- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.425
- 248
çok özür dilerim ama sizin bu sitedeki açılan konularda yada yapılan tartışmalarda bu kadar taraf olmanız doğrumudur.elbette görüşleriniz olacaktır ama şahsen bu sitede böyle ayrılıkların olup insanların yazılarında birbirlerine kin kusması,nefretle bakarak hakarete varacak yazılar yazması bana göre üzücü..çünkü bu sitenin amacı ayrıştırıcılık değil birleştirici olmalı diye düşünüyorum.sizde konu açıp ,tartışmayı başlatıp sonra işin boyutu değişince cezalandırıp tartışmayı sonlandırıyosunuz.oysaki başlangıcında böyle olaylara mahal verilmemesi daha doğru olur.umarım eleştiriye açıksınızdır.tekarar özürdilerim.iyi günler.sadece fikrimi beyan etmek istedim.
bunu başbakan a sormalısın.asıl kitle dediğin gerçek anlamda çapulcular ise yorum yapamam.ilk eylem yapanlar yerini başka kitlelere bıraktı.sesleri duyulmuyor artık.
mesela daha demin tvde duydum başbakan hala konuşma yapıyor. "ne sağcıyız ne solcu çapulcuyuz çapulcu"....bi slogan
başbakan da " hayırlı olsun" dedi.
çok özür dilerim ama sizin bu sitedeki açılan konularda yada yapılan tartışmalarda bu kadar taraf olmanız doğrumudur.elbette görüşleriniz olacaktır ama şahsen bu sitede böyle ayrılıkların olup insanların yazılarında birbirlerine kin kusması,nefretle bakarak hakarete varacak yazılar yazması bana göre üzücü..çünkü bu sitenin amacı ayrıştırıcılık değil birleştirici olmalı diye düşünüyorum.sizde konu açıp ,tartışmayı başlatıp sonra işin boyutu değişince cezalandırıp tartışmayı sonlandırıyosunuz.oysaki başlangıcında böyle olaylara mahal verilmemesi daha doğru olur.umarım eleştiriye açıksınızdır.tekarar özürdilerim.iyi günler.sadece fikrimi beyan etmek istedim.
ben sol görüşlü bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. ama evimizde siyasi konuşmalar olmamasına özenle dikkat ederdi ailem.
çünkü 12 eylül 1980 ihtilalini görmüş sonrasındaki sancıları çekmiş bir anne babaya sahiptim.
babam istanbul annem karadenizin bir doğu şehrinde yaşamış olmasına rağmen anlattıklarını dinlerken
ikisinin gözlerindeki tarifsiz acı ve üzüntü aynıydı.
kaybedilen arkadaşlar, işkenceler, hatta yurdu terk etmek zorunda kalmalar..
ikisi de çok fazla anlatmak istemiyor üzerinden 30 küsür sene geçmesine rağmen hala unutamamışlar yaşadıklarını
tek söyledikleri var hem fikir olararak; bölünmüştük ikiye sağcı ve solcular diye... lazım gelen birleşmekti halbuki..
şimdi söylemeye çalıştığım şu. ülke bir kaosa gidiyor. bu kez mesele sağcı, solcu meselesi değil.
ayrışma sadece iktidarın bahsettiği %50.. ( kaldı ki kendisine oy verenlerin bir çoğu artık desteklemiyor kendisini )
öte yandan ciddi bir birleşme ve bütünlük var.
yıllardır tesettürlü çok sevdiğim dostlarım oldu. kamusal alanda baş örtüsü özgürlüğünü hep destekledim ve destekliyorum. siyasi ranta ve siyasi sembole alet edilmeye çalışılsa bile. çünkü benim için insanların özgürlüğü esas. birilerinin menfaati değil.
iktidar partisine oy veren çok fazla tanıdığım insan var. ama bakıyorum bugün çok büyük bir kısmı iktidarı benim kadar sert eleştirebiliyor. çünkü bencil değil, çünkü ayrışmak istemiyor. çünkü biliyor ki ayrışmak değil mesele. bütünleşebilmek... özgürlükler konusunda benimle hem fikirler.
karşıt fikirlerde olabilir, aynı fikirde olmamız gerek değil, düşünmek, sorgulamak yeterli.
eşim sağ görüşlü, üstelik cemaate yakınlığıyla bilinen bir yayın organında görevli. iktidara ve başbakana sempatisi olduğunu biliyorum.
kaldı ki ben de kendisine sempati duyardım bir zamanlar oy vermediğim halde, sadece bir kasımpaşalı olarak..
iktidar partisi kollarından gelen mesajlardan birisini eşimin telefonunda kendi gözlerimle görüm. güldük sadece, hem de çok güldük, öyle böyle değil. bu ülkede gündoğana gel diye twitt atmak gözaltı sebebi, havalimanına gel diye mesaj atmak serbest. işte ileri demokrasi:)
eylemi başından beri destekliyorum. her gün olmasa da gitmeye çalışıyorum. kendim bir siyasi parti seçimim olmasına rağmen partiler üstü bir destekle yaklaşıyorum olaya. sempati duyduğum partinin bayrağı vs prokovatif eylem altında değil. zira muhalefet görevini yerine getirebilmiş olsaydı milyonlar sokaklara dökülmeyecekti. onun için a partisi ya da b partisinin nemalanma çabaları sadece gülünç ve acınası geliyor bana.
"En tehlikeli insan tipi; az anlayan, çok inanan insandır." demiş Anton Çehov. inanmak için ikna olmalı, araştırmalı. liderlik bölmek, ayrıştırmak değildir. bu ülke özgürlükleri konusunda başkalarının aldığı kararlardan fazlasıyla zarar gördü geçmiş süreçlerde. marifet olan kalan diğer kesimin de desteğini alabilmektir. aksi taktirde lider değil böyle diktatör damgası yersiniz.
çok zor değildi milyonları yatıştırmak, tepkileri değerlendirip uzlaşabileceğimiz ortak bir karara varabiliriz demek.
ama kendisi bu ülkenin bölünmez bütünlüğüyle çok fazla ilgili değil görüldüğü üzere. ateşe körükle gitmeye devam ediyor.
etsin bakalım, tarih onu bakalım affedecek mi? yıllar sonra kendisinden nasıl bahsedelecek..
Kusura bakmayin Kazen Bey.
Bu eylem sadece halkin, siyasetle alakasi yok gibi yazmissiniz ama ben buna inanmiyorum artik.
Hemde hic inanmiyorum.
Ne zaman ki hükümeti düsürmeye yönelik yakip yikmalar basladi,
Ne zaman ki provakatörlerin sesi sizin bahsettiginiz sadece sesini duyurmak istiyenlerin sesini bastirdi,
Ne zaman ki AKP binalari yakildi,
Ne zaman ki KEmal kilicdaroglu eylemciler arasina girdi,
Ne zaman ki polise " tayyibin askerleri" gibi asagilayici ithamlarda bulunuldu
Ve ne zaman ki ülkede can kayiplari yasanmaya basladi bu eylem masumiyetini yitirdi.
Hea insanlar derse ki Hükümet cikip özür dilesin, geri adim atsin, biz ettik siz etmeyin desin, iste o zaman hayal kuruyor olurlar.
Cünkü bu etrafi yakip yikan, ülkeyi kaosa sürükleyenlerde bu eylemde ve asla bir hükümet ülkeyi yakip yikanlardan özür dilemez.
Insanlar ne kadar onlar provakatör derse desin, gerek tüm dünyada gerekse tüm Türkiye de eylem yapiyor olarak görülen kisiler bu insanlar.
Her tarafta yakip yikma resimleri videolari.
Bu eylemler böyle devam ettikce ne insanlarin gözünde nede hükümetin gözünde asla masum bir eylem olmayacak.
Ha işte, ben de tam bundan bahsediyorum. Benim penceremden görünen gerçeklerin içinde, o veya bu nedenle başlamış olabilir, adını koyamadığım ama halkın adeta bir panayır havasında hepsinin kenetlendiği bir toplanma oluyor ya hani, işte acaba bu noktaya ne ad verilmeli? Benim asıl kitle tabirim işte bu anlamda...
Rica etsem konudaki tüm yorumlarımı okur musunuz ? Bir yorum ile eleştiri yapmanızı kabul etmiyorum, daha doğrusu kabul edemiyorum.
hatta hatta sizin beğendiğim yorumlarınızı da bir gözden geçirin.
baştan beri yazıp çizdiğim özet
Hatta vurmasını, yemesini ve beraber yüzmeyi en sevdiğim ahtapot konusunda ki yorumlarımı mutlaka okuyun...
vay arkadaş şimdi bende mi taraf oldum...
çok pis alınırım ...
Yanlis anlamissiniz yada yanlis ifade etmisim.
Amacim sizi elestirmek degildi.
Sizinde görüsleriniz arasinda olan ve bircok kisinin israrla söyledigi konuya itiraz ettim.
Burada son olarak yazdiginiz " biz sadece daha özgür daha demokratik daha insani ve daha mutlu bir ülke isteyen capulculariz" sözüne atifta bulundum.
Aynen sizin yazdiginiz gibi bir cok insan " biz sadece haklarimizi savunuyoruz" diyor ya.
Iste artik eylem o hak arama isini coktan gecti demek istedim.
Eylem artik sizin eyleminiz degil demek istedim bunu savunanlara.
Eylem artik yakip yikanlarin eylemi demek istedim.
seçimlerdede farkında olmadan ampule basmışlardır kesin :)
yada tehdit altında oy kullanmışlardır mutlaka,
yok yahu bu seçim topyekün hilelidir diye düşüneyimde içim rahatlasın bari
Evet farkında olmayan bir kesim var, ama neyseki ciddi çoğunlukta değil.
40 km dediğiniz mesafe İstanbul'un Kadıköy'den Esenyurt'a kadar olan kısmına tekabül eder.Yani bir ucundan öbür ucuna oluyor neredeyse.Atacaksanız da destekli atın bariTayyip Erdoğan ı karşılayan 40 kilometrelik konvoyu gördünüz inşallah. Millet doğruları görüyor her şeye rağmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?