müdahalerere karşın kurtarılamadı.Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, daha önce bir süre Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan genç komiseri Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte dün gece, şehit olmadan önce yoğun bakım servisinde ziyaret edip doktorlardan bilgi almıştı.
TÜRK BAYRAĞI SARIP TAŞ ATIYORLAR
Bazı eylemcilerin üzerlerine Türk bayrakları sararak polise taş attığını belirten Vali Coş, şu değerlendirmeyi yaptı
Bugüne kadar 23 polisimiz yaralandı. Şimdi çok ciddi bir yaralı komiserimizle karşı karşıyayız. Bu işi demokratik lçülerin dışına çıkarmamak, çevreyi rahatsız etmemek, hele hele demokrasiyi savunan bir insanın, demokrasinin teminatı ve koruyucusu olan polis teşkilatına taş atması kadar kinlik olmaz. Fotoğraflarda, karelerde görüyoruz. Bazı gafiller bedenine Türk bayrağını doluyor, polise, polis aracına taş atıyor. Türk bayrağının koruyucusu olan polis teşkilatımıza, Türk bayrağına sarılarak taş atmaya kalkışmak, ne yaptığını bilmemektir, cehalettir. Herkesin, basiretli, ferasetli, dikkatli olmalarını temenni ediyorum. Herkesin, fevkalade dikkatli olması, sağduyulu olması lazım. Zaten Adanamızda, ilk günden itibaren toplantı, miting yapılmasına, gerekli formaliteler uygulanmamasına rağmen müsaade ettik. Herhangi müdahalede bulunmadık. Ta ki, yürüyüşün kanunsuz noktaya ulaşmasına kadar. Orada da, defalarca uyardık. Her gün, her akşam arkadaşlarımız gerekli uyarıları yapıyor. Ama şurayı taşlamak, burayı taşlamak istemek, demokraside yok, hukukta yok, hiçbir devlette yok. O yüzden, bütün vatandaşlarımızı, son bir kez daha yaptıklarını iyi düşünmelerini, hukuk dışına çıkmamalarını ve asla kendisine yapılmasını istemedikleri davranışı, başkalarına yapmamalarını temenni ediyorum.Türkiye'de yasal çerçevede olmak kaydıyla, her türlü muhalefeti yapmak mümkün. Her çeşit düşünceyi ifadeyi etmek mümkün. Yeter ki şiddete başvurulmasın.
GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR
Bu arada olayla ilgili başlatılan soruşturma da devam ediyor. Olay sırasında çekilen ve Mobese kameraları görüntüleri incelemeye alındı. Polisi taşlayan grupların kimliklerinin saptanması için çalışmaların sürdürüldüğü, yaklaşık 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
ALIN SİZE DİRENİŞ!

Bundan 2400 yıl önce Platon demiş ki:
"Demokrasinin esas prensibi halkın egemenliğidir.Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için,yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.Eğer bu sağlanamazsa demokrasi,otokrasiye geçebilir.Halk övülmeyi sever.Onun için,güzel sözlü demagoglar,kötü de olsalar,başa geçebilirler.Oy toplamasını bilen herkesin,devleti idare edebileceği zannedilir.
Demokrasi bir eğitim işidir.Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur.Devam edilirse demagoglar türer.Demagoglardan da diktatörler çıkar."Platon/Devlet

Ya Platon amcam ileri görüşlülüğü iyice abartmış,ya da 2400 yılda insanlığın hamurunda en ufak bir değişiklik bile olmamış

Bu olayların büyümesindeki tek sebep başbakandır.
Son ifadelerini dinledikten sonra buna karar verdim.
Oradaki kalabalığın kimisi neden orada olduğunu bile bilmiyor, kimisi cahil, kimisi çok genç, galeyana geliyor... Yani orada eğitim düzeyi, düşüncesi, ideolojisi belli olmayan bir kalabalık var karşılarında ise ülkeyi temsil eden, eğitimli bir başbakan. Hangi taraf daha ılımlı olmalı acaba? Garip olan bu halkın bir lideri de yok dur deyince durduracak. Bu halk ülkesini düşünmemekle suçlanıyor ama başbakan düşünüyor mu acaba? Az değil 10 gün olmuş bir eylem ve can kayıpları yaşanmış. Bir baş sağlığı dilemek zor olmasa gerek.
Ben başbakanı halktan biri gibi görmüyorum, o kadar uzak, o kadar tepeden, o kadar tek başına.

Hiç bir şeye şu 3 cana üzüldüğüm kadar üzülmedim. Yakılan yıkılanlar geri yerine gelir ama o giden canlar, arkalarında bıraktıkları ne olacak? 1 ay sonra herkes yaşamına dönerken, bu dönem "chappuling" terimiyle anılırken o polisin bebeği ömrü boyunca babasız yaşayacak, gençlerin ailelerinin yüreği yanacak.

Bir de demokratik yoldan hakkınızı arayın deniyor. Gerçekten o şekilde alınabileceğine inanan var mı acaba? Medya susturulmuş, twit atanlar, paylaşım yapanlar göz altına alınarak, greve katılan kimilerine işten çıkarmalar uygulanacağı söylenerek hangi hak ve ne şekilde alınacak? Hakkını arayanın derhal bertaraf edildiğini THY'de gördük yakın zamanda.

Bir de arap baharına benzetiliyormuş. Arap ülkelerinde demokrasi isteyen bir halk vardı bizde yine kör topal da olsa demokrasi var ve bunun kaybedilmemesi için sokağa döküldü insanlar. Seçimle gelenin diktalaşmaması isteği yani...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…