keşke başbakanda özür dileseydi. nolacaktı,incilerimi dökülecekti. o zaman bu olaylar olmazdı. bir özür herşeyi değiştirirdi.çünkü oradakilerin beklentisi buydu. özür dilemek bir erdemdir. onun bu erdeme sahip olması gerekiyor. biraz daha az kibir ,biraz daha az öfke biraz daha ılımlı bakış. vs vs. uzar gider.haklısınız mahkleme kararını tanımamakta bır demokrasının göstergesi değildir.ama şunuda gördükki, gezi eylemlerinin ilk günlerınde hükümet sözcüsü özür diledi, yumuşama ve ortamın rahatlatılması beklendı.hükümetin özür dilemesi demokratiktir.
ya sonrasında yapılanlar?
sözüm size değil, ama siz bunu yeniden dillendirdiğiniz için kırmızı yaptığım cümlenizle ilgili fikrimi söylemek isterim.
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Hepimizin ailesinde, çevresinde bir sürü başörtülü insan var. Ve bunu görmeyi hazmedememek gibi bir durum asla olamaz. Bu cümleniz aslında sizin düşünceniz değil de, öğretilmek istenen, yanlış bir şekilde beyinlere kazınmak istenen bir düşünce. Başkaları tarafından öğretilmeye çalışanan bir düşünce gibi geliyor bana.
Konu ne kadardır tartışılıyor, türban meselesine çekilmesine çok rahatsızım ve ilk kez birinden alıntı yaparak fikrimi belirtiyorum.
Kapalı olmayı isteyen büyük kesim var, kapalı olan büyük kesim var.
O zaman neden kendinizi ayrıştırıyorsunuz ben anlamıyorum.
Laik devlet anlayışıyla, halkın başı örtülü olması çok başka şeyler. Bu hep unutuluyor.
haklısınız mahkleme kararını tanımamakta bır demokrasının göstergesi değildir.ama şunuda gördükki, gezi eylemlerinin ilk günlerınde hükümet sözcüsü özür diledi, yumuşama ve ortamın rahatlatılması beklendı.hükümetin özür dilemesi demokratiktir.
ya sonrasında yapılanlar?
Kesinlikle katılıyorum DatluCaducum. Yaşadıklarının psikolojileri üzerindeki etkisi ne boyutta? :44:
hayır canım.bu benım gerçekten düşüncem.
bu ülkede gerçekten böyle bir yargı var.bunu belki sizler yani başı örtülü olmyan arkadaşlar bilmez, bilemez.bunu bilmemek değil ama yok saymak yanlıştır.
bir tatil beldesinde sırf üzerimizde haşema var diye uzaylıymışız gibi olan bakışları, lüks biryerde akşam yemeği yerken yan masadakı adamların konuşmalarını duymazsınız.
bu var tatlım bu var.
hayır canım.bu benım gerçekten düşüncem.
bu ülkede gerçekten böyle bir yargı var.bunu belki sizler yani başı örtülü olmyan arkadaşlar bilmez, bilemez.bunu bilmemek değil ama yok saymak yanlıştır.
bir tatil beldesinde sırf üzerimizde haşema var diye uzaylıymışız gibi olan bakışları, lüks biryerde akşam yemeği yerken yan masadakı adamların konuşmalarını duymazsınız.
bu var tatlım bu var.
Aslinda uzaktan bakmaya calisiyorum ve görüyorum ki kök salmis bazi seyler degismesi zor olacak.
" basörtüsü düsmanlari var ama acik düsmanlarida var" dediginiz sürece bir arpa boyu yol alamazsiniz.
Aciklara düsman olanlari görmedim, benim görmedigim olmadigi manasina gelmez tabi.
Varsa onlara karsida birlikte mücadee edilmeli.
Ama sunuda kabul etmek gerek ki bu ülkede bir kesim gercekten basörtülüleri neredeyse öldürmek istiyor.
Bakin izleyin su videoyu, ben acik bir insanin ama bu konusmalari kabul edemiyorum
CHP KADIN KOLLARINDAKİ DİN DÜŞMANLIĞI VE SINIF AYRIMI | Facebook Videoları İzle - İndir - Paylaş
Birakin basörtülüye ezana tahammülüm yok diyor hanimefendi.
Oyunu karsit görüsteki partiye verdigini söyleyen hizmetlisine ettigi hakareti anlatiyor biri.
Digeri " basörtülüler, baslari dik vaziyette yanimddan gecip giderken tahammül edemiyorum" diyor.
Iste bu fikirdeki kisilerdir bugün basörtüsü sorununa ve anlasmazliklarina yol acan.
Müclüman bir ülkede yasadigini unutmus, kisisel hak ve özgürlükleri sirf kendileri icin isteyen insanlar yüzünden.
Acik insanda kapali insanda kiyafeti yüzünden yargilanmamali.
Birlik olup bunu savunmadikca bir arpa boyu yol katedilemez.
satılmış medyayı takip ederseniz işte böyle bşy bilmezsiniz tayyip tutturmuş türbanlılara saldırıyolar camiye ayakkabıyla giriyolar hepsi yalan cami müezzini açıklama yaptı diye işinden oldu neden çünkü tayyipi yalanladı türbanlılara sataşmaya gelince bi kere taksime gitseniz öyle bşy olmadığını görürsünüz polislere sataşmak mı buna gülerim işte 1 kişiye 5 polis düşüyo neredeyse her türlü saldırıyolar bi gidin bakın bakalım kim kime saldırıyo tv kanallarının vermeye korktuğu ilk günlerdeki görüntülerde polisler bankamatiklere saldırıyo hepsinin videosu var bakın tayyip anlayacağınız dilden konuşurum dedi ve kendi uslubuyla konuştu dün bu olayları o başlattı eylemcilerin amacı çevreye zarar vermek polise saldırmak olsa ona göre sopalarla silahla giderler zaten hepsi savunmasız.... aksine polisin biber gazlarıyla bombalarla kirlettiği sokakları her seferinde eylemciler temizliyo mesela bugün yine temizlik vardı taksimde...
Çok sonraya gitmeye gerek yok, daha dün olanlara bakarsak;
vali sabahtan taksimde müdahale olmayacak diye söz veriyor. Akşamında olanları hepimiz izledik..
keşke başbakanda özür dileseydi. nolacaktı,incilerimi dökülecekti. o zaman bu olaylar olmazdı. bir özür herşeyi değiştirirdi.çünkü oradakilerin beklentisi buydu. özür dilemek bir erdemdir. onun bu erdeme sahip olması gerekiyor. biraz daha az kibir ,biraz daha az öfke biraz daha ılımlı bakış. vs vs. uzar gider.
Yapılanlar kadar yapılmayanlara da bakmak gerek.
Biri özür dilerken biri bambaşka şey söylüyorsa hangisine inanmak gerek?
Ben misal gezi eylemlerine destek verenlerdenim.
Aynı zamanda provokatörlere karşıyım.
E solcu değilim ama Atatürk'e hayranım.
Tayyip'i hiç sevmem.
Baş örtüsünü desteklerim.
Açığım ama namazımı kılarım.
E ben neyim o zaman? Beni ve benim gibi düşünenleri hangi kulvarda değerlendiriyorsunuz?
kimse gene laf başörtüsüne geldi, demesin.
sol görüşlüler başörtülü birini görmeye bile hazmedemıyor ama bu ülkede başı açık olmak kadar kapalı olmayı isteyende büyük kesim var bunu kabul edın artık.
kabul etmek ıstemeyışınızden kaynklanıyor herşey.
O videoyu çok iyi biliyorum, İstikrar senin neyine Vesayet :) Kültürlü olduğunu düşünen saçmasapan insanların sözde bilgilendirici konferansları işte. Ama bi nokta var, Chp kadın kolları'nın konuşmacıları değil onlar, üniversiteli kadınlar derneğinin temsilcileri.
insanların önyargılarını yok etmesi belki de her şeyden zordur..
aslında benim demek istediğim, kapalıların 'bize karşı kötü bakışlar var' düşüncesini daha normalleştirmesi gerekebilir.
mesela bu verdiğin örnekler üzerinden gidiyorum, daha resmi değil de, toplumsal örneklerle..
sırf kapalılara değil, o uzaylıymış gibi bakmak çok kısa bir etek giyen kıza da oluyor, veya her yerinde piercing olan bir çocuk görseler ona da oluyor, travesti görünce herkes birbirini dürtüp gösteriyor, eşcinsel görülse o kişiden vebalı gibi kaçılıyor, büsbüyük dövmesi olan bir adam görünce korkuluyor gibi.. ben bu türbana da böyle bakıyorum. yani benim için bu saydıklarımdan bir farkı yok, herkes özgür ve istediği gibi giyinir, gezer.. isterse çıplak gezer. hı tatil yerlerinde ki üstsüz turistlere de uzaylılarmış gibi bakılıyor mesela..
işte insanlar değişmez. bu tarz önyargıların da ülkemizde hiç bir hükumet tarafından değişebileceğine inanmıyorum.
sizde satılmamış medyanın ne kadarda kışkırtıcı, insanları kışkırttığının, ülkeyi yatıştırmaya değil karıştırmaya çalıştığını, dış basına malzeme olduğunun ve olmayan şeylerin olmuş gibi gösterdiğinin farkına varmalısınız, en azından düşünülmeli.
bu açıklamayı yaprkende adam sürekli eylemcılere karışılmayacak dedi.
polis taş atmayın su sıkmayalım sadece pankartaları toplayacağız demesıne rağmen bakın resme;
file:///C:/Documents%20and%20Settings/reyhan.aydin/Desktop/ta%C5%9F.jpg
bende eğer başbakan özür dileseydi olayın çok farklı olacağına inanıyorum.ama emin olunki bununda bir sebebi vardır.
çevre için eylem yapılıyor olsaydı bende desteklerdım ama gezi eylemler çevre için değil.
herkesin bir kulvarı var bunu siz belirlemişsiniz zaten.
OOO gene sol görüşlüller illa açıktır inanısına geldik
7göbek solcuyum Atatürkçüyüm ama 7 göbeğimde de bir sürü basörtülü insan var ama hiçbiri türbanlı değil
Yapılanlar kadar yapılmayanlara da bakmak gerek.
Biri özür dilerken biri bambaşka şey söylüyorsa hangisine inanmak gerek?
Ben misal gezi eylemlerine destek verenlerdenim.
Aynı zamanda provokatörlere karşıyım.
E solcu değilim ama Atatürk'e hayranım.
Tayyip'i hiç sevmem.
Baş örtüsünü desteklerim.
Açığım ama namazımı kılarım.
E ben neyim o zaman? Beni ve benim gibi düşünenleri hangi kulvarda değerlendiriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?