Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tv yerine gir youtube a meraklarını gider geziye gidemiyorsan

gezi parkı değil ama kızılaı gördüm.... yarın bir gün o sokaklarda şurdan şu taşı fırlattım şurda şu otobüsü yaktım diye anlataır heralde o kadar ileri gidenler.... ondan sonra polis bana gaz attı..... her mesajımda yazmam a gerek yok sanırım sadece efendi efendi sesini duyurmak isteyenler değil kastım....zarar ziyan vermeden...

bende burdaki çoğu rkadaş gibi ulusal ve halk tvden öğreniyorum olayları zaten.... gerçi ulusal gitti bi kaç gündür ama hayat tv de var bakın yani aynı tv bize bilgi akışını sağlıyo ordan gördüm ortalığı ateşe verdiklerini

bakın ilk tepki polisten geldi gaz atıldı mermiler atıldı insanlar yaralandı etkiye tepki bazıları bu döngünün dozunu abarttı kötü ettiler tvdenmi gördün kızları bakın bizzat gitmeden araştırmadan kuru bilgileri savunmayın derim sizede iyi geceler

basın işine geleni ayıklayıp aktarıyor bakın bi slayt var youtube girin duman eyvallah yazın bakın ordakı resimlere

İşte siyasetçilerin ülkemizi getirdiği durum.
Ülke menfaatlerini düşünmek yerine halkı oy potansiyeli olarak gördükleri için bu durumdayız.
Hayatın içinde birbiriyle sorunu olmayan insanlar, sempatizanı oldukları partiler söz konusu olunca cengaver kesiliyor.
Siyasetçiler halkı kutuplaştırıp, kardeşi kardeşe düşman ediyor.
Hayatımın hiç bir döneminde fanatik olmadım. Ülkemin hayrına olacağına inandığım partiye oy verdim.
İhtiraslarını tabulaştırdıklarında yönümü değiştirdim.
Karıncayı incitmekten imtina eden insanların kan dökülen bir ortamda, zafer çığlıkları mıdır kulağıma gelen?
Ülkemi bu duruma getirenler (geçmişteki ve şimdiki iktidarlar) memnun, mutlu musunuz?
Görmüyor musunuz? Banknotlar arttıkça, insani değerlerimiz azalmakta.
İnançlarımızı, milli değerlerimizi kullanarak sandığı gösterenler için siyasi malzemeden başka neyiz ki?
Farkında olsakta olmasak da yok birbirimizden farkımız. Çünkü yok başka seçeneğimiz .

bu yazıyı okumuştum daha önce çok beğenerek belirtmek isterimki herhangi bir partı yada örgüte üye değilim

isyanbulu evet tvden gördüm ama kızlıaly kuğulu burnumun dibi canlı gördüm yani tuzluçayırı da çok ii biliyorum...orada o uç gruplar bulunduğu müddetçe sizin düşünceniz inanın duyulmz ben diyorum ortalığı yakıp yıkanlara sözüm diye ama şu you tube açıp yorumları face deki yorumları okursanız insanlar o uçlara takılıp kalmış durumda.. sizn gidiş amaccınz duyurmak istediğinz mesajlar kayboldu kaybolacak... kezenin paylaştığı yazıyı okursanız daha iyi olur zannımca.... aynı görüşte değilim ama arakadaşların çoğu ile dinleyebiliyorum tahammülsüzlük etmeden o soysuzun resminin o saçma sapan bayrakların oradan kalkamasında bulşada biliyoruz.... neyse herkese hayırlı geceler.... inşşaalah diner bu fırtına da....

o soysuz zaten bi geberseydi tekrar iyi geceler diyorum ya biz eylemci gruplar provakatör

bu yazıyı okumuştum daha önce çok beğenerek belirtmek isterimki herhangi bir partı yada örgüte üye değilim

Başka yerde okumuş muydun?
Az önce yüreğimden dökülüverenleri.
Hatta geç saatte hissettiklerimi yansıtabildim mi endişesi yaşıyorken.
Daha önce okumuş olmanız ilginç :44:

bi facebook sitesinde demekki sizinle aynı düşünenler varmış yada çok benzeri hatta bir resimin altında yazıyordu dün gece rastlamıştım ama sizin gibi düşünenleri ve sizi kutluyorum

Merhaba

Mesnevi gözüme ilişti sayfalarda bir yerde, fakat hızlı hızlı geçtiğim için sayfaları, tam olarak konuyu anlayamadım ise de;

kapatmadan önce size hem merhaba diyeyim, hem de inşallah "Zühre pırıltısına, güzelliğine, kapılıp, avunup, aldanmalardan çok daha güzel olan, asıl güneşin aydınlığını idrak edebilmek, bu hakiki güzelliğe erişebilmek, yaşayabilmek umut ve temennisiyle" hayırlı geceler dileyeyim istedim.

İnşallah yeni gün tüm vatanımıza ve milletimize hayırlar getirsin...

Taksim de molotof,havai fisek,gaz..... taksim yine karismis :-((
polis gexi parkina dokunmayacagiz dedigi halde provake edenler polisi gezi parkina cekmeye calisiyormus ( eylemciler hic bir parti ile ilgimiz yok dedigi halde bu kisiler ellerinde parti payraklari salliyorlar

Dün gece Ankara yandı, sabaha karşı da polis taksime girmiş. Endişeliyim ben artık.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'yla birlikte eylemlere destek vermek için Gezi Parkı'na giden Bülent Ergenç, iddiaya göre bir seyyar satıcıyı içki satmaması yönünde uyarmasının ardından satıcı tarafından bıçaklandı. Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Ergenç, hastaneye kaldırıldı. Ergenç'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay, saat 23.00 sıralarında Gezi Parkı içinde meydana geldi. İddiaya göre, seyyar içki satan şahsı satış yapmaması yönünde uyaran ve dışarı çıkmasını isteyen Ergenç ile satıcılar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine bıçağını çeken şahıs, Ergenç'in bir anlık dalgınlığından faydalanarak kasığından bıçakladı. Yaralanan Ergenç, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şahıs ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.
İçki satanları dışarı çıkardığı sırada satıcılardan biri tarafından dalgınlığından faydalanılarak bıçaklandığını söyleyen Ergenç, "Biz Çarşı grubu olarak içki satışını seyyar satıcılara yasaklamıştık. Akşam dolaştığımızda birkaç tanesini dışarı çıkardık. Üçüncü şahsı da dışarı çıkartırken sorun çıktı. Ondan sonra dönerken sivil bir şahıs tarafından bıçaklandım. Mavi elbiseli bir şahıs kaçıyordu, arkadaşlarıma gösterdim. Bıçaklayan kaçıyor yakalayın diye. O anda arkadaşlarıma bıçaklandığımı söyledikten sonra beni revire götürdüler. Revirde ilk müdahale etmeye çalıştılar. Ancak orada yapılamayacağını söyleyince hastaneye getirdiler. Bir arkadaşımın vasıtasıyla buraya geldim, operasyon burada yapıldı. Sosyal medyada Çarşı grubu arasındaki kutuplaşma dolayısıyla bu olayın çıktığına ilişkin haberlere itibar edilmesin, kesinlikle öyle bir şey yok. Çarşı grubunda herkes kardeştir" dedi.
"GEZİ PARKI'NDA İÇKİ İÇİLMESİNE KARŞIYIM"
Çarşı grubu olarak Gezi Parkı'nda içki satışına ve içilmesine karşı olduklarını söyleyen Ergenç, "Ben Gezi Parkı'nın bir mücadele yeri olduğunu, burada içki satılmasını ve içilmesinin yanlış olduğunu söylüyorum. Burada insanların ortak dayanışması, ortak yaşam şartlarında yaşamaları gerektiğini düşünüyorum. Sosyal ve kültür sanat etkinliklerinin ön plana çıkarılması gerektiğini söylüyorum" diye konuştu.
Haber 7

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'e polisin girmesiyle birlikte twitter hebasından açıklamalar yaptı.

Valinin mesajları şu şekilde:

"Gezi parkında ve Taksim'de başlayan bekleyişinizi gece ve gündüz halen sürdürüyorsunuz.Bu konuda hiçbir sorun yok"

"Yaşanan olaylar hepimizi sizi,bizi üzdü.Tekrarlanmasını hiç birimiz asla istemiyoruz. Mevcut durum hakkında pek çok analizler yapabilirsiniz"

"Fakat alanda görünen flama ve pankartlarda tablo sizin İDEAL ve BEKLENTİLERİNİZİN dışında pek çok legal veya illegal sesin reklamına dönüştü"

"Bu tablo milletimizi üzerken,dünya kamuoyunda itibarımızı sarsan yayınlar halen bu görüntüler üzerinden servise devam ediliyor"

"Artık bu görüntülere bir son vermek gerektiğini düşünüyoruz.Bu nedenle bu sabah saat 08 den itibaren bir çalışmamız olacak"

"GAYEMİZ ;Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir.Başka bir amacımız yoktur"

"Sizlere, Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha KESİNLİKLE ifade ediyorum. Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın"

"GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK,SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR. Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz"

"Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim"

- "Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin"

"Hepinize tekrar hayırlı sabah dileklerimi iletiyorum. Allah milletimize sevgi, hoşgörü birlik ve güzellikler nasip etsin. Allaha ısmarladık...."
Zaman

Provakatör olduğu çok belli olan tiplerin haber kanallarımızca saatlerce canlı yayınlanması çok ilginç...

30 küsür kişinin 1.000 küsür polis tarafından saatlerce sadece izlenmesi, durdurulamaması çok ilginç...

KK'de Gezi olayları ile ilgili sadece enteresan bir şekilde türban sorununa yoğunlaşmış olan, sadece bu konunun tartışıldığı bu topiğin olması da çok ilginç...

Son düzenleme:
Arkadaslar şuan taksime bir müdahalemi var? Polis tatbikat mı yapıyor? Yoksa açık hava tiyatrosumu? İzlediğim yabancı ajan bile haberi yarıda kesti, sipiker bile hiç gerçekçi değil deyip, görerek gitti yaniii.
Tomaların suları, bizim bahçe hortumuna benziyor:))) gezi eylemcileri olsa tazikli sudan havada uçarlardı, bunlara su dokunmuyor bile. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar.
Hey Allahım ne günlere kaldık, devlet bu kadar düştümü yaa!!!!

Petrol hakkı sahipleri, 1980'den sonra keşfettikleri petrol sahalarında ürettikleri ham petrol ve doğalgazın kara sahalarındaki yüzde 35'ini ve deniz sahalarında yüzde 45'ini ihraç edebilecek
Doğaya zarar vermeyecek-

Kanuna göre araştırma izni, arama ruhsatı ve işletme ruhsatı alınmadan hiçbir petrol işlemi yapılamayacak.

Petrol işlemi sona eren hak sahibi, araziyi eski haline getirmekle yükümlü olacak. Petrol hakkı sahibi, üzerinde işlem yaptığı arazinin malikine veya zilyedi bulunan kişiye, araziye, o yerdeki tesislere verdiği zararı ve mahrum kalınan ürün bedelini veya işletme kazancını ödeyecek.

Kanundaki esaslara uygun olmak şartıyla, sermaye şirketlerine veya yabancı devletler mevzuatına göre sermaye şirketi niteliğinde bulunan özel hukuk tüzel kişilerine araştırma izni, arama ruhsatı ve işletme ruhsatı verilebilecek. Başka kanuna göre yasak olan yere girilemeyecek veya o yerde bulunulamayacak.

Petrol hakkı sahibi, yöre halkının yaşamını zora sokmayacak, doğaya ve çevreye zarar vermeyecek ve bunları tehlikeye atmayacak şekilde petrol işlemi için gerekli tesis ve ekipmanı kuracak.

Petrol hakkı alınmasından önce, petrol işlemleri sırasında doğabilecek zarar ve ziyanı karşılamak üzere teminat verilmesi zorunlu olacak. Teminat miktarları hektar başına; araştırma izin harcının on binde beşi, arama ruhsat harcının binde biri, işletme ruhsat harcının binde beşi kadar olacak. Bakanlar Kurulu bu oranı yüzde 50 oranında artırma ya da eksiltmeye yetkili olacak.

Hudutlarda, askeri yasak bölgelerde, tarihi yerlerde ve yerleşim yerlerine hangi mesafede petrol işlemi yapılabileceği yönetmelikle belirlenecek.
Kanun, şartlara uymayanlarla tehlikeli durum ortaya çıkaranlara ağır para cezaları öngörüyor. Buna göre, tehlikeli fiil nedeniyle önemli ve tamiri mümkün olmayan bir hasar veya zarar verenler 500 bin lira, petrol işlemi sırasında tehlikeli fiil yapanlar 350 bin lira, verilen süre içinde önlem almayanlar geçen her bir gün için 50 bin lira para cezasına çarptırılacak.

Arama ruhsatı veya işletme ruhsatı almaksızın petrolişlemi yapanlara 250 bin lira, araştırma izni ve arama ruhsatı almadan araştırma yapanlara 100 bin lira, verilen bir hakkın kullanılmasını veya kanunu uygulamakla görevli olanların görevlerini yapmasını engelleyenler 50 bin lira, başvurularda gerçek dışı beyanda bulunanlara 50 bin lira, verilmesi gereken bilgi ve belgeleri bir takvim yılı içinde iki defa zamanında göndermeyen veya eksik gönderenlere 10 bin lira, bu durumun bir takvim yılı içinde ikiden fazla tekrarı halinde her tekrar için 10 bin lira idari para cezası verilecek.

Para cezaları tebliğinden itibaren 1 ay içinde ödenecek, cezalara karşı 30 gün içinde idare mahkemelerinde dava açılabilecek.
Tehlikeli fiilin önlenmemesi durumunda Genel Müdürlük, masrafı petrol hakkı sahibine ait olmak üzere, tehlikeli fiili önleyici tedbirleri alacak, hasarı tamir ve tazmin ettirecek. Bu masraf hak sahibinin verdiği teminattan karşılanacak. Hak sahibi teminatın kullanılan kısmını 2 ay içinde tamamlayacak. Teminat miktarı 2 ay içerisinde tamamlanmazsa her geçen ay için eksik bedel üzerinden yüzde 10 artırım yapılarak, tamamlattırılacak. Bir yılın sonunda teminatın tamamlanmaması halinde petrol hakkı sahibinin araştırma izni, arama ruhsatı veya işletme ruhsatı iptal edilecek.

Şartlara uymayan hak sahibi ihtar edilecek. İhtara uymaması durumunda 90 gün sonunda petrolhakkının iptal edileceği bildirilecek. Bu sürenin bitiminde petrol hakkı sahibinin şartlara uyabilmesi için ek süreye ihtiyaç olduğu Genel Müdürlükçe tespit edilirse 60 günü geçmemek üzere ek süre verilecek. Bu süre sonunda da şartlara uymayan hak sahiplerinin izin veya ruhsatı iptal edilecek.
Arama veya işletme ruhsatı sahibi, arazi sahibine gerekli ödemeyi yapmazsa, girilmesi veya bulunulması yasak yere girerse, petrol işlemini tehdit eden şartlarda Genel Müdürlüğü ve etkilenebilecek diğer petrol hakkı sahiplerini derhal haberdar etmez ve tedbirleri bildirmezse petrolişlemlerinin geçici süre için durdurulabileceği veya doğrudan izin ve ruhsatının iptal edileceği bildirilecek. Bu sürenin bitiminde petrol hakkı sahibi gereğini yapmazsa, Genel Müdürlük petrol işlemini 90 günden az 180 günden çok olmamak üzere geçici olarak durdurabileceği gibi petrol hakkını doğrudan doğruya iptal edebilecek.

Taahhüt edilen iş programının 2 yıl üst üste hiç gerçekleştirilmemesi durumunda verilen teminat irat kaydedilecek ve ruhsat iptal edilecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…