Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Daha önce de söyledim aslında bu sorunun da cevabı basit ; nasıl ki başbakan en ufak bir tavizi ,geri adımı yenilgi olarak görüyor ya , burdaki arkadaşlar da aynı şekilde düşünüyor , başbakan/hükümet/polis asla hata yapmaz ,her yaptığı doğru mantığındalar.Bir hatasını kabul etseler sonu gelmeyecek ,budur ısrarla sahiplenmenin nedeni....

Şöyle söyleyeyim gezi parkı direnişçileri Türkiyede yaptıklarının aynısını Amerikada yapsaydı saat başı en aşağı 10-20 ölü olurdu.

iyide artik fikirler savunulmuyor!!! darp edilen genclik varrrr, aci var.. otele sikistirlan, cocuklu bir topluluk var...

artik fikir savunma asamasini gecti, insanlik sorgulamasinda bence...

Şöyle söyleyeyim gezi parkı direnişçileri Türkiyede yaptıklarının aynısını Amerikada yapsaydı saat başı en aşağı 10-20 ölü olurdu.

Öyle söylemeyin ve bana dünyadan örnek vermeyin , ya da verin , Amerika da bu şekilde bir eylemde saat başı 10-20 ölü sayısından hesaplarsak ,günde 240 kişinin öldüğü 1 tane eylemi örnek verin bana....

Sorumun cevabını da isterim ama ; Gezi parkındaki ağaçlar kanunsuz bir şekilde sökülmesin diye nöbet tutacak olan arkadaşlar kazlıçeşmede mi nöbet tutmalıydı ? BU sorunun cevabını verir misiniz Amerika daki örnekten önce ?

uzun zamandır bu sayfaya gelmemek için kendimi tutuyorum, yine dayanamadım okuyorum ve şu an kan beynime zıplıyor.
nasıl bir kin varmış içimizde, nasıl bir ikiyüzlülükle düşmanlık beslemişiz birbirimize, bu günü bekliyordu demek herkes birbirine hakaretler yağdırmak için. Sen yamuk ben düzgün, sen iyi anne ben kötü, sen yobaz ben dinsiz, sen terörist ben vatansever.....

ne çabuk unuttuk insan olduğumuzu, ne çabuk unuttuk arkadaş olduğumuzu, ne çabuk unuttuk komşu akraba olduğumuzu....

özellikle zeynep seni kim olduğunu bilmeden sevdim sen de beni hatta çocuklarımı ama şimdi yazdıklarını okuyorum yapma gözünü seveyim sen bu değilsin olmamalısın

yamuk dediğin, terörist dediğin, evlatlarınızı düşünün dediğin annelerden biri benim.
hayatımda hiç çalmadım, çırpmadım, kimseye kötü bir söz söylemedim, el kaldırmadım, insan dedim sevgi dedim, saygı dedim ve ben de biber gazı yedim ve mümkünse yemeye de devam edeceğim hem de ne için biliyormusun? senin ve benim torunlarım için...

yine benim dua edip Allaha yakaran, Mevlananın, Yunusun peşinden giden ya da tırnaklarının ucu kadar insan olmaya çalışan... ne için biliyor musun benim dualarım ? senin ve benim torunlarım için...

çok üzgünüm şu an bu yazıları okuduğum için ve bir daha da okumak istemiyorum, içim kaldırmıyor bu gözlerdeki perdeyi, tutup elimle yırtıp atasım geliyor ama namümkün... herkes perdesiyle yaşayıp sonlandıracak bu yaşamı ve yapacak bişeyimiz yok...
Asıl iş perdeler açıldığında, bakalım o zaman bu nefret bize neler getirecek...

Evet , bu konuda aynı noktadayız işte.
Yaptı , ispatlandı ve ifade verdi.
Yazdıklarımıza cevap verelim ; varsayımlara değil arkadaşım , ben ifadelere de inanmayalım dedim mi ?
Hayır.
Ben yaptı , ispatlanmadı , sorgulanmadı noktasında bu kadar kesin hüküm vermeyelim diyorum , bu çok anlaşılır bir cümle .
O videoyu konuşuyoruz sadece , olayın arkasını önünü bilmiyoruz . Sizin dediğiniz gibi de olabilir , ben diğer olasılıkları yok saymanın hata olduğu düşüncesindeyim sadece.

Seslendiğin kitleye ne kadar uyarım bilemiyorum ama ;

.... LI değilim önce bunu belirteyim . Bu başlıkta çok kez yazdım . Eyleme destek vermeyenler cenahındayım bu konuya yazarken .
Siyasi tercihimi son dönemde mevcut hükümete oy vererek kullandım . Bu demek değildir ki , her yaptıklarının altına imza attım , bu demek değildir ki ; her daim arkalarındayım , ölene kadar oy tercihimin değişmez.

Aşağıda yaptığım alıntılar bu başlık altında yazdığım 50 küsür mesaj içinden bazı alıntılar .
Uzun oldu ama ispatlı gelmek istedim.

Konu gezi parkı olduğu için , doğal olarak sadece bu konu ile ilgili Başbakan tarafını eleştirdiğim noktalar.

Görüldüğü üzere , siyasi tercihini Akp den yana kullanacak bir seçmen olarak , yeri geldiğinde şurada yanlış yapılmıştır diyebilenler varmış aramızda.
Genel politikaları içinde aynı şey geçerli hükümetin .Onları da eleştirdiğim ve takdir ettiğim noktalar var .Onlarla ilgili de açılan diğer başlıklar da yorumlarım olmuştur .Onları da aramamayım şimdi

Hep kendimi tekrar ediyorum ama , düşüncelerim aynı olduğu için yazdıklarımda çok değişmiyor.
Bu başlığa herhangi bir siyasi kimlikle yazmıyorum , eğitimse konu ; 34 yaşında 2. üniversitemi siyasal bilimler üzerine okuyorum .

Olay gezi parkından çıkıpta , hükümete oy verenlere ; düşünmeyen , görmeyen , kula kul olmuş , yargılamayan / sorgulamayan , eğitimsiz muamelesi yapıldığından beri de mesaj tarzım taraflı olmaya doğru kaydı ne yazık ki...

Bakın bir kaç dakika önce seçim anketi konusunda okudum , akp ye oy verenler beyinleri yıkanmış , acınası kadınlarmış (!)

Yapmayın yahu , el insaf.

Burada vaktim olsa , sırf bu konuda daha çok misyon edinmek isterdim .

Neyse sevgili iriss , hep destek tam destek hiçbir zaman geçerliliği mantıklı bir görüş değildir.Herkes için , her zamanda ve şartta.

Siyaset masum değildir , o sebeble siyasetçiden masum olmasını beklemeyin diye yazdım kaç kez. Hataları ölçebiliyor , tölere edilebilir ya da edilemez diye ayırabiliyoruz .

Şimdi ben bu yazıyı yazdım diye bu demek değildir ki , hükümeti körü körüne desteklemeyen hiç kimse yok ülkemizde ama aynı şekilde hükümeti körü körüne yıpratmaya çalışanlar da var .

.... lı değilim demiştim yazımın başında. Tarafız yorum yapmak için .... lı olmaktan kurtulmak gerekir.
(sıkı bir fenerbahçeliyim mesela , kör göze parmak ofsayta itiraz ederim
)

Ben dilerim ki , siyasetle ilgilenmek , ideoloji edinmek , savunmak ve direnmekle parti desteklenmenin çok ayrı kulvarlar olduğunu herkes kavrayabilsin , aklı eren herkes siyasetle ilgilensin ama particilik oynamasın .

O zaman seyrele ülkemi....

Aucencia pek çok olayın perde arkasını bilemiyoruz diyorsun, haklısın.
Bu olayların planlı olduğunu önceden bildiğini söyleyen başbakanımız 1 Haziran günü çıkan büyük olayların sonrasında herhalde anlamıştır dış güçlerin harekete geçtiğini.
Peki 5 gün boyunca yaptığı açıklamalarla bu krizi yönetebildimi sence?
Konuşmalarını hepimiz canlı izledik;
"3-5 çapulcu istiyor diye topçu kışlasından vazgeçecek değiliz" doğru bir yaklaşım mıdır?
Halkı galeyana getirmek değil midir?
Çok mu zordu"bu parkın yıkılıp yıkılmayacağına yargı karar verecek, şu an yürütmeyi durdurma kararı var , zaten mahkeme sonucundan önce kimse dokunamaz o parka" demek.
Bu tavrı eylemcileri Dahada körükledi , bunu öngöremedimi sayın başbakanımız?
Bir ülkenin başbakanı sürekli halkı karşısına alarak,"yüzde elliyi evlerinde zor tutuyoruz "deyip tehdit cümleleri savurarak konuşursa Halk ta galeyana gelir malesef.
Benim merak ettiğim gerçekten başbakanımızın bu söylemlerini veya "2 kadeh içki içen ayyaştır,bize oy verip arada içenler ayyaş sayılmaz" lafını haklı ve yerinde tepki olarak mı görüyorsunuz?

arkadaşlar amaç gezi ise gezi eylem yapanların istediklerinden daha güzel ve onların oldu eeee daha ne istiyorlar gitsinler artık evlerine herkese yazık.

böyle bir söylem yapamazsin...mantikli olmadigini biliyorsun..

ama amacin hükümet böyle bir yaptirim uygulamaliydi, gezi parkindan saat basi 10-20 ölü cikmaliydi diyorsan.. artik ne diyimm...

herkes dört dörtlük iktidar istiyo var mı bulan bende istiyorum:44::44:

Dört dörtlük iktidar olmayacağını hepimiz kabul ediyoruz aslında , kendisine oy vermeyenleri de insan yerine koyan bir iktidar istiyoruz...Hepimiz sevsin , hepimizi kucaklasın ...Çok şey istedim sanırım ,arada bizi de dinlesin ve arada kendinin de hata yapabileceğini kabul etsin ,bu kadarı hepimize yeter sanki

bir akp'li olarak evet hükümetin bazı eleştirdiğim yönleri var
saymam gerekirse;
1)kadınlarımıza yapılan tecavüz eylemlerinde, kanunun daha sert ve daha yargılayıcı olmasını çok isterdim.
2)hayvanlara yapılan eziyet ve zulümlerin cezasının daha sert olmasını isterdim.
3)eğitim sistemimizin bir adım daha önden gitmesini sağlayacak, farklı projelere yönelmelerini isterdim
4)tbmm'de konuşma yapan gerek grup başkanları,başkan vekillerimizin ve millet vekillerimizin karşı tacizlere bile biraz daha ılımlı yaklaşarak,örnek olmalarını isterdim.
5)gezi parkı olayına gelirsek;evet başbakanımızın uslubü sertti bunu bende kabul ediyorum...ama başbakan yardımcımız ve grup sözcümüz ve sayın cumhurbaşkanımız gayet ılımlı idi...başbakanımız biraz daha yumuşak olabilir miydi evet olabilirdi...hülasa;bu gezi olayları iki karşıt görüş içinde müspet sonuçlar vermedi...
şunuda söylemek istiyorum;körü körüne bir partiyi savunmam...kimseden ne kömür,ne makarna nede altın almışlığım vardır...akp'nin kapısından bile geçmemişimdir...çok şükür eğitim seviyem gerek aile gerek bireysel olarak standartların üstünde...ama şu anki durum açısından bakıldığında kötünün iyisi olarak oyum yine akp'nindir ve başbakanımızındır...eğer erdoğandan daha ılımlı ve iyi bir lider çıkarsa ve oyumu layık görürsem ne erdoğan dinlerim ne akp...bu kadarda net söylüyorum...

bırakın arkadaş olsunlar neden bu korku neden ayrımcılık?
Iki farklı düşünce yan yana gelmesin mi diyorsunuz?
Belki bu sayede fikirler,düşünceler bir şekilde ortaya çıkma fırsatı bulamaz mı?
Insanların çocuklarına evde neyi öğretip öğretmediğini bizler bilemeyiz ki değil mi?

böyle bir söylem yapamazsin...mantikli olmadigini biliyorsun..

ama amacin hükümet böyle bir yaptirim uygulamaliydi, gezi parkindan saat basi 10-20 ölü cikmaliydi diyorsan.. artik ne diyimm...

Tamamen örnek olsun diye söyledim , söylediklerimden nasıl böyle bir anlam çıkarıyorsunuz?
Amerikada en aşağı taser(elektriklenerek) kurtulurlardı o da polise direnmezlerse.

peki bu özellikleri taşıyan bir siyaset çi varmı sizin tanıdığınız???

Son düzenleyen: Moderatör:

haklısın arkadaşım seni okuyunca biraz daha ferahlıyorum :)) bak ikimiz farklı kulvarlardayız ama aynı dili konuşabiliyoruz di mi

asla genelleme yapmam... sözüm tencere tava calan komsusunun kafasina karpuz kabugu atmak isteyen kisiyeydi... Böyle bir kültür öreneginin cocuk yetistirmesi beni endiselendirir... Hem zaten sevgi ve saygi asilarsaniz cocuklara emin olun hümanist bir yaklasim ile herkesin fikir ve düsüncelerine önem verip taraf tutmazlar... ayrimcilik istemeyen bir kisilik sundum saniyordum.. ama illa ayrimcilik sözü ortaya atilmaya calisiliyor.

Önceki yorumlarınızı okumamışım ,okumuşsam da hatırlayamadım ...
Yine de yorumlarınızdan taraflı yaklaştığınız sonucunu çıkarıyorum , hep tavizi eylemcilerden bekleyen bir tavrınız var ,yanlış yorumluyor da olabilirim ... Yanlış yorumluyor da olsam , eylemlerde bizzat bulunduğumdandır hassasiyetim , o vahşeti yaşadığımdan , birçok şeye şahit olduğumdan... Yaşanan bu vahşet karşısında isterim ki tavizi eylemciden değil de devleti yönetenlerden bekleyin , madem başlangıcçta masumdu bu eylem , masumeyi bozanın kim olduğunu da görün isterim... Görüyorum ama sesimi çıkarmıyorum diyorsanız eğer buna da var itirazım ; bugün bana/bize/bu eylemde acı çeken herkese sesinizi çıkarmazsanız yarın birgün size yapılan bir haksızlıkta da bizden destek beklemeyin..Gerçi ben kendi adıma ,etrafımda yaşanan her haksızlığa karşı çıkarım orası ayrı....

Şunu yapabilsek eğer gerisini tartışmaya da gerek yok ;
eylem masum başladı mı : evet...
İnsanlar neyi protesto ediyor : yasa yapamazsın dediği halde başbakanın gezi parkını yıkmasını...
İnsanlar uyurken polis hiçbir uyarı yapmadan eylemcilere saldırdı mı : evet....

masumiyet burda kayboldu , buraya kadar tek suçlu başbakandır , burdan sonrasını tartışmak manasızdır , tavizi eylemcilerden beklemek daha da manasızdır...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…