Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fasülye yaklaşımıma umarım kırılmadınız...

İmza
Sırık Fasülye

ben taze fasulye oldugumdan kirilmadim kuru olsam kirilirdim, bu da bolucu bir yaklasim bence hepimiz fasulyeyiz pardon insaniz nihayetinde

hımmm çok mantıklı bir açıdan bakmışsın
evet haklı olabilirsin
sanırım ben fesatım.
ne mahcubiyeti boş ver kitaplar yerinde duruyor okursun
özletme kendini

estağrifullah. (evet sıra sıra duruyor okunmayı bekliyor ama bu ara ilgim ve dikkatim başka şeylerde yeni siparişler vermem gerek)

ben sol görüşlü bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. ama evimizde siyasi konuşmalar olmamasına özenle dikkat ederdi ailem.
çünkü 12 eylül 1980 ihtilalini görmüş sonrasındaki sancıları çekmiş bir anne babaya sahiptim.
babam istanbul annem karadenizin bir doğu şehrinde yaşamış olmasına rağmen anlattıklarını dinlerken
ikisinin gözlerindeki tarifsiz acı ve üzüntü aynıydı.
kaybedilen arkadaşlar, işkenceler, hatta yurdu terk etmek zorunda kalmalar..
ikisi de çok fazla anlatmak istemiyor üzerinden 30 küsür sene geçmesine rağmen hala unutamamışlar yaşadıklarını
tek söyledikleri var hem fikir olararak; bölünmüştük ikiye sağcı ve solcular diye... lazım gelen birleşmekti halbuki..

şimdi söylemeye çalıştığım şu. ülke bir kaosa gidiyor. bu kez mesele sağcı, solcu meselesi değil.
ayrışma sadece iktidarın bahsettiği %50.. ( kaldı ki kendisine oy verenlerin bir çoğu artık desteklemiyor kendisini )
öte yandan ciddi bir birleşme ve bütünlük var.

yıllardır tesettürlü çok sevdiğim dostlarım oldu. kamusal alanda baş örtüsü özgürlüğünü hep destekledim ve destekliyorum. siyasi ranta ve siyasi sembole alet edilmeye çalışılsa bile. çünkü benim için insanların özgürlüğü esas. birilerinin menfaati değil.

iktidar partisine oy veren çok fazla tanıdığım insan var. ama bakıyorum bugün çok büyük bir kısmı iktidarı benim kadar sert eleştirebiliyor. çünkü bencil değil, çünkü ayrışmak istemiyor. çünkü biliyor ki ayrışmak değil mesele. bütünleşebilmek... özgürlükler konusunda benimle hem fikirler.

karşıt fikirlerde olabilir, aynı fikirde olmamız gerek değil, düşünmek, sorgulamak yeterli.
eşim sağ görüşlü, üstelik cemaate yakınlığıyla bilinen bir yayın organında görevli. iktidara ve başbakana sempatisi olduğunu biliyorum.
kaldı ki ben de kendisine sempati duyardım bir zamanlar oy vermediğim halde, sadece bir kasımpaşalı olarak..

iktidar partisi kollarından gelen mesajlardan birisini eşimin telefonunda kendi gözlerimle görüm. güldük sadece, hem de çok güldük, öyle böyle değil. bu ülkede gündoğana gel diye twitt atmak gözaltı sebebi, havalimanına gel diye mesaj atmak serbest. işte ileri demokrasi:)

eylemi başından beri destekliyorum. her gün olmasa da gitmeye çalışıyorum. kendim bir siyasi parti seçimim olmasına rağmen partiler üstü bir destekle yaklaşıyorum olaya. sempati duyduğum partinin bayrağı vs prokovatif eylem altında değil. zira muhalefet görevini yerine getirebilmiş olsaydı milyonlar sokaklara dökülmeyecekti. onun için a partisi ya da b partisinin nemalanma çabaları sadece gülünç ve acınası geliyor bana.

"En tehlikeli insan tipi; az anlayan, çok inanan insandır." demiş Anton Çehov. inanmak için ikna olmalı, araştırmalı. liderlik bölmek, ayrıştırmak değildir. bu ülke özgürlükleri konusunda başkalarının aldığı kararlardan fazlasıyla zarar gördü geçmiş süreçlerde. marifet olan kalan diğer kesimin de desteğini alabilmektir. aksi taktirde lider değil böyle diktatör damgası yersiniz.

çok zor değildi milyonları yatıştırmak, tepkileri değerlendirip uzlaşabileceğimiz ortak bir karara varabiliriz demek.
ama kendisi bu ülkenin bölünmez bütünlüğüyle çok fazla ilgili değil görüldüğü üzere. ateşe körükle gitmeye devam ediyor.
etsin bakalım, tarih onu bakalım affedecek mi? yıllar sonra kendisinden nasıl bahsedelecek..

herkes bu eylemden faydalanıyor.herkess....sesini bi şekilde duyurmaya çalışıyor.asıl eylemciler arka da kaldı....

kızlar bir reklam var twix reklamı orada bile sağ sol işlenmiş pes dedim insanlar nereden ne çıkaracaklarını şaşırmış

bu olaylardan önce de vardı oreklam yazacaktım konu amacından sapar diye yazmadım.tatları aynı ama yapımcıları farklı :):):) ne kadar da uyumlu :):):):)

ama eylemlerde de nasıl başladı nasıl bu duruma geldi.herkes sosyal medyadan twettardan facebooktan ve burada da gördüm toplaşarak ve birbirlerine msjlar atarak toplandı....yönlendirmeler de oldu şu sokağa gitmeyin orada şu var burada toplanın daha güvenli oraya gitmeyin ara sokakalardan uzak durun vs vs ....

Arkadaşım resmi bile var ben gördüm Ama nedense sadece resmi var biri çıkıp mesaj bana/bize geldi demiyor. Sadece resim. Çok zor değil başka bi telefondan kendi telefonuna öyle bir mesaj atmak.

işte ben görmedim ben bitek bu siteye üyeyim.twetter yada başka yere üye değilim.oralara da üye olmadan görünmüyor sanırım hiçbişey yada ben anlamıyorum.

o yüzden bunu iddia edenlerin burada atılan msj ı fotolayıp eklemelerini istiyorum.benim savunduğum yada ooooo olmaz böyle şey onlar yapmaz diye iddia ettiğim birşey yok.yasal işlem nasıl başlatılıyor birde pazar günü tatil.ikimin gidip gitmediğini nereden anlicaklar da yasal işlem başlatılıyor....

sen gördüysen paylaşır mısın?

aaa olur mu hiç???
içimde kalmasın kimin malıymış?
belediye mi şahıs mı?

Otobüsleri ben ayarlamadığım için bilemicem. Ama dediğim gibi benim akrabalarım kendi imkanlarıyla gittiler. Belediyenin otobüsüyse de kimsenin hakkına girmedik yani biz. Girenler düşünecek onu.

Mesele Face üzerinden haberleşilmesi değil,partinin kendisinin düzenleyip tertipleyip kendi seçmeninin tepkisi gibi gösterme çabaları.Yoksa isteyen istediği yerden haberleşebilir,burası özgür bi ülke.

Twitter'a bence üye olun,çok şey kaçırıyosunuz.

Bu artık ak parti olayı falan değildir.
Bülent Arıncı dinliyorum, bir de başbakanı.
Doğu ile batı gibi.
Ha ama dünya yuvarlak, akp ekseninde buluşuyorlar o ayrı.

Başbakanın konuşmaları içler acısı.
Acil psikiyatrik destek alması gerekiyor.

32 yaşındayım, böyle bir provakasyon görmedim.
İnanılmaz.
Kendini tam manasıyla kaybetmiş.

bu konuda yorumları çok merak ediyorum ...

Fırsattan istifade.
Bu konuda yapılabilecek fazla yorum yok.

Bu direnişte her kesim insanın olduğunu anlayamayan, sivilleri terörist, kürt, ermeni diye mimleyen zihniyetin sarıp sarmayalayacağı bir video.

Orada olsaydım, kendi fikir ve bilgilerimi, ermenilerin de anadoluda katlettikleri insanları tartışırdım videodaki arkadaşla. Hatta kavga bile edebilirdim belli olmaz.
Çünkü bu konudaki düşüncelerim videodakilerle tam ters.

Orada o konuşmayı dinleyenlerin hepsi bir anda ermeni kesilerek "yol ver gidelim türkiyeyi ezelim" diyerek yürümeyecekler endişe edilmesin.

eylemler için hep bu siteler üzerinden haberleşildi o yüzden ekledim.elbette herkes istediği yerden haberleşebilir aksini iddia eden yok.

hiç merak duymadım ama ileride bellkkiii olabilir.teşekkür ederim.

aaa bu site de de yazışıldı.mesela yardım başlığı açıldı ama pek talep görmedi sanırsam.tam bi hayal kırıklığı.genelde parti ye yüklenme çabaları ve eylemi desteklemeyenleri yerme çabaları ile geçti ve çoşkulu kalabalık

Son düzenleme:

konu fazla uzasın istemiyorum.
akrabalarımı aklamaya uğraşan ben değilim sadece bunu belirtmek istiyorum.
hem ben ortaya konuştum alıngan çıktı akrabalara götürdü.

Siz bana otobüsler kimin dediniz ben de cevap verdim. Salak değiliz heralde anlıyoruz bizim malımızla eyleme gittiniz denmeye getirildiğini.

Geçmiş yıllarda ne yazık ki, başı örtülü hanımlar haksızlığa uğramış, ötekileştirilmiştir.
Bu haksızlığı yaşayanlar yaralandılar elbette. Onaramadıkları yaraları da vardır.
AKP İktidarı, geçmiş dönemde ötekileştirilenlerin demokratik haklarını teslim etmiştir.
İçtenlikle onaylıyorum.
İşte bu nedenle Başbakanımızın son zamanlardaki tavrını anlamakta zorlanıyorum.
Her fırsatta Osmanlı döneminden söz etmesinden endişeleniyor ve Padişahlık mı
geliyor diye düşünüyorum.
Ülkemin bazı değerlerinin yok sayılmasından rahatsızlık duyuyorum.
Tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılabimesi için korunması ve restore edilmesi
gerekirken, yıkıp daha iyisini yapacağım söylemi karşısında şaşkınlık yaşıyorum.
Ülkenin karar mekanizmasıyım, ben karar verir uygularım, dediğinde halkı hiçleştirdiğine
yok saydığına inanmaya başlıyorum.
Son günlerdeki kriz yönetim şeklini sorguluyorum.
Halk içinde farklı kaygılar yaşanıyor ve halk kaygılarına cevap arıyor, güven istiyor.
Yanıt gövde gösterisi olarak veriliyor.

Allahım uyansam ve kabus bitse.

bugün şöyle birşey söylemişti başbakan eylemciler gelsin konuşalım diye.eylemlere değil gelin bana söyleyin gibi birşey dedi.yani bir ışık yaktı.

malesef masum gezi eylemcileri gitti yerini kendi çıkarlarını düşünen bazı eylemciler geldi.bir sürü düşünce savunan eylemciler görüyorum orada her telden.başbakan ortalığı karıştırdı oldu.tarihe de türk baharı diye mi geçecek acaba ?yaşananlar çok üzücü.

ayrıca tarih tekerrürden ibaret.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…