Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kesinlikle haber kirliligine katiliyorummm... her türlü tek tarafli haberlere karsiyimm.. ama bazi gercek videolar ve haberler var ki artik polise olan inanci yok etti bencee... Kremiti alip gencecik delikanliyi darp eden polis resmi ifade verdi, izmir de kordonda gencecik kizlari darp eden polis ifade verdi... eger resmi ifadelere de inanmayip acaba o darp edilenler hak etti mi diye düsünmeye basladiysak kendi cocuklarimizin sonunu hazirlamaktan baska bisey yapmayiz...benim düsüncem bu...

Ayarı kaçırmış hatta sapla samanı birbirine karıştırmış öğretmen.Ne olursa olsun küçücük çocugu böyle bir olaya alet etmesi öğretmenlik ahlakına aykırı.Muhtemelen açığa alınır sonrada sarı zarf tutuştulur eline.Olacak bu.

Ders saatinde bunlar anlatılır mı diyen veliye cevabım..Evet anlatılır.Herzaman Öğretimden daha cok Eğitime önem veren bir öğretmenim ben.3Hazıran pazartesi günü itibariyle bende 4.sınıftan 8.sınıfa kadar olan ogrencılerıme anlattım Gezi'yi..Hiçbir şiddet görüntüsünü vermeden hiç kendi yorumumu katmadan sadece o herkesin bilmediği 28-29 mayısta gezide eylem yapılırken ki fotografları paylastım.Bırkacta olaylardan etkılenen hayvanları paylastım ve insanların oraqda bulunma amaçlarını anlattım.Yani bilinçli,herseyi sorgulayan bır bırey yetıstırmek ısteyen ogretmenın yapması gerektıgını yaptım.

Bu arada efsaa günlerdir rutin olarak yaptıgın paylaşımları ibretle takip ediyorum

Teşekkür ederim öncelikle mümkün olduğunca araştırıp kaynağı olan haberleri paylaşmaya çalışıyorum çünkü ortalık çok karıştı.

Evet soruma cevap vermişsiniz okudum ama yeterli bulmadım malesef ,hep bi konduramama durumu var nedense. Bu konuda esnek olmaya hiç gerek yok , nasıl ki başbakanımız hiç esnemiyor , ben de esnemiyorum....Madem 3 ay önceden biliyordun -bir şekilde haberin olmuştu- demek ki istihbarat teşkilatımız iyi çalışıyor , baktın protestolar amacını aşıyor , sana gelen istihbarat yönüne kayıyor ,engel olsana ama değil mi? Basit , net , çok da siyaset bilgisi gerektirmeyen ,çok geniş açıdan bakmayı da gerektirmeyen bir yorum bu....
Hem zaten yasadışı bişey yapıyosun , yargı kararını görmezden geliyosun , herkes eylemcilere çamur atıyo ya bu arada , olayın başlangıcı kanunsuz zaten , ilk başlatan başbakan ( şiir gibi oldu :) Hem yaptığın yanlış hem tavrın yanlış hem de istihbarat almışsın ,eeeee helva yapsana demezler mi adama ?

BU arada ,Gezi Parkı yenileniyor , milyarlar harcanıyor yine .Soruyorum bütün eylemkarşıtlarına ; oraya Topçu Kışlası yapılacaksa bu kadar para harcanmasını doğru buluyor musunuz ? Orası Gezi parkı olarak kalmaya devam edecekse , madem edebilme ihtimali vardı ve bu kadar kolaydı ,neden bunlar yaşandı ?

Tabii ki eğitimli insanların olayları yorumlayamaması bizi daha çok rahatsız etmeli , ben farkındaysanız akp li diye eleştirmiyorum insanları ,günlerden beridir göbeğim çatladı ama hala kimse akp ya da başbakan-vali-içişleri bakanı herneyse , hükümet tarafından diyelim , yapılan yanlışların 1 tanesini olsun kabul etmedi , bir kişi de demiyor ki tamam bu da aşırı olmuş,yanlış olmuş...Bunadır itirazım ,eğitimli insanın akp li olmasına değil ,analiz yapamamasına ,vicdan sesinin olmamasına ,adaletsiz olmasına ,empati yapamamasına...

Herkes aynı şeyi söylüyor ; eylem başladığında masumdu ..eee kim bozdu masumiyeti ? ...Eylem başladığında da masum değildi , kanunsuzluğu başlatan başbakan ,kanunun yapamazsın dediği şeyi yapmasıyla başladı herşey.... Sabahın köründe çadırları yakan da başbakanın polisi - gerçi 3 5 zabıtaya kesilmiş fatura ama- biber gazını da zabıta atmadı heralde .... Ama polis kışkırtılınca yaptığını haklı buluyosunuz da eylemcilere bu kadar haksızlık yapılınca neden öfke patlamasını haklı bulamıyorsunuz bir türlü ?

Polisin eve biber gazı atmasıyla ilgili de yorum yapamıycam artık , ya da yapiyim bitek cümle ; her ne olmuş olursa olsun ,kovaladığı abdullah öcalan bile olsa , eve kaçmış adam , evde başka kim olduğunu bilmeden ( bebek olabilir /yaşlı olabilir/hasta olabilir) bunu yapmasını gerçekten doğru ya da savunulabilir buluyosanız söyleyecek bi lafım yok...Ha diyosanız ,öcalanı yakalasında evdekiler de ölsün banane...Zaten bunu dediği için halkın çoğu bu haldeyiz hala anlamadınız mı ?

Bahsettiğiniz demokratik yol seçim midir ? O zaman ben de bişey sorayım ; siz türban eylemleri hakkında ne düşünüyosunuz ?( Hükümet yanlısı olduğunuzdan sadece türbanla ilgili sorum ,türban yasağını tartışmak değil) Ben dahil bir sürü türbansız o dönemde türbanlı arkadaşlarımızla beraber sokaklardaydık .Onlar da seçimi bekleseler miydi ? Yoksa onlarınki masum bir eylem miydi ? Ama sizin her türlü eyleme karşı olduğunuzu anlıyorum bu yazınızdan ...

Ya da şunu da sorayım ;diyelim ki herhangi bir seçimde sizin oy vermediğiniz bir parti iktidar oldu ve bazı uygulamalarını beğenmiyorsunuz dahası özgürlüğünüzü kısıtladığını düşünüyorsunuz , ne yaparsınız? Eee adam seçimle geldi ne yapsa haklı , eline sağlık mı dersiniz ?

bun bende karsiyim.. öyle baslayan bir eyleme kullanilan asiri güc sonrasi, eyleme dahil olanlardanim.. Görüdgüm ve katildigim tüm eylemlerde asiri gücü sadece polis kullandi...

Ben de ordaydım defalarca , polisin dağılın anonsunu kaç kere duydun ? Ben hiç duymadım ,sadece 11 haziran ve sorası artık tvler yayın yapmaya başladığında ve sabahki 10 -15 kişilik protestocuyu bir türlü dağıtmayı başaramadığı eylemde duydum dağılın anonsunu....

Ben olsaydım tepkimi miting alanlarında ortaya koyardım.Gene aynı şekilde sandıkta gösteririm tepkimi.Çünkü başkasının özgürlüğünü kısıtladığım an o eylem, eylem olmaktan çıkar.

Bu kadar iyimserlik de fazla değil mi ama ? Bize inanın o zaman ,ordaydık diyoruz , perdenin arkası önü yok ,bizzat yaşadık diyoruz , başımıza gelenleri söylüyoruz neden kabul etmiyosunuz ,hala bir toz konduramama ....

merak ediyorum, tarihte baska parti var mi acaba böylesine okumadan arastirmadan komsu ne diyorsa o dogru diyen... cünkü ben miting alanlarinda duyulan ve komsunun söyledigi disinda baska bir seyin arastirilmadigini görüyorum akp icin... cok da üzülüyorum.

ben kendi partimi yerden yere vuruyorum hatalarinda.. Cünkü hata yapamaz, beni temsil ediyor, benim gibi milyonlari temsil ediyor..Kendi kaprisleri, istekleri,ve ideolojileri icin beni utandiramaz.. ben böyle düsünüyorumm

Miting derken ,siyasi parti mitingi mi? Orda nasıl bir tepki koyabilrsiniz ki , parti başkanına şikayet mi edeceksiniz başbakanı ?

Mesela akp mitingi benim özgürlüğümü kısıtladı , halka hizmet etmesi gereken iett ,vapur , metro, tramway hepsi mitinge gidenlere bedava hizmet etti ama ben ve benim gibi birçok insan araç yetersizliğinden gideceği yere ya gidemedi ,ya geç gitti....Buna yorumunuz var mıdır ?

onlara demek istiyorum k;

cok fazla ayan beyann.... hersey cok fazla acikta... buna ragmen görmemek cok aci, cok üzüücü... neden bu olayda birlik olmauyoruz arkadaslar!!! neden polisin, hükümetin hatalarini göremiyoruz. Görmek istememek cok büyük bir hata, bunu fark edemiyormuyuz??? Biz kimse devrilsin, insin demedik.. Özgürlügümüze, Atamizdan kalan degerlere ve vatanimiza dokunma dedik... bunda yanlis nerede? neden gau yedik, neden kremit ile öldüresiye saoikca dövüldük...

Canli bomba olmadik, köy basip bebk katletmedik, askerleri pusu ile sehit etmedik, dogudan batiya göce zorlamadik.......Arkadasim vicdanen aciklayin bana neden insanliktan yana olmuyorsunuz, neden?

kazen tüp bebek ilgili düşünceni bir topik altında topla ki gerçekten evlat sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız büyük destek verir sadece burda kalmasın

Mitingden kastım belediyenin göstermiş olduğu alanlar.

Mitingden kastım belediyenin göstermiş olduğu alanlar.

Miting alanı tartışması başka bi konu ama biliyosunuz ki tüm dünyada kent meydanlarında kullanır vatandaş protesto hakkını ,buraya girmeyelim....

Peki , Gezi parkındaki ağaçlar - ki kanunsuz bir şekilde sökülmeye başlandı tekrar tekrar söylüyorum- sökülmesin diye nöbeti gidip de kazlıçeşmede mi tutsaydı eylemin başındaki masum direnişçiler ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…