Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

evet karpuz kabuğu atmak vs bunlar tabiki hoş değil tasvip edebileceğim şeylerde değil...
Kimseyede yapmadım ve yapmam bundan sonrada inşaallah...
Yani şimdi bir üye bunu söyledi diye de çocuklarını kötü yetiştiriyor genellemeside yapamayız değil mi?
Ayrımclığı bende istemiyorum sonuçlarını görüyoruz hepimiz...
Ben patronum başbakana yanımda küfür ederken sadece şunu dedim;
lütfen edecekseniz bile benim yanımda etmeyin rica ediyorum dedim...
Ediyor hala ama yanımda değil...
Yani bu noktada karşı tarafında biraz naif olması gerek miyor mu?
Sen benim yanımda bile bile bunu yaparsan kendine nasıl saygı beklersin ki sen bir kurumu idareden sorumlusun
ama ben hiç bir zaman ne chp ne mhp küfür etmedim...sadece bir tane var kızdığım oda malümdür...
Aslında herkes biraz iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırsa ve hatalarını görmeye çalışsa siyasiler dahil farklı olabilir mi acaba

Olaylara birden fazla yönünden bakmak ''toz konduramama '' olarak adlandırılmaz.
Eğer o pencereden polisin attığı gaza karşı fikrinize karşılık, ben ''hayır asla , mümkün değil '' dersem ve bunu ispatlayamazsam toz konduramama budur.
Ben sizlerin gördüğü tarafın görülmeyen tarafından , bu tarafında sadece olabilirliğinden bahsettim .
Olayların içinde orada olmak başka bir şey , ben o sokaktaki o görüntüyü konuşuyorsam , onu ispatlamak başka bir şey.
O gün o sokakta mıydınız ? Hayır.
Ben o sokakta mıydım ? Hayır.
O zaman ben nasıl çok yönlü düşünmek gerektiğini ele alabiliyorsam , sizde öyle yapın , tavsiye ederim.
Yan sokakta bir polis gözünüzün önünde kanun dışı bir harekette bulunmuşsa onu konuşalım , çünkü ona şahitsiniz.Herşeyi konuşma hakkınız o yaşadığınız olay için vardır sadece.

Parkon , geçmiş sayfalarda bu sorunun cevabını kendi adıma vermiştim .Şuan alıntılandığın mesaj bir kaç alıntılamanın sonuncusu , bu sebeble de hava da kalıyor .Senin için tekrarlayayım , evet isterse önlem alabilirdi , isterse yatıştırabilirdi demiştim.

Bu ülkede bir grup insan , sürekli artık halk uyandı ! artık halk sizi istemiyor ! eyy uyuyan arkadaşım ben senin içinde direniyorum ! diyorsa ; diğer tarafının hadi bakalım kim daha fazla ? sen kimin adına bu şekilde konuşuyorsun deme hakkı doğar.
Başbakan, işte bir an için , tüm halk bunu istiyor yanılgısına düşenlere , o kalabalığı göstermek istemiştir.Siz kendi adınıza davanızı savunun ama bu davadan hoşnut olmayan insanları da müdahil etmeye çalışmayın mesajı vermiştir.
Bu yukarda yazdıklarım neden o mitingleri yaptığının bendeki açılımıdır.
Ama sor bana , ausencia sen o mevkide olsan yapar mıydın diye ?
Hayır.

Son sorunun bende ki cevabı da ; hayır mantıklı bir cümle değildir.
Bu konuşmayı izlemedim .Önünü , arkasını bilmiyorum , sadece duydum .
Önü yok , arkası yok , bize oy veren ayyaş değil demişse kendini komik bir duruma düşürmüş.

arkadaşlar amaç gezi ise gezi eylem yapanların istediklerinden daha güzel ve onların oldu eeee daha ne istiyorlar gitsinler artık evlerine herkese yazık.

Nasıl yaaa , bunu okumamış olmayı dilerdim

Madem Gezi bu kadar güzelleşebiliyodu neden çektik biz bu acıları ?

kesinlikle herkes kendi hatalarini fark edebilirse dünya daha yasanilasi yer olur... Tüm akp sempatizanlari demis olsaydim genelleme olurdu. ama sizin gibiler genelleme olmaz, sizin gibileri kapsar. yani cümleler dogru okunsa aslinda aciklama ve yanlis anlama olmaz..

ama siz illa ben sizin sözlerinizde genellleme algiliyorum derseniz bende o zaman sizde karpuz kabugu firlatan anne gibi düsünüyorsunuz derim.. baska nasil aciklayim, isimleriniz tek tek kalemleyemem..

ben küfür takibi otorite degilim, cok küfür kullanan biri de degilim. Sizin kizdiklariniza küfür edilebilir, baskalari kizarsa küfür edemez yaklasimi ise ne kadar adil tartisilir...

Düzgün oturulurken, hiç bir olay yokken gaz bombalarını yedik canım.Olayların büyümesinin sebebide duran oturan insanlara gaz sıkılmasına tepki.Sonrasında malum tehditvari konuşmalar vs.vs. olayın büyümesine sebep oldu.

Hemen yanıtlayayım ;

Burada bizzat eylemde bulunan arkadaşlar var , kendi katılmayıp destekleyenler var , dolayısıyla burada onlarla konuşurken , eylemcilerden beklediğim geri adımı (en uygun bu tabiri buldum ) bu başlığa yazmam çok normal , Tıpkı telefon da ya da yüzyüze konuştuğum eylemdeki arkadaşlarım ya da akrabalarımla fikir teatisinde bulunduğum gibi.

Başkabakanın bizzat kendisinden ya da hükümetten gezi parkı olayları için beklentimi , neden buraya yazayım ki ? MUhatabım burada yokken ...

Onlara da ulaştım hiç merak etmeyin . Cevabı bizzat kendisinden olmasını zaten beklemediğim maillerime de , cevap aldım .

O sebebledir ki bu başlıkta sadece eylemdeki arkadaşlardan bir şey talep ediyor gözükmüşümdür .

Diğer noktalar da hemfikir değiliz.
Eylem masum başlamadı bana göre , bu kanaate sonradan vardım ama başlangıçta bende böyle düşünüyordum .
Masum başlamaması içinde masum insanlar olmadığı anlamına gelmez.Bu ikisini ayırt etmek çok önemli.

Son düzenleme:

Öncelikle ; bana tavsiyede bulunmanıza hiç gerek yok , kendimce çok yönlü düşünüyorum içinde bulunmadığım olaylarla ilgili...

Sonrası da ; zaten yaşadığım şeyler üzerinden derdimi anlatmaya çalışıyorum zaten , izlediğim şeylerden çıkarım yapmıyorum...Yaşadıklarımı yaşasanız uyuyamazsınız ,bu kadar da iddialıyım.Ama benim yaşadığımdan bin kat beterini yaşayan arkadaşlarım da var...
Hala polis tahrik olmuştur , orda değildik bilmiyoruz ,ondan bu kadar öfkelidir anlayalım noktasındasınız... Ben de diyorum ki eylemci de tahrik oluyor arkadaş ya , savaşta yapılmayan şeyleri devlet halkına yapıyor öldüresiye saldırıyor elindeki herşeyi yasadışı kullanıyor , siz hala ama orda değildik diyorsunuz...Haklısınız , orda olsaydınız zaten bunları diyemezdiniz ,yaşanan vahşeti görseydiniz depresyona girerdiniz ...

Aynen öyle oldu evet ,31 mayıs günü tam da otururken saldırdı bize polis ,hiçbir uyarı yapmadan...Hiç de tahrik edilmeden ,ama derseniz ki orda oturmanız bile yanlış , bundan sonrası artık

iyi ,sizi muhatap almışlar , sizi seviyolar demek ki ...Bizi hala muhatap almadılar ,3 arkadaşımıza hala ulaşamadık ,ne kadar şanslısınız kıskandım sizi gerçekten...

Size verdikleri cevabı söyleyin de hepimiz ikna olalım madem ,ne diyor başbakanımız bizim hakkımızda ?

Eylem masum başlamdı tabiik i, önceki mesajım zaten sürekli eylem masum başladı ama başka yöne gitti diyen eylemkarşıtlarına idi....
Eylem neden masum başlamadı hepimiz biliyoruz :
Başbakan yasaya ,kanuna , yürütmeyi durdurma karaına aykrı bir şekilde geceyarısı ağaçları sökmeye başaldı ,eylem burdan başladı ,bu da bana göre masum değil ,yasadışı ...Bunu yapan başbakan ama siz masumiyeti hep eylemcilerden beklliyorsunuz .Lütfen bunu sorgulayarak başlayın , 1 adım bile gidemezsiniz .....

haklısın arkadaşım seni okuyunca biraz daha ferahlıyorum :)) bak ikimiz farklı kulvarlardayız ama aynı dili konuşabiliyoruz di mi

Evet canım , kulvarlarımız mı farklı , yaşanmışlıklarımız mı yoksa sadece tercihlerimiz mi bilemem ama ; biliyorum ki düşman olmaktan kimseye fayda gelmez.
Hele hele de sınıflara ayrılmaktan , cı,cu..ekleriyle

Oysa çok iyi gidiyorduk sevgili iriss , bu meseleyi güzelce konuşabileceğizi sanmıştım .

Bakın , ben net gitmeyi severim.
Sizinle karşılıklı mesajlaşırken eylemdeki tüm polislerin tavrını tartışmadım . Tek bir olay üzerine konuştum .Sadece tek bir görüntü.
O görüntü içinde dedim ki ; o evde bebek varsa ya denilmiş ya ;
Ya yoksa ?
Ya hane halkı şikayetçi ise mesela ?
Ya o hane halkının evine girilmiş , sığınılmış ...vs ise ?
Aynı şeyleri yazıyorum , neden anlaşılmıyorum bende bunu anlamıyorum.
O-la-sı-lık !
Sadece çok yönlü olasılıklardan bahsettim .Çünkü bu görüntü sürekli gündeme geliyor ve vahşet olarak nitelendiriliyor.

Bakın altını çize çize yazıyorum ; evet belki de vahşet , canı sıkılmış iki polis camı kırıp içeriye gaz bombası atmış ...İçindeki nefreti mesleğini kullanarak bu şekilde yakalanmam duygusu ile yaşamış belki...
Ya değilse ?

Bunu görmek dileğiyle...Ben olasılığın sizin sunduğunuz kısmını kabul ediyorum , sizde diğerini gözden geçirin bence.

Olayları tek tek ele alıyorum ben , tekrar hatırlatayım .Aksi halde hiçbir olay hakkıyla konuşulmuyor.

o eylem baslangicini hala anlasilamiyor bence.. cünkü herkes bi eylem masum basladi diyor... yani kanunsuzca agac sökülmesini gercekten hakli olarak görüyorlar...buna inanamiyorum, istediklerini gör istmediklerini hakli kabul et.... yok böyle calisan mantikk

kimi düşündünüz acaba?
öğrenebilir miyim?

Söylemem bu başlık altında doğru olmaz , tartışmalar o yöne gitsin istemiyorum...Tartışmalarımızı da taraf tutarak değil ,objektif olarak yorumlamak gerektiğini düşünüyorum...Parti ya da isimler üzerinden tartışılınca tarafsız olunamıyor maalesef...

altini cizdiginiz cümleyi vicdanen rahat söylüyorsaniz söylenecek bir sey yok.. ne kadar iki polis degildi 11 kisiyi iki kisi kör edemez, 5 cani iki polis alamaz desem de bos sanirim.... siz vicdaniniza o canlari animsatmiyorsunuz bile böyle yazabildiginize göre...

Ama burda olasılık tartışacak noktada değiliz sevgili arkadaşım , burda seçme şansı yok...İhtimal hesabı yapamayız ,kapalı alan orası...İçindeki nefret ne boyutta olursa olsun ,bunu yapamaz,sokakta neyaparsa yapsın ( olasılık üzerinden konuşulursa -hani tahrk edilmiştri belki - terörist kovalıyodur belki vs.) ama evin içi söz konusuysa olasılık molasılık hesabı yersizdr... İçinde kişisel başka bir nefret varsa da çıkarsın üniformayı ,istifa etsin ,o kadar anlayışlı olamıycam....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…