Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
chloen, paylaşımlar için teşekkürler, face adresimde de paylaştım:13::13:

Olay amacını aştıysa yetkili insanlar göstermelik şeyler yapmasın.
20 yaşındaki insanları twitterdan göz altına alabiliyorlar, avukatları yaka paça alıyorlar ama hala sert müdahalede bulunan polislere bir yaptırım söz konusu değil veya ben bilmiyorum. Soruşturma açıldı ya da açılacak ama sonuç ?
Bu insanların da rahatlamaya ihtiyacı var değil mi? Kendi ideolojileri için orada olanları bir kenara bırakalım hakları için orada olanlar için herhangi bir olumlu açıklama geldi mi ki insanlar çekilsin? Tam tersi hakaret üstüne hakaret geliyor. Bakın o kadar yaralanmaya rağmen hatta ölümlere rağmen korkmayıp orada bulunan insanlar varsa böyle kuru açıklamalarla çekileceklerini zannetmiyorum. Dış mihrakların da bu tarz olaylardan nemalanmaması mümkün değil. Zaten ne zaman ellerini üzerimizden çektiler ki şimdi onların çıkarlarını inkar edelim?

Baş örtüsü meselesinde de geçmiş sayfalarda gördüm gezi parkındaki eylemcileri baş örtüsüne karşıymış gibi algılayanlar var. Ben bundan hoşlanmıyorum. Yoksa baş örtüsü kişinin hakkıdır ben açık bir insan olarak bunu destekliyorum. Hatta açık olduğum için özellikle son 2 yılda yaşadığım onca şeye rağmen destekliyorum. Ama bu konunun da her türlü olayda öne sürülmesi hoş değil.

Atatürk'ün ilahlaştırıldığı hakkında söylemler olmuş. Anlaşılamayan püf nokta nedir biliyor musunuz Atatürkçüyüz diyen insanlar kafatasçı değil, onun ilkelerine, onun gösterdiklerine ve bıraktıklarına sahip çıkan insanlardır. Bunu hiçbir çıkar göz etmeksizin yaparlar...
Bu yazı da en sevdiğim yazıdır bu tartışmalara nokta koyacak...

demokrasi ,çokseslilik naraları atılır hoşgörü çağrısında bulunulur ama temelde hiçkimse ideolojisine bakış açısına ters olan insanı alnından öpmez belki saygı gösteriyomuş gibi yapıp bisüre susar ama kimse kimseye kendi doğrusunu kabul ettiremez .baştan beri sessiz bişekilde takip ediyorum .siyaset ve din saygı çerçevesinde kalpler kırılmadan yumuşak uslupla tartışılabilecek konular değil.bu platformda bu olaylar patlayana kadar konuşullmasının yasak olmasıda bu ndenleydi zaten..daha çoookkk ban yiyenler olacaktır vesselam ...

sıcak evinizde gaz bombası görmediğiniz cok belli
gaz bombası kokusunu bir kez duyan bilir o yüzlerin neden kapandığını

o kisilerinde gazdan yaptigini hiiiic sanmiyorum gaz yiyen insan gozunu acamaz,konusamaz ama bunlar yol kesip sende bisiklet surme eylem yap diyor
gaz yiyen insanin o sekilde olacagini nerden biliyorsun dersen ablam sabah-aksam ise giderken taksimde gaz yiyip eve geliyordu neler hissettigini hiliyorum ama birkere atkilara sarilip yol kesmedi,dunde annem taksimdeydi oda yandik konusamiyorum dedi ama kimseyide(bende dahil)eylem yapmaya zorlamadi kaldiki sokaklarda yurumuyoruz diye vatan haini falanda degiliz sen soguk sokaklarda eylem yaparsin ben SICAK EVIMDE imza toplarim bir baskasi ilik komtugunda buradan sesini duyurur ama kimse kimsenin hadi sende yap diye yol kesemez herkes hakkini nasil arayacagini bilir bir baskasini aklina gerek yok ....

ŞU kırmızı yazılarla mavi yazıları aynı kişinin aynı yazıda yazması ne yaman celişkidir
keşke savunduklarınızı önce kendiniz yapabilseniz

üsluba bak,kul kula tapmaz,ALLAH var o yeter,kimseyi böyle itham edemezsiniz
sanırım siz Atatürk'e tapıyorsunuz...
peki siz doğruları gördüğünüzden ne kadar eminsiniz?
şaka gibi. siz tayyiple Atatürkü bir mi tutuyorsunuz.
biz Atatürkçülerin taptığı sadece yüce Allahdır.

bende bunu savunuyorum
bırakalım o gencleri o zaman onların da bizim aklımıza ihtiyacı yok

neden tuhaf karsılıyorsunuz ki siz arkasında duramıyorsunuz ama o gencler inanclarının arkasında durmak uğruna sokaklarda
bunda yanlıs nerde
kişinin arkasında duracağı kişi provakatörse hala arkasında mı durmalı???*
meydandaki herkes aynı amaç için orda değil,
bir polis yandı bunu hangi Atatürk evladı yapmış olabilir.
buna verecek cevabınız varsa ben sizin Atatürkçülüğünüzden şüphe ederim...

ellerinize sağlıkkkkkkkkkk

burada kimse Atatürk'ü ilahlaştırmadı sizinde anlayamadığınız nokta bu olsa gerek...
Tayyib'e tapanlar denildiği için yoksa sizde Atatürk'emi tapıyorsunuz diye bir söylemde bulundum...
kimse kimseye tapamaz zaten ALLAH'TAN başka... he tapanlarında yolu açık olsun...
Atatürk'ün adı geçince hemen hakaret olarak algılanıyor nedense
bana bunu diyen şahıs kurtulamadık şu Osmanlıdan demişti
soruyorum Osmanlı ne yaptı size?
tabi koskoca Osmanlı imparatorluğu adı kolay kolay unutulamaz değilmi?

şaka gibi. siz tayyiple Atatürkü bir mi tutuyorsunuz.
biz Atatürkçülerin taptığı sadece yüce Allahdır.

evet sizde şaka gibisiniz ben kimseyi bir tutmadım
bizlere Tayyip'çi,sizlerde kendinize Atatürkçüyüz diyorsunuz ya ondan dedim
art niyet aranmasın...

üsluba bak,kul kula tapmaz,ALLAH var o yeter,kimseyi böyle itham edemezsiniz
sanırım siz Atatürk'e tapıyorsunuz...
peki siz doğruları gördüğünüzden ne kadar eminsiniz?
tayyipe tapmak diye itham edilmiyor bunu bizzat tayyipçiler söylüyor her yerde dile getiriyor daha önce akpli bir milletvekili ve yine akpli bir belediye başkanı daha önce kameralar önünde bizim peygamberimizdir gibi söylemlerde bulunmuşlardı ve alandaki insanlar alkışlarla bunu desteklemiştir sonra tepkiler üzerine bu kişiler istifa etmek zorunda kaldılar ancak şimdi tabi ki en iyi şekilde besleniyorlar.Ama biz ATATÜRKÇÜLER sadece ilke ve inkılaplarını önemsiyoruz bizim için çizdiği yolda yürümeye çalışıyoruz.Eğer ATATÜRK olmasaydı bugün kadınlar kocalarının bilmem kaçıncı imam nakahlı karısı olurdu,kaç tane kadın okuma yazma öğrenebilir,kaçı doktor-öğretmen...vs.olabilirdi acaba sorarım size??? insanlara seçme seçilme hakkı vermiş kadına önem vermiş isteseydi kendisi padişah olamaz mıydı???

onlar peygamber dediyse banane PEYGAMBER (SAV) efendimiz'den sonra peygamber gelmeyecek zaten bunu bilen bilir
herkesi bir tutmayacaksınız o zaman...

ikili tartışmalara dönmesin...

ben ATATÜRK aşığı biriyim onun izindeyim
ve başbakanımızıda çok seviyorum kadınlara her türlü imkanı tanıyor türkiye şuan n güzel dönemini yaşıyor
hep tayyip kötü birazda önceki dönemleri hatırlayın ne kadar özgürdük başörtümüzü başımızan çektikleri zaman niye kimse destek olmadı
mini etek giyen birine kimse sesini çıkarmıyorsa kimse başörtüsünede karışmasın
eylem yapma hakkı var herkesin tabikii herkes aynı şeyi kabullenmek zorunda değilki
tabikii eylemde olacak ama sınırını aşmayacak gerçek eylem yapanlar gezi parkının içinde onlara saygı duyuyorum
sokakta polise taş atanlar türkiye batsın derdinde

Benim Atatürkçülüğüme nasıl geldi laf şok içindeyim
sorgulama cürretini bulmayınız kendinizde sizi ilk defa görüyorum

kendilerine 1000 firin ekmek yemek zor geldigi icin kolay yolu secti
HEDEF2023 mesela bayramlari yavas yavas kaldiriyor ATATURK u anmamizi engelliyor aklinca ATATURK u unutturup cumhuriyetin tamda 100.yilinda kendini tarihe gecirmeyi planliyor
ama tarih onu coktan yazdi halkin %50sinin sevmedigi istemedigi bir basbakan :)))

bize Atatürk e tapıyosunuz o zaman siz de, doğruları gördüğünüze ne kadar eminsiniz? demişsiniz bu bi soruydu cvp vermek için alıntı yapmak zorunda kaldım.... ayrıca genel olarak akp lilerin ortamında çok bulunduğum için maalesef bir çoğunun Atatürk düşmanı zihniyete sahip olduğunu çok iyi biliyorum.... zaten başbakan olmadan önce de tayyibin de bir çok ATATÜRK e karşı terbiyesizce konuşması yok mu??? nette hala hepsi mevcut ama link paylaşmak yasak olduğu için paylaşamıyorum...merak edenler ve hala bilmeyenler varsa bakabilir...bulabilir... avrupayı, dış ülkeleri, banka faizlerini eleştiren kendisi şimdi onlarla iş birliği yapan yine kendisi....

ŞU kırmızı yazılarla mavi yazıları aynı kişinin aynı yazıda yazması ne yaman celişkidir
keşke savunduklarınızı önce kendiniz yapabilseniz

Demokrasi istedigini söyleyip, eylemim geldigi durumu desteklemeyen ve belli bir partiye oy verenlere koyun, kula tapan, geri kafali, vatanhaini, satlik, pembe gözlüklü vb gibi hakaretlere boganlarin celiskisini gözden kacirmissiniz.
Gerci bunca hakaret edene " ben sizin gibi hakaret etmem, hakaretlerinize tek cevabim ,kendi foseptiginizde bogulun" demeyi hakaret sayan siz, ne kadarda objektifsiniz öyle:)

Merak etmeyin ben savunduklarimin ne oldugunuda, sinirlarimida gayet iyi bilirim.
Burada bunca zamandir, hakareti fikir savunuculugu, saygisizligi demokrasi zannedenlere karsilik verdigim cevap gayet MASUM!

Son düzenleme:

Benim anlayamadığım bir nokta var evet...
Her yazılan yorumu üstünüze alınıp cevap vermenizi ve cevaplarınızdaki saldırgan tutumu anlayamadım sadece...
Ben sadece bilakis kendi yorumumu yazdım... Özellikle şu son zamanlarda Atatürk'ü diline dolayan, ısrarla ve anlamsız şekilde Başbakan Erdoğan ile kıyaslayan insanlar var...
Gerekse konumları itibariyle (biri cumhurbaşkanı ve devlet kurucusu olarak diğeri başbakan olarak ülkenin gidişatında etkili oldular.) yaşadıkları yüzyıl itibariyle tamamen ayrı kulvarlardadırlar... Ve illa karşılaştırma yapmak istiyorsunuz hadi bunu da söyleyeyim... Tarzları olsun konuşma biçimleri ve başka bir sürü özellikleri ile tamamen apayrı insanlardır...
Karşılaştırmanın her türlüsü ikisi için yanlıştır. İnönü ile Atatürk'ü karşılaştırabilirsiniz, Celal Bayar ile, Kenan Evren ya da diğer cumhurbaşkanları ile ama tekrar tekrar söylüyorum Erdoğan ve M.K. Atatürk ile değil...
En son olarak da, benim bu forumda tek bir üyeliğim var. O da HayyaL' dir. Yani Osmanlı sorusunu soran ben değilim...
Diğer bir deyişle size soru soran arkadaşın sorusu sadece onu ilgilendirir ve ikinizin arasındaki mevzudur.
Ha bı arada ben mi Osmanlı'ya karşıymışım?
Kim unutmuş kim dışlamış kim yok saymış ki?
İstanbul'da 2. köprümüzün adı bile 'Fatih Sultan Mehmet' köprüsü...
Hatta 3. köprümüzün adı da Yavuz Sultan Selim Köprüsü...
Unutmak böyle olmuyor bildiğim kadarı ile...

Yapmayın Allah aşkına.Dindar Atatürkcü vs vs.Atatürk belli bir kesimin Atatürk ü değil.Peygmberimizde öyle.Hepimiz Türk ve müslümanız.Başa geçen hükümetler hepimiz için başa geçecekler.Ne oluyor böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…