Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hüseyin Vali Mutlu'nun twitleri:
-İki saat uyudum ve UYUYAMADIM.Sıcak yatakları yerine GEZİ PARKINDA yatan bu ülkenin gençlerine selam vermek için ayaktayım
-Kendilerini sadece özgür birey ,partiler üstünde yurttaş,hiç kimsenin peşinde olmayan,kendi düşüncelerinin savunucusu görenleri selamlıyorum
-Günlerdir Gezi Parkında duran bizim ülkemizin insanları ve gençlerine gecikmiş selamlarlarımızı iletiyorum.Sabahınız huzurlu olsun,merhaba--
-Her türlü olumlu olumsuz değerlendirme dışında ,bizim insanımızla,gencimizde konuşmanın ötesinde hiç birşeyin önemli olmadığına inanıyorum
-Anlaşsakta anlaşmasakta bizim birbirimizle dertleşmek,birbirimizin gözüne insanca ve adaletle bakmamız şarttır,her fert değerli ve özeldir.
-Her türlü eleştiriye açık bir sohbeti Gezi Parkı'nın kendini sadece özgür birey,yurttaş olarak tanımlayan gençleriyle yapmak istiyorum.
-Gençler,Gezi parkında kuş sesleri,ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu?Aranızda olmak isterdim.
-Yaşanan olaylar içinde zaman zaman görülen ferdi hata ve aşırılıklar özür dilemeyi gerektirir.Bir gönül için bin özür dilerim.Saygılarımla.
-Yaşanan acılar içinde 2 yurttaşımız ve 1emniyet görevlimizi kaybettik.Mekanları cennet olsun,başka acılarımız olmasın.Yaralılar şifa bulsun.
-Esnafımız mağdur oldu,polisimiz çok yoruldu,alanlardaki gençlerle, halkımız çok etkilendi.Şimdi Mevlana gibi gönülleri buluşturma zamanıdır.
-"Ne olursan ol gel,burası ümitsizlik kapısı değil "diyen Mevlana'nın çağrışıyla kucaklaşalım.Sevgi aşısı tebessümü birbirimize bolca sunalım

Ha işte, ben de tam bundan bahsediyorum. Benim penceremden görünen gerçeklerin içinde, o veya bu nedenle başlamış olabilir, adını koyamadığım ama halkın adeta bir panayır havasında hepsinin kenetlendiği bir toplanma oluyor ya hani, işte acaba bu noktaya ne ad verilmeli? Benim asıl kitle tabirim işte bu anlamda...

Kusura bakmayin Kazen Bey.
Bu eylem sadece halkin, siyasetle alakasi yok gibi yazmissiniz ama ben buna inanmiyorum artik.
Hemde hic inanmiyorum.
Ne zaman ki hükümeti düsürmeye yönelik yakip yikmalar basladi,
Ne zaman ki provakatörlerin sesi sizin bahsettiginiz sadece sesini duyurmak istiyenlerin sesini bastirdi,
Ne zaman ki AKP binalari yakildi,
Ne zaman ki KEmal kilicdaroglu eylemciler arasina girdi,
Ne zaman ki polise " tayyibin askerleri" gibi asagilayici ithamlarda bulunuldu
Ve ne zaman ki ülkede can kayiplari yasanmaya basladi bu eylem masumiyetini yitirdi.

Hea insanlar derse ki Hükümet cikip özür dilesin, geri adim atsin, biz ettik siz etmeyin desin, iste o zaman hayal kuruyor olurlar.
Cünkü bu etrafi yakip yikan, ülkeyi kaosa sürükleyenlerde bu eylemde ve asla bir hükümet ülkeyi yakip yikanlardan özür dilemez.
Insanlar ne kadar onlar provakatör derse desin, gerek tüm dünyada gerekse tüm Türkiye de eylem yapiyor olarak görülen kisiler bu insanlar.
Her tarafta yakip yikma resimleri videolari.

Bu eylemler böyle devam ettikce ne insanlarin gözünde nede hükümetin gözünde asla masum bir eylem olmayacak.

Merhaba
Özürlük bir durum yok bence gayet demokratik hakkınızı kullanıyorsunuz fakat söylemeden geçemeyeceğim ben gördüğümü paylaştım fikir beyan etmedim, hele yorum hiç katmadım. Sadece gördüğümü paylaştım. Lütfen geçmiş yorumlarıma bir bakıp tarafsızlığımı görün.

Benim sağduyu mesajımı görseydiniz keşke ...

Ellerine, düşüncelerine sağlık.

Bir şeyi merak ediyorum ne zamandır.
Taksim eylemini bir çatışma gibi gösterenler acaba gidip görerek mi yorum yapıyorlar yoksa basından duydukları kadarıyla mı?
İstanbul'da yaşamadığım için soruyorum.

Çünkü son bir kaç gündür orada bulunanların yorumu çok barışçıl bir ortam olduğu yönünde, festival havası diyorlar. Bir kısım ise tam tersi söylemde. Aynı mekan hakkında bu kadar zıtlık bana garip geliyor.
Bakılan aynı görülen farklı.

Rica etsem konudaki tüm yorumlarımı okur musunuz ? Bir yorum ile eleştiri yapmanızı kabul etmiyorum, daha doğrusu kabul edemiyorum.

hatta hatta sizin beğendiğim yorumlarınızı da bir gözden geçirin.

bunu da o eylemcilere sormalısın.eyleme sonradan dahil olanlar belli.

pencereni açtın mı ?pencerenin önünden dışarıyı izlemekle dışarı da nasıl bir hava olduğunu anlamak mümkün değildir.

Basbakanın capulcu kelımesını neden uzerınıze alınıyorsunuz?
Bırkac capulcu derken vatanını seven fakat farklı partıden olan vatandaslarını kastetmedı.,.
Bunu bızler anlayabılıryorken sızın neden anlamadıgınıza sasıyorum......
. Bence bu kadar da hakkını yemeyın adamın...

Hatta vurmasını, yemesini ve beraber yüzmeyi en sevdiğim ahtapot konusunda ki yorumlarımı mutlaka okuyun...

vay arkadaş şimdi bende mi taraf oldum...

çok pis alınırım ...

Rica etsem konudaki tüm yorumlarımı okur musunuz ? Bir yorum ile eleştiri yapmanızı kabul etmiyorum, daha doğrusu kabul edemiyorum.

hatta hatta sizin beğendiğim yorumlarınızı da bir gözden geçirin.

Yanlis anlamissiniz yada yanlis ifade etmisim.
Amacim sizi elestirmek degildi.
Sizinde görüsleriniz arasinda olan ve bircok kisinin israrla söyledigi konuya itiraz ettim.

baştan beri yazıp çizdiğim özet

Burada son olarak yazdiginiz " biz sadece daha özgür daha demokratik daha insani ve daha mutlu bir ülke isteyen capulculariz" sözüne atifta bulundum.

Aynen sizin yazdiginiz gibi bir cok insan " biz sadece haklarimizi savunuyoruz" diyor ya.
Iste artik eylem o hak arama isini coktan gecti demek istedim.
Eylem artik sizin eyleminiz degil demek istedim bunu savunanlara.
Eylem artik yakip yikanlarin eylemi demek istedim.

Hatta vurmasını, yemesini ve beraber yüzmeyi en sevdiğim ahtapot konusunda ki yorumlarımı mutlaka okuyun...

vay arkadaş şimdi bende mi taraf oldum...

çok pis alınırım ...

:) Alinmayin ya niye aliniyorsunuz.
Merak etmeyin ben sizin yorumlarinizi okudum ve durdugunuz noktayi anladigimi düsünüyorum.

İzmir direnişin ilk günlerinde en çok maddi zararı gören yer olabilir 4-5 gün önce polis olaylara son vermek için çekildi müdahale etmeyeceğini söyledi o günden beri bugün BDP lilerle olan tartışma hariç hiç bir olay yok Gündoğdu çok güzel rahat 100 tane çadır kurulmuştur insanlar orda sabahlıyor bazı hocalar derslerini orda işliyor, ufak çapta bir kütüphane var, sınavlarına orda çalışanlar var, yoga yapanlar, müzik söyleyenler falan.... kısacası çok güzel bir ortam var hiçbir taşkınlıkta yok yani o ortamı görmek bile mutlu ediyor insanı:)

Son düzenleme:

ama bu konuda da hiç unutmam şöyle bir mesaj yazdım ve bu konuyu açtım ;

http://www.kadinlarkulubu.com/turki...i-parki-eyleminin-sonuclari.html#post30686941

bılerek akpye oy verdım ben...tehdit de edilmedimm...makarna ya da burs da almadımm...ızmırın gobegın de dogdum yetıstım..3 ay oncesıne kadar belıme kadar roflelı saclarımla guzel ızmırım ın sokaklarında gezdımm..cok sukur allahım bana sonradan kapanmayı nasıp ettıı......kör de degılım...ıyı bır egıtım de aldım...hatta o kadar ıyı egıtım almısım kı akp sempatızanı olarak dıger partılere oy veren vatandaslara sızın gıbı asla hakareet etmedım..cunku ben demokrası ne demek cook ıyı bılıyorum...özgurluk ne demek ..secme ..secılme hakkı ne demek...secmen olmak demek ne demek cok ıyı bılıyorum....

Sızı ınsanlara resmen aptal..cahıl ..koyun muamelesı..hatta beyınsız muamelesı yapmanızdan dolayı kınıyorum...
Sızın cıddı bır kesım degıl dedıgınız ınsan kac mılyon ınsan bılıyor musunuz? 2011 de kac mılyon ınsan oy verdı..akp kac mılletvelılı cıkardı bılıyor musunuz??

Seyyancığım merhaba,

Ben kendi adıma yorum yaptığın için bir özür dilemen gerektiğine katılmıyorum.

Öyle veya böyle hepimize özgürce ve saygı çerçevesinde yorum yapabilme imkanı ve hakkı tanıyan, birbirimizle kimi zaman kardeş ötesi olma imkanı sağlayan, her bir şeyimizi önce hem insan hem kadın olmak yönümüzle paylaşabildiğimiz bir yerden ziyade, hepimiz kendimizi gözden geçirebilsek, karşılıklı olarak neyi? neden? o veya bu şekilde düşündüğümüzü birbirimize güzel güzel izah edebilsek, sonuçta bazı ortak paydalarda mutlaka buluşabiliriz diye düşünmüşümdür çoğu zaman, sadece bu konuda değil forumdaki tüm başlıklarda...

Biz hepimiz insanız, hepimizin yanılgıları olabilir. Hepimizin farklı değerleri değer yargıları olabilir. Hepimizin birbirimizden öğreneceği ne çok doğrular olabilir, vardır da mutlaka...

Ve çoğunluğu artık erişkin olmuş forumdaşları birilerinin kontrol etmesine, birilerinin bir şeyler empoze etmesine, birilerinin onlara taraf veya bitaraf olmasına hiç ihtiyaç duymadan bu oto kontrolü direk kendi başına yapabiliyor olması gerekmez mi?

Kör topal da olsa bunu biraz da sağlayabilmek yine hepimizin elinde. Bence buradaki her yorumda asıl üzerinde durmamız gereken nokta bu olmalı.

Tüm bu yazdıklarım tamamen kendim de dahil, olması gerekeni ifade edebilmek içindi. Yoksa bu anlamda öyle veya böyle davrananlar var gibi bir manada anlaşılmasın lütfen, eğer kendimi eksik ifade etmişsem herhangi bir olumsuzluk düşüncesine kapılan bir arkadaş olursa, asla istemem ve üzülürüm buna. Çünkü aklımdan geçen hali öyle değil. "Ne kadar farklı düşünürsek düşünelim, hepimizin olabildiğince birbirimizle doğrularımızı paylaşabilmek, istifade edebilmek, en doğruda buluşabilmek adına" anlatmak istediğim şey...

Polisin bir balerinin kemiğini kırdığı söyleniyordu var mı aslı

Son düzenleme:
Tayyip Erdoğan ı karşılayan 40 kilometrelik konvoyu gördünüz inşallah. Millet doğruları görüyor her şeye rağmen.
40 km dediğiniz mesafe İstanbul'un Kadıköy'den Esenyurt'a kadar olan kısmına tekabül eder.Yani bir ucundan öbür ucuna oluyor neredeyse.Atacaksanız da destekli atın bari

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…