Bu olayların büyümesindeki tek sebep başbakandır.
Son ifadelerini dinledikten sonra buna karar verdim.
Oradaki kalabalığın kimisi neden orada olduğunu bile bilmiyor, kimisi cahil, kimisi çok genç, galeyana geliyor... Yani orada eğitim düzeyi, düşüncesi, ideolojisi belli olmayan bir kalabalık var karşılarında ise ülkeyi temsil eden, eğitimli bir başbakan. Hangi taraf daha ılımlı olmalı acaba? Garip olan bu halkın bir lideri de yok dur deyince durduracak. Bu halk ülkesini düşünmemekle suçlanıyor ama başbakan düşünüyor mu acaba? Az değil 10 gün olmuş bir eylem ve can kayıpları yaşanmış. Bir baş sağlığı dilemek zor olmasa gerek.
Ben başbakanı halktan biri gibi görmüyorum, o kadar uzak, o kadar tepeden, o kadar tek başına.
Hiç bir şeye şu 3 cana üzüldüğüm kadar üzülmedim. Yakılan yıkılanlar geri yerine gelir ama o giden canlar, arkalarında bıraktıkları ne olacak? 1 ay sonra herkes yaşamına dönerken, bu dönem "chappuling" terimiyle anılırken o polisin bebeği ömrü boyunca babasız yaşayacak, gençlerin ailelerinin yüreği yanacak.
Bir de demokratik yoldan hakkınızı arayın deniyor. Gerçekten o şekilde alınabileceğine inanan var mı acaba? Medya susturulmuş, twit atanlar, paylaşım yapanlar göz altına alınarak, greve katılan kimilerine işten çıkarmalar uygulanacağı söylenerek hangi hak ve ne şekilde alınacak? Hakkını arayanın derhal bertaraf edildiğini THY'de gördük yakın zamanda.
Bir de arap baharına benzetiliyormuş. Arap ülkelerinde demokrasi isteyen bir halk vardı bizde yine kör topal da olsa demokrasi var ve bunun kaybedilmemesi için sokağa döküldü insanlar. Seçimle gelenin diktalaşmaması isteği yani...
Halktan da suçlular var elbet gerçi onlara halk diyemiyorum ama neyse. Haberlerde gördüm karakolu taşlayan varlıklar var, otobüste çatışma içinde kalmış ve sinmiş çocuklar var...Aynen katılıyorum.
Baş sorumluya tepki verilmesi gerekirken halka verilen tepkiye de inanılmaz kızıyorum.
Her iki tarafta bilgi kirliliği yaratıyor.
Mesela İzmir'de eli sopalı sivillere polis dendi.Hiç sanmıyorum öyle olduklarını.Zaten o Anıtkabiri de yıkarız elhamdülillah diyen zatın polislerin yanında eli sopalı bi fotoğrafını paylaşmıştım.Gerçekten güvenilir arkadaşlarımdan uyduklarım da bu eli sopalıların sivil polis olmadığı yönünde ki bu da çok büyük bi skandal.
aynı platon filozof-kralın iradesinin dışında hiçbir şeyi kabul etmez. kanunlarında hükmü yoktur. çünkü kral zaten en iyi bilgiyle donatılmıştır....ütopya.Bundan 2400 yıl önce Platon demiş ki:
"Demokrasinin esas prensibi halkın egemenliğidir.Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için,yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.Eğer bu sağlanamazsa demokrasi,otokrasiye geçebilir.Halk övülmeyi sever.Onun için,güzel sözlü demagoglar,kötü de olsalar,başa geçebilirler.Oy toplamasını bilen herkesin,devleti idare edebileceği zannedilir.
Demokrasi bir eğitim işidir.Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur.Devam edilirse demagoglar türer.Demagoglardan da diktatörler çıkar."Platon/Devlet
Ya Platon amcam ileri görüşlülüğü iyice abartmış,ya da 2400 yılda insanlığın hamurunda en ufak bir değişiklik bile olmamış
Yalnız bu çok büyük bir skandaldır , gözdağıdır.İleri demokrasinin de gerekleri bunlar sanırım.
Benim arkadaşım da gözaltına alındı.Tweetlerini okusam bunlar mı sebep dersiniz?
Bu eylemlerde en çok kanıma dokunan medya olmuştur.Bir gazeteci nasıl sansüre boyun eğer anlamam mümkün değil.
Demokrasiyi platondan öğrenelim diye değil,demokrasiyle ilgili düşüncemi yansıttığı için paylaştım o paragrafı.Bir düşünürün bir fikrine katılıyor olmam tümüne katılacağım anlamına gelmez.Diğer bütün düşünceleri yanlış olsa bile demokrasideki eğitim şartına katılıyorum.Hatta doğru ifade edememiş olsa da Aysun Kayacı'nın dağdaki çoban sözüne de katılıyorum.aynı platon filozof-kralın iradesinin dışında hiçbir şeyi kabul etmez. kanunlarında hükmü yoktur. çünkü kral zaten en iyi bilgiyle donatılmıştır....ütopya.
oa göre kimin kiminle evleneceğine devlet karar vermelidir. katı sınıf ayrımı vardır. özel mülkiyete sıcak bakmaz.erkekler kadınları, babalar oğulları,soylu soylu olmayanları, yaşlılar gençleri, bilgeler cahilleri,servet sahibi sahip olmayanları,efendiler köleleri yönetmelidir.
sanırım demokrasiyi platondan öğrenmesek çok iyi olur
Mustafa durdu diye bi adam ilk defa duyuyorum ismini Habervaktim.com yazarıymış bi insan bu kadar terbiyesiz olur ancak nasıl iftiralar atmış insanlara kendi bilinç altını ortaya çıkarmış asıl provokatör bunlar yaaa çok sinirlendim yazıyı okudukça miğdem bulanıyor!!!!
“Bunlar CIA’nın Çocukları” adlı yazısından kin ve nefret dolu söylemlerden bazıları;
Bunlar, Reyhanlı’daki patlamaya da çok sevindiler. Bunların en büyük beklentisi ülkede kaos çıkması, iç savaş çıkması, ABD’nin Türkiye’yi işgal etmesidir.
“Türkiye’nin yüzde 0,1’i AKP‘yi devirmek ve intikam almak için bir araya geldi”
Başı kapalı olmadığı hâlde başını örtüp eylemlere katılan münafıklar, kendi dilleri ile kendilerini ifşa ediyorlar. Güya AKP’den dindarlar da rahatsızmış! Yesinler sizin komik hilelerinizi!..
* Bir kısım eylemci necis ayakları ve cünüp bedenleri ile Dolmabahçe’deki camiyi, ABD’nin kâfir askerleri gibi kirlettiler, yağmaladılar.
Bu parkta hem para ile hem de gönüllü hem de flört adı altında fuhuş yapılıyordu. Bundan dolayı parktaki yeni düzenleme kimilerinin işine gelmedi.
* Cami içinde içkilerini zıkkımlandılar.
* Camide grup seks bile yapmış olabilirler.
* Biz onların dinine girmedikçe onlar bizden asla razı olmayacaklar. Biz onların taptıklarına tapmadıkça bize hep düşman olacaklar.
* Siz istediğiniz kadar onların mabet-i kebiri anıtkabire saygı duyun onlar bizim mabetlerimize saygı duymayacaklar. Siz istediğiniz kadar onların taptıkları heykellere saygı duyun, onlar şeriata saygı duymayacaklar. Şunu herkes beynine işlesin! Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yoktur.
* Biz Müslümanlar kutsal davayı unuttuk, İslâm için kılımızı bile kıpırdatmaz olduk. Demokrasiden, seçimlerden medet umar olduk. Demokrasi ile İslâm’ın geleceğini zannettik. Oysa demokrasi insanları saptıran beşerî bir din, helvadan bir puttu.
Bu yazının tamamı daha uzundu sanırım:26:Mustafa durdu diye bi adam ilk defa duyuyorum ismini Habervaktim.com yazarıymış bi insan bu kadar terbiyesiz olur ancak nasıl iftiralar atmış insanlara kendi bilinç altını ortaya çıkarmış asıl provokatör bunlar yaaa çok sinirlendim yazıyı okudukça miğdem bulanıyor!!!!
Bunlar CIAnın Çocukları adlı yazısından kin ve nefret dolu söylemlerden bazıları;
Bunlar, Reyhanlıdaki patlamaya da çok sevindiler. Bunların en büyük beklentisi ülkede kaos çıkması, iç savaş çıkması, ABDnin Türkiyeyi işgal etmesidir.
Türkiyenin yüzde 0,1i AKPyi devirmek ve intikam almak için bir araya geldi
Başı kapalı olmadığı hâlde başını örtüp eylemlere katılan münafıklar, kendi dilleri ile kendilerini ifşa ediyorlar. Güya AKPden dindarlar da rahatsızmış! Yesinler sizin komik hilelerinizi!..
* Bir kısım eylemci necis ayakları ve cünüp bedenleri ile Dolmabahçedeki camiyi, ABDnin kâfir askerleri gibi kirlettiler, yağmaladılar.
Bu parkta hem para ile hem de gönüllü hem de flört adı altında fuhuş yapılıyordu. Bundan dolayı parktaki yeni düzenleme kimilerinin işine gelmedi.
* Biz onların dinine girmedikçe onlar bizden asla razı olmayacaklar. Biz onların taptıklarına tapmadıkça bize hep düşman olacaklar.
* Siz istediğiniz kadar onların mabet-i kebiri anıtkabire saygı duyun onlar bizim mabetlerimize saygı duymayacaklar. Siz istediğiniz kadar onların taptıkları heykellere saygı duyun, onlar şeriata saygı duymayacaklar. Şunu herkes beynine işlesin! Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur.
* Biz Müslümanlar kutsal davayı unuttuk, İslâm için kılımızı bile kıpırdatmaz olduk. Demokrasiden, seçimlerden medet umar olduk. Demokrasi ile İslâmın geleceğini zannettik. Oysa demokrasi insanları saptıran beşerî bir din, helvadan bir puttu.
Bu yazının tamamı daha uzundu sanırım:26:
Neyse hakaret etmeyeyim
En azından neyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor bize, biri çıkar Anıtkabir'i yıkalım der, diğeri çıkar demokrasi olmasın der. Bir gün kendi yarattıkları bataklıkta dibe çökecekler ama ne kadar çırpınsalar o kadar hızlı batacaklar. Dilerim görecek kadar yaşarım
Bu yazının tamamı daha uzundu sanırım:26:
Neyse hakaret etmeyeyim
En azından neyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor bize, biri çıkar Anıtkabir'i yıkalım der, diğeri çıkar demokrasi olmasın der. Bir gün kendi yarattıkları bataklıkta dibe çökecekler ama ne kadar çırpınsalar o kadar hızlı batacaklar. Dilerim görecek kadar yaşarım
Mustafa durdu diye bi adam ilk defa duyuyorum ismini Habervaktim.com yazarıymış bi insan bu kadar terbiyesiz olur ancak nasıl iftiralar atmış insanlara kendi bilinç altını ortaya çıkarmış asıl provokatör bunlar yaaa çok sinirlendim yazıyı okudukça miğdem bulanıyor!!!!
“Bunlar CIA’nın Çocukları” adlı yazısından kin ve nefret dolu söylemlerden bazıları;
Bunlar, Reyhanlı’daki patlamaya da çok sevindiler. Bunların en büyük beklentisi ülkede kaos çıkması, iç savaş çıkması, ABD’nin Türkiye’yi işgal etmesidir.
“Türkiye’nin yüzde 0,1’i AKP‘yi devirmek ve intikam almak için bir araya geldi”
Başı kapalı olmadığı hâlde başını örtüp eylemlere katılan münafıklar, kendi dilleri ile kendilerini ifşa ediyorlar. Güya AKP’den dindarlar da rahatsızmış! Yesinler sizin komik hilelerinizi!..
* Bir kısım eylemci necis ayakları ve cünüp bedenleri ile Dolmabahçe’deki camiyi, ABD’nin kâfir askerleri gibi kirlettiler, yağmaladılar.
* Siz istediğiniz kadar onların mabet-i kebiri anıtkabire saygı duyun onlar bizim mabetlerimize saygı duymayacaklar. Siz istediğiniz kadar onların taptıkları heykellere saygı duyun, onlar şeriata saygı duymayacaklar. Şunu herkes beynine işlesin! Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yoktur.
* Biz Müslümanlar kutsal davayı unuttuk, İslâm için kılımızı bile kıpırdatmaz olduk. Demokrasiden, seçimlerden medet umar olduk. Demokrasi ile İslâm’ın geleceğini zannettik. Oysa demokrasi insanları saptıran beşerî bir din, helvadan bir puttu.
Bunlar CIAnın Çocukları adlı yazısından kin ve nefret dolu söylemlerden bazıları;
Bunlar, Reyhanlıdaki patlamaya da çok sevindiler. Bunların en büyük beklentisi ülkede kaos çıkması, iç savaş çıkması, ABDnin Türkiyeyi işgal etmesidir.
Türkiyenin yüzde 0,1i AKPyi devirmek ve intikam almak için bir araya geldi
Başı kapalı olmadığı hâlde başını örtüp eylemlere katılan münafıklar, kendi dilleri ile kendilerini ifşa ediyorlar. Güya AKPden dindarlar da rahatsızmış! Yesinler sizin komik hilelerinizi!..
* Bir kısım eylemci necis ayakları ve cünüp bedenleri ile Dolmabahçedeki camiyi, ABDnin kâfir askerleri gibi kirlettiler, yağmaladılar.
* Siz istediğiniz kadar onların mabet-i kebiri anıtkabire saygı duyun onlar bizim mabetlerimize saygı duymayacaklar. Siz istediğiniz kadar onların taptıkları heykellere saygı duyun, onlar şeriata saygı duymayacaklar. Şunu herkes beynine işlesin! Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur.
* Biz Müslümanlar kutsal davayı unuttuk, İslâm için kılımızı bile kıpırdatmaz olduk. Demokrasiden, seçimlerden medet umar olduk. Demokrasi ile İslâmın geleceğini zannettik. Oysa demokrasi insanları saptıran beşerî bir din, helvadan bir puttu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?