Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Osmanlıyla ilgili hiç yorum yapmamıştım ama madem konu ona da geldi şunu söylemek istiyorum...Atatürk te eğer istese bir padişah olarak devam edebilirdi ama yapmadı peki Osmanlıda neler oldu herkes kardeşini babasını oğlunu kızını öldürüp durmuş...bi taht uğruna kendi insanlarını öldürmek de sevap mı acaba yazık günah değil mi her şeye kafaları çalışacak kadar zekilermiş ama buna başka bi çözüm bulamamışlar maalesef benim tek eleştirdiğim şey bu??? Müslüman Müslümanı bi taht için nasıl öldürür???

islam tarihini, osmanlı tarihini, cumhuriyet tarihini ve yakın tarihi ders kitapları dışında eline alıpta sahih kaynaklardan okuyan var mı? şu hürrem sultan mıydı neydi ona tarih diye inan insanların savunanların olduğunu çoğumuzun yanlış bilgilerle doldurulduğunu unutmadan !!!!

Peygamberimiz, Atatürk, Tayyip...
Bambaşka insanlar ve farklı kulvarlar.
Israrla bir araya getirmeyiniz çünkü hiçbiri kıyas kabul etmez.

Son düzenleme:
Benim tesbitim olaylar Tayyip'e tapanlar ve Tayyip'e tapmayanlar şekline döndü.

Tayyip'e tapanlar yer yarılsa bile asla doğruyu göremeyecekler, kim ne derse desin, olaylar ne hale gelirse gelsin.

Partilerin kemikleşmiş tabanını fanatikler oluşturur.
(Fanatik: Bir kimseye veya bir şeye aşırıdüşkünlük ve tutkuyla bağlıolan.)
Farkında bile olmadan parti lehine çalışan gönüllü kitleleri oluştururlar.
Hayatın içinde, kararsızları yönlendiren misyonları vardır.

Geldiğimiz noktada Başbakan, parti başkanı kimliğini öne çıkararak
Fanatiklerini elinde tutma ve arttırma çabasına girişmiştir.
''Tayyip İstifa'' sloganlarıyla sokaklara dökülmenin kaçınılmaz sonucudur.
Ne yazık ki Başbakanımız hiç onaylamadığım bu sloganın öncülüğünü de
yapmıştır. Kendisi CHP muhalefetini bertaraf etmek için her fırsatta
Kılıçtaroğlu'nu istifaya davet etmektedir.

ben mi saldırgan tutum içindeyim,günlerdir yapmadığınız hakaret kalmadı be bizde insanız heralde bi yere kadar
yazdınız yazdınız sustuk kırk yılda bir konuştuk onuda susturmaya uğraşıyorsunuz
nerde her yorumu üstüme alınmışım kaç kere yazmışım bu bölüme bakın bakalım öyle bilip bilmeden konuşmayınız
benimde tek üyelğim vardır,osmanlı ile ilgili mesajı siz yazdınız dedimmi? o kendini bilir zaten
ben kimseyi karşılaştırmadım art niyet aranmasın yazdım,ama siz demekki orayı kaçırmış olmalısınızki bana yazı yazmakla meşgulsünüz...
3.köprünün adına karşı çıkmadınızmı?
bu arada ben değil siz saldırgan tutum içindesiniz herzamanki gibi
neyse dediğim gibi ikili tartışmalara giremicem ...

Son düzenleme:
Su konuyu Atatürk karsilastirmasina cevirmeyin.
Bir deli bir kuyuya tas atti kirk akilli cikaramiyor.
Tayyibe tapan sözüne karsilik "simdi bende sana Atatürk e tapiyorsun mu diyeyim" manasinda söylenmis bir bir söz o kadar.

Nedir buya, AKP ye oy veriyorsam, Atatürk ü sevemem, Atatürk ü seviyorsam AKP ye oy veremem sanki.
Bedir bu SINIR cizme cabasi.

Osmanli bile karisti ise.
Ya okuyun ögrenin yada ezber yorumlar yapmayin lütfen.
Sizin ezbere olarak karaladiginiz seyler birilerinin degerleridir.
Osmanli taht icin kardes kesmiste bilmem ne.
Siz cikip para icin pul icin bilmem ne icin cocugunuza kardesinize kiyabilir misiniz?
Siz yapamazken onlar nasil yapacakti.
Isin icinde baska mevzular ve devletin bekasi, halkin refahi oldugunu anlayamiyor musunuz?
Kac kez okudunuz kapsamli bir osmanli tarihi?
Bazi kardesler bogdurtulurken neden bazilarina dokunulmamis?
Sirf taht icin düsman ülkelerle ittifak kuran kardes masumda, devletinin bekasi ve halkinin refahi icin o kardesine kiyan kisimi suclu?
Kolay zannediyorsunuz herhalde evlada, kardese kiymayi?
Insan bilmedigi konularda konusmaktan imtina etmeli biraz.
Vebaldir sonucta.

cumhuriyet tarihi ve Osmanlı tarihini çok okudum çünkü tarih öğretmeni olmak isterdim sonra başka bölüm tercih ettim...ben olmadım ama kuzenim şimdi tarih öğretmeni Osmanlı tarihini onunla çok konuşuruz Osmanlıca filan bilir mesela benim de ilgimi çekiyo hala bakarım...ama Osmanlıca bilmiyorum tabii...

ya allah aşkına saklanmışsınız bir atatürkçü düşüncenin arkasına.bumu sizin ata sevginiz?

kamu malına zarar vererek, kırıp dökerek, yakarakmı seviyorsunuz atatürkü?

Atatürk yaşıyor olsaydı şu anda ne derdi acaba bu eylmelere.

devletin polisine taş atan, ilk günlerde masumca oturarak eylem yapan gençlerin zamanla pravokasyona sebebiyet verdiğini, ülkenın medeni görünen ama sırf başı örtülü diye sokakta gördüğü kadına hakaret edip alindekı bebek arabasını kırıp, çocuğuyla sokak ortasında yere düşürüp zarar vermesine ne derdi acaba?

demokrasi istediğimizi yaparız biz bir yasayı beğenmediysek eylem yapıp olmadı hükümeti düşürürüz düşüncesi değil.

Altı çizili yerde söylediklerinize katılmakla beraber demokrasi mahkeme kararını tanımamak da değildir.
Bu ülkede demokratik ortam olduğunu söyleyebilenler beri gelsin anlatsın bana şunlar şunlar demokratiktir diye.

kimse gene laf başörtüsüne geldi, demesin.

sol görüşlüler başörtülü birini görmeye bile hazmedemıyor ama bu ülkede başı açık olmak kadar kapalı olmayı isteyende büyük kesim var bunu kabul edın artık.

kabul etmek ıstemeyışınızden kaynklanıyor herşey.

Kesinlikle katılıyorum DatluCaducum. Yaşadıklarının psikolojileri üzerindeki etkisi ne boyutta? :44:

Atatürk yaşıyor olsaydı,asıl memleketin haline ne derdi acaba ?

Veya vazgeçtim.Yaşıyor olsaydı,zaten bu hale gelmezdik.

Sizin cevabınız da burada gizli sanırım.

O zaman böyle bir eyleme gerek olmazdı.

sözüm size değil, ama siz bunu yeniden dillendirdiğiniz için kırmızı yaptığım cümlenizle ilgili fikrimi söylemek isterim.

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Hepimizin ailesinde, çevresinde bir sürü başörtülü insan var. Ve bunu görmeyi hazmedememek gibi bir durum asla olamaz. Bu cümleniz aslında sizin düşünceniz değil de, öğretilmek istenen, yanlış bir şekilde beyinlere kazınmak istenen bir düşünce. Başkaları tarafından öğretilmeye çalışanan bir düşünce gibi geliyor bana.

Konu ne kadardır tartışılıyor, türban meselesine çekilmesine çok rahatsızım ve ilk kez birinden alıntı yaparak fikrimi belirtiyorum.

Kapalı olmayı isteyen büyük kesim var, kapalı olan büyük kesim var.

O zaman neden kendinizi ayrıştırıyorsunuz ben anlamıyorum.

Laik devlet anlayışıyla, halkın başı örtülü olması çok başka şeyler. Bu hep unutuluyor.

Kimse kimsenin ideolojisini değiştirmeye uğraşmıyor arkadaşlar.

Herkes fikrini söylesin ama bu incitici konuşmaları anlamak mümkün değil.

haklısınız mahkleme kararını tanımamakta bır demokrasının göstergesi değildir.ama şunuda gördükki, gezi eylemlerinin ilk günlerınde hükümet sözcüsü özür diledi, yumuşama ve ortamın rahatlatılması beklendı.hükümetin özür dilemesi demokratiktir.

ya sonrasında yapılanlar?

satılmış medyayı takip ederseniz işte böyle bşy bilmezsiniz tayyip tutturmuş türbanlılara saldırıyolar camiye ayakkabıyla giriyolar hepsi yalan cami müezzini açıklama yaptı diye işinden oldu neden çünkü tayyipi yalanladı türbanlılara sataşmaya gelince bi kere taksime gitseniz öyle bşy olmadığını görürsünüz polislere sataşmak mı buna gülerim işte 1 kişiye 5 polis düşüyo neredeyse her türlü saldırıyolar bi gidin bakın bakalım kim kime saldırıyo tv kanallarının vermeye korktuğu ilk günlerdeki görüntülerde polisler bankamatiklere saldırıyo hepsinin videosu var bakın tayyip anlayacağınız dilden konuşurum dedi ve kendi uslubuyla konuştu dün bu olayları o başlattı eylemcilerin amacı çevreye zarar vermek polise saldırmak olsa ona göre sopalarla silahla giderler zaten hepsi savunmasız.... aksine polisin biber gazlarıyla bombalarla kirlettiği sokakları her seferinde eylemciler temizliyo mesela bugün yine temizlik vardı taksimde...

Bazı marjinal solcular başörtülü kadın görmeye dayanamıyor, belki doğrudur.

Ama bazı aşırı sağcılar da açık insan görmeye dayanamıyor. Ben hiç anlatmadım burada, saçım açık diye bana ahlaksız muamelesi yapıldığını.

E şimdi kim suçlu? Solcular suçlu, bir de saçım açık olduğu için ben suçluyum öyle mi? Böyle bi mantalite yok, burada suçlu olan kişinin tercihlerine saygı duymayan insandır. Biraz da başka taraflardan bakalım lütfen.

Ben solcu değilim, sağcı da değilim, haksızlığa karşı duruyorsam, akşam ibadetimi de yaparım. Allah ile kul arasındaki mevzularda siyaset ayrı şeyler.

Çok sonraya gitmeye gerek yok, daha dün olanlara bakarsak;
vali sabahtan taksimde müdahale olmayacak diye söz veriyor. Akşamında olanları hepimiz izledik..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…