Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
keşke başbakanda özür dileseydi. nolacaktı,incilerimi dökülecekti. o zaman bu olaylar olmazdı. bir özür herşeyi değiştirirdi.çünkü oradakilerin beklentisi buydu. özür dilemek bir erdemdir. onun bu erdeme sahip olması gerekiyor. biraz daha az kibir ,biraz daha az öfke biraz daha ılımlı bakış. vs vs. uzar gider.

Son düzenleme:

hayır canım.bu benım gerçekten düşüncem.

bu ülkede gerçekten böyle bir yargı var.bunu belki sizler yani başı örtülü olmyan arkadaşlar bilmez, bilemez.bunu bilmemek değil ama yok saymak yanlıştır.

bir tatil beldesinde sırf üzerimizde haşema var diye uzaylıymışız gibi olan bakışları, lüks biryerde akşam yemeği yerken yan masadakı adamların konuşmalarını duymazsınız.

bu var tatlım bu var.

Yapılanlar kadar yapılmayanlara da bakmak gerek.
Biri özür dilerken biri bambaşka şey söylüyorsa hangisine inanmak gerek?
Ben misal gezi eylemlerine destek verenlerdenim.
Aynı zamanda provokatörlere karşıyım.
E solcu değilim ama Atatürk'e hayranım.
Tayyip'i hiç sevmem.
Baş örtüsünü desteklerim.
Açığım ama namazımı kılarım.
E ben neyim o zaman? Beni ve benim gibi düşünenleri hangi kulvarda değerlendiriyorsunuz?

Aslinda uzaktan bakmaya calisiyorum ve görüyorum ki kök salmis bazi seyler degismesi zor olacak.
" basörtüsü düsmanlari var ama acik düsmanlarida var" dediginiz sürece bir arpa boyu yol alamazsiniz.
Aciklara düsman olanlari görmedim, benim görmedigim olmadigi manasina gelmez tabi.
Varsa onlara karsida birlikte mücadee edilmeli.
Ama sunuda kabul etmek gerek ki bu ülkede bir kesim gercekten basörtülüleri neredeyse öldürmek istiyor.
Bakin izleyin su videoyu, ben acik bir insanim ama bu konusmalari kabul edemiyorum

CHP KADIN KOLLARINDAKİ DİN DÜŞMANLIĞI VE SINIF AYRIMI | Facebook Videoları İzle - İndir - Paylaş

Birakin basörtülüye ezana tahammülüm yok diyor hanimefendi.
Oyunu karsit görüsteki partiye verdigini söyleyen hizmetlisine ettigi hakareti anlatiyor biri.
Digeri " basörtülüler, baslari dik vaziyette yanimddan gecip giderken tahammül edemiyorum" diyor.

Iste bu fikirdeki kisilerdir bugün basörtüsü sorununa ve anlasmazliklarina yol acan.
Müclüman bir ülkede yasadigini unutmus, kisisel hak ve özgürlükleri sirf kendileri icin isteyen insanlar yüzünden.

Acik insanda kapali insanda kiyafeti yüzünden yargilanmamali.
Birlik olup bunu savunmadikca bir arpa boyu yol katedilemez.

Son düzenleme:

insanların önyargılarını yok etmesi belki de her şeyden zordur..

aslında benim demek istediğim, kapalıların 'bize karşı kötü bakışlar var' düşüncesini daha normalleştirmesi gerekebilir.

mesela bu verdiğin örnekler üzerinden gidiyorum, daha resmi değil de, toplumsal örneklerle..

sırf kapalılara değil, o uzaylıymış gibi bakmak çok kısa bir etek giyen kıza da oluyor, veya her yerinde piercing olan bir çocuk görseler ona da oluyor, travesti görünce herkes birbirini dürtüp gösteriyor, eşcinsel görülse o kişiden vebalı gibi kaçılıyor, büsbüyük dövmesi olan bir adam görünce korkuluyor gibi.. ben bu türbana da böyle bakıyorum. yani benim için bu saydıklarımdan bir farkı yok, herkes özgür ve istediği gibi giyinir, gezer.. isterse çıplak gezer. hı tatil yerlerinde ki üstsüz turistlere de uzaylılarmış gibi bakılıyor mesela..

işte insanlar değişmez. bu tarz önyargıların da ülkemizde hiç bir hükumet tarafından değişebileceğine inanmıyorum.

İşin bu tarafı var doğrudur.Bilmiyorum yorumu begendınız mı ama daha 2 gün öncede bu başlıkta '' Gezi parkı eylemi iyi oldu.İslamiyet yükselişe geçti,insanlar namaz kıldı,hadisler paylaştı ''diye terbiyesiz ve hadsizce bir mesajda atıldı.Bende diyeyim ozaman muhafazakar kesim tarafında da kendi gibi olmayanlar insanlar dinine imanına bağlı değil.Ne namaz bilir oruç düşüncesi var.Ne dua bilir ne Kuran düşüncesi var.Böyle bir aşağılanma olur mu ??..O mesajı alıntılayıp yazıp yazıp kaç defa sildim hatırlamıyorum tartışma olmasın,uzamasın diye.Bulabılırsem o mesajı paylaşacagım...

O videoyu çok iyi biliyorum, İstikrar senin neyine Vesayet :) Kültürlü olduğunu düşünen saçmasapan insanların sözde bilgilendirici konferansları işte. Ama bi nokta var, Chp kadın kolları'nın konuşmacıları değil onlar, üniversiteli kadınlar derneğinin temsilcileri.

kuzenim dün gezi parkındaydı. yaklaşık 1 haftadır gezi parkında kalıyor.
öyle şeyler anlattı ki kanım dondu. polis hiçbir uyarı yapmamış ve o molotof atanların gezi parkıyla bir ilişiği yokmuş.
zaten ordakiler de bunun bir senaryo olduğunun farkındaymış.
cumartesi günü sınavı var lys'ye girecek.
artık eve git sınava konsantre ol dedim.
abla burda daha önemli bir sınav veriyoruz, askerler çanakkale zaferinde vatanlarından başka bir şey düşünmedilerse benim de düşünmeye hakkım yok dedi. daha 18ini bile doldurmayan çocuk bu.

sizde satılmamış medyanın ne kadarda kışkırtıcı, insanları kışkırttığının, ülkeyi yatıştırmaya değil karıştırmaya çalıştığını, dış basına malzeme olduğunun ve olmayan şeylerin olmuş gibi gösterdiğinin farkına varmalısınız, en azından düşünülmeli.

Çok sonraya gitmeye gerek yok, daha dün olanlara bakarsak;
vali sabahtan taksimde müdahale olmayacak diye söz veriyor. Akşamında olanları hepimiz izledik..

bu açıklamayı yaprkende adam sürekli eylemcılere karışılmayacak dedi.
polis taş atmayın su sıkmayalım sadece pankartaları toplayacağız demesıne rağmen bakın resme;

file:http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=69995&rid=2&p=1

bende eğer başbakan özür dileseydi olayın çok farklı olacağına inanıyorum.ama emin olunki bununda bir sebebi vardır.

çevre için eylem yapılıyor olsaydı bende desteklerdım ama gezi eylemler çevre için değil.

herkesin bir kulvarı var bunu siz belirlemişsiniz zaten.

Son düzenleme:
Cumhurbaşkanımız, İlk müdahale yanlıştır. Yanlışa doğru diyemeyiz. Açıklaması yaptı.
Halk işinde, gücünde evinde otururuken bu ilk yanlış müdahale nedeniyle sokaklara fırlamadı mı?
Plansız, örgütsüz, siyasetsiz olarak Halk kimliği ile meydanlarda toplanmalarının nedeni
ilk yanlış müdahale değil miydi?
Sonrasında farklı amaçlar devreye girmişse, Ülkeye olumsuz etkileri olmuşsa sorumlusu
ilk yanlış müdahale için düğmeye basanlar olmamalı mıdır?
İlk yanlış müdahaleyi yapanların günah keçisi aramaları ironik.

Allahını seven şu başlıkta başörtü mevzusu açmasın artık nolur lütfen.Ben kendi adıma siyasetle ilgili her konuda bu mevzunun öne sürülmesinden çok rahatsızım artık.Biz de başı açıklar olarak ne tacizlere hakaretlere uğruyoruz ama burada mağdur edebiyatı yapmıyoruz.Saygısız insanlar her kesimde var çünkü.Kaldı ki bunun konumuzla da hiç ilgisi yok sürekli bu mevzu üzerinden konuşmak demagojiden başka birşey değil

Son düzenleme:

OOO gene sol görüşlüller illa açıktır inanısına geldik
7göbek solcuyum Atatürkçüyüm ama 7 göbeğimde de bir sürü basörtülü insan var ama hiçbiri türbanlı değil

biliyorum, Üniversiteli kadinlar toplantisi ama sanirim CHP milletvekili Nejla Arat da orada oldugu ve konusma yaptigi icin sanirim videoya böyle baslik atmislar.

çok kısa mini etek giyen bir kadının güzel olan bacaklarına bakılır çünkü kadın bacakları ve kendıne olan güvenıyle baktırır o bakışta bazı görgüsüz erkekler harıcınde güzel bakıştır yanı beğenıldığı için bakılır.
diğer saydıkların ise seyrek olduğu için bakılır.mesela pıercınglı genç heryerde sıkça yani çok fazlaca görülmedığınden merakla bakılır, dövmelı olanda, travesti olanda azdırlar seyrektırler, ilgi çekicidirler çünkü...

ama başörtülüler güzel oldukları için değil, seyrek oldukları içinde değil...

peki neden bu bakışlar.

Arkadaslar ben yazilanlarin hepsini okuyamamakla birlikte cogunu okudum yanan polise icim yandi tmm ama olen eylemci genclere iciniz yandimi kor olam bir degil iki degil sizcede tesadufmu 7 kisi olmasi ne polis olsun isterdim ne eylemci olen polistende eylemciler sorumlu degil olen eylemcidende polis sorumlu degil tek bir suclu var bana gre iki gun once adsna akkapida akp li bir gurup doner bcaklariyla sopalarla taslarla eylemcilere saldirdilar bumu sizin demokrasiniz orda kac kisi hastanelik oldu kafasina dikis atilan dunya kdr kisi var brakin allah askina bana demokrasiden bahsedecek en son insanlar bu insanlar

Bunu ben belirlemedim az önce siz bir yorumunuzda solcuların baş örtüsünden rahatsız olduğunu belirtmişsiniz. Ben de kulvarı olmayan insanlar da olabileceğini söylüyorum.
Gezi parkı eyleminin din ile alakası yoktur baş örtüsüyle hiç yoktur. Zaten baş örtüsü şu anki mevzumuz bile değildir.

satılmamış medya sadece canlı yayın yaparak o an orada neler olduğunu yani gerçekleri görmemizi sağladı keşke herkes bunun farkına varabilse....diğer kanallar hiç bşy olmamış gibi haber kanalı olmalarına rağmen yemek programları belgeseller yayınladı peki 1 hafta sonra ne oldu da tayyibin istanbula gelişini canlı olarak yayınladı... ondan sonra da her şeyi tayyibin ağzından yayınladı zaten dün görüntüler ne kadar komikti tazyikli su eylemcileri havada uçururken Molotoflu saldırganlara bi türlü isabet etmedi dibinde olduğu halde oyun olduğu ne kadar belli... tayyip başbakan değil senarist olsaymış yaptığı filmler ve diziler izlenme rekorları kırarmış....

Son düzenleme:
OOO gene sol görüşlüller illa açıktır inanısına geldik
7göbek solcuyum Atatürkçüyüm ama 7 göbeğimde de bir sürü basörtülü insan var ama hiçbiri türbanlı değil

o zaman başörtülü kelimelerini türban diye anlayın siz.

demek istediğimde bir fark yok.

zaten şu başörtüsünüde gruplara ayırmak ne demekse.

eşarp-başörtü-başı kapalı-türbanlı.

banada anlatırmısınız farkı

merkez sag - demokratsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…