Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu adam kendi söylediğine bile inanıyor mu bir sorma imkanımız olsaydı iyiydi
gerçi kendi uydurduğuna inanıyor insanlar bu da onlardan işte
neyse ki dinden dem vuran kimilerinin unuttuğu bir ahiret var.

Son düzenleme:

Tövbe tövbeee. İçimdekileri söylesem suç, sussam gönül razı değil. En iyisi bu adamı Allah'a havale etmek......

Nasıl bir dava açılır bilemiyorum tam olarak, ancak bilişim suçlarından zaten pek de bir şey çıkmıyor.
Yalnız "Atatürk'ü koruma kanunu" olduğunu biliyorum(5816 nolu kanun)
Madde 1:
f1. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
f2. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
f3. Yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2:
f1. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Madde 3:
f1. Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
Madde 4:
f1. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 5:
f1. Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.

Kandil gecesi diye içilmeyecek diye konuşulmuştu ve bazı kurallar belirlemişlerdi gösterilerdeki arkadaşlar.Hangi sapkın camide içki içer yada camide başka bişeyler yapar?Bu insanlar ne yapmaya çalışıyor ya "bakın eylemciler ne fena camide içki içiyorlar ilişkiye giriyorlar"diye insanları birbirinemi düşürmeye çalışıyorlar?Ama yemezler artık insanlar öyle her duyduğuna inanmıyor uydurma olduğunu biliyor.

Twitter'dan yazan kendini bilmez için olabilir ama yazar denilen kişi için en uygunu bu:

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama MADDE 216. - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

bu yazar denilen insan için değil ama twitterden Atatürk'e ve Anıtkabire hakert edenler için yarın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacak annem :)..aslında ben bulunacaktm ama kızım sen dur bu ülkede herşey olur ben gidip şikayet edeceğim dedi.. annem aştı kendini zaten,onunla gurur duyuyorum..

bunu yazan camiiden,müslümanlıktan bahseden bu insan(!) acaba iftira nedir gıybet nedir kul hakkı nedir biliyor mu? şimdi ben bu insan için kötü sözlerimi bile harcamam...Allah görüyor!!

Bence şu bilmem kaç ordu evinde, bilmem kaç asker hazır bekliyor,
her an askerle polis çatışacak tweetini atan kişi de içeri alınmalı...

Abdullah Cömert'in ailesi gezi parkına fidan göndermişler. Şehit Komiser Mustafa Sarı ve Abdullah Cömert'in de Mekanı cennet olsun, Allah ailelerine sabır versin(

Abdullah Cömert'in ailesi gezi parkına fidan göndermişler. Şehit Komiser Mustafa Sarı ve Abdullah Cömert'in de Mekanı cennet olsun, Allah ailelerine sabır versin(

amin,ikisi içinde çok üzüldüm..gencecik insanlar Allah rahmet eylesin...

Adana'da dün gerçekleştirilen yasadışı gösterilerde, bir inşaat alanına düşen komiser yardımcısı Mustafa Sarı şehit olmuştu.

Şehidin polisin olaylara müdahale ettiği anda inşaata düştüğü açıklanmıştı.

Ancak eylemcilere ait olduğu iddia edilen ses kaydı kafalarda soru işareti bıraktı.

Eylemciler arasında geçen konuşmalarda, "Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış ondan sonra da ortadan kaybolmuştur" ifadeleri yer alıyor

Taksim Gezi Parkı'nda olayların büyümesine neden olan göstericilerin çadırlarının yakılmasını polis değil, belediyenin zabıtalarının yaptığı ortaya çıktı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilerin çadırlarını ateşe verenlerin zabıta olduğu ortaya çıktı.

DHA'nın servis ettiği görüntülere göre sabah 05:00'te yapılan müdahale sonrası eylemcilerin çadırlarını zabıtaların topladığı ve ateşe verdiği görüldü.

Çadırları ateşe verenlerin kemer altına sıkıştırdıkları zabıta yelekleri de dikkat çekti.

Günlerdir devam eden Gezi Parkı eylemlerinin yurt genelinde büyümesinin fitilini ateşleyen çadırların yakılmasını polisin değil, Belediye zabıtalarının yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Bu eylemde ki en hoşuma giden noktalardan biri ;

"70 sonrasında doğanların her ne kadar benim siyasi kimliğim var dese de hayatında hemen hemen hiç bir böyle eyleme katılmamalarına rağmen bu gün 90 sonrası doğan gençlerin 5-10 yıl sonra biz bunu yaptık" gibi bir cümle kuracak olmaları, bunu yaşamaları görmeleri oldukça güzel bir kazanımdır.

çok uzun oldu ama umarım izah edebilmişimdir.

Bu arada 90 doğum öncesi olupta eylemlere katılanlar malesef fasulyeden katıldılar : ) Bu işin espirisi ama gençleri yaptıkları EYLEMDEN dolayı tebrik ederim. O yaşlarda olup böyle bir oluşumda imza atmak çok keyifli olurdu sanırım...

eee fasulyeler siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

87 doğumluyum kurtarmaz mı?
Ben bu eylemlerden önce özellikle 90 sonrası doğumlu neslin büyük çoğunluğunun marka takıntılı,dünyadan ve yaşadığı çevreden bihaber,apolitik,hayatı sınavlar arasında sıkışıp kalmış bir nesil olduğunu düşünüyordum.Fakat bu eylemler sayesinde gördüm ki cin gibiler,müthiş esprili ve zekiler.Aynı zaman da da çok cesurlar,yardımseverler,insancıllar.Belki onlar kendileri bile farkında değillerdi bu yönlerinin şimdiye kadar.Bu eylem hayırlara vesile oldu bir neviTek bir ruh olmayı,aralarındaki farkları gözardı ederek kardeşçe bir arada bulunmayı öğrendiler bu sayede

Son düzenleme:
Fasulye:44:
Abi ben kuru fasulyeyim gaz yaparım, o yüzden çok konuşmasam iyi olur.
Az ve öz Ülkem gençliğini, yeni nesili dejenere, şımarık, aklını kullanmayan gibi sözlerle eleştirenler tekrar düşünsün

xx-70 konserve fasülye
70-80 kuru fasülye
80-90 taze fasülye
90-+ çıtır fasülye

:) buyrun son durum : )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…