Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kendi ağzından sizin açıklamanız gibi bir şey duyarsam sanırım o zaman inanacam sürekli genel konuşuyor özellikle bugün ki taze taze açıklamalarına bakın çapulcular diyor bütünü kastederek bende günlerdir acaba şunumu demek istedi acaba bunumu demek istedi diye iyi tarafından bakayım diyorum yok bulamıyorum birşey...zaten bugün ki gövde gösterisi ve güven tazelemesinden sonra emin olun kimse başka birşey düşünmeyecek kardeşime beni yuhalattı bugün...hepimize çapulcu dedi işte...

"İzni birkaç çapulcudan alacak değilim" CNN TÜRK Video

Eylemler başladıktan 3-4 gün sonrası.Ben kimseyi tenzih ettiğini duymadım.
Hınca hınç dolu Taksim'deki binlerce kişiye dendi 3-5 çapulcu.

hala devam ediyor demeye bugün kaçıncı kez duydum sayısını unuttum
o kadar sıktı ki artık çok bunaldım çok kızılay berbat durumda kendisi hiç bir şey yok gibi Ankamall de konuşma yapıyor şu an bu nasıl iştir bu nasıl bir psikolojidir

Liderliğe yakışan vasıfları yadsınamaz elbette.
Zirveye tırmanmak, zirvede tutunabilmekten kolay olsa gerek.

İstanbul'dan bildiriyorum :)

Gördüğüm ve diğer gidenlerden duyduğum kadarıyla,Taksim'de festival havası var.
Diğer semtlerde ise adeta bir 29 Ekim kutlaması havasında,kadın,erkek,çoluk çocuk bayraklarla yürüyor.
Katılamayanlar,evlerden tencere tava çalıyorlar.
Zaman zaman korna çalan bayraklı araba konvoyları geçiyor.
Arabalı konvoylar,asker uğurlamalarını andırıyor.
Yani yakıp yıkan,vuran kıran bir kitle yok.

Ayrıca sokaktaki insanların daha mutlu ve huzurlu göründüğü doğrudur.
İnsanlar birbirleriyle konuşuyor,birbirine daha çok güleryüz ve saygı gösteriyor.
Bunun mutlaka sosyolojik bir açıklaması vardır ancak tahmin etmek çok ta zor değil:)

bunu da o eylemcilere sormalısın.eyleme sonradan dahil olanlar belli.

pencereni açtın mı ?pencerenin önünden dışarıyı izlemekle dışarı da nasıl bir hava olduğunu anlamak mümkün değildir.

Vallahi cevabınız sayesinde penceremi açtım mı? Açmadım mı? bilemiyorum.

Sanırım insanın kendi adına böyle bir sonuçta objektif ve yansız olamayacağı gerçeğini göz önünde bulundurarak buna ezbere bir cevap vermeyi manasız buluyorum ve bilemeyeceğim.

Fakat sanırım benim anlayabilme kabiliyetimde bir sorun var gibi görünüyor, yorumlarınızdan. Müsaadenizle ben bu yeteneğimi iyice bir gözden geçireyim bari...

ama bu konuda da hiç unutmam şöyle bir mesaj yazdım ve bu konuyu açtım ;

http://www.kadinlarkulubu.com/turki...i-parki-eyleminin-sonuclari.html#post30686941

Bunuda okumustum.
Biliyorum ben sizin durdugunuz noktayi.
Benim ki oglum sana söylüyorum damadim sen anla oldu biraz:)
Ama oda olmadi oglanda alingan cikti:))
Ne yapalim Kazen bey belli bir noktadan sonra fasulye siniflandirmasi bile ise yaramiyor:)
Konu kapanmasin diye düsünceleri ya KIRPA KIRPA yaziyoruz ( karsi atak sert oluyorda) yada hedefe alinmamasini umdugumuz kisileri koyuyoruz:)

Son düzenleme:

Bunca yıldır Sevgili kazen'in yorumlarıyla karşılaşırım lakin henüz rengini belirlemiş değilim.
Sen nasıl anladın canım, bunun bir formülü olmalı. :44:

Çarşı Beşiktaşdaki kedileri zor tutuyor..

Galatasaray'lıyım ama adamların mizah anlayışı süper ...

ben bu gün taksimdeydim,çok,çok,çok kalabalıktı
gördüklerim:eylemci gençler tamamen parkın içinde hiç bayrak yok
taksim meydanında mhp chp akp bayrakları haricinde bir kaç partinin bayrakları var
bdp bayrağıda var öcalanın resimleride var kendi kitleside var.
az ötesinde başka parti ve kitlesi,az ötesinde başka parti.....

merhaba ablacım
evet bende farklı değer yargılarına rağmen,farklı görüşlere ,farklı inanışlara kısaca herşeye rağmen birbirinden istifade edip,karşımızdakinin düşüncelerini benimsemesekte,saygı çerçevesinde görüş beyan edip,kırmadan,incitmeden,ötekileştirmeden ,en azından saygı duyarak,en önce dinlemeyi bilerek fikir alışverişinde bulunulabileceğini düşünüyorum.burada yazılan yada başka sosyal paylaşım ağlarında yada medyada yer alan nefret dolu mesajları,yazıları,hakaretleri ,aşağlamaları anlıyamıyor ve üzülüyorum.ama burada eğitim faktörü devreye giriyor sanırım.aslında herkes kendi eğtim kimliğini ki eğitim derken sadece okul değil,aile ve diğer eğitimlerde buna dahil,ortaya koyuyor diye düşünüyorum.amacım zaten bu tartışmaya girip ,yazmış olmak için birşeyler yazmak değil.sadece yazılanları büyük üzüntüyle takip ediyorum.senide sevgiyle kucaklıyorum ablacım.

herkese sevgi dolu akşamlar diliyorum.
sevgiyle kalın.....

Gestalt'ı parça-bütün ilişkisini bilirsiniz. Der ki "Bütün; parçaların toplamından fazlasıdır. Parçalara tek tek bakarak bütünü anlayamazsınız". Önemli olan parçaların arasındaki dinamik ve örgütlenme ile oluşturdukları bütündür.

Çamaşır makinenizin nasıl çalıştığını sadece deterjan haznesine bakarak anlayamayacağınız gibi bu büyük eylemi de sadece bir gruba odaklanarak yanlış yorumlamanız olasıdır.

Parça - bütün ilişkisi... Muazzam geldi yorumunuz bana... :)

Ankaradaki mitingi için SİNCAN da buluşuyoruz dedi az önce sincan Ankarada akp nin kalesidir bence çok doğru seçim miting için ÇANKAYA yı seçse şaşırırdımSincan a çok yakınım ben ve acaba bendemi gitsem mitinge çekim yaparım aralarına sızarım tarafsız haber yaparım size taraf olsamdamalum sizler ekranda o gün bir örnek bayrakları sallayan bir guruptan başka bişey göremeyeceksiniz

Biraz tebessümün zararı olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…