Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok güzel bi konuya parmak basmışsın.
başbakan herkesi rahatlatan bi konuşma yapmalıydı.
neyse bu olaydan sağı solu ortası herkes ders alır inşallah.

umarım tüm siyasiler bu olup bitenden kendi payına düşeni almıştır mesaj sadece iktidara değildi bence tüm siyasi kesimeydi o nedenle halk direnişi sadece halkız biz diye yola çıktı insanlar...

bakış açısı tabii bende şöyle düşünüyorum aynı hatayı ikinci kez yapmam halkın yarısını değil tümünü memnun eden kucaklayan ayrıştımayan lider istiyorum...

GÖZDEN KACMASIN TEKRAR PAYLASIYORUMMM

VAY ANASINI ARKADAS....
OBJEKTIF YORUM BEKLIYORUMM.....
MASUMCA BSLAYAN CEVRECI EYLEMINI SIRRI SUREYYA ONDER IN ATESLEMESIYLEE BU HALE GETIRENLERI VE HALAA DESTEKLEYENLERI KINIYORUM..IYINIYETLI GUZEL INSANIMIN GORMEESINI ISTIYORUUMM.OLAYLAR NERELERE GELDII....BASBAKANIN CAPULCU DERKEN KIMLERI KASTETTIGINI BIZLER COOOK IYI ANLADIKK..SIZ DE ANLAYIINN.UZERINIZE ALINMAYIN GUZEL KARDESLERIIMM..

BASTAN BERI O KADAR COK SEY YAZDIM KII...DAHA NE DIYECEGIMI BILMIYORUUMMM

ADAM TAKSIMDEKI ÖZGURLUK MUCADELESINI HRANT DINK E BORCLUYUZ ..BURAYI HRANT DINK CADDESI ILAN EDIYORUUZ DEDIII YAAAAAAAAAAAAAA
OOOOOOOOOOOOOOOOOFFF GUZEL ULKEMIN GUUZEEEL INSAANLAARIII((((((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((

http://www.youtube.com/watch?v=5JLIIFmBodQ

Son düzenleme:
sorduğum soruya cevap alamdım... iddia edenlerde cevap vermeye tenezzül etmediler sanırım bene ankaranın çeşitli yerlerindeki akadaşlarımı aradım kamululuara böyle bi mesaj geldi mi diye hepside gelmedi dedi küçük i köyde yaşıyorum buradakilerede gelmemiş mesaj falan.... eğer aksi oldu ise mesaj gelen arkdaşlar varsa onlarda foto çekip yayınlasınlar ki bi umut diyenlerde bi gerçeği daha görsün!!! objektiflik adına....

bu nedir yahu pess pess

aslında çok ta tuhaf bir görüntü değil zaten dağdan indiler diyalog kuruldu artık içimizdeler meclisteler vs...meydanda olmalarıda çok garip gelmemeli bundan sonra doğal hale getirenler açılım süreci içinde olanlardır...
dip not: benim için katlanılmaz bir görüntü.. deli oldum ....benim bildiğim bu guruplar uzaklaştırılmış...

Ne ızdırapmış bunlar böyle.........ben de ormanlık alanlar yapılaşmaya açılıyor ,işsiz adamdan vergi adı altında haraç kesiliyor, benim vergilerimle alınan kamu malları yabancılara hediye ediliyor , sùrekli emeklilik yaşı yükseliyor gibi konular yüzünden endişe edip direnişe katılmıştım.........neyse belki sorun bendedir .......ben gidip makarna yiyeyim bari belki sorunum düzelir

Paylaşılanlar bunlar. Bunların doğruluğunu bilemiyorum ancak karşılama için belediyenin otobüslerini kapatıp üzerlerine Akp bayrakları asıp insanları almaya gittiklerini kendim gördüm. Belediyenin otobüsleri babalarının malı tabi bunu geçtim, Başbakanlarını çok seven o insanlar eylemcilerin yaptığı gibi neden kendi imkanlarıyla gitmiyorlar da otobüsle toplanıyorlar bu da epey aklımı karıştırdı benim.

Eskiden olsa ordakiler toplanır içeri alınırdı.Onların elebaşlarıyla masaya oturanlar benim oyumla gelmedi oraya.
Ermenilerle ilgili olarak ayrı bi grup toplanmış.Gezi parkı direnişiyle alakalı bi konu yok.
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/04/24/taksimde-ermeni-olaylarinda-olenler-anildi

Son düzenleme:
dediğim gib şu an belediye otobüslerini falan görme imkanım yok memur arkadaşlarıma ailemde dahil hiç bi mesaj gelmedi hani mecburi deniyorya kamululara....... mesaj geldi ise kendi tabanına üyelerine falan gelmiş olabilir şu da olabilir tıpkı ilk günlerde poma bi genci ezdi aylin veft etti... italyan polisinn resmini türk polisine uygulayan zihniyet bu resimleri de yayınlamış olabilir zira teknoloji çok ilerledi..... kendi düşüncemse o insanların oraya zorla gittiklerine inanmıyorum.. eğer kendi tabanına geldi ise bu mesaj kendi üyelerine bunuda bu akşam öğrenip yarın yazarım sizlere küçük bi yerdeyim ve buradi insanların arasında üyeleri mevcuttur diye düşünüyorum....

Başbakanı savunanlar diledikleri kadar savunabilir. Ben hiç bir partiyi zerrece sevmeyen biri olarak onun yaklaşımlarını çok komik buluyorum. Yani şöyle bir nutuk çeken biri benim başbakanım mı gerçekten? Bildiğin ayrıştırıcı, bölücü bir konuşma.

Türkiye terör estirenleri değil, Ankara'nın bu gerçek fotoğrafını görsün.
Benim başörtülü kardeşlerime saldırdılar, camiye bira şişeleriyle girdiler.
İstanbul'da 2 saatte toplananlar millet değil mi? Adana ve Mersin'de toplananlar millet değil mi? Ankara'da toplananlar millet değil mi?

Bir başbakan düşünün ki kendine oy verenlere güvenerek karşıt eylem yapsın. Bakın ben de bu kadar adam topladım gibi gösterişe girsin ve hala halkını ayırsın. Gerçekten inanılır gibi değil. Yalnız unutulan bir şey var ki sayın başbakan mitingindeki insanlar senin için döküldü ama sokaktaki insanlar bütün millet için döküldü. Bir insan için toplanmakla bir millet için toplanmak arasında dağlar kadar fark var o yüzden bu kıyas çok yersiz.

ben olayın iç yüzünü biliyorum canım meydandaki halk zaten bunları içine almıyor bu görüntülerde maalesef eyleme gölge düşürmek için insanların kullandığı görüntüler...görmek isteyen anlamak isteyen gerçekleri görüyor eylemin amacını anlıyor...

Kullanılmak;
Önemle üzerinde durulması gereken bir sözcük.

Farkındalık;
Nerede? Nasıl? Ne kadar? kullanılıyor olduğumuzu anlayabilmenin anahtarı.

Okumak, okumak, okumak, bilgiye açık olmak, doğru muhakeme yapabilmek;
Farkındalık anahtarının, dolayısıyla da kullanılıp kullanılmıyor olduğumuzu tam olarak anlayabilmemizin yolu.

Medya, basın vb. "haber alma özgürlüğümüzü kısıtlamış olanlar";
Uzun yıllardır bu işi en iyi ve en doğru yapmaya çalışanlar ve yapabilecek olanlarının, hakiki olanlarının bir kısmı, faili meçhul veya faili bulunan cinayetlere kurban giden, bir kısmı bir şekilde sesi bastırılmış olan, geri kalanların çok büyük bir kısmının içinde bulunduğu "aynı sağlık, eğitim ve önemli diğer konularda olduğu gibi" artık birer ticarethane halini almış" yapılanmalar.

Halk;
= Her anlamda, her fırsatta, menfaatler uğruna kullanılan temel malzeme.

Yani;

Menfaatler uğruna "Din adına" geçmişte "Peygamber torununun bile katledildiği", din adına böylesi nifak tohumlarının bile ne kadar kolay atılabildiğini ve yeşertilebildiğini idrak etmesi gereken, biz.

Yakın zamana kadar, özel sağlık merkezleri tarafından "ücretsiz chek-up" şu şu şunlar dahil ücretsiz diye broşürler yağdırılırken,

"Oh ne güzel cebimizden de hiç bir şey çıkmıyor diyerek" milyonlarca tahliller yaptıran,

tam gün yasası diye bir şeyde "Oh, iyi oldu bu doktorlara, gözlerini para bürümüştü" diyen,

kendisine, çocuğuna yakınlarına bir muayene için kaç dakika ayrılabileceğinin hesabını bile yapmayan, şimdilerde ise paşa paşa (bir müddet daha devlete ait kalmaya devam eden) devlete ait sağlık kurumlarında bile elimizi bol bol cebimize gayet güzel atan, biz.

Eskiden "Olacak o kadar" gibi -yaşantımızın gerçeklerini mizahi bir dille anlatan ve abartılı olduğu için kahkahalara boğulduğumuz şeylerin, çok daha ötesini paşa paşa günlük yaşantımızda farkında bile olmadan bir bir yerine getiren, biz.

Neredeyse kendi birinci derece yakınlıklarımızı bile unutacak kadar "dizi senaryolarında" yüzen, kimliklerimizi izlediğimiz kahramanlardan biriymiş derecesinde unutan, biz.

Dahası, izleyeceğimiz şeylerin (takip etmeye çalıştığım tek bir dizi vardı, B.Ç. o da bitti zaten -oradan biliyorum sadece- yanılıyorsam düzeltme yapan arkadaş olursa sevinirim) ortalama 40 dk. bile sürmediği ekran karşısında, en az üç saat oturan, biz.

Bu arada oturduğumuz o diğer dakikalarda milyonları kasalarına indirenlere ne kadar yardımcı olduğumuzun farkında bile olmayan, biz.

Bunlar dışında ise; sanki herşey çok yolunda ve hepimizi ilgilendiren, memleketimizi ilgilendiren hiç bir şey yokmuş gibi, geri kalan zamanlarımızda, kendimizde oluşturduğumuz haklı nedenlere son derece sadık kalmak suretiyle "birbirimizin mini etekleriyle ya da tam aksi olan kıyafetleriyle" birbirimizi yaftalama mücedelesi verir hale gelmiş olan, biz.

Gençlerin aslında çok da zararı olmayan kılık kıyafetlerini, kulaklarındaki küpelerini, sokakta el ele gezmelerini eleştirirken, ahlak elden gitti, örf adetler elden gitti, bunlar nasıl şeyler? derken, eğer yanlış bir şeyler varsa bizim eserimiz bunlar "bunları yetiştirenler bizleriz" eleştirisini -asıl kendimize getirmeyi- aklımızın ucundan bile geçirmeyen, bunları eleştirirken "her gün takip edemediğimiz" ha bire yap boz tahtası gibi değişip duran, kısa - orta - uzun vadede milli bir planlaması olmayan eğitim sistemini eleştirmeyi bırakın, farkında bile olmak istemeyen, biz.

Güya okula giden çocuklarımıza ve gençlerimize," Daha dördüncü sınıftan itibaren -neden? diye sormadan damla damla alın terimizle bin bir emekle kazandığımız, günlük ihtiyaçlarımızı zar zor karşılayan üç beş kuruşa rağmen, binlerce lira " dersane paraları veren, ilk ve orta öğretimde bedava kitaplar verilirken, diğer yandan devlet okuluna bile kayıtlar esnasında ne kadar fara vermemiz gerektiğini sorgulayamayan, varımızı yoğumuzu buralara dökerken, yetmezmiş gibi üniversite bitirdiklerinde bile - sanki hayatları kurtulacakmış gibi (muhtemelen beş on yıla kadar zaten kalıcılığı yitecek olan) kamu personeli olabilmeleri- veya -bir iş sahibi olabilmeleri- için sertifika sahibi olabilsinler diye,hala yeniden bir yerlere binlerce lira ödeyen, aynı şekilde bütün sınavlarda da bir sürü ödeme yapan,

bu nedir böyle? Hepimizin çocukları ve gençleri yarış atı mı? diye sormak yerine,

"Neden ortaöğretim bu kadar zayıf? Neden bu düzeyi bitiren bir genç üniversite sınavında minimum da olsa başarı sağlayabilecek düzeyde olamıyor?

sorusunu sormak yerine, onların içinde bulunduğu - sonucu atıl insan durumuna düşmüş insan vaziyeti olan - bunca çabalarını ve çabalarımızı, onların ne kadar yorulduklarını ve böyle bir psikolojiyi, bu durumun nedenlerini doğru analiz edebilmek yerine, onların yaş itibariyle gayet doğal olan gel gitlerine saldıran, biz.

Ha bire birbirimizle o veya bu şekilde sen - ben ya da siz - biz kavgası etmek için fırsat kollarken,

aslında hepimizi ve hepimizin çocuklarını kapsayan "sosyal güvenlik yasalarını" ve pek çok şeyi fark etmekten uzak ve bihaber olan,

kendimiz, çocuklarımız ve ülkemiz adına bu denli umarsız olan ama niyeyse her gün düzenli olarak -aslında tamamen iki kişinin özel hayatı olan- evlilik programlarındaki insanların -yok işte evi varmış, yok işte arabası varmış, şu şu şu hanım şu şu şu beyi neden kabul etmemişmiş?- yok yok iyi oldu zaten ben o hanımı veya o beyi ona layık görmemiştim diye ya da (hiç izlemediğim için tam olarak bilemesem de haberdar olduğum) birileri sanırım bir adada vahşi hayat yaşıyor gibi programları, kendi hayatlarımızdan ve memleket meselelerinden çok daha fazla takip eden, biz.

En gerekli olan ve istenirse asla zarar etmeyecek devlet teşekküllerinin bir bir elden çıkmasını -çekirdek çitleyerek- seyreden, biz.

Geçmişte yaşanan şeyleri sadece bir tarih ve günümüz ya da yarınlarımız bakımından daha doğru hareket edebilmek adına istifade amacıyla kullanmamız gerekirken, bir yandan omuz omuza mücadele verip bizlere bu vatanı bağışlayan atalarımız dedelerimiz olduğunu söylerken, öte yandan üzerinde birlikte yaşadığımız bu vatana ve birlikteliğimize zarar getirecek formda (afedersiniz ama tabir-i caiz ise) temcit pilavı gibi bazı şeylerin ha bire olumsuzluk yaratacak biçimde bir şekilde gündem yapılmasını büyük bir olağanlıkla karşılayan, zaman zaman farkında olarak veya olmayarak en hararetli savunucusu haline gelebilen, biz.

................................... Bu liste bitmez.

Bizi kullanmasınlar da kimi kullansınlar peki ?

Ya "Battı balık yan gider" diyecek ya da -hoşumuza gitse de gitmese de- hepimiz için geçerli olan müşterek zararları görüp "Zararın neresinden dönülse kardır" biz aslında -biziz- yani halkız, görüşümüz, fikrimiz, yaşam ve kılık kıyafet şeklimiz, sandıktaki tercihimiz ne olursa olsun, ülkemiz ve hepimizin çıkarları doğrultusundaki konularda biz hep beraber elele ve biz olarak halkız, bunu unutmayın !

diyecek olan ve bu mesajı verebilecek olan da yine bizden başkası değil ...

Dün, bulunduğum ilde caddede bir ulaşım aracı beklerken hemen yanımda duyduğum bir konuşmayı eklemeden geçemeyeceğim.

Eşi olduğu belli olan hanım hiç sesini çıkartmadan dinliyor ve beyefendi bir yandan elindeki küçük poşetin içindeki ilaç kutularını düzenlemeye çalışırken (tam olarak ezberlemedim ama +1 -1 gibi düşük oranda bir farkla) bir yandan da şöyle söyleniyor.

" Bu nasıl iştir böyle ya ! Benden istenileni zaten verdim ben her seferinde, ondan başka kimse para mara istemedi benden, öyle olsa isterlerdi, yalana bak, taa aylar öncesinde hastaneye gitmişim de onun parasını ödemeden bana ilaç veremiyormuş. Bu hükümeti bundan istemiyor işte bunlar, devleti soyamayacaklar diye. Yiye yiye doymadılar gittiler" ... Y o r u m s u z

:) :) ( Sözün bittiği anlardan ve ağlasam mı? Gülsem mi? bilemediğim anlardan biri.)

Sonuç;
Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve yaşam koşullarımız, geçim şartlarımız, çocuklarımızın yaşam ve geçim şartları ne halde acaba? yarınlarla ilgili bulgular nedir? diye kendi adımıza sorup sorgulamak, okumak, öğrenmek, hepimiz adına en doğru ve en iyi şeyleri tespit etmeye çalışmak için vakit ayırmalıyız, gerçekten hepimiz çok çok uyanık olmalıyız...

Eğer bunu tam anlamıyla başarabilirsek, eminim ki "hepimizin buluştuğu en doğrular" çok daha fazla olacak ve çok daha kolay ortaya çıkacaktır, yine hepimiz için...

Yazdıklarımı yaşamayanlar veya bunların geçerliliği yoktur diyenler olursa ve çoğunluktaysa, gerçek "benim gördüğümden çok daha farklıysa" eğer;

Ben, "kendime hayal dünyasında bir memleket kurup, orada yaşıyor olduğumu" memnuniyetle kabul etmeye hazırım...

Zira, şu anda beni hiç bir şey, güzel Türkiyemizdeki durumun -varsaydığım hayali durum- gibi olmadığını bilmek kadar çok sevindiremez ...

İmza
Konserve

İnsanların birbirine haber vermesi sizce garip mi? Bizim akrabalarımız da gitti ama otobüsle falan değil kendi imkanlarıyla gittiler geldiler.

Bir fotoğraf dolaşıyor internette bi ilçe başkanı mesaj atmış gelmeyenler hakkında suç duyurusu yapılacak diye. Bunu diyen neyin kafasını yaşıyor bende bunu merak ediyorum.

Kays isimli üye ısrarlı istediği için paylaştım neden herkes bana yükleniyor?!
Okuduysanız eğer mesajla haberleşme değil belediyenin otobüslerini kendi malları gibi kullanıp insanları getirmeleri garip geliyor yazdım. Evet garip geliyor.

ben bu iddia yı istiyorum ....

bu o gece istanbul havaalanına başbakan ı karşılamak için atılmış msj lar ayrıca zorla çıkarılmış gibi de görünmüyorlar.eminim partiye üye olanlara gönderilmiş msjlar.herkese yollanmış msjlardan değil....

biz bugün kü miting için atılan ve hakkında yasal işlem uygulanacak diye atılan msjlar nerde onları istiyoruz.

Fasülye yaklaşımıma umarım kırılmadınız...

İmza
Sırık Fasülye

sizin için önemi var mı bilmiyorum ama ben kırıldım ....

kızlar bir reklam var twix reklamı orada bile sağ sol işlenmiş pes dedim insanlar nereden ne çıkaracaklarını şaşırmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…