asla genelleme yapmam... Sözüm tencere tava calan komsusunun kafasina karpuz kabugu atmak isteyen kisiyeydi... Böyle bir kültür öreneginin cocuk yetistirmesi beni endiselendirir... Hem zaten sevgi ve saygi asilarsaniz cocuklara emin olun hümanist bir yaklasim ile herkesin fikir ve düsüncelerine önem verip taraf tutmazlar... Ayrimcilik istemeyen bir kisilik sundum saniyordum.. Ama illa ayrimcilik sözü ortaya atilmaya calisiliyor.
Evet soruma cevap vermişsiniz okudum ama yeterli bulmadım malesef ,hep bi konduramama durumu var nedense. Bu konuda esnek olmaya hiç gerek yok , nasıl ki başbakanımız hiç esnemiyor , ben de esnemiyorum....Madem 3 ay önceden biliyordun -bir şekilde haberin olmuştu- demek ki istihbarat teşkilatımız iyi çalışıyor , baktın protestolar amacını aşıyor , sana gelen istihbarat yönüne kayıyor ,engel olsana ama değil mi? Basit , net , çok da siyaset bilgisi gerektirmeyen ,çok geniş açıdan bakmayı da gerektirmeyen bir yorum bu....
Hem zaten yasadışı bişey yapıyosun , yargı kararını görmezden geliyosun , herkes eylemcilere çamur atıyo ya bu arada , olayın başlangıcı kanunsuz zaten , ilk başlatan başbakan ( şiir gibi oldu :) Hem yaptığın yanlış hem tavrın yanlış hem de istihbarat almışsın ,eeeee helva yapsana demezler mi adama ?
BU arada ,Gezi Parkı yenileniyor , milyarlar harcanıyor yine .Soruyorum bütün eylemkarşıtlarına ; oraya Topçu Kışlası yapılacaksa bu kadar para harcanmasını doğru buluyor musunuz ? Orası Gezi parkı olarak kalmaya devam edecekse , madem edebilme ihtimali vardı ve bu kadar kolaydı ,neden bunlar yaşandı ?
Tabii ki eğitimli insanların olayları yorumlayamaması bizi daha çok rahatsız etmeli , ben farkındaysanız akp li diye eleştirmiyorum insanları ,günlerden beridir göbeğim çatladı ama hala kimse akp ya da başbakan-vali-içişleri bakanı herneyse , hükümet tarafından diyelim , yapılan yanlışların 1 tanesini olsun kabul etmedi , bir kişi de demiyor ki tamam bu da aşırı olmuş,yanlış olmuş...Bunadır itirazım ,eğitimli insanın akp li olmasına değil ,analiz yapamamasına ,vicdan sesinin olmamasına ,adaletsiz olmasına ,empati yapamamasına...
Herkes aynı şeyi söylüyor ; eylem başladığında masumdu ..eee kim bozdu masumiyeti ? ...Eylem başladığında da masum değildi , kanunsuzluğu başlatan başbakan ,kanunun yapamazsın dediği şeyi yapmasıyla başladı herşey.... Sabahın köründe çadırları yakan da başbakanın polisi - gerçi 3 5 zabıtaya kesilmiş fatura ama- biber gazını da zabıta atmadı heralde .... Ama polis kışkırtılınca yaptığını haklı buluyosunuz da eylemcilere bu kadar haksızlık yapılınca neden öfke patlamasını haklı bulamıyorsunuz bir türlü ?
Polisin eve biber gazı atmasıyla ilgili de yorum yapamıycam artık , ya da yapiyim bitek cümle ; her ne olmuş olursa olsun ,kovaladığı abdullah öcalan bile olsa , eve kaçmış adam , evde başka kim olduğunu bilmeden ( bebek olabilir /yaşlı olabilir/hasta olabilir) bunu yapmasını gerçekten doğru ya da savunulabilir buluyosanız söyleyecek bi lafım yok...Ha diyosanız ,öcalanı yakalasında evdekiler de ölsün banane...Zaten bunu dediği için halkın çoğu bu haldeyiz hala anlamadınız mı ?
Bu kadar iyimserlik de fazla değil mi ama ? Bize inanın o zaman ,ordaydık diyoruz , perdenin arkası önü yok ,bizzat yaşadık diyoruz , başımıza gelenleri söylüyoruz neden kabul etmiyosunuz ,hala bir toz konduramama ....
Aucencia pek çok olayın perde arkasını bilemiyoruz diyorsun, haklısın.
Bu olayların planlı olduğunu önceden bildiğini söyleyen başbakanımız 1 Haziran günü çıkan büyük olayların sonrasında herhalde anlamıştır dış güçlerin harekete geçtiğini.
Peki 5 gün boyunca yaptığı açıklamalarla bu krizi yönetebildimi sence?
Konuşmalarını hepimiz canlı izledik;
"3-5 çapulcu istiyor diye topçu kışlasından vazgeçecek değiliz" doğru bir yaklaşım mıdır?
Halkı galeyana getirmek değil midir?
Çok mu zordu"bu parkın yıkılıp yıkılmayacağına yargı karar verecek, şu an yürütmeyi durdurma kararı var , zaten mahkeme sonucundan önce kimse dokunamaz o parka" demek.
Bu tavrı eylemcileri Dahada körükledi , bunu öngöremedimi sayın başbakanımız?
Bir ülkenin başbakanı sürekli halkı karşısına alarak,"yüzde elliyi evlerinde zor tutuyoruz "deyip tehdit cümleleri savurarak konuşursa Halk ta galeyana gelir malesef.
Benim merak ettiğim gerçekten başbakanımızın bu söylemlerini veya "2 kadeh içki içen ayyaştır,bize oy verip arada içenler ayyaş sayılmaz" lafını haklı ve yerinde tepki olarak mı görüyorsunuz?
arkadaşlar amaç gezi ise gezi eylem yapanların istediklerinden daha güzel ve onların oldu eeee daha ne istiyorlar gitsinler artık evlerine herkese yazık.
peki bu özellikleri taşıyan bir siyaset çi varmı sizin tanıdığınız???
evet karpuz kabuğu atmak vs bunlar tabiki hoş değil tasvip edebileceğim şeylerde değil...
Kimseyede yapmadım ve yapmam bundan sonrada inşaallah...
Yani şimdi bir üye bunu söyledi diye de çocuklarını kötü yetiştiriyor genellemeside yapamayız değil mi?
Ayrımclığı bende istemiyorum sonuçlarını görüyoruz hepimiz...
Ben patronum başbakana yanımda küfür ederken sadece şunu dedim;
lütfen edecekseniz bile benim yanımda etmeyin rica ediyorum dedim...
Ediyor hala ama yanımda değil...
Yani bu noktada karşı tarafında biraz naif olması gerek miyor mu?
Sen benim yanımda bile bile bunu yaparsan kendine nasıl saygı beklersin ki sen bir kurumu idareden sorumlusun
ama ben hiç bir zaman ne chp ne mhp küfür etmedim...sadece bir tane var kızdığım oda malümdür...
Aslında herkes biraz iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırsa ve hatalarını görmeye çalışsa siyasiler dahil farklı olabilir mi acaba
var ama iktidar olma ihtimali yok
halka demeyin lütfen halk dediğiniz zaman bende halk oluyorum ve bana şimdiye kadar kimse biber gazı kullanmadıdüzgün durana kimse bir sey yapmaz. ortalığı yak yık mahvet sonrada devlet halka biber gazı kullanıyor de el insaf diyorum yanı böyle seyler paylasıpta lütfen milleti kışkırtmayım bu platforum bizede acık bir topik herkez düşüncesini açıkça saygı cevcevesi içerisinde söyleye bilir ve bende söylüyorum siz admınsiniz ve yanlı davranmayın objektif bakın olaylara kişisel seçimleriniz sizi ilgilendirir ama görevinizin hakkını verin
var ama iktidar olma ihtimali yok
Önceki yorumlarınızı okumamışım ,okumuşsam da hatırlayamadım ...
Yine de yorumlarınızdan taraflı yaklaştığınız sonucunu çıkarıyorum , hep tavizi eylemcilerden bekleyen bir tavrınız var ,yanlış yorumluyor da olabilirim ... Yanlış yorumluyor da olsam , eylemlerde bizzat bulunduğumdandır hassasiyetim , o vahşeti yaşadığımdan , birçok şeye şahit olduğumdan... Yaşanan bu vahşet karşısında isterim ki tavizi eylemciden değil de devleti yönetenlerden bekleyin , madem başlangıcçta masumdu bu eylem , masumeyi bozanın kim olduğunu da görün isterim... Görüyorum ama sesimi çıkarmıyorum diyorsanız eğer buna da var itirazım ; bugün bana/bize/bu eylemde acı çeken herkese sesinizi çıkarmazsanız yarın birgün size yapılan bir haksızlıkta da bizden destek beklemeyin..Gerçi ben kendi adıma ,etrafımda yaşanan her haksızlığa karşı çıkarım orası ayrı....
Şunu yapabilsek eğer gerisini tartışmaya da gerek yok ;
eylem masum başladı mı : evet...
İnsanlar neyi protesto ediyor : yasa yapamazsın dediği halde başbakanın gezi parkını yıkmasını...
İnsanlar uyurken polis hiçbir uyarı yapmadan eylemcilere saldırdı mı : evet....
masumiyet burda kayboldu , buraya kadar tek suçlu başbakandır , burdan sonrasını tartışmak manasızdır , tavizi eylemcilerden beklemek daha da manasızdır...
Olaylara birden fazla yönünden bakmak ''toz konduramama '' olarak adlandırılmaz.
Eğer o pencereden polisin attığı gaza karşı fikrinize karşılık, ben ''hayır asla , mümkün değil '' dersem ve bunu ispatlayamazsam toz konduramama budur.
Ben sizlerin gördüğü tarafın görülmeyen tarafından , bu tarafında sadece olabilirliğinden bahsettim .
Olayların içinde orada olmak başka bir şey , ben o sokaktaki o görüntüyü konuşuyorsam , onu ispatlamak başka bir şey.
O gün o sokakta mıydınız ? Hayır.
Ben o sokakta mıydım ? Hayır.
O zaman ben nasıl çok yönlü düşünmek gerektiğini ele alabiliyorsam , sizde öyle yapın , tavsiye ederim.
Yan sokakta bir polis gözünüzün önünde kanun dışı bir harekette bulunmuşsa onu konuşalım , çünkü ona şahitsiniz.Herşeyi konuşma hakkınız o yaşadığınız olay için vardır sadece.
Parkon , geçmiş sayfalarda bu sorunun cevabını kendi adıma vermiştim .Şuan alıntılandığın mesaj bir kaç alıntılamanın sonuncusu , bu sebeble de hava da kalıyor .Senin için tekrarlayayım , evet isterse önlem alabilirdi , isterse yatıştırabilirdi demiştim.
Bu ülkede bir grup insan , sürekli artık halk uyandı ! artık halk sizi istemiyor ! eyy uyuyan arkadaşım ben senin içinde direniyorum ! diyorsa ; diğer tarafının hadi bakalım kim daha fazla ? sen kimin adına bu şekilde konuşuyorsun deme hakkı doğar.
Başbakan, işte bir an için , tüm halk bunu istiyor yanılgısına düşenlere , o kalabalığı göstermek istemiştir.Siz kendi adınıza davanızı savunun ama bu davadan hoşnut olmayan insanları da müdahil etmeye çalışmayın mesajı vermiştir.
Bu yukarda yazdıklarım neden o mitingleri yaptığının bendeki açılımıdır.
Ama sor bana , ausencia sen o mevkide olsan yapar mıydın diye ?
Hayır.
Son sorunun bende ki cevabı da ; hayır mantıklı bir cümle değildir.
Bu konuşmayı izlemedim .Önünü , arkasını bilmiyorum , sadece duydum .
Önü yok , arkası yok , bize oy veren ayyaş değil demişse kendini komik bir duruma düşürmüş.
Düzgün oturulurken, hiç bir olay yokken gaz bombalarını yedik canım.Olayların büyümesinin sebebide duran oturan insanlara gaz sıkılmasına tepki.Sonrasında malum tehditvari konuşmalar vs.vs. olayın büyümesine sebep oldu.
Hemen yanıtlayayım ;
Burada bizzat eylemde bulunan arkadaşlar var , kendi katılmayıp destekleyenler var , dolayısıyla burada onlarla konuşurken , eylemcilerden beklediğim geri adımı (en uygun bu tabiri buldum ) bu başlığa yazmam çok normal , Tıpkı telefon da ya da yüzyüze konuştuğum eylemdeki arkadaşlarım ya da akrabalarımla fikir teatisinde bulunduğum gibi.
Başkabakanın bizzat kendisinden ya da hükümetten gezi parkı olayları için beklentimi , neden buraya yazayım ki ? MUhatabım burada yokken ...
Onlara da ulaştım hiç merak etmeyin . Cevabı bizzat kendisinden olmasını zaten beklemediğim maillerime de , cevap aldım .
O sebebledir ki bu başlıkta sadece eylemdeki arkadaşlardan bir şey talep ediyor gözükmüşümdür .
Diğer noktalar da hemfikir değiliz.
Eylem masum başlamadı bana göre , bu kanaate sonradan vardım ama başlangıçta bende böyle düşünüyordum .
Masum başlamaması içinde masum insanlar olmadığı anlamına gelmez.Bu ikisini ayırt etmek çok önemli.
haklısın arkadaşım seni okuyunca biraz daha ferahlıyorum :)) bak ikimiz farklı kulvarlardayız ama aynı dili konuşabiliyoruz di mi
Öncelikle ; bana tavsiyede bulunmanıza hiç gerek yok , kendimce çok yönlü düşünüyorum içinde bulunmadığım olaylarla ilgili...
Sonrası da ; zaten yaşadığım şeyler üzerinden derdimi anlatmaya çalışıyorum zaten , izlediğim şeylerden çıkarım yapmıyorum...Yaşadıklarımı yaşasanız uyuyamazsınız ,bu kadar da iddialıyım.Ama benim yaşadığımdan bin kat beterini yaşayan arkadaşlarım da var...
Hala polis tahrik olmuştur , orda değildik bilmiyoruz ,ondan bu kadar öfkelidir anlayalım noktasındasınız... Ben de diyorum ki eylemci de tahrik oluyor arkadaş ya , savaşta yapılmayan şeyleri devlet halkına yapıyor öldüresiye saldırıyor elindeki herşeyi yasadışı kullanıyor , siz hala ama orda değildik diyorsunuz...Haklısınız , orda olsaydınız zaten bunları diyemezdiniz ,yaşanan vahşeti görseydiniz depresyona girerdiniz ...
iyi ,sizi muhatap almışlar , sizi seviyolar demek ki ...Bizi hala muhatap almadılar ,3 arkadaşımıza hala ulaşamadık ,ne kadar şanslısınız kıskandım sizi gerçekten...
Size verdikleri cevabı söyleyin de hepimiz ikna olalım madem ,ne diyor başbakanımız bizim hakkımızda ?
Eylem masum başlamdı tabiik i, önceki mesajım zaten sürekli eylem masum başladı ama başka yöne gitti diyen eylemkarşıtlarına idi....
Eylem neden masum başlamadı hepimiz biliyoruz :
Başbakan yasaya ,kanuna , yürütmeyi durdurma karaına aykrı bir şekilde geceyarısı ağaçları sökmeye başaldı ,eylem burdan başladı ,bu da bana göre masum değil ,yasadışı ...Bunu yapan başbakan ama siz masumiyeti hep eylemcilerden beklliyorsunuz .Lütfen bunu sorgulayarak başlayın , 1 adım bile gidemezsiniz .....
kimi düşündünüz acaba?
öğrenebilir miyim?
kimi düşündünüz acaba?
öğrenebilir miyim?
Evet canım , kulvarlarımız mı farklı , yaşanmışlıklarımız mı yoksa sadece tercihlerimiz mi bilemem ama ; biliyorum ki düşman olmaktan kimseye fayda gelmez.
Hele hele de sınıflara ayrılmaktan , cı,cu..ekleriyle
Oysa çok iyi gidiyorduk sevgili iriss , bu meseleyi güzelce konuşabileceğizi sanmıştım .
Bakın , ben net gitmeyi severim.
Sizinle karşılıklı mesajlaşırken eylemdeki tüm polislerin tavrını tartışmadım . Tek bir olay üzerine konuştum .Sadece tek bir görüntü.
O görüntü içinde dedim ki ; o evde bebek varsa ya denilmiş ya ;
Ya yoksa ?
Ya hane halkı şikayetçi ise mesela ?
Ya o hane halkının evine girilmiş , sığınılmış ...vs ise ?
Aynı şeyleri yazıyorum , neden anlaşılmıyorum bende bunu anlamıyorum.
O-la-sı-lık !
Sadece çok yönlü olasılıklardan bahsettim .Çünkü bu görüntü sürekli gündeme geliyor ve vahşet olarak nitelendiriliyor.
Bakın altını çize çize yazıyorum ; evet belki de vahşet , canı sıkılmış iki polis camı kırıp içeriye gaz bombası atmış ...İçindeki nefreti mesleğini kullanarak bu şekilde yakalanmam duygusu ile yaşamış belki...
Ya değilse ?
Bunu görmek dileğiyle...Ben olasılığın sizin sunduğunuz kısmını kabul ediyorum , sizde diğerini gözden geçirin bence.
Olayları tek tek ele alıyorum ben , tekrar hatırlatayım .Aksi halde hiçbir olay hakkıyla konuşulmuyor.
Evet canım , kulvarlarımız mı farklı , yaşanmışlıklarımız mı yoksa sadece tercihlerimiz mi bilemem ama ; biliyorum ki düşman olmaktan kimseye fayda gelmez.
Hele hele de sınıflara ayrılmaktan , cı,cu..ekleriyle
Oysa çok iyi gidiyorduk sevgili iriss , bu meseleyi güzelce konuşabileceğizi sanmıştım .
Bakın , ben net gitmeyi severim.
Sizinle karşılıklı mesajlaşırken eylemdeki tüm polislerin tavrını tartışmadım . Tek bir olay üzerine konuştum .Sadece tek bir görüntü.
O görüntü içinde dedim ki ; o evde bebek varsa ya denilmiş ya ;
Ya yoksa ?
Ya hane halkı şikayetçi ise mesela ?
Ya o hane halkının evine girilmiş , sığınılmış ...vs ise ?
Aynı şeyleri yazıyorum , neden anlaşılmıyorum bende bunu anlamıyorum.
O-la-sı-lık !
Sadece çok yönlü olasılıklardan bahsettim .Çünkü bu görüntü sürekli gündeme geliyor ve vahşet olarak nitelendiriliyor.
Bakın altını çize çize yazıyorum ; evet belki de vahşet , canı sıkılmış iki polis camı kırıp içeriye gaz bombası atmış ...İçindeki nefreti mesleğini kullanarak bu şekilde yakalanmam duygusu ile yaşamış belki...
Ya değilse ?
Bunu görmek dileğiyle...Ben olasılığın sizin sunduğunuz kısmını kabul ediyorum , sizde diğerini gözden geçirin bence.
Olayları tek tek ele alıyorum ben , tekrar hatırlatayım .Aksi halde hiçbir olay hakkıyla konuşulmuyor.
bende merak ettim iriss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?