Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sabahki taksim olayları :

07:35 Alanda polis ile göstericiler arasınra çatışma başladı.
07:36 Gümüşsuyu’ndan giriş yapan polis gaz bombaları atıyor.
07:39 Panzerler ve TOMA’lar da alana girdi.
07:40 Polis araçlarından Gezi Parkı’na girilmeyeceği anons ediliyor.
07:44 Göstericiler polise havai fişeklerle karşılık veriyor.
07:50 Direnişçiler Atatürk Kültür Merkezi çatısında toplantı. Çatışmalar sürüyor.
07:55 Polis AKM’deki örgüt flamalarını kaldırıp Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.
08:00 Polis AKM ve Tarlabaşı meydan çıkışında göstericiler ise Gezi Parkı meydan çıkışında toplandı.
08:30 Meydan çevresinde yer yer çatışmalar sürüyor.
09:00 Polis TOMA’nın önünü kesen göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Taksim Meydanı’nda tam anlamıyla gözgözü görmüyor.
09:31 Tarlabaşı ara sokaklar ile Harbiye’ye inen yollarda göstericilerle polis arasında zaman çatışmalar sürüyor.
10.00 Taksim Meydanı’nda göstericilerin attığı molotof kokteyli nedeniyle bir TOMA ateş aldı. Diğer TOMA’lar çıkan yangını söndürdü.
10.09 Gezi Parkı’nda çadır kuran göstericiler atılan biber gazlarından etkilendi.
10.25 Polise molotof atan göstericiler Tarlabaşı’na ve Harbiye’ye doğru çekildi. Yer yer çatışmalar sürüyor.
10.32 Polis Taksim Meydanı’na giriş yollarında kurulan barikatları iş makineleriyle kaldırmaya başladı.

alıntıdır : sozcu.com.tr Polis Taksim Meydanı’na girdi! | Sözcü Gazetesi

Vazgeçtim bu başlıkta yazmayacağım, bu ruh halini çözemediğim insanlara mantıklı açıklama yapmaya çalışmak, mantıklı sorular da sormak istemiyorum.

Son düzenleme:
Parktaki eylemcilere müdahale yok evet sabahın erken saatlerinden beri oynan bir sahne var bir avuç sözüm ona eylemci (asla değiller başka amaçlar güden ve halkla asla ilgisi olmayan özellikle oraya salınmış bir gurup) bir yığın polis bir avuç kendini bilmezi ne hikmetse etkisiz hale getiremiyor ellerinde o kadar araç gereç vs...olmasına rağmen...birileri bu kendini bilmezleri hemen yakalayıp deşifre etsin kim bunlar kimler gönderdi bilmek istiyorum...ve yine ne hikmetse günlerdir susan medya erken saatlerden itibaren canlı yayında!!! ayrıca taksimin acil boşaltılmasını doğru buluyorum olması gereken bu...

Son düzenleme:
Kazen sorunun cevabını tam olarak bilmesem de, arkadaşımdan duyduklarım şu şekilde.

dün akşam valinin twitterdan yaptığı açıklama nedeniyle polisin bu sabah geleceğini tüm gezi parkı biliyormuş. polis söyledikleri gibi pankartlar ve barikatları indirmek için gelmiş. ama dün akşamdan beri gezi'de eylemciler arasında polise karşı savunma mekanizması müthiş gelişmiş. sabahtan beri molotoflu bir grup varmış. ve medya da oradaymış. arkadaşımın sesi çok kötü geliyordu, gazdan kötü etkilenmişler.

şu anda oradaki herkesin üzüldüğü en büyük nokta, bu molotoflu grubun tüm eylemcilermiş gibi gösterileceği ve vali iyi niyet açıklaması yaptıktan hemen sonra, medyada 'eylemciler polise yine saldırdı' haberleri olabileceği imiş.

Asıl olaylarla koparken sessiz kalıp penguen gösteren medyamız, bu sabahki olayları gayet canlı gösterdi. Canlı yayın denilen bir şey varmış demek ki. Bu arada komik ama, verilmek istenen mesaj aynen şu şekilde :
'polisler büyük özveriyle meydanda sadece atatürk resimleri ve türk bayrakları kalsın diye uğraşırken, üzerine molotof atıldı.'

yorumsuz cidden.

EYLEMCİLER YA DA DİRENİŞÇİLER,
molotoflu grubun eylemcilermiş gibi gösterilmesinden ve eylemciler yine polise saldırdı haberlerinin yayılmasından korkuyor ve üzülüyorlarsa;

neden hala o kendini bilmezlerin, türk polisine, kamu malına, halk otobüslerine zarar verdiğini göre göre ve hatta türk bayrağımızı yaktıklarını bile bile nasıl oluyor da hala onlarla, aynı safta olmaktan vazgeçmiyorlar!

polis orda olan suçsuz günahsız insanlar, belki öğrenciler için gereği gibi müdahale etmiyor

ve ne yazıkki dünya basınında itibarımız böyle düşürülüyor

uynanın artık !!!

BU HAREKET ÇOKTAN AMACINDAN SAPMIŞ, BAMBAŞKA BİR HALALMIŞTIR

arkadaşım biz ne zaman o yakıp yıkanların yanında yer aldık ki şimdi onlarla birlik olmaktan vazgeçelim rica ediyorum biraz tarafsız bakın olup bitene...

Tüm yorumları düşünceleri okuyamadım ama..konu başlığına odaklanarak ben de düşüncelerimi ifade etmeden duramadım.Ço çok daha derin konular var fakat özetlersek şöyle..(bana göre)

Gezi parkı eyleminin sonuçları;

bu asla 3-5 ağaç mevzusu değildir,

bu 11 yıllık baskının,özele,kişiliğe müdahelenin sonucudur.Milli değerlerimize dokundurtmamanın başkaldırısıdır.Bu bizim hep eleştirdiğimiz,kaygı duyduğumuz,bilgisayar başında uyştular dediğimiz gençliğin vatanına,milletine,geleceğine ve Ata'sına sahip çıktığının eylemidir.
Sonucu ise artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak,bir millet uyandı ve sokağa çıktı.İstediğini almadan da içeri girmez.Hele hele bu ayaklanmayı küçümseyip daha da hakaret etmeye kalkarlarsa hiç yerine oturmaz.

Provakasyon olacak ve bunun sinyalleri verildi.PKK teröristlerini sokağa salacak,neymiş meydanları ulusalcılara,ergenekonculara bırakmayın demiş birileri..hadi ordan...eyleminize sahip çıkın arkadaşlar,yalanlara karnımız tok artık değil mi?

arkadaşım biz ne zaman o yakıp yıkanların yanında yer aldık ki şimdi onlarla birlik olmaktan vazgeçelim rica ediyorum biraz tarafsız bakın olup bitene...

canım arkadaşım emin olun düşüncelerinize saygılıyım

aynı anda haber kanallarından taksimi canlı izliyorum ve sözüm meydan yakıp yıkılırken onları seyreden eylemcilere

gezi parkına dokunmamak değilmiydi ilk istenen

eylemciler neden hala orda onlara seyirci olarak olayların devam etmesine katkıda bulunuyorlar

inanın bunun için üzülüyorum

vatanımı milletimi bölmeye çalışan bi grubun yanında sessiz durursam, onların ekmeğine yağ sürmekten başka bi işe yaramayacaktır

kimlerle neye destek verdiğinin farkında mı acaba hala orda bulunanlar?

günlerdir bunun gibi gurupları ayıklamakla o kadar uğraştıki sade vatandaş sürekli eyleme gölge düşürmek için çabalar vs..zaten parktan bu guruplar uzak tutuluyor bunlar meydanda olanlar ayrıca polisin görevi bu gurupları ayıklamak savuşturmayacaklar direk içeri alacaklar kim bunlar deşifre edecekler ..gerçek eylemcilerin şiddetle bir işi olmadı başından beri burdan kendimizi parçaladık günlerdir...şu an olup bitene bence eylemciler asla müdahale etmemeli polis gerekeni yapmalı...çiçek sular gibi su sıkmamalı hani sade vatandaşa suyu sıktımı havada uçuruyor ya o tazyikle sıkmalı...bu danışıklı bir iştir bence sade vatandaşımda hiiiçççç ellemesin karışmasın oyunun bir parçası olmasın...

hıh tam da buna değiniyorum sade vatandaş oyunun bi parçası olmasın

zaten sade vatandaşın onları ayıklamaya gücü yetmez ki

elinden gelen onlarla aynı safta durmaktan ayrılmak olmalıdır

dışardan kimse demiyor ki meydandaki bölücü, parktaki eylemci diye

dış basında büyük bi kitle avuçlarını ovuştura ovuştura izliyor malesef ve en kötüsü içerde de arkasına yaslanmış oh çekenler var

eylem güzel bi amaç için başladı ve parka dokunulmayacağı sözleri verildi bilmem tutulur mu kiii bu olaylardan sonra dokunulcağını sanmam

ama ne olur artık sade vatandaş oyunun bi parçası olmasın

herşey bizim gördüğümüzden ibaret değil... çok dahası var... alet olmayalım...

Ntv'de canlı yayın var, başbakan konuşuyor. Onun öncesinde de beyoğlu belediye başkanı taksim projesinden bahsetti. Gezi parkıyla ilgili ciddi tutarsızlıklar vardı ikisinin anlatımında.

Belediye başkanı dedi ki, gezi parkındaki hiç bir ağaç sökülmeyecek, toplu kışlasının inşa edilen kanatlarının arasında kalacak, biz halkımıza bunu anlatamadık, yoksa oradaki hiç bir ağaç ellenmeyecekti zaten dedi.

Başbakan dedi ki, gezi parkındaki ağaçlar sökülerek başka yere yenisi dikilecek...

Neyse, demek istediğim gezi parkındaki ağaçlar değil.

Başbakan daha ılımlı konuşuyor sanki. Samimiyetine ne derece inanılır tartışılır, ama konuyu gene 'biz yol yaptık, havaalanı yaptık' olaylarına getirmeseydi iyiydi.

hangi ezilmişlik bu anlmıyorum ki...
hangi millli değerlerimiz yerle bir edildi...
bir takım düzenlemeleri toplum yararına olduğu düşünülen birçok yapılanmlar neden başka tarafa çekiliyor...
uyan türkiye diyenler merak etmeyin bu millet gayet uyanık
zamanında iki lafı bir araya getiremeyen birilerinin ağzına bakan sözde başımızdakilere millet uyumadan gayet yerinde cevap vermiştir...
gerçekten bu ülkede kötü gidişat varsa ona dur demeyi bilen yurttaşımız vardır...
türk milletini, vatandaşımızı hafife almayın uyuyorsunuz diyerek...

.........................................nasılda iyi niyetli yazmıştım oysaki ama gerek yok...

Son düzenleme:
sosyal medya da okudum doğru mu:

Tayyip grubunda konuşuyolar : bu çapulcular türbanlı kadınları kızları yerlerde sürüdüler.. eziyet ettiler..

ben dinleyemiyorum çünkü

Aklım erdiğinden beri ülke gündemiyle yakından ilgilenirim ama ben böyle tiyatroyu akün sahnesinde bile izlemedim

Provakatörmüşüm gibi çek panpa

nasıl ılımlı bir konuşma ile başladı konuyu nerelere getirdi yine ben artık kendimle çelişir oldum tamam oldu artık iyi tarafından bakacam derken öyle şeyler söylüyorki başa dönüyorum...ne söyleyeceğimi şaşırdım kendimi sürekli kandırılmış gibi hissediyorum..iyi niyetle ısrarla dinliyorum kelime kelime konuşmasını.... bir cümle bir hareket yapsın diye bekliyorum iyi anlamda tamam dedi oldu işte derken konuyu öyle bir bağlıyorki kendime kızıyorum ne inanıyorsun diye...az önce sağduyulu olalım diyen ben şimdi dellendim ayıp ama gerçekten ayıp artık

Başbakan daha ılımlı konuşuyor sanki. Samimiyetine ne derece inanılır tartışılır, ama konuyu gene 'biz yol yaptık, havaalanı yaptık' olaylarına getirmeseydi iyiydi.

hayır ne bekliyordu ki? mecburen yapacak. Eğer sen bu ülkenin başbakanıysan yapacaksın. Sanki babasının parasıyla yapıyor, benim verdiğim vergiler bana yol su elektrik olarak geri dönmeyecekse istifa etsin.

DEZENFORMASYONU VALİ AÇIKLADI...

Vali Mutlu:
Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı. O SDP'li bir eylemci.

Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu.Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi.Polis diyenlere duyuruyorum,bilginize..

Peki ya diğerleri, profesyonel bir şekilde barikatın arkasında saklanan cebi telsizliler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…