onlara demek istiyorum k;
cok fazla ayan beyann.... hersey cok fazla acikta... buna ragmen görmemek cok aci, cok üzüücü... neden bu olayda birlik olmauyoruz arkadaslar!!! neden polisin, hükümetin hatalarini göremiyoruz. Görmek istememek cok büyük bir hata, bunu fark edemiyormuyuz??? Biz kimse devrilsin, insin demedik.. Özgürlügümüze, Atamizdan kalan degerlere ve vatanimiza dokunma dedik... bunda yanlis nerede? neden gau yedik, neden kremit ile öldüresiye saoikca dövüldük...
Canli bomba olmadik, köy basip bebk katletmedik, askerleri pusu ile sehit etmedik, dogudan batiya göce zorlamadik.......Arkadasim vicdanen aciklayin bana neden insanliktan yana olmuyorsunuz, neden?
Miting alanı tartışması başka bi konu ama biliyosunuz ki tüm dünyada kent meydanlarında kullanır vatandaş protesto hakkını ,buraya girmeyelim....
Peki , Gezi parkındaki ağaçlar - ki kanunsuz bir şekilde sökülmeye başlandı tekrar tekrar söylüyorum- sökülmesin diye nöbeti gidip de kazlıçeşmede mi tutsaydı eylemin başındaki masum direnişçiler ?
Daha önce de söyledim aslında bu sorunun da cevabı basit ; nasıl ki başbakan en ufak bir tavizi ,geri adımı yenilgi olarak görüyor ya , burdaki arkadaşlar da aynı şekilde düşünüyor , başbakan/hükümet/polis asla hata yapmaz ,her yaptığı doğru mantığındalar.Bir hatasını kabul etseler sonu gelmeyecek ,budur ısrarla sahiplenmenin nedeni....
Şöyle söyleyeyim gezi parkı direnişçileri Türkiyede yaptıklarının aynısını Amerikada yapsaydı saat başı en aşağı 10-20 ölü olurdu.
kesinlikle haber kirliligine katiliyorummm... her türlü tek tarafli haberlere karsiyimm.. ama bazi gercek videolar ve haberler var ki artik polise olan inanci yok etti bencee... Kremiti alip gencecik delikanliyi darp eden polis resmi ifade verdi, izmir de kordonda gencecik kizlari darp eden polis ifade verdi... eger resmi ifadelere de inanmayip acaba o darp edilenler hak etti mi diye düsünmeye basladiysak kendi cocuklarimizin sonunu hazirlamaktan baska bisey yapmayiz...benim düsüncem bu...
Akp yi destekleyen arkadaşlar ;
Hiç kimse yok mu kendi yanlışlarını eleştirebilecek ? Bütün sayfaları okumadım ama okuduğum hiçbir sayfada tek bir eleştiriye rastlamadım...Gerçekten vicdanınızı rahatsız eden hiçbir şey izlemediniz mi ,duymadınız mı ?
Eğer öyleyse ,siz başbakanınızla gurur duymayın ,o sizinle gurur duysun ,muhteşemsiniz....
Ne sokaklara dökülen direnişçiler , ne Başbakanın bahsettiği o sokağa salınmayı bekleyen % 50 ne de bu olayları fırsat bilen tüm provakatörler , ki bunlar her telden var ; iktidar yanlısı , muhalif , komünist ,radikal islamcı ve terör yandaşı ...
Bir sessiz kısım var , ne direnişi desteklemek de , ne de direnişe cevap veren Başbakanı .
Bir sessiz kısım var ki , bu KARŞILIKLI gövde gösterisinden son derece rahatsız !
Kim ne zaman geri adım atacak diye beklerken , ülkenin al-i menfaatini hiçe sayan ve yakıp yıkan , içindeki nefreti sokaklara dökenlere prim verenlere , ne zaman duracaksınız diye bekleyen !Bir sessiz kısım var ki , 3-5 çapulcu meclisin aldığı kararı fesh ettiremez i gösterme pahasına ülkesine bu iç şavaşı reva gören iktidara , ne zaman ILIMLI konuşacaksın diye bekleyen !
Bende diyorum ki , inat etti , koltuğuna yakışmayan bir inatlaşmaya girdi diyelim ki , karşı inatta aynı derecede hata değil mi ?
Başbakana söz geçiremiyorsak ılımlı ol mesajımızı almıyorsa , biz gibi halk olana bari siz durun demenin nesi yanlış ?
Biri duracak değil mi ? Biri durmadan bu olaylar durmayacak ? O zaman sen mi ben mi diye birbirne yol gösteren herkes suçlu benim nazarımda.
Ülkeyi sevmek bunları görmektir,bunları görüp sessiz kalacağı zamanı bilmektir.
Ne direniyoruz haklıyız diye sokakları bu vahşete hazırlayacak ortama zemin hazırlayarak , sonra da biz onlardan değiliz onlar provakatör demektir ne de çıkıp direnişleri dövmeye geliyoruz ya Allah demektir.
Hele ki , hep aynı hava ''problem değil , halledilir '' diyerek sırıtmak hiç değildir !
Son derece rahatsız olarak kapıyorum televizyonumu , günlerdir olduğu gibi .
İlk konuşması olmamıştı!
Bu da olmadı !
Zaten bence bu konuşmayı bu gece yapmamalıydı da .Sadece kendi kitlesinin önünde konuşmak yerine yarın Türkiye geneline bir açıklama yapmalıydı .
İşte bunlar büyük koltukların ''insani'' bazı egolarından sıyrılması gerektiği noktalar . Bir umut bekliyoruz , bir gün olacak .
Başbakan ülkeler arası seyahatlerine başlarken , karşıtları kaçtı derken , yandaşları kaale almadı iyi yaptı derken ; ben gibi bir kısımda sadece ''iyi oldu '' dedik.
Başbakanın ülkede olmadığı zamanlarda vekaleti devredilen şahısın yaptıkları ortada işte .
Eğer kendisi olsaydı , dizginleyemediği üslubu ile olaylar daha büyük boyutlara gebe olacaktı .Gitti ve bu karşılıklı tarafın bir cephesi susmuş oldu bence iyi de oldu.Eğer düzeltemiyorsan , daha da bozma taktiği.
Evet arkadaşım , ama bende diyorum ki nereden biliyoruz ?
Ben burada izlediğimiz 15-20 saniyelik bir görüntünün altında türlü türlü senaryolar olabileceğini dile getiriyorum .
Evde kimse olmayabilir.
Ev halkı polisin hemen arkasındadır belki o çekimde , evimize girdiler yardım edin demiştir .
Bakın hepsi belki.....
T.C inde bir polisin durup dururken , içeride hiç bir olaya karışmamış hane halkı varken ; evin camını kırıp içeriye gaz bombası atmasını aklım almıyor , taraflı bakmak bu ise sadece böyle düşündüğüm için taraflı olmayı kabullenemem.
Burada tek itirazım , bir çok olayın perde arkasını bilmediğimiz gibi , bunlar hakkında sürekli yorum yapmakta bize olumsuz dönüşleri dışında çok bir şey katmayacaktır.Günlerdir bu başlık altında yaşananda bu aslında.
Şöyle söyleyeyim gezi parkı direnişçileri Türkiyede yaptıklarının aynısını Amerikada yapsaydı saat başı en aşağı 10-20 ölü olurdu.
herkes dört dörtlük iktidar istiyo var mı bulan bende istiyorum:44::44:
akp yi destekleyen arkadaşlar ;
hiç kimse yok mu kendi yanlışlarını eleştirebilecek ? Bütün sayfaları okumadım ama okuduğum hiçbir sayfada tek bir eleştiriye rastlamadım...gerçekten vicdanınızı rahatsız eden hiçbir şey izlemediniz mi ,duymadınız mı ?
Eğer öyleyse ,siz başbakanınızla gurur duymayın ,o sizinle gurur duysun ,muhteşemsiniz....
nasil endiselenmeyelimmm...egitiyorum dedikleriniz sizin cocuklariniz ama ya abizim cocuklarimizla arkadas olurlarsa...neden cocuklarimiza ifaede ettiginiz gibi degilde, insani sevmeyi, dogayi sevmeyi, baskasinin haklarina sayi göstermeyi, kimseden nefret etmemeyi ögretmiyoruz... O zaman daha huzuru bir yasam olmaz mi...
böyle bir söylem yapamazsin...mantikli olmadigini biliyorsun..
ama amacin hükümet böyle bir yaptirim uygulamaliydi, gezi parkindan saat basi 10-20 ölü cikmaliydi diyorsan.. artik ne diyimm...
dört dörtlük iktidar olmayacağını hepimiz kabul ediyoruz aslında , kendisine oy vermeyenleri de insan yerine koyan bir iktidar istiyoruz...hepimiz sevsin , hepimizi kucaklasın ...çok şey istedim sanırım ,arada bizi de dinlesin ve arada kendinin de hata yapabileceğini kabul etsin ,bu kadarı hepimize yeter sanki
Evet , bu konuda aynı noktadayız işte.
Yaptı , ispatlandı ve ifade verdi.
Yazdıklarımıza cevap verelim ; varsayımlara değil arkadaşım , ben ifadelere de inanmayalım dedim mi ?
Hayır.
Ben yaptı , ispatlanmadı , sorgulanmadı noktasında bu kadar kesin hüküm vermeyelim diyorum , bu çok anlaşılır bir cümle .
O videoyu konuşuyoruz sadece , olayın arkasını önünü bilmiyoruz . Sizin dediğiniz gibi de olabilir , ben diğer olasılıkları yok saymanın hata olduğu düşüncesindeyim sadece.
Seslendiğin kitleye ne kadar uyarım bilemiyorum ama ;
.... LI değilim önce bunu belirteyim . Bu başlıkta çok kez yazdım . Eyleme destek vermeyenler cenahındayım bu konuya yazarken .
Siyasi tercihimi son dönemde mevcut hükümete oy vererek kullandım . Bu demek değildir ki , her yaptıklarının altına imza attım , bu demek değildir ki ; her daim arkalarındayım , ölene kadar oy tercihimin değişmez.
Aşağıda yaptığım alıntılar bu başlık altında yazdığım 50 küsür mesaj içinden bazı alıntılar .
Uzun oldu ama ispatlı gelmek istedim.
Konu gezi parkı olduğu için , doğal olarak sadece bu konu ile ilgili Başbakan tarafını eleştirdiğim noktalar.
Görüldüğü üzere , siyasi tercihini Akp den yana kullanacak bir seçmen olarak , yeri geldiğinde şurada yanlış yapılmıştır diyebilenler varmış aramızda.
Genel politikaları içinde aynı şey geçerli hükümetin .Onları da eleştirdiğim ve takdir ettiğim noktalar var .Onlarla ilgili de açılan diğer başlıklar da yorumlarım olmuştur .Onları da aramamayım şimdi
Hep kendimi tekrar ediyorum ama , düşüncelerim aynı olduğu için yazdıklarımda çok değişmiyor.
Bu başlığa herhangi bir siyasi kimlikle yazmıyorum , eğitimse konu ; 34 yaşında 2. üniversitemi siyasal bilimler üzerine okuyorum .
Olay gezi parkından çıkıpta , hükümete oy verenlere ; düşünmeyen , görmeyen , kula kul olmuş , yargılamayan / sorgulamayan , eğitimsiz muamelesi yapıldığından beri de mesaj tarzım taraflı olmaya doğru kaydı ne yazık ki...
Bakın bir kaç dakika önce seçim anketi konusunda okudum , akp ye oy verenler beyinleri yıkanmış , acınası kadınlarmış (!)
Yapmayın yahu , el insaf.
Burada vaktim olsa , sırf bu konuda daha çok misyon edinmek isterdim .
Neyse sevgili iriss , hep destek tam destek hiçbir zaman geçerliliği mantıklı bir görüş değildir.Herkes için , her zamanda ve şartta.
Siyaset masum değildir , o sebeble siyasetçiden masum olmasını beklemeyin diye yazdım kaç kez. Hataları ölçebiliyor , tölere edilebilir ya da edilemez diye ayırabiliyoruz .
Şimdi ben bu yazıyı yazdım diye bu demek değildir ki , hükümeti körü körüne desteklemeyen hiç kimse yok ülkemizde ama aynı şekilde hükümeti körü körüne yıpratmaya çalışanlar da var .
.... lı değilim demiştim yazımın başında. Tarafız yorum yapmak için .... lı olmaktan kurtulmak gerekir.
(sıkı bir fenerbahçeliyim mesela , kör göze parmak ofsayta itiraz ederim)
Ben dilerim ki , siyasetle ilgilenmek , ideoloji edinmek , savunmak ve direnmekle parti desteklenmenin çok ayrı kulvarlar olduğunu herkes kavrayabilsin , aklı eren herkes siyasetle ilgilensin ama particilik oynamasın .
O zaman seyrele ülkemi....
bir akp'li olarak evet hükümetin bazı eleştirdiğim yönleri var
saymam gerekirse;
1)kadınlarımıza yapılan tecavüz eylemlerinde, kanunun daha sert ve daha yargılayıcı olmasını çok isterdim.
2)hayvanlara yapılan eziyet ve zulümlerin cezasının daha sert olmasını isterdim.
3)eğitim sistemimizin bir adım daha önden gitmesini sağlayacak, farklı projelere yönelmelerini isterdim
4)tbmm'de konuşma yapan gerek grup başkanları,başkan vekillerimizin ve millet vekillerimizin karşı tacizlere bile biraz daha ılımlı yaklaşarak,örnek olmalarını isterdim.
5)gezi parkı olayına gelirsek;evet başbakanımızın uslubü sertti bunu bende kabul ediyorum...ama başbakan yardımcımız ve grup sözcümüz ve sayın cumhurbaşkanımız gayet ılımlı idi...başbakanımız biraz daha yumuşak olabilir miydi evet olabilirdi...hülasa;bu gezi olayları iki karşıt görüş içinde müspet sonuçlar vermedi...
şunuda söylemek istiyorum;körü körüne bir partiyi savunmam...kimseden ne kömür,ne makarna nede altın almışlığım vardır...akp'nin kapısından bile geçmemişimdir...çok şükür eğitim seviyem gerek aile gerek bireysel olarak standartların üstünde...ama şu anki durum açısından bakıldığında kötünün iyisi olarak oyum yine akp'nindir ve başbakanımızındır...eğer erdoğandan daha ılımlı ve iyi bir lider çıkarsa ve oyumu layık görürsem ne erdoğan dinlerim ne akp...bu kadarda net söylüyorum...
bırakın arkadaş olsunlar neden bu korku neden ayrımcılık?
Iki farklı düşünce yan yana gelmesin mi diyorsunuz?
Belki bu sayede fikirler,düşünceler bir şekilde ortaya çıkma fırsatı bulamaz mı?
Insanların çocuklarına evde neyi öğretip öğretmediğini bizler bilemeyiz ki değil mi?
Evet , bu konuda aynı noktadayız işte.
Yaptı , ispatlandı ve ifade verdi.
Yazdıklarımıza cevap verelim ; varsayımlara değil arkadaşım , ben ifadelere de inanmayalım dedim mi ?
Hayır.
Ben yaptı , ispatlanmadı , sorgulanmadı noktasında bu kadar kesin hüküm vermeyelim diyorum , bu çok anlaşılır bir cümle .
O videoyu konuşuyoruz sadece , olayın arkasını önünü bilmiyoruz . Sizin dediğiniz gibi de olabilir , ben diğer olasılıkları yok saymanın hata olduğu düşüncesindeyim sadece.
Seslendiğin kitleye ne kadar uyarım bilemiyorum ama ;
.... LI değilim önce bunu belirteyim . Bu başlıkta çok kez yazdım . Eyleme destek vermeyenler cenahındayım bu konuya yazarken .
Siyasi tercihimi son dönemde mevcut hükümete oy vererek kullandım . Bu demek değildir ki , her yaptıklarının altına imza attım , bu demek değildir ki ; her daim arkalarındayım , ölene kadar oy tercihimin değişmez.
Aşağıda yaptığım alıntılar bu başlık altında yazdığım 50 küsür mesaj içinden bazı alıntılar .
Uzun oldu ama ispatlı gelmek istedim.
Konu gezi parkı olduğu için , doğal olarak sadece bu konu ile ilgili Başbakan tarafını eleştirdiğim noktalar.
Görüldüğü üzere , siyasi tercihini Akp den yana kullanacak bir seçmen olarak , yeri geldiğinde şurada yanlış yapılmıştır diyebilenler varmış aramızda.
Genel politikaları içinde aynı şey geçerli hükümetin .Onları da eleştirdiğim ve takdir ettiğim noktalar var .Onlarla ilgili de açılan diğer başlıklar da yorumlarım olmuştur .Onları da aramamayım şimdi
Hep kendimi tekrar ediyorum ama , düşüncelerim aynı olduğu için yazdıklarımda çok değişmiyor.
Bu başlığa herhangi bir siyasi kimlikle yazmıyorum , eğitimse konu ; 34 yaşında 2. üniversitemi siyasal bilimler üzerine okuyorum .
Olay gezi parkından çıkıpta , hükümete oy verenlere ; düşünmeyen , görmeyen , kula kul olmuş , yargılamayan / sorgulamayan , eğitimsiz muamelesi yapıldığından beri de mesaj tarzım taraflı olmaya doğru kaydı ne yazık ki...
Bakın bir kaç dakika önce seçim anketi konusunda okudum , akp ye oy verenler beyinleri yıkanmış , acınası kadınlarmış (!)
Yapmayın yahu , el insaf.
Burada vaktim olsa , sırf bu konuda daha çok misyon edinmek isterdim .
Neyse sevgili iriss , hep destek tam destek hiçbir zaman geçerliliği mantıklı bir görüş değildir.Herkes için , her zamanda ve şartta.
Siyaset masum değildir , o sebeble siyasetçiden masum olmasını beklemeyin diye yazdım kaç kez. Hataları ölçebiliyor , tölere edilebilir ya da edilemez diye ayırabiliyoruz .
Şimdi ben bu yazıyı yazdım diye bu demek değildir ki , hükümeti körü körüne desteklemeyen hiç kimse yok ülkemizde ama aynı şekilde hükümeti körü körüne yıpratmaya çalışanlar da var .
.... lı değilim demiştim yazımın başında. Tarafız yorum yapmak için .... lı olmaktan kurtulmak gerekir.
(sıkı bir fenerbahçeliyim mesela , kör göze parmak ofsayta itiraz ederim)
Ben dilerim ki , siyasetle ilgilenmek , ideoloji edinmek , savunmak ve direnmekle parti desteklenmenin çok ayrı kulvarlar olduğunu herkes kavrayabilsin , aklı eren herkes siyasetle ilgilensin ama particilik oynamasın .
O zaman seyrele ülkemi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?