Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

daha dün başörtülü arkadaşlarımla onların hakları için mücadele verdiğimi yazdım zamanında o nedenle kendi dışınızdakilerin özgürlüğüne önem verin derken direk hüküm vermiş oluyorsunuz beni ve yaptıklarımı bilmiyorsunuz...ama benim destek olduğum arkadaşlarım o günleri unutmuşlar şimdilerde birlikte akp ye oy verirken ben iyiydim şimdi şu şu sebeplerden vermeyecem dediğimde bana ne dendi biliyormusunuz namaz kılan bir başbakanımız olduğu içinmi rahatsız oluyorsun dendi bir de beni en iyi bilen insanlar abdetinde namazında bir hatunumdur ama bu cümleyle geldiler bana...sadece oy vermekten vazgeçtim diye...bende aynı fikirdeyim kendi dışımızdakilerin özgürlüğüne önem vermeliyiz sıra benim özgürlüklerime gelmişti nerde benim zamanında özgürlüklerine saygı duyduğum insanlar

Yanlışlıkla sayın,
Yanlışlıkla kelle,
Yanlışlıkla hem laik hem müslüman olunmaz,
Yanlışlıkla ananı da al git,
Yanlışlıkla kemalizme yer yoktur,
uzar gider...

Zaten en büyük belalar kabul etmediğimiz hatalarımızdan kaynaklanır, bazen kabul etmek gerekir.

Bir de bu eylemciler hakkında "yanlışlıkla" iyi bir şey söylese ya

Vali Mutlu, "Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı.O SDP'li bir eylemci. Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi.Polis diyenlere duyuruyorum,bilginize" mesajını twetter hesabından paylaştı.

Eklentiler

• $!!!.webp
    10 KB · Görüntüleme: 46
  • $molotof.webp
    6 KB · Görüntüleme: 62
  • $images.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 54

ben açıklıyorum;

mune benden taraf.

taksimdekilerin hepsi amerika, italya ve yunanistan vatandaşı.

yükselenimiz penguen burcu.

dünyanın zaten en süper ülkesiyiz her konuda, eğitim desek ohoo 4+4+4lük maşallah

adalet? vuu-huuu avukatlar sevinçten kayıp merdivenlerden düşüyor, o kadar çok adalete sahibiz. söz konusu merdiven için "tez söküle yerine yenisi kona" emri verildi.

engelli vatandaşlarımız yorulmasın diye arkasından tazyikli su sıkılıyor ki, kolu yorulmasın, kendi kendine ilerlesin.

türkçe öğrenen amerika, italya ve yunanistan vatandaşları ntv canlı yayındayken "çapulcular polise saldırıyor" derken, "yalan yalan" dediler. ilerlemişiz vesselam, ilk önce küfür öğretilirdi hep turistlere.

vali mutlu gibi bir adamın ne kadar yalancı olduğu attığı tüm twitlerden ayan beyan ortadaydı eğer diğer twitlerini de takip ettiysen, kendisi saldırı olmayacağını kaç gündür söylüyordu Valimutlu:' Gençler,Gezi parkında kuş sesleri,ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu?Aranızda olmak isterdim." bunu demiş bir adam...dolayısıyla her şey kılıfına uydurulur. bu adamın yanındaki yeşil kareli gömlekli adamla kırmızılı adam telsizle dolaşıyordu yan yana bu da fotosu

Son düzenleme:

Çok iyi demişsin ama

Herşeyi anlayabilirim ama meydandaki Öcalan posterlerine hükümeti destekleyen kesimlerce aşırı tepki gösterilmesini anlamıyorum. Hükümet değil mi hem barış sürecini başlatan, hem de Öcalan'ı Kürtlerin lideri olarak muhattap alan, yine BDP Öcalan'ın ağzından çıkanlara göre siyaset yapan yasal bir parti değil mi? Ve gerçekten de Kürtler arasında eğitimli olsun eğitimsiz olsun Öcalan'ı lider kabul eden geniş bir kitle yok mu?

Durum böyleyken bu gerçek mecliste dahi kabul edilmişken gezidekilerden beklenen ne tam olarak? Eğer orda baskın bir görüş yoksa sadece hükümetten bunalmış, seslerini duyurmak isteyen kitleler varsa çok marjinal bir azınlık olmayan resmi temsilcileri dahi olan Abdullah Öcalan'ı destekleyen Kürtlerin orda bulunmaya hakkı yok mu?

Eğitim konusunda da sunu soylemeden gecemıycem..ben liseden 16 yasımda mezun oldum...hatta ılkokulda benı sınıf atlatacaklardı cok basarılıyım dıye o zamnlar oyle olabılıyordu..88-89 ogretım yılında okula basladıgımda yasım 5 ti..hıcbır sıkıntısını gormedım..sadece sınıf atlatamadılar zaten yas olarak kucugum dıye...suanki bu duzenlemeyı de cok olumlu buluyorum..taaa 88 lı yıllardan bahsedıyorum...bence gec kalınmıs bır uygulama okula kayıt yasının asagı cekılmesı ve sıstem..

Bununla ilgili de şöyle bir yazı var
Molotofçuların ardından Hanefi Avcı'yı çıkaracaklar
Ancak konu hakkında pek bir bilgim olmadığı için destekliyorum veya desteklemiyorum diyemem. Okumakta fayda var olayların nasıl ilerlediğini yorumlayabilmek adına.

hükümet istediğini istediği şekliyle hangi zamanda azınlıklar onlara göre marjinaller işe yarayacaksa o zaman kullanırlar canım. bir dönem nasıl kapalılık, açıklık kullanıldıysa direnişten hemen önceki zamanda açılım paketcikleriyle kürt kesim kazanılmaya çalışıldı, şuan da direnişe gölge düşürmek adına tekrar kullanıyorlar ama ters taraftan..

Benzer kapatılmış eski konular birleştirilmiştir...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…