rasim ozan mı bende cok gülüyorum o adama sabah sabah gülmek iyi gelecek
aaa elif çakır da varsa tadından yenmez
Benim tesbitim olaylar Tayyip'e tapanlar ve Tayyip'e tapmayanlar şekline döndü.
Tayyip'e tapanlar yer yarılsa bile asla doğruyu göremeyecekler, kim ne derse desin, olaylar ne hale gelirse gelsin.
Benim anlayamadığım bir nokta var evet...
Her yazılan yorumu üstünüze alınıp cevap vermenizi ve cevaplarınızdaki saldırgan tutumu anlayamadım sadece...
Ben sadece bilakis kendi yorumumu yazdım... Özellikle şu son zamanlarda Atatürk'ü diline dolayan, ısrarla ve anlamsız şekilde Başbakan Erdoğan ile kıyaslayan insanlar var...
Gerekse konumları itibariyle (biri cumhurbaşkanı ve devlet kurucusu olarak diğeri başbakan olarak ülkenin gidişatında etkili oldular.) yaşadıkları yüzyıl itibariyle tamamen ayrı kulvarlardadırlar... Ve illa karşılaştırma yapmak istiyorsunuz hadi bunu da söyleyeyim... Tarzları olsun konuşma biçimleri ve başka bir sürü özellikleri ile tamamen apayrı insanlardır...
Karşılaştırmanın her türlüsü ikisi için yanlıştır. İnönü ile Atatürk'ü karşılaştırabilirsiniz, Celal Bayar ile, Kenan Evren ya da diğer cumhurbaşkanları ile ama tekrar tekrar söylüyorum Erdoğan ve M.K. Atatürk ile değil...
En son olarak da, benim bu forumda tek bir üyeliğim var. O da HayyaL' dir. Yani Osmanlı sorusunu soran ben değilim...
Diğer bir deyişle size soru soran arkadaşın sorusu sadece onu ilgilendirir ve ikinizin arasındaki mevzudur.
Ha bı arada ben mi Osmanlı'ya karşıymışım?
Kim unutmuş kim dışlamış kim yok saymış ki?
İstanbul'da 2. köprümüzün adı bile 'Fatih Sultan Mehmet' köprüsü...
Hatta 3. köprümüzün adı da Yavuz Sultan Selim Köprüsü...
Unutmak böyle olmuyor bildiğim kadarı ile...
Su konuyu Atatürk karsilastirmasina cevirmeyin.
Bir deli bir kuyuya tas atti kirk akilli cikaramiyor.
Tayyibe tapan sözüne karsilik "simdi bende sana Atatürk e tapiyorsun mu diyeyim" manasinda söylenmis bir bir söz o kadar.
Nedir buya, AKP ye oy veriyorsam, Atatürk ü sevemem, Atatürk ü seviyorsam AKP ye oy veremem sanki.
Bedir bu SINIR cizme cabasi.
Osmanli bile karisti ise.
Ya okuyun ögrenin yada ezber yorumlar yapmayin lütfen.
Sizin ezbere olarak karaladiginiz seyler birilerinin degerleridir.
Osmanli taht icin kardes kesmiste bilmem ne.
Siz cikip para icin pul icin bilmem ne icin cocugunuza kardesinize kiyabilir misiniz?
Siz yapamazken onlar nasil yapacakti.
Isin icinde baska mevzular ve devletin bekasi, halkin refahi oldugunu anlayamiyor musunuz?
Kac kez okudunuz kapsamli bir osmanli tarihi?
Bazi kardesler bogdurtulurken neden bazilarina dokunulmamis?
Sirf taht icin düsman ülkelerle ittifak kuran kardes masumda, devletinin bekasi ve halkinin refahi icin o kardesine kiyan kisimi suclu?
Kolay zannediyorsunuz herhalde evlada, kardese kiymayi?
Insan bilmedigi konularda konusmaktan imtina etmeli biraz.
Vebaldir sonucta.
ya allah aşkına saklanmışsınız bir atatürkçü düşüncenin arkasına.bumu sizin ata sevginiz?
kamu malına zarar vererek, kırıp dökerek, yakarakmı seviyorsunuz atatürkü?
Atatürk yaşıyor olsaydı şu anda ne derdi acaba bu eylmelere.
devletin polisine taş atan, ilk günlerde masumca oturarak eylem yapan gençlerin zamanla pravokasyona sebebiyet verdiğini, ülkenın medeni görünen ama sırf başı örtülü diye sokakta gördüğü kadına hakaret edip alindekı bebek arabasını kırıp, çocuğuyla sokak ortasında yere düşürüp zarar vermesine ne derdi acaba?
demokrasi istediğimizi yaparız biz bir yasayı beğenmediysek eylem yapıp olmadı hükümeti düşürürüz düşüncesi değil.
bu olay amacını aşmıştır artık. buradaki eylem farklı örgütlerin propaganda alanına dönmüştür. gerçek gezi eylemcilerinin artık bir noktayı koyup taksimi terk etmeleri gerekir. terk etmezler ise; değerli bir amaç için çıktıkları bu yolda gözden düşecek, insanları ciddi şekilde kutuplara bölecek, ülke bütünlüğünü istemeyenleri zevkten dört köşe edeceklerdir. dün bir polis alevler içinde kaldı. ne hissettiniz seyrederken? ciğerim yandı yaa. kimi temsil ediyor o polis? Devleti. Devlet kimi temsil ediyor? Halkı. Hükümet demiyorum bakın devlet diyorum. bu devletin polisi o yanan polis. ilk günlerde çoğunluk eylemcilere hak verdi, polise kızdı. ama bugün öyle değil. gereksizece uzayan bu eylem artık gına getridi. tamam iyi çocuklarsınız, güzel düşünüyorsunuz ama düşünemediğiniz şeyler var. düne kadar arkanızda olan insanlar artık yavaş yavaş , eylem başka grupların gövde gösterisine döndüğü için ayrılacak arkanızdan. halkın gözünde onların maşası konumuna düşeceksiniz. temsil ettiğiniz fikirler bir paçavraya döncek. halk bunu affetmez. varsın afftmesin çokta umrumda deyip onları küçümsemeyin. halk hele bunu hiç affetmez.
bu halk anarşiste geçit vermez. sandığa gömer.
kazanımlar kaybedilmeden vazgeçin.
ya allah aşkına saklanmışsınız bir atatürkçü düşüncenin arkasına.bumu sizin ata sevginiz?
kamu malına zarar vererek, kırıp dökerek, yakarakmı seviyorsunuz atatürkü?
Atatürk yaşıyor olsaydı şu anda ne derdi acaba bu eylmelere.
kimse gene laf başörtüsüne geldi, demesin.
sol görüşlüler başörtülü birini görmeye bile hazmedemıyor ama bu ülkede başı açık olmak kadar kapalı olmayı isteyende büyük kesim var bunu kabul edın artık.
kabul etmek ıstemeyışınızden kaynklanıyor herşey.
Altı çizili yerde söylediklerinize katılmakla beraber demokrasi mahkeme kararını tanımamak da değildir.
Bu ülkede demokratik ortam olduğunu söyleyebilenler beri gelsin anlatsın bana şunlar şunlar demokratiktir diye.
haklısınız mahkleme kararını tanımamakta bır demokrasının göstergesi değildir.ama şunuda gördükki, gezi eylemlerinin ilk günlerınde hükümet sözcüsü özür diledi, yumuşama ve ortamın rahatlatılması beklendı.hükümetin özür dilemesi demokratiktir.
ya sonrasında yapılanlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?