Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu olay amacını aşmıştır artık. buradaki eylem farklı örgütlerin propaganda alanına dönmüştür. gerçek gezi eylemcilerinin artık bir noktayı koyup taksimi terk etmeleri gerekir. terk etmezler ise; değerli bir amaç için çıktıkları bu yolda gözden düşecek, insanları ciddi şekilde kutuplara bölecek, ülke bütünlüğünü istemeyenleri zevkten dört köşe edeceklerdir. dün bir polis alevler içinde kaldı. ne hissettiniz seyrederken? ciğerim yandı yaa. kimi temsil ediyor o polis? Devleti. Devlet kimi temsil ediyor? Halkı. Hükümet demiyorum bakın devlet diyorum. bu devletin polisi o yanan polis. ilk günlerde çoğunluk eylemcilere hak verdi, polise kızdı. ama bugün öyle değil. gereksizece uzayan bu eylem artık gına getridi. tamam iyi çocuklarsınız, güzel düşünüyorsunuz ama düşünemediğiniz şeyler var. düne kadar arkanızda olan insanlar artık yavaş yavaş , eylem başka grupların gövde gösterisine döndüğü için ayrılacak arkanızdan. halkın gözünde onların maşası konumuna düşeceksiniz. temsil ettiğiniz fikirler bir paçavraya döncek. halk bunu affetmez. varsın afftmesin çokta umrumda deyip onları küçümsemeyin. halk hele bunu hiç affetmez.
bu halk anarşiste geçit vermez. sandığa gömer.
kazanımlar kaybedilmeden vazgeçin.

Son düzenleme:

işte bunu göremeyen arkadaşlar...
artık olay çok değişik boyutlara ulaştı.
israilde din adamları türkiyede hükümet düşsün diye ainler yapıp dua ediyorlarmış.
böylelerin oyununa gelmeyin, onların istediği yerlerde durmayın, zira bu hepimize tüm t.c. vatandaşlarına zarardan başka birşey getirmez.

Olay artık amacını aşalı 10 günden fazla oldu, yeni bir şey değil ve hepimiz de söylüyoruz.
Birilerinin çıkarları da devreye girdi. Bunu başbakan bilmiyor mu acaba hala yangına körükle gidiyor?
Bu konuda halkı yatıştırması gereken insanlara da hesap sorulmalı değil mi?
Daha dün İstanbul valisi müdahale olmayacak dedi ama akşam "can güvenliği yok" diye açıklama yaptı.
Hükümetin de ne dediği belli değil , biri çıkıyor "mesajı aldık" diyor diğeri çıkıyor "mahkeme kararını tanımam" mesajı veriyor.
Kim neyi ne kadar aldı ben de merak ediyorum.
hele bir Melih Gökçek var ki akıllara zarar yani ve bütün bu insanlar "seçilmiş" kişiler. İbretle izliyorum, konuşmalarını, yaklaşımlarını, müdahalelerini ve inanamıyorum. Halk böyle mi yönetilir? Konuyu baş örtüsüne falan getirenler olmuş ona da hayret ettim sanki baş örtüsü karşıtlarının eylemi bu.
E dini duyguları ellerinde ve dillerinde gezen bir milletin bu duygularıyla beş taş oynamaları da çok normal.

Dün sottile arkadaşım şunu demişti :

Siyasal tartışmada asla kişinin odağı değişmez..

Hiç bunu baza alarak konuşmalar yapılmıyor halen daha bir şeyleri kabullendirebilmek amacındasınız.

Siyaset tartışmalı bir olay ama dozunda olsun.

Arkadaşın ismini unuttum banlanmış biraz saçma konuşmalar olmamış mı? katıldığım yönler var ama..

Mantık dışı konuşmalar bunlar bana göre

neden tuhaf karsılıyorsunuz ki siz arkasında duramıyorsunuz ama o gencler inanclarının arkasında durmak uğruna sokaklarda
bunda yanlıs nerde
bende bu yorumu dogru bulmuyorum bu gezi eylemini gercek anlamiyla yapanlar yuzu acik, ne istedigini biliyorlar
bu kisiler yuzleri kapaliymis anladigim kadariyla neyi protesto ediyorlar birde niye kendilerini sakliyorlar? hem kimin haddine dusmus yol kesip sende eylem yap demek? bu sekilde davranip direniscilerinde adini kirletiyorlar kotu gosteriyorlar.....

sıcak evinizde gaz bombası görmediğiniz cok belli
gaz bombası kokusunu bir kez duyan bilir o yüzlerin neden kapandığını

Son düzenleme:
Taksim medyanına giren polisin müdahalesi İngiliz basınında tepkiyle karşılandı. Hedeflerinde ise Erdoğan vardı.

Financial Times'ın yorum sayfalarında David Gardner imzalı yazıda Başbakan Erdoğan, son savaşını veren komutana benzetildi.

Guardian gazetesi, püskürtülen tazyikli suyla ayakları yerden kesilmiş bir göstericinin fotoğrafı eşliğinde "Türk polisi protestocuları taksim Meydanı'ndan çıkmaya zorluyor" başlığını kullanmış.

Times gazetesi, bir gaz bombası fırlatan göstericinin fotoğrafının altına "Türkiye Başbakanı hükümet karşıtı protestoları ezme sözünü yerine getirdi" ifadesini yazmış.

alıntı :
http://www.internethaber.com/financial-times-erdogani-boyle-benzetti-546419h.htm

haberi okumanızı öneririm, Putin'e benzetmişler erdoğanı. güzel çıkarımlar da var.

Cüneyt Özdemir'in Radikal'da ki yazısından :

- Bir yandan Gezi Parkı’nın içine polislerle girip mütevazı mescidi yıkıp aynı dakikalarda Avrupa’nın en büyük adliyesine çevik kuvvetle baskın düzenleyip avukatları cüppeleri üzerlerindeyken yaka paça gözaltına alıyorsanız zaten diyalog miyalog istemiyorsunuz demektir.

-
Camiyi yaralı insanlara açan imamı görevden alıp, göstericiye kurşun gibi gaz bombasını sıkan, kör eden polisi korumakta ısrar ediyorsanız bu işi başka türlü çözmeyi kafanıza çoktan koymuşsunuz demektir.

-
Kordon’da oturan zavallı kızları saçından çekip coplayan polisin ceza olarak görev yerini değiştiriyorken bu anın fotoğrafını sosyal medyada paylaşan kızların evini basıp kollarından tuttuğunuz gibi savcının karşısına çıkarıyorsanız niyetiniz baştan farklıdır demektir.

-
Bütün dünyanın gözlerini diktiği, canlı yayın kameralarının 24 saat çalıştığı bir meydandaki gerilimi diyalogla çözmek yerine TOMA’yla, suyla, gazla çözmekte kararlıysanız sonrasında direnen kimseye de kızmaya hakkınız yok demektir.

-
Ağaç isteyene başörtü mağduriyetini anlatmaya girişiyorsanız asıl meselenin çok uzağına düşmüşsünüz demektir.

-
Kendi meydanını doldururken, otobüs kaldırırken diğer meydan dolmasın diye vapur seferlerini iptal ediyorsan içine düştüğün durum bayağı zor demektir.

yazının devamı için :
#ACİLDEMOKRASİ - CÜNEYT ÖZDEMİR - Radikal

Çok güzel olmuş

chloen cok keyifle okudum paylastığın yazıları

işte gerçek gazetecilerin yazılarını okumak cidden keyifli oluyor
her satırı çizip özümsemek lazım hatta

olay amacını aştıysa şu sunu dedi bu bunu dediye bakılmaz. bakılırsa amacını aşalı dün 10 gün bugün 12 yarın 15 gün diye devam eder gider. eylemciler zarar görüyor dendikçe, haber yapıldıkça kim çıkar sağlıyo bundan.
ayrıca yahu dün bizi değilmiydik sizin özgülüğünüzün teminatı benim , benim özgürlüğümün teminat sizssiniz diye birbirimizi kucaklaan. özgülükse hepsi özgülük işte . kaç sayfa önce yazdım ;

başörtüsü sadece bir tecrübe diye

Benim tesbitim olaylar Tayyip'e tapanlar ve Tayyip'e tapmayanlar şekline döndü.

Tayyip'e tapanlar yer yarılsa bile asla doğruyu göremeyecekler, kim ne derse desin, olaylar ne hale gelirse gelsin.

üsluba bak,kul kula tapmaz,ALLAH var o yeter,kimseyi böyle itham edemezsiniz
sanırım siz Atatürk'e tapıyorsunuz...
peki siz doğruları gördüğünüzden ne kadar eminsiniz?

üsluba bak,kul kula tapmaz,ALLAH var o yeter,kimseyi böyle itham edemezsiniz
sanırım siz Atatürk'e tapıyorsunuz...
peki siz doğruları gördüğünüzden ne kadar eminsiniz?

Atatürk vefat edeli nerdeyse 100 sene olucak ölünün arkasından konusmak doğru mu sizce
ayrıca arkadas Atatürk ün adını geçirmemiş bile
neden konuyu hemen Atatürk e getiriyorsunuz
erdoğan nere Atatürk nere
arada 1000 fırın ekmek var

sizde haklısınız öyle büyük ulu bir önderin ismi akıldan bir an olsun cıkmıyor dimi

böyle algılayacağınızı biliyordum hiç şaşırmadım :)
merak etmeyin Atatürk düşmanı değiliz
anlamak istediğin gibi anladığın için yoluna devam et:)

he birde ne demişim Atatürk'ün arkasından söylesene?

Son düzenleme:
Yine saygi sinirlari asilmaya, yine konu altinda bunca zamandir yazanlara sirf kendi gibi düsünmüyor diye hakaret edilmeye baslanmis.
Herkes en iyi ben görürüm diyor.
Is fikir alisverisinden cikti " ya benim gibi düsün yada hakaret ederim, asagilarim" a vardi.
Ben eylemin suan geldigi boyutu desteklemiyorum, meydanlarda kalanlarin masum eylemciler oldugunu düsünmüyorum diye kula tapar olmusum.

Herkes vatanini seviyor, herkes herseyi görüyor, herkes ileri görüslü ve egtimli, herkes herseyin farkinda ama nasil oluyorsa bir AKP ye oy verenler ve eylemin aldigi su boyutu desteklemeyenler, cahil, vatanhaini, atgözlüklü, tayyibe tapan, uyuyan koyun, gerikafali vb oluyor.

Biliyormusunuz, ben bu eylemin aldigi su boyutu desteklemiyorum ve yapilan yikimlara karsi devletimin yandayim, eger bunun icin bana hakaret edip asagilamaya kalkacak zavallilar varsa, onlarada kendi foseptiginizde bogulun diyorum.
Artik insanlari biktirdiniz hakaret ve asagilamalarinizla.

Siz bu saygisizliga devam ettikce, bu hükümet bastan inmeyecek emin olun.
Her gecen sene oylarini arttirarak devam edecek.
%40 i begendigi icin veriyorsa oyunu %20 si sirf bu hakaretlere tepki olarak verecek.
Halkin %82 si bu eylemler bitsin diyor, demekki bu halkin %82 si tayyibe tapiyor.

Eylemmis, masummus, demokrasiymis bilmem neymis.
Gezi parkinin her kösesinden sidik kokusu yükselmis, her kösesi yasadisi örgüt bayragi dolmus, insanlar sabaha kadar kafayi cekip cekip sizar olmus, ülkenin dörtbir yanini yakip yikanlar dolmus, zavalli adamcagiz eyleme destek vermiyor yemegini yiyor diye nerdeyse linc edilecek olmus, yok hala bu eylem masummusta, demokrasi icinmis.

Biz körüz görmüyoruz, bir sizin gözünüz görüyor.
Cami imami görevden alinmismis. Zaytung haberleri gibi haberler.

Site yetkililerine sesleniyorum.
Konusmaktan, söylemekten, dinlemekten, fikir alisverisinden yanayim ama artik sinirlar asiliyor.
Insanlara hakaretler basladi yine.
Bizim mizacimiza ters hakaret edemiyoruz diye bu insanlarin hakaretlerinede sessiz kalamiyorum artik.

Son düzenleme:

kötü içerik butonuna basın mutlaka müdahale edilecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…