Abdullatif Sener : Dis politika / ic politika felaket ekonomi felaket ekonomi yazarlari iktidarin verdigi rakamlar uzerinden yorum yapiyor
Kendi kendime sus mune telkini veriyorum ama susamıyorum
Şimdi demezler mi adama el ele yürürken niye sustun? Şimdilerdeki çıkışın niye? Düşündürücü çok düşündürücü.
yaşı küçük olanlar pek bilmezler belki ama bundan 10 sene önce bankalardan değil kredi çekmek kredi kartı bile almak çok zordu. Banka vatandaşa güvenemiyordu ödeyebilir mi diye. Bir sürü kefil olacak bir çok prosedür. Krediyi alana kadar çatlarsın. şimdi ise öyle mi banka zorla sana kredi veriyor. Almazsan dövecek sanki.
Cepten mesaj çek anında kredi diyor. Banka salak mı da böyle para dağıtıyor. önceden salaktılarda şimdi mi akıllandılar. Hayır tabikide. Banka kar amacı güden bir şirkettir. Karşılığını alamayacağı işin riskine girmez. Zamanında millet de para yoktu o yüzden bankalar kredi vermiyordu. şimdi ise millet de zorlada olsa krediyi ödeyebilecek parası varda o yüzden kredi veriyor. Evine posta ile kredi kartı gönderiyor...
Bu sene en çok kar eden şirketler de bankalar çıktı bilginize ....
Baksanıza yaaa reklamlarda bile gecenin bi yarısı geceliği ile paran hazır diye para veriyor bankalar.yok artık biz sizden teferruat istemiyoruz bi msj la al kredini diyorlar :):):):)
haaa o eylemlerde bulunan ünlülerden biri de bi banka reklamında oynuyor ne kadar kazanıyor o banka reklamından ????
Kendi kendime sus mune telkini veriyorum ama susamıyorum
Şimdi demezler mi adama el ele yürürken niye sustun? Şimdilerdeki çıkışın niye? Düşündürücü çok düşündürücü.
Vallahi makro ölçüde ekonomi değerlendirmesi yapabilecek yeterlilikte değilim, aklım o kadarına çalışmıyor.
Ama etrafımda tanıyıp bildiğim kim varsa ve yolda belde rastladığım her kesimden, her meslekten insanların bir çoğunun dilinde olan bir şeyi merak ediyorum sadece.
- Şu anda bu ülkede neredeyse en son yapmış olduğu market alışverişini bile "içinde bulunduğu dönem veya bir sonraki ekstre dönemine" borçlanmayan kaç kişi var?
Artı,
- Beyaz eşya, ev eşyası, kılık kıyafet vb. küçük mutfak eşyası da dahil olmak üzere aylarca,
- Konut, emlak ve tüketici kredisi olarak yıllarca borçlanmış olmayan kaç kişi var? acaba.
Ben bunun cevabını hakikaten çok ama çok merak ediyorum gerçekten...
Açıkçası vergi konusunda şikayetçiyim.
ödediğim elektrikse kaçak kullanandan da alsın. Bulsun ve alsın.
Kaçırandan da alsın. Adaletse önce buna adalet getirilsin.
Millet yüzsüz kaçak elektrikle evine klima bile getirmiş.
Ben sıcakta pişiyorum neden başkasının faturasını ayrıca kendi faturamı ödediğim için.
Hak mı?
Ama şu kredi kartı meselesinde maalesef iğneyi biraz kendimize batıralım.
çünkü çokkk harcıyoruz.
Maaşımız kadar alsak aslında sıkışmayız.
Ama genel de nasılsa taksit yapılıyor diye düşünüp aşdıkça alıyoruz.
Halbuki o taksit muhakkak ödenecek ha bu ay ha bir daha ki ay.
Mesela bende çok harcarım sevgilim hep şikayet eder.
Ama onun kredi kartlarını n limitleri yüksek olmasına rağmen şu zamana kadar asgari değil hep ta ödemiş.
Hiç yakındığını da duymadım ama ben her ay faturayı açmamla sövmeye başlarım sanki o kadar şeyi alan ben değilmişim gibi
cepten kredi mi?
öyle pat diye vermiyorlar ki.
Hemen cebine kırmızı halı serdim gel al mesajı gelmez.
Gel görüşelim nesin kimsin araştıralım derler önce.
Sonra gider alırsın.o da onay çıkarsa.
cepten kredi mi?
öyle pat diye vermiyorlar ki.
Hemen cebine kırmızı halı serdim gel al mesajı gelmez.
Gel görüşelim nesin kimsin araştıralım derler önce.
Sonra gider alırsın.o da onay çıkarsa.
Eski Başbakan yardımcısı Abdullatif Şener Halk tv de konuşuyor dinlemenizi öneririm!!!! Kaçıranlar daha sonra baştan dinlemeli mutlaka!!!
Artık kredi notu denilen bir sistem var mesela tüm bankaların havuzu gibi birşey kişilerle ilgili kredi kartını düzenli ödemiş mi daha önce ki kredi çekmiş mi düzenli ödemiş mi, maaş durumu gibilerinden br çok faktörden kredi notun oluşuyor puanın yüksekse hemen onay gelebilir mesela ama kötüyse kredi kartı bile vermeyebilirler kredi notunuzu da öğrenebilirsiniz
reklam da hiç öyle demiyor ama :) yastık altı yaptım al bu da şartı şurtu diyor hiiç gerek yok diyor
ayrıca maaş hesaba ek hesap koyuluyor ben onay vermeden !!!!!!!!!!!!
Biz kredi kartı limiti ile banka maaş ek hesap kredi limitini düşürmekten yorulduk banka yükseltmekten yorulmadı .....
45 milyon icra dosyası olduğunu duydum.
artık kredi notu denilen bir sistem var mesela tüm bankaların havuzu gibi birşey kişilerle ilgili kredi kartını düzenli ödemiş mi daha önce ki kredi çekmiş mi düzenli ödemiş mi, maaş durumu gibilerinden br çok faktörden kredi notun oluşuyor puanın yüksekse hemen onay gelebilir mesela ama kötüyse kredi kartı bile vermeyebilirler kredi notunuzu da öğrenebilirsiniz
İşte herkese şeker dağıtır gibi kart ve kredi vermiyorlar, bir gelirin olmalı, banka geçmişin araştırılıyor, kart ve krediler AB süreciyle alakalı olabilir mi?
Hani ekonomimiz iyi, insanların gelir durumu iyi diyebilmek için, bilmediğimden soruyorum:44:
Birkaç hafta önce tv'de bankalara borçlanan insanlarla yapılan röportajı seyretmiştim, borcunu kapatmak isteyenler kredi çekiyor, çektiği krediyi ödemek içinse tekrar kredi çekiyor, krediyi krediyle kapatmaya çalışanlar var, hatta bir adamcağıza epey üzülmüştüm, 8 bankaya tüketici, ihtiyaç kredisi borcu varmış, birini diğeriyle kapatayım derken borç üstüne borç binmiş
-------------
Hanımlar,
hazır sazı elime almışken birde uyarı yapayım, konuyu tartışıyorsunuz iyi güzel ama birbirinize kurduğunuz cümlelere dikkat ediniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?